IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Usuari: Gasela

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions del #21D 2017?  
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Es planteja aquesta votació sobre com actuar davant de la convocatòria d'eleccions del 21 de desembre, que Pirates considera il·legítima, perquè ha estat marcada per l'aplicació d'un desproporcionat article 155 CE i per la proclamació de la República Catalana, reconeguda per l'Assemblea General en la votació d'inicis d'octubre: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/

URGENT: aquesta votació estarà oberta fins diumenge a les 16.00 h.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en cap de les propostes, això vol dir que cap es tira endavant l'acció per defecte, és a dir, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Aquesta votació serà vinculant, ja que no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà definitiva respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots. No s'hi poden afegir noves propostes.

Més informació al pad: https://pad.pirata.cat/21d

# Guia de vot

1) Si vols que Pirates de Catalunya es presenti en solitari a les eleccions, cal que votis en CONTRA de les DUES propostes o ABSTENCIÓ en cas de no descartar alguna de les dues.

[....]
-59
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar a cap llista a les eleccions del #21D 2017
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18.
Si NO vols que Pirates de Catalunya es presenti a cap llista (ni en solitari ni en coalició) a les eleccions del 21D del 2017, cal que votis a favor d'aquesta proposta.

Respecte a l'estratègia a seguir en cas que guanyi aquesta opció, aquesta es decidirà i votarà en una segona votació posterior, incloent-hi entre altres, la possibilitat de donar suport a una altra candidatura, fer una crida a l'abstenció des del partit, etc.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Presentar-nos-hi en solitari implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un front comú, està implícita una voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem més dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- No portarem al programa electoral l'ideari pirata directament sinó que caldrà fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- No podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
82
vots
implemented
Proposta (#2): Presentar-nos sota una candidatura de front comú
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:20.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però la situació política actual demana unir esforços en la línia del que l'Assemblea General va decidir en el document estratègic i en votacions posteriors. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Així, aquesta opció implica que renunciarem a presentar-nos en solitari i que cercarem fer front comú amb altres forces que tinguin una postura clarament contrària a l'aplicació del 155 i que reconeguin la República catalana proclamada el passat 27 d'octubre. Ara bé, admetrem que això no s'expliciti en el programa si és necessari per a esquivar qualsevol censura des de Moncloa.

La candidatura haurà de portar propostes de l'ideari pirata i sota cap circumstància contradir-lo, així com garantir la presència de mínim un pirata entre les posicions amb possibilitat de ser elegit, en una província mínim - preferiblement la de Barcelona, i que no estigui subjecte a disciplina de grup a l'hora de votar, tret que pugui posar en compromís la majoria necessària en l'impuls de la República catalana. Qualsevol revisió d'aquestes condicions només podrà ser modificada per l'AG en votació.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 9 Nov 17 at 12:46) >>

Votació sobre la validesa del referèndum de l'1 d'octubre  
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que la votació de l'1 d'octubre es vàlida i obliga a fer la DUI (Declaració Unilateral d'Independència) encara que el referèndum va ser anul·lat pel tribunal constitucional, els observadors internacionals van dir que no s'havien complert els estàndars internacionals, i es van denunciar irregularitats en el procés de votació?

Aquesta votació modificaria, en cas de sortir rebutjada, el document estratègic i el partit passaria a demanar un nou referèndum vinculant.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/
28
vots
implemented
Proposta (#1): Consideres que la votació es vàlida i obliga a fer la DUI?
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15.
Explicació del significat de cada opció de vot:

A favor: Pirates de Catalunya considera el referèndum com a vàlid i continuem amb el camí fixat al document estratègic del Reboot, que es una DUI.

En contra: Pirates de Catalunya consideraria que el referèndum de l'1 d'octubre no es vàlid i, per tant, no obligaria a res.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 10 Oct 17 at 11:30) >>

Programa electoral 25N  
Escrit per capita el 29 Oct 12 a les 21:30. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Aquesta votació serveix per acabar de confeccionar el programa electoral de Pirates de Catalunya.

Es basa en aquest esborrany: https://xifrat.pirata.cat/commons/sites/default/files/programa_eleccions_catalu nya_2012__121029a.pdf I aquest document d'esmenes i propostes recollides al fòrum: https://xifrat.pirata.cat/commons/sites/default/files/esmenes_02.pdf

Si us plau, ***reviseu i voteu*** TOTES les esmenes. Si una opció us resulta neutral, empreu l'opció corresponent. Això es prega per garantir la representativitat de les votacions.

Reviseu també els comentaris al final. Els pirates hi poden afegir informació addicional.

Té dues fases:
* Del dia 30 al 1 (19:00): termini per noves esmenes (inicialment ja s'inclouen les proposades a https://xifrat.pirata.cat/forum/categories/programa-25n )
* Del dia 1 (19:00) a 7 (23:00): termini de votació.

===============
Normes per les esmenes
===============
* Han de ser contextualitzades i justificades. No es pot proposar una mesura concreta sense afegir-hi el context necessari.
* Han de ser competència de la Generalitat o que es puguin assolir.
* Han d'indicar-se a quines línies corresponen o a partir de quina línia s'afegeixen.
* El títol ha de seguir l'estructura "[Esmena] Afegir/modificar/esborrar/moure (línies) - (títol opcional)"
* Som conscients que l'esborrany té errors gramaticals, així que us preguem no els indiqueu com solucions (no cal votar aquests errors) sinó com comentaris. Gràcies!

[....]
29
vots
implemented
Proposta (#1): Aprovar l'esborrany com programa marc
Escrit per capita el 29 Oct 12 a les 21:30.
El text complet està disponible a https://xifrat.pirata.cat/commons/sites/default/files/programa_eleccions_catalu nya_2012__121029a.pdf I el de les esmenes i propostes recollides al fòrum a: https://xifrat.pirata.cat/commons/sites/default/files/esmenes_02.pdf

Per favor, afegiu esmenes com solucions. Tingueu present que s'ha fet un gran esforç per assolir aquest text entre les persones que s'hi han implicat, cercant vies per desenvolupar l'ideari per donar resposta a les circumstàncies actuals. A més, s'ha pogut participar mitjançant el fòrum (on està tot penjat) durant les últimes setmanes. Tot i així, estem oberts a millores i rectificacions raonades.
-30
vots
implemented
Proposta (#2): [Esmena] Modificar (línia 278)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:28.
Canviar "Sistema Polític i Participació ciutadana" per "Participació ciutadana".

---
Comentari del grup de programa: "Creiem que el concepte inicial es més ampli"
-13
vots
implemented
Proposta (#3): [Esmena] Afegir (línia 183)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:29.
Open Data hauria de ser un requisit indispensable per al govern de Catalunya per així poder fer un autèntic control ciutadà.

---
Comentari del grup de programa: Creiem que ja està inclòs a la nova redacció (línies 171-183).
-20
vots
implemented
Proposta (#4): [Esmena] Moure (línies 131-135 a 277)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:32.
Que es pugui accedir de manera lliure, simple i gratuïta a qualsevol informació, dades i documentació generada en projectes subvencionats amb diners públics, sempre respectant la privacitat i la protecció de les dades de caràcter personal. Cal que tot el coneixement que es generi gràcies a fons públics sigui obert i per a tothom.

De III Transparència a IV Patents

---
Comentari grup programa: no es veu justificat aquest canvi de lloc.
-12
vots
implemented
Proposta (#5): [Esmena] Moure (línies 154-167 a 245)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:34.
Promoure l'estalvi en infraestructures tecnològiques mitjançant l'ús de programari lliure, que per una banda garanteix la seguretat en el tractament de les dades personals i alhora fomentarà la creació d'empreses dedicades al seu suport.

De III Transparència a IV Cultura

---
Comentari grup programa: no es veu justificat aquest canvi de lloc.
21
vots
implemented
Proposta (#6): [Esmena] Afegir (línia 183)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:36.
Qualsevol contracte de sector públic, i qualsevol factura ha de ser a l’abast amb només un click.

---
Comentari grup programa: Creiem que el esperit d’ aquest punt ja està inclòs al programa.
6
vots
implemented
Proposta (#7): [Esmena] Afegir (línia 281)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:37.
Comentari grup programa: En part s’ha inclòs al 282-286.
---

Catalunya i Espanya necessita una nova Constitució. El segle XXI necessita una constitució del segle XI per dibuixar un projecte de futur que millori substancialment les
oportunitats vitals de totes les persones que hi viuen. Proposem la creació del Consell de Mil, tres-cents anys després de l’abolició, el 15 de Setembre de 1714, del Consell
de Cent a Barcelona, la primera cambra democràtica creada a l’actual estat espanyol i la institució més representativa dels ciutadans i les ciutadanes des de el segle XIII.

Proposem prendre Islàndia com a exemple en el procés per a la redacció de la nova Constitució:

convocar a la participació primer a 1.000 persones triades a l’atzar per presentar els nous principis sobre els quals ens volem regir. El que va ser el seu “National Forum” serà el nostre “Consell de Mil”, que triaria després a un grup reduït de persones -25 a Islàndia- que vulguin participar en la redacció final de la Constitució atenent exclusivament al seu criteri personal; hagin reunit el suport de més de l’1% de la
població i donant a tothom durant la campanya l’oportunitat de presentar-se i explicar les seves posicions. Tindre durant tot el procés els documents a la vista, oberts a comentaris, millores i propostes.
14
vots
implemented
Proposta (#8): [Esmena] Afegir (línia 304)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:39.
Aquest organisme independent, defensor dels drets dels electors, garantirà que tots els partits formalitzen de manera clara i comparable el seu“compromís electoral” (programa)

---
Comentaris grup program: es parla d'un organisme observador que vetlli pels drets dels electors.
18
vots
implemented
Proposta (#9): [Esmena] Afegir (línia 304) - continuació de #8
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:40.
Farà arribar a tots els electors la totalitat de la propaganda electoral, de manera que s’estalviï les remeses individualitzades dels partits parlamentaris a càrrec de l’estat, es distribueixi també la propaganda dels partits extraparlamentaris.

---
Comentaris grup program: es parla d'un organisme observador que vetlli pels drets dels electors.
22
vots
implemented
Proposta (#10): [Esmena] Afegir (línia 304) - continuació de #8 i #9
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:40.
Disposarà d’una base de dades, fàcil i accessible, on hi haurà ben ordenada i sistematitzada tota la informació disponible sobre el compliment d’aquests compromisos, per tal que els ciutadans i les ciutadanes puguin avaluar si s’han complert.

---
Comentaris grup program: es parla d'un organisme observador que vetlli pels drets dels electors.
-18
vots
implemented
Proposta (#11): [Esmena] Afegir (línia 305)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:41.
Ampliar el derecho electoral a todo ciudadano que viva y trabaje en Catalunya, y a sus familiares directos que dependan de él.

---
Comentari grup programa: Caldria definir en més detall que s ́enten per viure i treballar a Catalunya
-17
vots
implemented
Proposta (#12): [Esmena] Afegir (línia 390)
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:42.
Creació de una entitat publica que gestioni las empreses de economia de be comú, i en funció de la nota que obtinguin, reducció dels impostos que han de pagar aquestes empreses.

---
Comentari grup programa: Potser son mesures prou particulars i concretes que no deurien incorporar-se a un
programa ampli com es aquest, i que en les que caldria mes discussió.

Comentari administrador: no es parla d'enlloc més d'economia de be comú. S'hauria de contextualitzar i explicar què és.
-19
vots
implemented
Proposta (#13): [Esmena] Afegir (línia 390) - II
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:43.
Una proporció justa entre el salari mínim i màxim, i posar un límit al accés a propietat privada són molt bones mesures para repartir la riquesa i reactivar la economia.

---
Comentari grup programa: Potser son mesures prou particulars i concretes que no deurien incorporar-se a un
programa ampli com es aquest, i que en les que caldria mes discussió.

Comentari administrador: en part relacionada amb l'anterior.
-15
vots
implemented
Proposta (#14): [Esmena] Afegir (línia 390) - III
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:44.
En aquest capítol proposo afegir els serveis públics es carregui d’una forma en benefici del poble, no a las empreses grans. Així es pot pujar l’ocupació. També proposo afegir "qualsevol activitat comercial ha de servir en benefici de la comunitat catalana."

---
Comentari grup programa: Potser son mesures prou particulars i concretes que no deurien incorporar-se a un
programa ampli com es aquest, i que en les que caldria mes discussió.
-1
vots
implemented
Proposta (#15): [Esmena] Afegir (línia 390) - IV
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:45.
Eliminació de taxes als emprenedors fins a que comencin a tindre beneficis.

---
Comentari grup programa: Potser son mesures prou particulars i concretes que no deurien incorporar-se a un
programa ampli com es aquest, i que en les que caldria mes discussió.
-11
vots
implemented
Proposta (#16): [Esmena] Afegir (línia 390) - V
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:45.
Como primer paso para un programa de contabilidad centralizado , y para tener más control y poder casar las facturas de unos y otros hacer que todas las facturas se
generen en un servidor central de la administración.

---
Comentari grup programa: Potser son mesures prou particulars i concretes que no deurien incorporar-se a un
programa ampli com es aquest, i que en les que caldria mes discussió.
-2
vots
implemented
Proposta (#17): [Esmena] Afegir (línia 483) - nou capítol sobre sanitat
Escrit per capita el 30 Oct 12 a les 00:47.
X - UNA SOLUCIÓ PER LA SANITAT PÚBLICA

---
Comentari grup programa: Potser son mesures prou particulars i concretes que no deurien incorporar-se a un
programa ampli com es aquest, i que en les que caldria mes discussió.

El capítol de la sanitat passaria per una profunda discussió de la conveniència del model català (principalment concertat, amb alta privacitat de la provisió) versus models
amb més pes de la provisió pública. I del cost d’ aquest model concertat i la poca transparència (cas cafè amb llet)
Cal tornar a replantejar la provisió pública d’una Asistencia primària de qualitat com un deure pel Govern i un dret del ciutadà.
---

-Coordinar la tarja sanitària catalana amb las de la resta del Estat, de manera que qualsevol català pugui tramitar sense problemes la seva medicació i que la seva història clínica estigui disponible a tots els centres de salut del Estat.
-Propugnar la mateixa solució a la resta de Europa perquè qualsevol ciutadà europeu pugui se tractat amb diligencia a la totalitat dels centres mèdics de la Unió.
-Una vegada aconseguides les dos anteriors propostes, simplificar i reordenar el sistema administratiu de la sanitat catalana, per fer possible el cobrament dels serveis a la resta de administracions espanyoles i europees, que ara mateix majoritàriament es perden.
-16
vots
implemented
Proposta (#18): [Esmena] Modificar (282) - La nova Constitució
Escrit per scarrionf el 30 Oct 12 a les 18:48.
Treure de la frase "Catalunya" i deixar-la així: "Espanya necessita una nova Constitució"

---------
Crec que ens hem de centrar en aconseguir una nova Constitució partint del model actual de convivènvia. La Constitució és a nivell de tot l'Estat i demanar una nova Constitució per Espanya ja inclou Catalunya. Si es volgués demanar (o no) una Constitució diferent per Catalunya es faria en un altre bloc del programa.
28
vots
implemented
Proposta (#19): Afegir (390)
Escrit per Markohs el 30 Oct 12 a les 19:59.
Creo que es importante por endeudamiento irreversible al que nos están sometiendo:

Posicionar el ideario pirata en contra de las ayudas por parte del estado a los bancos que no sean sistémicos, y promover la liquidación de los bancos no viables, haciendo que los inversores privados asuman sus pérdidas, en lugar de nacionalizar la deuda.

La no liquidación de estos bancos es inadmisible ya que parece que solo se hace para no dañar la imágen de los dirigentes políticos que han estado involucrados en su gestión. Parce que el FMI ya ha apuntado en esta dirección y nuestros políticos se han hecho los longuis.

EDIT: Dado que mi idea original, era sobre modificar el ideario pirata, y eso requeriría de más discusión y votación, Reformulo mi propuesta para someter a referendum vinculante los rescates bancarios en españa. Puesto que esta campaña es para las elecciones catalanas sería pedir que la Generalitat pidiese el referendum al estado español.

Los mecanismos de liquidación bancarios ya están articulados en las leyes españolas, y son justos en la medida en que los depositarios son los primeros en recuperar su dinero, y los accionistas, los últimos. Esto es de justicia ya que en el sistema capitalista en el que estamos las inversiones privadas no están garantizadas y pueden arrojar ganancias o pérdidas, y los inversores han de asumir esto, la alternativa no es nacionalizar las pérdidas y privatizar las ganancias como se está haciendo.

Así propongo realizar un referendum con un texto similar a: "¿Debe España inyectar dinero público en bancos con necesidades financieras substanciales para evitar su quiebra o debe liquidar estas entidades tal como está previsto en la ley?"
30
vots
implemented
Proposta (#20): [Esmena] Modificar (línia 15)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:08.
Canviar "que respectin els Drets Humans" per "que respectin l'ideari pirata i els Drets Humans".
16
vots
implemented
Proposta (#21): [Esmena] Modificar (línies 17 a 22)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:13.
Redacció alternativa:

El que diferencia Pirates de Catalunya d'altres partits és que el seu objectiu és transformar el sistema polític mitjançant transparència total i participació directa de la ciutadania en els processos de pressa de decisions mitjançant mecanismes com referèndums vinculants (democràcia directa), iniciatives populars i altres.
24
vots
implemented
Proposta (#22): [Esmena] Modificar (línies 51 a 55)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:20.
Redacció alternativa (després de "reglament del partit"):

El resultat de la votació es reflectirà proporcionalment en la dels representants pirates a la institució corresponent. És a dir, no es limitaran a votar l'opció majoritària, excepte que només hi hagi un sol representant, sinó que traslladaran la distribució dels vots al SPC mitjançant l'aplicació d'un algoritme o fórmula preestablerts.
33
vots
implemented
Proposta (#23): [Esmena] Modificar (línies 193 i 194)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:24.
Redacció alternativa:

Educació: Defensem un sistema educatiu que incentivi la creativitat, la curiositat intel·lectual, l'autodirecció, la responsabilitat social i la cooperació, basat en models de refèrncia com Finlàndia i en constant diàleg obert amb la comunitat educativa, pares i alumnes.
33
vots
implemented
Proposta (#24): [Esmena] Afegir (línia 210)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:27.
Nou punt:

Impulsar polítiques que permetin avançar cap un model econòmic basat en el coneixement i el R+D+i, fugint del model amb el que s'ha produit la situació de crisi actual.
28
vots
implemented
Proposta (#25): [Esmena] Afegir (línia 305)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:29.
Nou punt:

Vot en blanc computable.
37
vots
implemented
Proposta (#26): [Esmena] Afegir (línia 377)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:36.
Nou punt:

* Revisió de totes les retallades (en sanitat, educació, etc.) i increments recaptatoris (euro per recepta, taxes universitàries, impostos sobre el turisme, etc.) de la última legislatura i inici de període de consulta i decisió per referèndum per mantenir-los, retirar-los o reestructurar-los, cas per cas.
28
vots
implemented
Proposta (#27): [Esmena] Modificar (línies 383-384)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:40.
Redacció alternativa:

"les clàusules d’interès aplicades als contractes hipotecaris basats en EURIBOR i LIBOR (http://pirata.cat/bloc/?p=3161), la dació en pagament, etc."
29
vots
implemented
Proposta (#28): [Esmena] Modificar (línia 449)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:41.
En comptes de "sistemes de vigilància electrònica" que hi digui "sistemes de vigilància electrònica, d'ús únicament per ordre judicial".
29
vots
implemented
Proposta (#29): [Esmena] Afegir (línia 378)
Escrit per dario el 1 Nov 12 a les 18:48.
Nou punt:

* Auditoria pública, oberta a la ciutadania, de la despesa de les institucions i aplicar mesures d'estalvi sense afectar a la ciutadania mitjançant:

** l'ús de programari lliure en les institucions,
** revisió de contractes actuals i presentació a concurs públic l'oferta de serveis bàsics com telefonia, electricitat, etc.
** estalvi i control del consum energètic,
** reducció d'actes institucionals,
** etc.
29
vots
implemented
Proposta (#30): [Esmena] Afegir (línia 379)
Escrit per mecania el 1 Nov 12 a les 18:54.
Lluitar pels (o garantir els) drets de la ciutadania, com persones i consumidors, davant de les conseqüències de la crisi econòmica.
33
vots
implemented
Proposta (#31): [Esmena] Modificar (línia 71)
Escrit per beavies el 2 Nov 12 a les 18:16.
Aclarir significat de DUDH ja que és el primer cop que surt al text i el lector pot desconèixer de què fa referència.
13
vots
implemented
Proposta (#32): [Esmena] Modificació (línies 338-341)
Escrit per capita el 2 Nov 12 a les 22:34.
Canviar:
338-341 En conseqüència, Pirates de Catalunya defensa el dret a l’autodeterminació de Catalunya i de tots els pobles i creu que tots els sistemes polítics han de respectar i reconèixer els sentiments i aspiracions identitàries i oferir vies democràtiques per a que es manifestin i tinguin una concreció política i institucional.

Per això:
338-341 En conseqüència, Pirates de Catalunya defensa el dret del poble català a votar en referèndum si vol l’autodeterminació de Catalunya, així com la de la resta dels pobles i creu que tots els sistemes polítics han de respectar i reconèixer els sentiments i aspiracions dels pobles i oferir vies democràtiques per a que es manifestin i tinguin una concreció política i institucional.
27
vots
implemented
Proposta (#33): [Esmena] Modificar (líneas 282-284)
Escrit per Zopokx el 3 Nov 12 a les 10:27.
Creo que las palabras clave en esta ocasión (proceso constituyente) pueden ser bastante importantes, por ello propongo:
---------------------
Cambiar:
Catalunya i Espanya necessiten una nova Constitució. Proposem prendre Islàndia com a exemple en el procés per a la redacció de la nova Constitució i donant a tothom l’oportunitat de presentar i explicar les seves posicions

Por:
Catalunya i Espanya necessiten una nova Constitució. Posant a Islàndia com exemple, proposem la redacció d'una nova Constitució mitjançant un procés constituent, que doni l'oportunitat a tots de presentar i explicar les seves posicions.

Llegiu els 18 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 7 Nov 12 at 21:46) >>

Eslogan campanya 25N [URGENT]  
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:35. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Busquem eslogan per les properes eleccions del 25 de novembre.

Aquí trobaràs la selecció de propostes treballada entre tots als grups de Comunicació i Creatius. Pots votar més d'una opció!

Pad de treball: http://pirates.pad.atkn.net/ep/pad/view/ro.4OLRtXZMZD5/latest

-----------------------------------------------------
Aquesta votació es tancarà el Diumenge a les 12:00h
7
vots
implemented
Proposta (#1): Entra al parlament. Vota't.
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:35.
Entra al parlament. Vota't.
1
vots
implemented
Proposta (#2): Vols decidir? Vota Pirates
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:36.
Vols decidir? Vota Pirates
-5
vots
implemented
Proposta (#3): Democràcia a la carta
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:36.
Democràcia a la carta
32
vots
implemented
Proposta (#4): Que no decideixin per tu. Vota PIRATA.CAT
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:36.
Que no decideixin per tu. Vota PIRATA.CAT
15
vots
implemented
Proposta (#5): Tu et representes, tu decideixes. Vota PIRATA.CAT
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:37.
Tu et representes, tu decideixes. Vota PIRATA.CAT
4
vots
implemented
Proposta (#6): Si votes el mateix, no canviarà res
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:38.
Si votes el mateix, no canviarà res
0
vots
implemented
Proposta (#7): No deleguis, participa!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:38.
No deleguis, participa!
6
vots
implemented
Proposta (#8): No deleguis, decideix!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:38.
No deleguis, decideix!
-8
vots
implemented
Proposta (#9): Agafa el timó!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:40.
Agafa el timó!
-12
vots
implemented
Proposta (#10): Si votes Pirata. Tu decideixes!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:40.
Si votes Pirata. Tu decideixes!
-6
vots
implemented
Proposta (#11): Tu decideixes!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:40.
Tu decideixes!
-11
vots
implemented
Proposta (#12): Tu ets la solució!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:42.
Tu ets la solució!
14
vots
implemented
Proposta (#13): Democràcia directa. Dret a decidir.
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:42.
Democràcia directa. Dret a decidir.
39
vots
implemented
Proposta (#14): Dret a decidir. A decidir-ho tot.
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:43.
Dret a decidir. A decidir-ho tot.
4
vots
implemented
Proposta (#15): Tria participar, vota Pirata.
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:43.
Tria participar, vota Pirata.
38
vots
implemented
Proposta (#16): La democràcia necessita un rescat. Vota Pirata.cat
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:43.
La democràcia necessita un rescat. Vota Pirata.cat
-18
vots
implemented
Proposta (#17): Junts ho farem, Pirates al Parlament!
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:44.
Junts ho farem, Pirates al Parlament!
3
vots
implemented
Proposta (#18): ¿Y si tuvieras el poder de cambiar las cosas?
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:44.
¿Y si tuvieras el poder de cambiar las cosas?
-22
vots
implemented
Proposta (#19): Si vols que tot continuï igual... NO ENS VOTIS
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:45.
En petit "Si vols que tot continuï igual", en gran "NO ENS VOTIS"
-27
vots
implemented
Proposta (#20): No nos votes, vótate
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:45.
No nos votes, vótate
-10
vots
implemented
Proposta (#21): Cansat de menús ideològics? Pensa a la carta. Vota PIRATA.CAT
Escrit per Zopokx el 26 Oct 12 a les 00:49.
Cansat de menús ideològics? Pensa a la carta. Vota PIRATA.CAT
-29
vots
implemented
Proposta (#22): Que els bombin, vota Pirata
Escrit per capita el 26 Oct 12 a les 16:02.
Que els bombin, vota Pirata. (aportació de @barbazul)
28
vots
implemented
Proposta (#23): Consultar la independència, és bo. Consultar-ho tot, és democràcia!
Escrit per capita el 26 Oct 12 a les 16:03.
Consultar la independència, és bo. Consultar-ho tot, és democràcia! (aportació de @fgarrobo)

Alternatiu: "Consultar la independència, és bo. Consultar-ho tot, és millor!"
-12
vots
implemented
Proposta (#24): Democràcia Directa, Ara i Sempre!
Escrit per mersany el 26 Oct 12 a les 16:34.
Democràcia Directa, Ara i Sempre!
3
vots
implemented
Proposta (#25): Tens dret a decidir. Vota Pirates de Catalunya
Escrit per mambita83 el 26 Oct 12 a les 17:39.
Tens dret a decidir. Vota Pirates de Catalunya
-7
vots
implemented
Proposta (#26): Pirata.Cat. Pel dret a decidir... TOT
Escrit per belbosCk el 26 Oct 12 a les 18:21.
Pirata.Cat. Pel dret a decidir... TOT
-11
vots
implemented
Proposta (#27): Adéu corrupció, Hola democràcia directa
Escrit per capita el 26 Oct 12 a les 20:31.
Adéu corrupció, Hola democràcia directa (aportació de @pinger)
-13
vots
implemented
Proposta (#28): No votar no es la solució, aixeca't del sofà
Escrit per capita el 26 Oct 12 a les 20:31.
No votar no es la solució, aixeca't del sofà (aportació de @pinger)
-8
vots
implemented
Proposta (#29): 2012, El canvi ha arribat - Pirata.cat
Escrit per capita el 26 Oct 12 a les 20:32.
2012, El canvi ha arribat - Pirata.cat (aportació de @pinger)
-5
vots
implemented
Proposta (#30): Sanitat, Educació, I+D. No oblidem, no perdonem, espereu-nos. Pirata.cat
Escrit per capita el 26 Oct 12 a les 20:32.
Sanitat, Educació, I+D. No oblidem, no perdonem, espereu-nos. Pirata.cat (aportació de @pinger)
3
vots
implemented
Proposta (#31): Volem el que tu vols
Escrit per muriel el 27 Oct 12 a les 00:10.
Volem el que tu vols [aportació de la Lloll, inicialment per un bàner]
-2
vots
implemented
Proposta (#32): PIRATA.CAT. Benvingut a la democràcia real
Escrit per slackfree el 27 Oct 12 a les 10:15.
The Matrix has you :)
1
vots
implemented
Proposta (#33): Estàs fart que decideixin per tu? Vota Pirates, vota diferent.
Escrit per kim el 27 Oct 12 a les 11:01.
és important posar l'accent en el fet que ets tu qui decideix
4
vots
implemented
Proposta (#34): Vota Participació, Vota Transparència, Vota Llibertat, Vota Pirata.Cat
Escrit per aun_el el 27 Oct 12 a les 12:10.
Vota Participació, Vota Transparència, Vota Llibertat, Vota Pirata.Cat
-5
vots
implemented
Proposta (#35): Vols Cambiar el Món?? Vota Pirata.Cat
Escrit per aun_el el 27 Oct 12 a les 12:45.
Vols Cambiar el Món?? Vota Pirata.Cat
0
vots
implemented
Proposta (#36): Pren el timó. Canvia el present. Decideix el futur. Vota PIRATA.CAT
Escrit per josefran el 27 Oct 12 a les 14:43.
Pren el timó. Canvia el present. Decideix el futur. Vota PIRATA.CAT
-6
vots
implemented
Proposta (#37): Democràcia directa i transparència. Pirata.cat: Quina Catalunya vols?
Escrit per Charlie el 27 Oct 12 a les 15:44.
Democràcia directa i transparència. Pirata.cat: Quina Catalunya vols?


ALT: Sustitució de "Democràcia directa" per "Participació ciutadana", "democràcia participativa", "participació" o "Democràcia"
3
vots
implemented
Proposta (#38): Ningú et pot representar millor que tu mateix. Vota PIRATA.CAT.
Escrit per rayman25 el 27 Oct 12 a les 20:06.
Ningú et representarà millor que tu mateix. Vota PIRATA.CAT, vota't.

Llegiu els 15 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 30 Oct 12 at 23:36) >>