IdeaTorrent

Sala de espera Sala de espera
Ideas populares Ideas populares
En desarrollo En desarrollo
Llevadas a cabo Llevadas a cabo
Idea #77: Suport-aliançes-coalicions amb altres partits

bug This idea was marked as implemented the 3 April 11.
Escrito por Ferdinand en 25 Mar 11 a las 19:54. Category: Pirates de Catalunya. Related project: Nothing/Others. Status: Implemented
Rationale
###########################################################
##### ATENCIÓ: aquesta votació finalitzarà diumenge 03/04/2011 a les 19.00h ########
###########################################################

Aquestes properes eleccions municipals, afiliats d'arreu de Catalunya hem anat fent contacte amb altres partits polítics, on no ens hem pogut presentar sols; per a donar-los suport, ajudar en els seus programes participatius, crear coalicions, formar part de les seves llistes de manera independent però amb les sigles PIRATA.CAT, etc. en les properes eleccions Municipals de 2011.

Detallem els següents casos per a que l'afiliació de Pirates de Catalunya els puguin votar.

Per a qualsevol informació addicional podeu contactar a partit@pirata.cat

59
votes
implemented
Selected solution (#1): Suport a CUP Tarragona
Escrito por Ferdinand en 25 Mar 11 a las 19:54.
La CUP de Tarragona ha acceptat i defensa totalment el nostre ideari.
La CUP de Tarragona és un projecte municipalista i autònom que creu en el dret a decidir.
Ha elaborat el programa de manera participativa i oberta tant a persones físiques com jurídiques.
Defensa la democràcia participativa i la transparència.
Pirates de Tarragona participem en l'elaboració del programa en l'àmbit de Noves Tecnologies amb fins socials.
Ens presentarem, a les llistes de la CUP, com a independents però amb les sigles PIRATA.CAT al costat.
55
votes
implemented
Selected solution (#2): Suport a la candidatura municipal Gent de Gramanet
Escrito por kenneth en 27 Mar 11 a las 13:43.
S'han estudiat els estatuts d'aquest grup, i són bàsicament una assemblea que tria cada any, per llistes obertes, els membres de la junta àmplia que pren les decisions. Es tracta d'un partit marcadament assembleari.

--------------------------------------------------------------------
Gent de Gramenet,

col·lectiu ciutadà de Santa Coloma de Gramenet ha decidit presentar-se a les eleccions municipals de 2011 com ja ho va fer al passat 2007. Gent de Gramenet és un col·lectiu ciutadà que es registra com a partit polític per imperatiu legal i poder-se presentar a les eleccions, tot i això el seu funcionament es totalment obert i assembleari. La Gent que composa aquest moviment participa i sorgeix dels moviments socials de la ciutat, dels diferents locals, de l'Ateneu, de l'assemblea de joves i del teixit associatiu en definitiva.

I com que ens presentem ens dirigim a vosaltres i a altres grups i entitats polítiques que puguin i vulguin donar suport a aquesta candidatura d'unitat popular (i per tant llistes obertes per votació popular) per a la candidatura de 2011.

Perquè volem què tots els col·lectius i persones que creguin en una transformació de la societat i sobretot en la participació ciutadana com a pilar bàsic de funcionament estiguem representats a l'ajuntament, però no per governar sinó per ser la veu d'aquests moviments que estan farts de la política tradicional.

No som polítics professionals però si persones polítiques com tothom i tenim les nostres ideees, diverses totes elles, al nostre moviment hi han de molts colors però ens uneix que volem un canvi cap a una democràcia participativa real.

Personalment conec a una de les persones que us va donar suport des de Santa Coloma de Gramenet, com jo mateix, i ens vam assabentar que continuarieu amb el vostre projecte a Catalunya. Ara ens agradaria poder trobar-nos amb vosaltres i parlar sobre la possibilitat del vostre suport com a Pirata.cat a la candidatura popular de Gent de Gramenet.

A Santa Coloma entre d'altres grups que conformen Gent de Gramenet ens van donar suport a les darreres eleccions Revolta Global, la CUP Gramenet i Els Verds.

Esperem la vostra resposta,

(Aquí firma un Pirata ben actiu que ha estat anonimitzat per la seva privacitat)
55
votes
implemented
Selected solution (#3): Suport a la CUP de Reus
Escrito por JaumeReus en 27 Mar 11 a las 17:46.
Després de diverses reunions. I que ells contactessin amb mi per a aquesta col•laboració.

Estan disposats a defensar el nostre ideari. Fan bandera de la transparència total, y la participació ciutadana. Que tot i que ells inicialment no es plantejaven una democràcia directa. Estan disposats a defensar-la. Els Pirates de la província de Tarragona vam elaborar el programa en l'ambit de les Noves Tecnologies amb fins socials que han assumit plenament.

Ens presentem a les seves llistes, però amb les sigles PIRATA.CAT, com independents
45
votes
implemented
Selected solution (#4): Suport a la candidatura IMAGINA'T Sant Fruitós-AM
Escrito por kenneth en 27 Mar 11 a las 19:32.
De Manoli Martín:

Bona tarda intentaré contestar-vos al major número de preguntes que pugui.

- Ja sabeu que a les eleccions al Parlament vaig presentar-me con candidata a la llista. Per aquestes municipals era impossible organitzar i trobar la gent suficient per presentar la candidatura pirata al meu poble, Sant
Fruitós de Bages.

- Els respresentants de ERC Sant Fruitós es van possar en contacte amb mi per omplir les llistes de cara a les municipals com independent. Li vaig comentar la possibilitat de presentar la nostra candidatura com a pirata dintre de l'acord municipal signat. (ERC+Independent+Pirata.cat). No van posar cap impediment, ni ells ni els independents. Vaig pensar que podria ser una manera d'entrar com a pirata a l'ajuntament.

El nom escollit és Imagina't Sant Fruitós (elegit per majoria dels assistent a la reunió, intentem lo màxim possible que tot sigui votat com es fa normalment entre nosaltres els pirates).

El nostre bloc es http://imaginatsantfruitos.blogspot.com/

Tots som "amateurs" aixì que potser es una mica light. Segur que un grup amb més experiencia hauria collat moltes més coses.

Accepten del nostre ideari i els pirates tenim llibertat d'actuació si sortim triats.

Es forma colaició electoral, pero que els seus membres seran independents. També es diu que es crearà una
comisió dels grups polítics signants amb l'objectiu de fer reunions de valoració amb dos representants de cada grup signant.

Si no hi ha canvis soc la número dos a la llista. La llista està formada per 13 persones + suplents (encara no sé quants tenim).

Si m'he deixat alguna cosa per respondre, ha sigut sense volguer. Ja em direu que us sembla... Sento haver de presentar candidatura mixta amb un altre grup polític, però penso que hem d'aprofitar la possibilitat d'entrar a un ajuntament.
0
votes
implemented
Selected solution (#5): Suport/Coalició Democràcia Participativa a Badalona
Escrito por DZPM en 27 Mar 11 a las 19:43.
"Voy a presentar a Democracia Participativa para las municipales de Badalona. Quiero proponeros coalición.

Adjunto propuesta de programa. Es un programa con propuesta social abierta.

La idea es presentar la coalición como DP como brazo Tecnócrata y Piratas como brazo TIC, os adjunto copia de los estatutos de Democracia Participativa"

http://pirata.cat/public/ProgramaDPCatalunya.doc
-21
votes
implemented
Selected solution (#6): Llista de Solidaritat Catalana a Alcover
Escrito por Iker en 27 Mar 11 a las 23:41.
Integrat en una llista d'independents en candidatura a les municipals a Alcover.

A la llista ens hem recollit gent diversa de l'àmbit independentista i d'esquerres d'Alcover. Alguns d'ells, ara en diferents partits, han estat anteriorment treballant dins l'ajuntament sota les mateixes sigles.

Confiant en d'altres membres la càrrega de l'ideologia polica més dura, quedo encarregat dels aspectes TIC en programari lliure, i com a valedor dels compromisos incials de transparència i democràcia directa.
Per al disseny del programa electoral de la llista municipal s'acorda integrar el programa de Pirates de Catalunya.

La llista es presenta sota les sigles de Solidaritat Catalana i encapçalada per un dels seus membres que és qui ens ha engrescat, organitzat i recollit a la resta. Crec que en tota la llista només n'hi han 2 de SI, també algun d'ERC i de Reagrupament. El 60% dels membres de la llista no són afiliats enlloc.


Duplicadas


Comentarios
kenneth (Moderator) wrote on the 27 Mar 11 at 13:36
Pot ser interessant deixar clar a què es comprometen els Pirates en llistes de la CUP. En concret el tema que pot ser més controvertit:

- Com funcionarà el vot dels Pirates en cas d'entrar a l'ajuntament.

Entenc que es garanteix que funcionarà per democràcia directa. Si és així, confirmeu-ho en un comentari/mail i editarem la proposta ;)

Salut!

dario (Administrator) wrote on the 27 Mar 11 at 20:49
Afegir que el programa de Badalona està obert a modificacions encara. Podeu veure la versió actualizada a https://docs.google.com/document/pub?id=1il5-nPFWWLiPTlT5cNbPHr81OTNUSdg3X2zLHI 5CBek&pli=1

papapep wrote on the 28 Mar 11 at 00:28
Iker, el que no entenc és que si només n'hi ha 2 de SI la llista ha d'anar a nom d'ells si, a més, el 60% són completament, com a mínim a nivell formal, independents. Penso que no sembla equitatiu, per molt que "hagi fet la feina" un de SI.

Iker wrote on the 28 Mar 11 at 00:57
papapep, no és que s'hi hagi d'anar sota el seu nom però es va rebre la oferta i tots els que hi participem hi vam estar d'acord.
Jo puc ajudar a montar una llista però no em puc encarregar de montar-la i dirigir-la. Com deia a la presentació som els de sempre però ara sota diferents sigles, som de poble i orgullosos. També amb orgull de que les sigles no siguin un problema.

jmgoig wrote on the 28 Mar 11 at 11:30
"La CUP és una organització política assambleària d'abast nacional, que s'’estèn arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals."

http://www.cup.cat/pagina/qu%C3%A8-%C3%A9s-una-cup

Pensava que Pirata no era oficialment ni de dretes ni de esquerres, ni independentista ni espanyolista. Tant d'afany hi ha per presentar-se a unes eleccions sota el paraigües d'altres formacions? Potser la CUP vulgui també defensar la democràcia directa, però és això suficient?

Bé, jo pregunto, com sempre? ;-)

Ferdinand wrote on the 28 Mar 11 at 13:51
@Kenneth Demanariem a TIC un maco Ideatorrent :P

@jmgoig Ara és decisió dels afiliats que aquest pacte sigui possible o no. Si els afiliats creuen que val la pena, no hi ha cap tipus de problema :)

kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 14:16
Hola @jmgoig.

Comparteixo amb tu que com a partit no som ni d'esquerres ni dretes ni espanyolistes ni catalanistes. Ara be, en el terreny municipal, el catalanisme i les esquerres-dretes ténen poc marge de maniobra en municipis petits.

La CUP és assembleari, i es fa el que deicideix l'assemblea municipal. Tot i que s'agrupin sota aquesta definició "progressista i independentista", no ens enganyem, són a ajuntaments rel·lativament petits, a on ser d'esquerres o dretes, catalanista o espanyolista, pinta poc en la política municipal.

En qualsevol cas, aquí tenim les votacions, per tal de dir si ens convenç o no!

El cas d'Alcover, ajudar a omplir una llista de Solidaritat Catalana.... tinc els meus dubtes. SpI no em sembla un partit assembleari, i ja posats, tampoc em sembla que juguin net...


kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 14:24
Acabo d'editar l'entrada d'Alcover, el títol original: "llista d'independents a Alcover", no s'ajusta a la realitat. És una llista de Solidaritat per l'Independència, plena d'independents, però de Solidaritat.

papapep wrote on the 28 Mar 11 at 14:51
@Iker, trobo molt bé que sigueu de poble i orgullosos, en som un munt de gent així al món, però aquest no és el tema :)
El tema és que si és una llista d'independents o de barrija-barreja de partits, quin sentit té que SI tingui el nom? Ho trobo anar a omplenar llistes d'altres de manera encoberta (no et recrimino res a tu, ho dic per que ells són molt espavilats).
Si és com diuen, que es munti una agrupació d'electors per la llista i ja està. Hi haurà un paraigües neutre.

Aquesta és la meva opinió al respecte.

Salut.

papapep wrote on the 28 Mar 11 at 14:55
@jmgoig, com ja t'han comentat, el tema és votar-ho. PIRATA.CAT no és de cap tendència concreta, però això tampoc vol dir que no haguem de fer. Si no hi estàs d'acord, votes negatiu i estàs exercint la teva opció, com farà la resta de gent que vulgui manifestar-se.
Proposar, es pot proposar qualsevol cosa que entri dins les 3 lleis pirates.

Salut.


kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 14:57
@papapep, totalment d'acord en un paraigües neutre.

Iker wrote on the 28 Mar 11 at 15:35
L'ideal haguès estat presentar-nos amb un paraigües neutre però vam creure no érem a temps. Tampoc no hi havia ningú que s'encarreguès de la paperassa de fer la llista blanca.
Com comento, la gent de la llista (de poble i del poble) som els mateixos de sempre (del Casal, dels castells, dels bruixots, ...) però ara cadascú portem una gorra diferent.
A mi no m'agrada SI, però puc treballar amb un company que resulta és d'SI per poder presentar a Alcover una alternativa a PP-PSOE-CiU. Una alternativa lliure, independentista i d'esquerres (pq així sóc jo). No me'n fio de SI ni dels polítics en general, però sí de la gent que conec.
SI ens facilita recursos i diners per a les despeses de la llista, llista que SI promociona.
Podria entendre que el partit no aprovi que un dels seus membre es presenti a una llista d'SI (potser jo no ho aprovaria). Lamentaria perdre el recolzament de Pirates per fer aquesta feina. La raó d'haver-me afiliat és poder aprendre d'aquests debats, tenir recolzament i en cap cas perdre llibertats.
Comentar que la llista s'ha pensat com a llista municipal i els membres de SI ens proposen que aquesta representació no computi a altres efectes (consell comarcal, diputació,...).

papapep wrote on the 28 Mar 11 at 16:01
@Iker, no tens cap limitació personal per a presentar-te en aquesta llista, o qualsevol altra que vulguis,. El que s'està decidint és si ho hauries de fer com a independent, o per un altre partit, o si pots figurar a la mateixa com a membre de PIRATA.CAT. En cap cas s'està limitant la teva llibertat, només faltaria ;)

Salut i força!


kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 16:05
Hola Iker,

Potser podem donar un cop de mà amb lo de la llista blanca o be oferir Pirata.cat com a paraigües.

El problema de fer una agrupació d'electors és que us caldrà recollir signatures, d'un 1% del poble, però alhora, en llocs petits, aquesta és una forma excel·lent de donar-vos a conèixer.

Degut a que hi ha 5143 habitants censats a alcover, això són 515 signatures, que us poden ajudar i molt en la cursa electoral, pel que he vist dels resultats de 2003 i 2007, us calen ben bons 200 vots per a tindre 1 regidor.

kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 16:10
En papapep ho ha explicat molt be. Iker, tens tota la llibertat de presentar-te a qualsevol llista, mai no t'ho podrem impedir des de Pirata.cat, ni pot haver cap mena de sanció o represàlia per això.

El que no pots fer si no tens el recolzament de Pirata.cat, és dur Pirata.cat al costat del teu nom a la butlleta electoral. Aquest fet implicaria que Pirata.cat donaria suport a SI, i be, això molta gent no ho voldrà.

Evidentment, tot el que sigui ajudar a aplicar la democràcia directa i implantar noves tecnologíes, tindreu el nostre recolzament, com qualsevol altre qui ho vulgui, però això no implica pas que donem recolzament a una candidatura, donem recolzament a una iniciativa ;)


Iker wrote on the 28 Mar 11 at 16:28
Ok, gràcies. Conec la mala premsa de SI, però me'n refio força de la gent de la meva llista municipal.
Només q tenia al cap uns actes de campanya q volia fer com a Pirata (install party, festa CCommons, ...) que llavors, entenc, no podré fer. Em vaig afiliar a Pirata quan ja era a la llista i vaig creure una bona oportunitat a donar a conèixer el partit. (a Alcover teniu algun votant q no conec). Potser anar-hi amb SI farà més mal q bé?

Ja veig q això dels partits em queda molt gros...

kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 19:57
Comprenc una mica la política municipal, he viscut 16 anys a un poble aproximadament com Alcover de gran.

Allà les coses es fan molt més per proximitat i afinitat a uns i altres, ho comprenc perfectament, però aparèixer integrats en una llista de Solidaritat pot ser molt contraproduent per a les candidatures que presentem a Barcelona i Hospitalet, a on el vot independentista és minúscul, i PSC i ICV han perdut terreny. Personalment, no em convenç.

Com et comento, si vols participar-hi tu a títol personal, tindràs tot el nostre suport en projectes de participació ciutadana, democràcia directa, programari i cultura lliures... això ho tens assegurat.

Si comparteixes els meus temors, et demanaria de retirar el raonament, doncs com a partit en global, crec que pot fer més mal que be.

NRK wrote on the 28 Mar 11 at 21:34
Això de votar m'agrada, almenys es veu on podrien fer-se millor les coses. A vegades presentar el plat és mitja feina i anima o no a menjar-se'l... pel que veig en la candidatura d'Alcover, a vegades és la forma o el nom el que pot fer decidir a la gent... si no sou a temps de canviar la dinámica "Solidarista" es pot deixar com a pacte personal on com a persones porteu al cor l'esperit de Pirata... no us ha d'afectar que no us recolzin la "oficialitat" de l'aliança... sóu un exemple de que la democràcia directa funciona i no sempre en ha d'agradar, per això seguim treballant, per convencer de nou i per el camí fer bona feina.

ÁNIMS a tots!!

poqueque wrote on the 28 Mar 11 at 22:03
Com diu el Kenneth, a mi m'agradaria que s'aclarís si els regidors Pirates aplicarien democràcia directa en les seves decisions. Entenc que en la candidatura de Sant Fuitós sí ("els pirates tenim llibertat d'actuació si sortim triats"), però a la resta no ho tinc tant clar.

Quan es tanca aquesta votació?

kenneth (Moderator) wrote on the 28 Mar 11 at 22:30
Poqueque, la votació es tancarà diumenge, i demà a molt trigar hem de fer un mailing a tots els afiliats per a avisar.

jlamadorjr wrote on the 29 Mar 11 at 00:38
Una pregunta:
- Es pot donar suport a un partit de Independents, encara que no tingui a cap afiliat Pirata en la seva llista?
Qui s'hauria de posar en contacte amb ells per buscar algun tipus de col·laboració?
Per exemple, poso el cas de Rubí, on hi ha el partit Alternativa Ciutadana de Rubi (www.acr.cat).
Actualment tenen 2 regidors a l'ajuntament, i tenen uns objectius molt "pirates":

(extret de la seva web)
Eixos bàsics d’ACR:
- La millora de la democràcia a partir, principalment, de promoure i facilitar la participació ciutadana, i que per tant la ciutadania participi realment en les decisions de la ciutat.
- Sostenibilitat i equitat social i ambiental. Assegurar el màxim respecte i prioritzar els aspectes socials i mediambientals per tal de garantir el benestar de les persones i la conservació de la natura.

Mètodes generals per aconseguir els objectius:
1. Proposar idees i projectes i promoure la participació ciutadana i la democràcia participativa en totes les decisions i processos que afectin a Rubí, fent consultes i recollint opinions quan s’escaigui, recuperant així el sentit de l’Ajuntament com a assemblea de representants de la ciutadania i no com a simples delegats de partits polítics convencionals.
2. Informar a la ciutadania sobre totes les actuacions del Consistori i d’altres administracions i ens relatius a Rubí, ja que les opinions i les decisions s’han de fonamentar en la informació transparent sobre les qüestions col·lectives.

Ferdinand wrote on the 29 Mar 11 at 22:24
@Poqueue des de Pirates, hem proposat ja al programa municipal participatiu, el SPC (Ideatorrent). En cas de que sortís un regidor demanariem ajuda a TIC per a dur-lo a terme.

D'altra banda seria genial poder engegar un projecte, inter-municipal d'altres eines com p.e. per facilitar la transparència :D

santi.casas wrote on the 1 Apr 11 at 10:47
L'experiencia em diu que jugar a coalicions amb partits "tradicionals" te un cost altíssim.

Ara bé, crec que l'àmbit municipal i la seva autonomia de decisió s'ha de preservar. Jo no soc ningú per dir als d'altres municipis amb qui si, o no, han d'anar.

Per tant, voto en blanc a totes les propostes.

kenneth (Moderator) wrote on the 3 Apr 11 at 00:00

Els de Democràcia Participativa acaben de fer un moviment que no m'ha agradat gens ni mica.

De ser teòricament una plataforma neutra, s'han fet un partit i han avisat a la premsa, sense ni avisar-nos abans, que n'èrem part.

Sincerament, m'olora a intent de fagocitació, tot sigui dit, totalment contrari al principi de transparència i participació que diu defensar. Voto negatiu i demano a tothom que també els hi voti negatiu.Post your comment
Distribuir contenido