IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Usuari: kenneth

Multireferèndum de ILPs  
Escrit per kenneth el 23 Sep 13 a les 20:43. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Aquesta votació es tancarà en finalitzar la propera assemblea general, el 5 d'octubre de 2013.

-------------------

Ens han contactat des del col·lectiu Som lo que Sembrem (SLQS) per tal de demanar-nos ajuda en l'organització d'una consulta (fonamentalment online) a on la gent pugui registrar-se i votar totes aquelles Iniciatives Legislatives (catalanes, espanyoles o europees) bé en curs bé rebutjades als parlaments.

Volen que hi participin més entitats, especialment promotors d'altres ILPs/ECIs rebutjades i grups pro-participació ciutadana, i pretenen fer públics els resultats de les votacions al maig del 2014, coincidint amb la campanya de les eleccions europees.

Comparteixen que en tot referèndum ha d'existir argumentació de les dues bandes i que s'ha d'intentar que es debatin els diferents assumptes amb experts, per tal que la gent pugui formar-se una opinió raonada abans de votar.

De nosaltres necessiten, principalment:

- Coneixement tècnic i logístic sobre com dur a terme una votació així
- Ajuda en difusió a xarxes (a premsa i carrer son força forts, tenen 1000 fedataris)
- Ajuda de creatius
- Voluntaris en general

A nivell tècnic, implementar un SPC és bastant senzill, i després caldrà molta feina en validar la identitat de tots els votants.

Des de SLQS veuen amb bons ulls el no tancar la plataforma un cop votades les ILPs, i aprofitar-la per a promocionar futures iniciatives legislatives, així com propostes de qualsevol àmbit geogràfic.


[....]
43
vots
implemented
Proposta (#1): Implicar-nos en la campanya de multireferèndum
Escrit per kenneth el 23 Sep 13 a les 20:43.
En base al que s'ha comentat a la descripció d'aquesta votació i al pad del resum de la reunió.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 25 Sep 13 at 18:18) >>

Compras Campaña 25N - [4]: Pegatinas  
Escrit per kenneth el 9 Oct 12 a les 17:32. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Aquesta votació romandrà oberta fins el proper 16 d'Octubre a les 12:00h, i serà triada la opció més votada, sempre que superi els 2/3 de vots favorables.

------------------------------------------------------------------------

La passada campanya vam comprar (i gastar) 10.000 adhesius.

De tindre'n més, encara n'hauríem escampat més alegrement.

Degut a que el disseny emprat no demana el vot (logo + pirata.cat), les podem emprar fora de campanya.

Imatge: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcFeURxIFSmsxOzgaevoPGHet 37yOqZlv3LAniFkQoG6ENGzck

Format : 70x70mm
Impressió : 1+0 tinta negre
Paper : adhesiu mate
Manipulat : troquelat per radera
Preu per 10.000 unitats : 125€
Preu per 15.000 unitats : 180€
Preu per 20.000 unitats : 220€

*Transport a un punt de la ciutat de Barcelona inclòs en pressupostos superiors a 100€

Proveïdor: GAM Digital, el mateix que a les passades municipals i generals ( https://docs.google.com/document/d/1EAgOZOFafsPrmrvA3wLKtxE-UKdssVkVLMpnLOO8oFs /edit?hl=ca )

[....]
4
vots
implemented
Proposta (#1): 20.000 adhesius de Pirata.cat
Escrit per kenneth el 9 Oct 12 a les 17:32.
20.000 adhesius per 220 € + IVA
29
vots
implemented
Proposta (#2): 30.000 adhesius de Pirata.cat
Escrit per capita el 10 Oct 12 a les 01:08.
Contra més en comprem, més barates surten, i en un pitjor cas les acabarem gastant durant el 2013. Com que ocupen poc, potser val la pena fer compra a l'engròs.

30.000 adhesius han de costar 330 € + IVA com a màxim.
1
vots
implemented
Proposta (#3): 10.000 adhesius de Pirata.cat
Escrit per capita el 10 Oct 12 a les 01:09.
Cost 125 € + IVA.

La passada campanya vam exhaurir aquesta quantitat, però com que GAM serveix en uns 3-4 dies, podríem fer una altra comanda fins entrada la primera setmana de campanya.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 23 Oct 12 at 20:06) >>

Donar-nos novament d'alta a PayPal  
Escrit per kenneth el 9 Sep 12 a les 19:54. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Mentre vam tindre la possibilitat de rebre donacions amb PayPal, rebíem quasi un 50% més de diner que en l'actualitat.

Vam decidir fer Boicot a Paypal perquè va congelar els comptes de Wikileaks, però no vam plantejar cap alternativa.

Fa més d'un any d'això. Vam cercar intensament alternatives, i no hi ha cap altre sistema per a rebre diner amb targes de crèdit que permeti rebre el NIF i que operi a l'estat espanyol, que son els requisits legals que tenim, ni un.

Es va obrir una votació com aquesta abans de les eleccions generals, i es van dir un munt de sistemes alternatius, i cap permet aquestes dues condicions obligatòries per llei.

A més a més, de voler ser coherents, també hauriem de fer boicot a Visa i Mastercard, que també van bloquejar les donacions a Wikileaks.

Ha arribat un punt en que pirates de Catalunya té poc més de 1000 € al compte, i aquest boicot ens està fent més mal que bé, doncs l'única forma que tenim de rebre diner és amb donacions per transferències bancàries.

En uns 3 mesos tindrem el sistema de quotes en funcionament, però per a evitar sobrecarregar el tresorer (que com tots és voluntari), només s'enviarà 1 rebut a l'any.

Això farà que molts pirates no puguin posar-se una quota anual tan gran com la suma de quotes mensuals, o sigui, no es podrà donar tant com es podria.

L'unica opció que ens queda per a permetre que la gent pugui col·laborar econòmicament és recuperant un mecanisme més simple per a rebre donacions.


Aquesta votació es tancarà el 7 d'octubre.

[....]
74
vots
implemented
Proposta (#1): Tornar a donar-nos d'alta a PayPal
Escrit per kenneth el 9 Sep 12 a les 19:54.
Tenim diverses despeses i poc diner, no podem permetre'ns aquesta pèrdua d'un 30-40% dels ingressos més temps, doncs ens estem quedant sense diner.
22
vots
implemented
Proposta (#2): No acceptar futures campanyes de boicot a proveïdors sense alternatives viables
Escrit per kenneth el 9 Sep 12 a les 19:55.
No es pot fer boicot a coses de les que no hi ha una alternativa viable per a la majoria dels afectats.
31
vots
implemented
Proposta (#3): Tornar a boicotejar Paypal si en el futur apareix una alternativa més ètica
Escrit per belbosCk el 26 Sep 12 a les 22:03.
Com que no sabem com pot ser el futur i tampoc és normal que Paypal no tingui una competència més ferotge, proposo que si en el futur hi ha una opció més ètica i que sigui tan operativa com Paypal ens hi apuntem i abandonem aquest proveïdor.

Llegiu els 15 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 8 Oct 12 at 19:31) >>

Eliminación de las subvenciones a Partidos, Patronal y Sindicatos  
Escrit per kenneth el 9 Jan 12 a les 20:03. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Tercera Urna ( http://terceraurna.es ) está solicitando (en actuable: http://actuable.es/peticiones/eliminacion-del-100-las-subvenciones-partidos-pat ronal-y ) la eliminación del 100% de las subvenciones a partidos, patronales y sindicatos.

Texto copiado de la petición:

Frente a la mayor subida de impuestos de la historia de la democracia en España, que va a suponer una importante merma en la economía de las ya maltrechas clases medias, el gobierno ha mantenido intacto el 80% de los ingresos que perciben los partidos políticos, la patronal y los sindicatos para mantener sus enormes privilegios.Se calcula en más de 3.000 millones de euros (500.000 millones de las antiguas pesetas) los ingresos que estos tres grupos reciben del Estado español. Lo que desde el inicio supuso una evidente brecha en la igualdad de oportunidades entre estos pocos colectivos y el resto de asociaciones y partidos que existen en España, hoy se ha convertido en una lacra que llega incluso a lacerar directamente el crecimiento económico, convirtiéndose en la mejor prueba de que en España existe una clase dirigente que vive completamente al margen de los problemas y de las carencias de los ciudadanos.Con esta petición se pretende contribuir a la eliminación de toda ayuda pública para cualquier partido político, sindicato o asociación profesional.
98
vots
implemented
Proposta (#1): Apoyar la campaña desde Pirates de Catalunya
Escrit per kenneth el 9 Jan 12 a les 20:03.
Apoyar la campaña.
-30
vots
implemented
Proposta (#2): No donar recolzament a la campanya
Escrit per Rom el 17 Jan 12 a les 15:15.
Volem apostar per un sistema polític i democràtic on el finançament dels partits sigui únicament d'origen privat? Volem que l'accés a la política, i per tant a la participació democràtica activa, també depengui del capital privat?

L'Estat* ha de finançar els serveis públics, mitjançant un sistema fiscal just, perquè tots els ciutadans puguem accedir-hi amb total igualtat (és a dir, sense discriminació per raó de sexe, origen, creences, PODER ADQUISITIU, etc.) i garantir així els drets humans de tota la població. Així doncs, igual que la Sanitat, l'Ensenyament, l'Habitatge, etc., la participació en la democràcia, o sigui la participació política de tots els ciutadans hauria de ser igualitària, sense que el poder ecònomic privat pugui generar cap tipus de desigualtat. Eliminar les subvencions públiques a partits va en la direcció oposada.

La crisi econòmica actual va començar amb la liberalització dels mercats amb reduccions dràstiques del control que l'Estat podia exercir sobre l'economia i les empreses del país. A més, això va anar acompanyat de la privatització i externalització massiva d'empreses públiques que s'han convertit en negocis privats. Actualment, aquí a Catalunya i a la gran majoria de països mínimament desenvolupats l'Habitatge, i la Sanitat i l'Ensenyament van pel mateix camí, és un negoci i un luxe, però en cap cas és un dret humà garantit. Ara per ara, l'accés a un habitatge depèn del poder adquisitiu privat; si pots pagar tens sostre, si no pots no.

L'eliminació de les subvencions públiques afavoreix clarament els partits majoritaris que serien capaços de trobar finançament privat molt fàcilment i sobretot aquells que defensen els interessos de les capes socials econòmicament més solvents. Aquesta mesura farà que aquells amb una posició econòmica més avantatjosa tinguin molt més fàcil dedicar-se a la política. Per contra, els partits petits tindrien encara més dificultats que ara. Personalment igualaria la quantia de les subvencions de tots els partits, sindicats i patronals. Si deixem només la possibilitat de donacions privades, deixem la capacitat econòmica dels partits, sindicats i patronal en mans de qui posseixi més capital. En definitiva, crec que aquesta mesura ens perjudica com a partit petit, i beneficia partits majoritaris i patronal.

Deixo aquí un enllaç a la llei Orgànica 8/2007 sobre el finançament públic i privat dels partits polítics: http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo8-2007.t2.html Llegint-ho en detall em sembla igual de necessari rebaixar i igualar les subvencions públiques que les privades. Aquestes últimes poden arribar a ser de 100.000€ per any i persona (física o jurídica). Aquestes donacions beneficien els partits que defensen els interessos de qui té aquestes quantitats de diners i perjudiquen els interessos de la gran majoria de la població.

Per més informació sobre la meva visió de la problemàtica, podeu fer una ullada als dos comentaris que he deixat.

*en una democràcia més directa i participativa, l'Estat seria molt més representatiu del poble, o dit en altres paraules, el poble tindria molt més poder sobre les decisions que es prenguessin sobre el seu futur.
60
vots
implemented
Proposta (#3): Extenderlo a las asociaciones vinculadas a partidos políticos.
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 23 Jan 12 a les 16:10.
¿Se debería también cortar las subvenciones que reciben las asociaciones vinculadas a los partidos políticos? ¿Vease FAES por ejemplo? http://www.fundacionfaes.org/es/home

Llegiu els 20 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 1 Sep 12 at 11:27) >>

Regalar samarretes pirates  
Escrit per kenneth el 11 Oct 11 a les 19:58. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Què us sembla regalar samarretes pirates a aquells qui han suat més per a aconseguir que ens podem presentar? Sense ells, les nostres candidatures no serien possibles...

Cada samarreta ens costa 4.6 € IVA inclòs, i es vendran de forma que es paguin a elles mateixes i fem una mica de calaix....
23
vots
implemented
Proposta (#1): Regalar samarretes a tots els caps de llista
Escrit per kenneth el 11 Oct 11 a les 19:58.
Regalar samarretes als caps de llista per tal que quedin ben guapos a les fotos i vídeos.
72
vots
implemented
Proposta (#2): Regalar samarretes als "campions" de recollida d'avals a cada província
Escrit per kenneth el 11 Oct 11 a les 19:59.
Sense ells, no hauria estat possible entregar els avals requerits per la nova LOREG.
-7
vots
implemented
Proposta (#3): Esmena a la Solució #2 A Barcelona regalar-ne 4
Escrit per kenneth el 15 Oct 11 a les 12:53.
Doncs hi ha molta més gent i calia 7 cops més avals que a Tarragona, 8 més que a Girona i 13 més que a Lleida.

-18
vots
implemented
Proposta (#4): Donar (donacíó) de 2 samarretes als caps de llista
Escrit per davidesteve el 15 Oct 11 a les 13:48.
A canvi que es comprometin a lluir-les en públic en els seus actes en públic. :)

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 19 Oct 11 at 00:18) >>

Ley de Referéndums vinculantes  
Escrit per kenneth el 23 Jun 11 a les 00:30. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
En España no hay ningún mecanismo para poder convocar un referéndum vinculante por parte de la población.

Esto impide a la ciudadanía poder ejercer su soberanía, por lo que debe ser subsanado.
132
vots
implemented
Proposta (#1): Adaptar el modelo suizo de referéndums a nuestro marco legal
Escrit per kenneth el 23 Jun 11 a les 00:30.
Algo parecido a lo que existe en suiza, dónde un 2% de la población puede convocar un referéndum vinculante sobre lo que se les antoje.

Cito: "Para llevar a cabo cualquier cambio en la constitución es obligatorio aprobarlo mediante un referéndum; para realizar cualquier cambio en una ley se puede solicitar la celebración de un referéndum. A través de referendos, los ciudadanos pueden impugnar cualquier ley votada por el Parlamento Federal y, por medio de iniciativas, introducir enmiendas a la constitución federal, lo que hace de Suiza el estado del mundo más próximo a una democracia directa."

http://es.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%ADtica_de_Suiza

Pueden convocar un referéndum para reformar la constitución, retirar una ley, reformarla o presentar una nueva ley con tan sólo 100.000 firmas en un lugar con menos de 6 millones de votantes... eso equivale a unas 750.000 firmas en España...

Con eso podemos colar cualquier iniciativa que tenga un extenso apoyo popular, y de este modo se podría conseguir el resto de puntos.

Mientras no podamos solicitar estas leyes, que no se pueden solicitar mediante una Iniciativa Legislativa Popular, se intentará apoyar a campañas que promuevan cambios legales en esta dirección.

¿Qué os parece?

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Retallades Socials  
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:23. Categoria global: Economia. Finalitzada
En els darrers temps hem vist com s'han aplicat tota una sèrie de retallades socials, i mai no s'ha consultat als ciutadans, els veritablement afectats, sobre aquests assumptes.

S'han retallat pensions, drets dels treballadors, sous de funcionaris i serveis sanitaris, mentre s'ha rebaixat els impostos de transmissions patrimonials, que només afavoreixen a les rendes altes i s'han avalat més de 70.000 milions d'euros per tal de rescatar el sector privat bancari.

Val a dir que aquestes retallades han estat impulsades pel govern degut a l'increment del dèficit públic. El dèficit de l'estat espanyol puja a quasi 120.000 milions d'euros. Com podem veure, més de la meitat del deute és causat pel diner injectat a la banca. En canvi, no s'ha expropiat cap banc ni s'ha engarjolat a cap directiu, la crisi l'estem pagant les persones, no els qui l'han creada.
113
vots
implemented
Proposta (#1): Referèndum sobre la reatallada sanitària
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:23.
No creiem justificada la retallada dels serveis públics d'assistència sanitària. La salut és un dret humà bàsic, i no és negociable.

Si no hi ha diner per a la sanitat, tampoc no n'hi ha per a retallar l'impost a les herències.

Si mai s'ha de retallar, ha de ser votat per tothom, en referèndum.
106
vots
implemented
Proposta (#2): Referèndum sobre la retallada de les pensions
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:25.
La jubilació és un dret que ha costat anys i panys d'aconseguir, i ara ens l'han retallat govern i sindicats majoritaris sense consultar als afectats: la població.

Rebutgem tota modificació del marc legislatiu referent a les pensions que no hagi estat votada en referèndum.
104
vots
implemented
Proposta (#3): Referèndum sobre la reforma laboral
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:37.
Retallar drets sense consultar a la població és simplement immoral.

Volem un referèndum sobre la reforma laboral.
79
vots
implemented
Proposta (#4): Referèndum sobre la retallada del sou dels treballadors públics
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:42.
Volem un referèndum sobre la retallada del sou dels funcionaris.
131
vots
implemented
Proposta (#5): Referèndum sobre el rescat a la banca privada.
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:48.
A Islàndia la gent va votar que no volien pagar el diner que va demanar el seu govern per a rescatar els bancs privats.

Aquí no se'ns ha consultat res, i l'exagerat increment del dèficit que ha comportat, ha estat emprat per a retallar-nos drets fonamentals.

Això és un despropòsit: han tancat més de mig milió de petites empreses, i quasi un milió d'autònoms, i no han rebut cap mena d'ajut de l'estat. En què quedem? som un estat comunista pels rics i neolliberal pels pobres?

Tothom té els mateixos drets, o així hauria de ser.

Volem un referèndum sobre si es vol rescatar a la banca privada o si ens estimem més que tanquin.

118
vots
implemented
Proposta (#6): Erradicació dels paradisos fiscals i les SICAV
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:54.
No volem que les grans rendes evadeixin diner.

Les SICAV permeten que qualsevol empresa o resident a l'estat espanyol amb més de 100 milions d'euros, pagui només un 1.5% d'impostos, mentre que un treballador que guanya el doble del salari mínim, paga més d'un 50% del que guanya en impostos.

Això és totalment il·lògic, a banda d'immoral i inconstitucional.

43
vots
implemented
Proposta (#7): Reducció de la jornada laboral
Escrit per JaumeReus el 1 May 11 a les 22:12.
Reduir la jornada laboral de 40 hores setmanals a 35 hores setmanals.
I en els funcionaris de 37,5h a 32h setmanals.

Amb la reducció corresponent de sous, i així per a cada 10 reduccions es crea un lloc de treball, o s'hauria de crear.

I l'estat fer polítiques per a aconseguir que això sigui així, reduint els costos dels nous treballadors a les empreses, i reduint els costos dels treballadors que tenen actuals, per a que pràcticament no suposi un sobre cost i així crear entre un 5-10 % més de llocs de treball.

71
vots
implemented
Proposta (#8): Referèndum sobre la retallada a les universitats
Escrit per Eris el 15 May 11 a les 18:46.
Igual com retallen els serveis públics d'assistència sanitària, també han retallat els pressupostos destinats a les universitats públiques, que suposa un empitjorament de l'educació.

Si s'ha de retallar l'educació ho hem de decidir entre tots, en un referèndum.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 29 May 11 at 18:56) >>

Suspendre la campanya electoral i cridar a tota la gent a Plaça Catalunya  
Escrit per kenneth el 19 May 11 a les 09:58. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
A proposta d'un simpatitzant:

Seria molt bo un comunicat unitari de totes les candidatures d'esquerres: CAV, Pirata.cat, ICV-EUiA, CUP, Des de Baix, ERC... ( http://cat.piratenpad.de/comunicat-unitari-stop-campanya-electoral )

1. Suspenent la campanya electoral i cridant a tota la militància i simpatitzants a fer pinya a les plaçes de Catalunya, dia i nit, sense defallir.
2. Comprometent-vos amb l'esperit de Tahrir: tot el poble unit, el jovent al davant, els partits al darrera recolzant i vinculant lluites sectorials al moviment general.
3. Comprometent-vos amb els objectius d'Islandia i per tant recolzar el manteniment de les acampades més enllà del 22-M: els culpables de la crisi als tribunals, cap submissio al poder financer i constitucio d'una democràcia popular.
-5
vots
implemented
Proposta (#1): Detindre la campanya electoral i cridar a tots els pirates a anar a les places
Escrit per kenneth el 19 May 11 a les 09:58.

Sumar-nos a les reivindicacions de més democràcia i participació, a títol personal.

Tothom a la plaça!

63
vots
implemented
Proposta (#2): Continuar amb la campanya i permetre les reivindicacions a títol personal
Escrit per aaguilera el 19 May 11 a les 10:41.
Continuar amb la campanya i permetre l'adhesió a les reivindicacions a títol personal.
33
vots
implemented
Proposta (#3): No som un partit d'esquerres som un partit "No les Votes"
Escrit per Costeau el 19 May 11 a les 11:38.
Si hi ha actes concrets de campanya que coincideixin amb concentracions importants de #spanishrevolution, em sembla bé suspendre-les o fer-les directament a la plaça (No mítins, però sí xerrades obertes). No cal polititzar les acampades, però tenim dret a seguir defensant la nostra idea de regeneració democràtica. ¿Per què voldriem suspendre la campanya ara que hi ha un moviment popular tant afí al nostre ideari i que nosaltres som una alternativa de vot als partits majoritaris?

El que no podem fer SOTA CAP CONCEPTE és sumar-nos a una acció conjunta que inclogui ICV i ERC, que han manat i manen a l'ajuntament de Barcelona i que per mi haurien de formar part del grup "no les votes" des del inici (PP PSC CIU) I menys a corracuita, després de tant de temps de votacions i organitzacions internes fetes amb més calma.
Nosaltres NO som un partit d'esquerres, som democràcia directa aplicant tecnologia, que és el que està funcionant ara mateix a les plaçes (però a mà alçada)

Estic a la comissio d'extensio de la acampadabcn, on creiem que el millor seria sumar esforços dels diversos col.lectius. Hi ha alguns de caire polític (sindicats d'estudiants...) que es preguntaràn el mateix. Ens podem posar d'acord a l'assamblea. Si us voleu comunicar: extensio.acampadabcn@gmail.com
Salut!
33
vots
implemented
Proposta (#4): Convocar tots els pirates a les places i ajudar
Escrit per dario el 19 May 11 a les 12:05.
No cal deixar de fer campanya, cal convocar a tothom que pugui anar a la seva plaça i ajudar al màxim, com un col·lectiu més.

Sumar-nos a una iniciativa que engloba partits no afins a PIRATA.CAT pot ser contraproduent. Però res impedeix que la gent s'identifiqui com pirata i ajudi. I qui no vulgui identificar-se com pirata, cap problema. El primer és ajudar!

També cal fomentar les xerrades obertes a tothom, ja que abans de tot això ja teniem assignada Plaça Catalunya per fer un acte electoral. En lloc d'un acte cal fer accions que ajudin i fomentin les propostes que comparteixen la gent de l'acampada i pirates, que són totes. El nostre ideari coincideix amb els punts més bàsics de tots els moviments, en la meva opinió.

PD: Recordeu que aquesta proposta surt d'un simpatitzant. Aquesta persona ha enviat un correu a tots els partits que ell ha considerat convenient i d'esquerres, malgrat PIRATA.CAT no ho sigui per definició.

Així que la precipitació i el text són d'aquest simpatitzant. Penso que cal ajudar, sense amagar que som pirates. A més, cal convocar a tots els pirates a les places!
-15
vots
implemented
Proposta (#5): Cancel·lar només l'acte de Dijous (Pça Catalunya)
Escrit per DZPM el 19 May 11 a les 14:05.
Fer només la de Divendres
9
vots
implemented
Proposta (#6): No som un partit d'esquerres
Escrit per giorgiograppa el 19 May 11 a les 17:56.
Des del començament, hem defensat que no som ni d'esquerres ni de dretes: som pirates. Qualsevol declaració que hagués de canviar aquesta postura, s'hauria d'aprovar en dos assemblees consecutives (cito de memòria).

Crec que no cal associar aquesta opinió a cap eslògan.

Llegiu els 36 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 20 May 11 at 07:54) >>

Cobertura legal de les protestes contra els partits grans durant campanya  
Escrit per kenneth el 17 Apr 11 a les 19:30. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Durant la propera campanya electoral, moviments socials sorgits de la xarxa, com ara #nolesvotes http://nolesvotes.com/ o la Operación V de Votaciones http://opvdevotaciones.blogspot.com/ proposen penjar els cartells denunciant els casos de corrupció i demanant que no votis a PP/PSOE/CiU.

Tècnicament, això que faran a priori no és legal, doncs els espais reservats a propaganda electoral només es poden emprar per part de partits.
43
vots
implemented
Proposta (#1): Piratejar els espais de propaganda electoral
Escrit per kenneth el 17 Apr 11 a les 19:30.
A les passades eleccions, alguns partits van emprar adhesius sense cap identificació del partit, i les normatives municipals no especifiquen que sigui obligatori promocionar a un partit.

Si autoritzem a la gent de #nolesvotes, V de Votaciones o qualsevol altre que vulgui fer una contracampanya (PP, PSOE o CiU), si els atura la policia, poden dir que fan promoció dels Pirates i evitar que els multin.

Crec que és evident la simpatia que es sent per aquests col·lectius, què us sembla donar-los cobertura als municipis als quals hi hagi plafons habilitats per a propaganda electoral de qualsevol partit?

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 18 Apr 11 at 19:04) >>

Proposta de composició de la Llista electoral, un cop triats caps de llista  
Escrit per kenneth el 13 Apr 11 a les 17:29. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Més enllà de la gent que es proposi per a cap de llista, proposo que les següents posicions siguin assignades sota aquest criteri, tot complint les exigències legals en termes de paritat.

-14
vots
implemented
Proposta (#2): Ordre per residència i afiliació
Escrit per kenneth el 13 Apr 11 a les 17:43.
- Candidats residents al mateix municipi, en ordre d'afiliació.
- Cas de ser exhaurits els candidats del mateix municipi i mancar-ne per a completar, emprar independents del mateix municipi.
- Cas de no omplir-se la llista, candidats d'altres municipis, seguint el mateix criteri d'ordre d'afiliació.
- Cas d'esgotar-se els candidats Pirates, incloure personalitats significatives com a independents (p.e. com en Josep Jover)
- Cas de no completar-se, independents de qualsevol municipi.
20
vots
implemented
Proposta (#3): Aleatori en dos grups (a part dels caps de llista)
Escrit per NRK el 13 Apr 11 a les 19:37.
Separar la gent que preferia anar a primera fila dels que volien figurar per donar suport a les llistes però no voldrien figurar en els primers llocs (segon, tercer, ...)

En el cas de tenir més d'un candidat els que s'han presentat anirien en ordre de votació per el primer lloc (cap de llista), a partir d'aquest lloc es distribuirien els que volen/prefereixen/noelsimporta anar al primera fila (a sorts) i els que volen figurar però a la retaguarda (també a sorts).
-6
vots
implemented
Proposta (#4): Ordre per afiliació i residència
Escrit per kenneth el 13 Apr 11 a les 20:08.

- Candidats residents al mateix municipi, en ordre d'afiliació.
- Cas de ser exhaurits els candidats del mateix municipi. omplim amb candidats pirates d'altres municipis, seguint el mateix criteri d'ordre d'afiliació.
- Cas de mancar-ne per a completar, emprar independents del mateix municipi.
- Cas d'esgotar-se els candidats Pirates, incloure personalitats significatives com a independents (p.e. com en Josep Jover)
- Cas de no completar-se, independents de qualsevol municipi.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 16 Apr 11 at 19:28) >>

Qui ha de pagar el cost del tractament de residus?  
Escrit per kenneth el 15 Oct 10 a les 12:32. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
Molts productes poden ser envasats en formes menys contaminants i/o de reciclatge més senzill i econòmic.

Com que no s'aplica una taxa corresponent als productes i importacions, després la gent i els comerços han de pagar altes taxes d'escombraries als seus ajuntaments, que inclouen tant la recollida com el tractament dels residus.
60
vots
implemented
Proposta (#1): Carregar l'import del tractament de residus als productors i importadors
Escrit per kenneth el 15 Oct 10 a les 12:32.
Caldria també afegir el cost del reciclatge per unitat en l'etiquetat, de forma que sabrem quina part del preu del producte és deguda a aquest concepte.

Això incentivarà als productors a usar envasos d'un menor impacte econòmic en el seu reciclatge i tractament com a residus, alhora que farà més senzill al consumidor triar aquells amb un menor impacte ambiental, doncs entre productes iguals, podrem triar el que té un menor cost de reciclatge.

I com a últim benefici, no caldrà carregar als ciutadans taxes d'escombraries municipals tan altes, només el concepte de recollida d'escombraries, no pas el seu tractament en plantes/abocadors/incineradores. Qui més contamini, ja ho estarà pagant en els productes que compri!
40
vots
implemented
Proposta (#2): Carregar també la producció de CO2 en la producció i/o la importació
Escrit per kenneth el 15 Oct 10 a les 12:34.
L'estat està obligat a pagar pel CO2 que produeix, no és just que es pagui dels impostos de tothom. Els productes que contaminin més en la seva producció han de ser els qui paguin pel CO2 produït.

Etiquetant degudament els productes, alhora la gent podrà triar lliurement quins productes vol comprar i saber-ne l'impacte ambiental.
65
vots
implemented
Proposta (#3): Per al vidre, implantar de nou l'us dels envasos retornables
Escrit per Kernel Panic el 17 Oct 10 a les 07:53.
Com es feia abans, i com es fa actualment a d'altres països com Alemanya. Els supermercats recullen els envasos de vidre i abonen una quantitat als clients per cada ampolla retornada a l'establiment.

A més es guanyaria espai als carres per la desaparició dels containers de vidre. El punt negatiu és que ja s'ha fet la despesa en contenidors en molts jocs.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 19 Oct 10 at 20:18) >>