IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Usuari: paco

Posició de la CUP Crida Constituent al ple d'investidura  
Escrit per fgarrobo el 1 Mar 18 a les 15:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Aquest dissabte, Pirates de Catalunya, així com la resta d'organitzacions de la CUP Crida Constituent i els representants de les Assemblees Territorials de la CUP, hem de decidir en reunió del CP+GAP el posicionament de les nostres diputades.

En el següent document https://cloud.pirata.cat/index.php/f/233950 (només accessible a militants de Pirates de Catalunya) s'explica la proposta que ens trasllada a la CUP Crida Constituent els representants de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

Hi ha tres opcions:
Opció 1a. Donar suport a la proposta de JxCat i ERC, sense necessitat de pactar un pla de govern
Opció 1b. Donar suport a la proposta de JxCat i ERC, amb condició de pactar un pla de govern
Opció 2. Rebutjar la proposta de JxCat i ERC, i seguir negociant la situació, que encara queda termini

Proposem la següent votació, que serà la mateixa que la que es seguirà al CP+GAP. Primer triar si volem o no acceptar les condicions i, posteriorment, si estem a favor o en contra d'un programa de govern.

Si vols la:
Opció 1a: Vota a favor de la primera i en contra de la segona
Opció 1b: Vota a favor de la primera i en favor de la segona
Opció 2: Vota en contra de la primera, i el que creguis convenient en la segona, per si no surt la teva primera opció.

A més, en el següent PAD s'està debatent sobre el posicionament argumentatiu i com transformar el resultat de la votació (amb vots a favor, abstencions o vots en contra) que s'acordarà aquest dissabte: https://pad.pirata.cat/2018-03-03_GAP

El termini de votació conclou el dissabte a les 10 del matí, hora d'inici del CP+GAP.

[....]
25
vots
implemented
Proposta (#1): Ha d'acceptar la CUP-CC les condicions de JxCat i ERC per a la investidura?
Escrit per fgarrobo el 1 Mar 18 a les 15:22.
Quin ha de ser el posicionament de Pirates de Catalunya al GAP?
Verd: a favor
Vermell: en contra
44
vots
implemented
Proposta (#2): En cas de sortir la 1a opció, hauríem de pactar primer un programa de govern?
Escrit per fgarrobo el 1 Mar 18 a les 15:23.
En cas d'acceptar el GAP la proposta de JxCat i ERC, hem de posar condicions?
Verd: Sí
Vermell: No

Encara que hagis votat no a la primera pregunta, pots respondre aquesta per si no surt la teva opció per establir una segona.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 2 Mar 18 at 23:05) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016  
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016

Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troben Espanya i Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generales del 26 de juny de 2016.

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar entrar en una confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots a favor.

La votació es tancarà el dimarts 3 a les 16.00.
26
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #26J 2016
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions espanyoles #26J 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar entrar en una confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Caldrà aconseguir gent per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Comptem, a data de 30 d'abril, amb 15 voluntaris que han respost a la crida per al 26J. La crida per xarxes ha generat 14 comparticions per Facebook, 8 m'agrada i 2.158 persones d'audiència. A Twitter, 6 RTs i 4 likes.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Entrar en confluència amb En Comú Podem
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:37.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc.

És per això que es proposa intentar entrar en confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb "En Comú Podem" o l'espai de confluència resultant d'un possible pacte Podemos-IU en l'àmbit estatal. La fórmula de confluir no és la de coalició electoral, pel que només necessita una votació per a decidir-se.

Cal afegir que alguns pirates, a títol individual, han iniciat contactes per tal de fer viable, si l'Assemblea així ho decideix, aquesta opció. Encara no coneixem, a data de 30 d'abril, les condicions sobre per entrar a la confluència, però en tot moment es garantirà la nostra independència i identitat, entenent també que es tracta d'un moment polític únic i requereix decisions úniques.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura. Aquelles persones que vulguin participar igualment en la confluència, o en un altre espai de confluència, ho podrà mitjançant una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar una ja creada] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari. Totes les sectorials rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

La fòrmula de participar mitjançant sectorials és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet, ni tampoc els nostres estatuts perquè requereix doble votació amb un mes de diferència. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).
-29
vots
implemented
Proposta (#3): Entrar en confluència amb Reforma de la Ley Electoral
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:40.
Existeix una possible candidatura al voltant de la necessària reforma electoral. Trobareu tota la informació i impulsors, entre ells Escons en Blanc, aquí: http://reformaleyelectoral.org/

Seria en forma de coalició, però no ens dóna temps a votar-la tal com marquen els estatuts. Però sí que podem votar participar-hi sense signar la llista. Això impedirà que ens beneficiem, si s'obté representació, d'un efecte de la llei electoral vigent: no haver de recollir firmes per a les següents eleccions.

Per altra banda, la candidatura buscaria exclusivament la reforma de la llei electoral. No s'ocultarien els partits participants però no hi hauria espai per a reivindicacions pròpies. Els escons que s'obtinguin quedarien buits, estil Escons en Blanc. Només hi anirien els diputats el dia que es voti la reforma de la llei electoral. No s'ha parlat de fer primàries obertes, ja que en aquest tipus de candidatura no tenen sentit, al deixar-se buit l'escó.

Per altra banda, aquesta coalició vol sumar-se a una proposta que sortirà aviat de fer una llista única pel Senat, totalment ciutadana i realitzada per sorteig. En l'escenari que la resta de partits reformistes i rupturistes decideixin no concórrer al Senat en favor d'aquesta llista, podria ser la llista més votada. I què faran els nous senadors d'aquesta llista? Es distribuiran proporcionalment segons vots pel Congrés. És a dir, si un partit té X% de vots, tindrà el X% dels senadors i aquests obeiran a aquest partit.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 2 May 16 at 21:53) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes #6M 2016  
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troba Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes del 6 de març de 2016.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar crear un espai de confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots.

La votació s'iniciarà el dia 07 de gener a les 14.00 i es tancarà el 12 de gener a les 14.00.
17
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #6M 2016
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:31.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions catalanes #6M 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un espai de confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Crear espai de confluència/participar simultàniament en llistes assembleàries
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:33.
Títol original (era massa llarg): Intentar crear un espai de confluència o participar simultàniament en candidatures assembleàries

A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

És per això que es proposa intentar crear un espai de confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb els grups propers en pràctiques assembleàries "En comú" i "CUP-Crida Constituent". Si aquest espai de confluència no es consolidés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap de les dues candidatures. Però, això sí, aquelles persones que vulguin participar en algun dels dos espais, podran crear una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar un ja creat com "Pirates per la independència"] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari.

Aquesta proposta és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).

En cas que algun dels grups rebutgés el nostre grup pirata en el si de la seva organització, això no impediria que el grup continués treballant donant-hi suport des de fora o que els afiliats hi poguessin participar a títol individual. Tots els grups rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 9 Jan 16 at 18:00) >>

Procediment per l'actualització del cens d'afiliats  
Escrit per paco el 20 Dec 15 a les 18:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Ja portades a terme
Des de la creació de Pirates de Catalunya, l'afiliació al partit ha estat lliure de quotes o qualsevol obligació per part dels afiliats.

A altres partits, als que els afiliats paguen una quota d'afiliació, es fàcil saber quanta gent disposen: son afiliats els que abonen la quota

A Pirates no tenim quota. Això comporta que algunes persones s'afilien i després simplement desapareixen sense comunicar la seva intenció de donar-se de baixa. Això fa que no sigui fàcil saber amb quanta gent disposem. Per tant, caldria establir una obligació periòdica per a tots els afilats, de forma que mentre compleixin amb aquesta obligació continuarien sent afiliats.
0
vots
closed
Solució #1: Posar una quota d'afiliació
Escrit per paco el 20 Dec 15 a les 18:31.
Aquesta opció consistiria en posar una quota d'afiliació obligatòria per a tots els afiliats, ja sigui mensual, trimestral o anual. Els que no abonessin la quota passarien a ser simpatitzants. La quantitat podria ser la que vulgui cada afiliat, amb un mínim a decidir pel tresorer depenent de les comissions bancàries, podria ser de només un euro si aquestes ho permeten.
0
vots
closed
Solució #2: Obligacio de signar per a què el partit es presenti a les eleccions.
Escrit per paco el 20 Dec 15 a les 18:35.
Es podria portar aquest control del cens d'afiliats simplement establint la obligació de tots els afiliats de signar pel partit quan aquest es presenti a qualsevol elecció on calgui recollir signatures. La recollida seria electrònica, i en cas de que a algun afilat no li sigui possible signar per aquest procediment per algun motiu ho hauria de comunicar i se li oferiria una alternativa.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 20 Dec 15 at 18:47) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les Eleccions Generals #20D 2015?  
Escrit per capita el 9 Oct 15 a les 08:30. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
A causa de la necessitat de recuperar forces que han expressat alguns activistes, es planteja la possibilitat de no presentar-nos a les pròximes Eleccions Generals del 20 de desembre de 2015.

Recordem que per a presentar-nos caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboracio de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 això vol dir que aquesta proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions (sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions).

Aquesta votació serà vinculant i no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no.

La votació s'iniciarà el dia 09 d'octubre a les 08.30 i es tancarà el 18 d'octubre a les 23.59.
26
vots
implemented
Proposta (#1): Ha de renunciar Pirates de Catalunya a presentar-se a les eleccions generals?
Escrit per capita el 9 Oct 15 a les 08:30.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions generals #20D. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi. Si guanya no presentar-nos, això no exclou la possibilitat de votar posteriorment **si donem suport** a una confluència o candidatura específica. No es contempla l'escenari d'una coalició perquè no és possible segons terminis als estatuts.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals: la resposta a la crida ha estat minsa, amb menys de 20 persones disposades, la majoria a recollir uns pocs avals per cap.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Ens permetrà recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'hi havia aigualit en presentar-nos en coalició amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Llegiu els 16 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 17 Oct 15 at 22:24) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes? (III)  
Escrit per capita el 31 Jul 15 a les 18:43. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
De nou, l'escenari polític català ha canviat radicalment des de l'anterior votació realitzada la setmana passada i no és possible presentar-nos en coalició amb altres forces polítiques al no haver pogut arribar a un acord satisfactori amb les mateixes, per la qual cosa des de la Coordinadora General es troba necessari tornar a ratificar què farà el partit en aquestes eleccions. Ara decidim si presentar-nos, amb una proposta específica, o no fer-ho. La proposta està explicada al pad indicat.

Per a alguns no són unes eleccions plebiscitàries, per a d'altres sí. El que està clar és que no són unes eleccions a l'ús. L'eix nacional està molt més exagerat que en altres comicis i les decisions d'algunes forces han modificat el panorama, generant un escenari amb resultat incert junt amb la irrupció de noves forces.

Aquesta votació serà vinculant com les anteriors i no es preveu un nou canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no.

La votació s'iniciarà el dia 31 de juliol a les 18.00 i es tancarà el 03 d'agost a les 23.59. La votació és curta perquè el termini de recollida d'avals s'inicia el dia 04 d'agost.
24
vots
implemented
Proposta (#1): Presentar-nos-hi sols (convidant-hi explícitament la participació externa)
Escrit per capita el 31 Jul 15 a les 18:43.
Anar a les eleccions amb el següent full de ruta: https://pad.pirata.cat/fullderuta27S (accedeix-hi amb les teves credencials del SPC/Ideatorrent).

Resum de la proposta:
Pirates de Catalunya serà la base par la creació de la candidatura, però s'hi convidarà explícitament a la participació pública, de manera que qualsevol persona que ho desitgi pugui formar-ne part (estigui o no afiliada al partit). Volem crear un espai de decisió política on els simpatitzants de Pirates de Catalunya, persones individualment, i d'altres formacions en un futur, construeixin les línies de la candidatura. Aquest espai de decisió política es dotarà d'un codi ètic, tant de la candidatura com dels càrrecs electes i interns. I a més, tindrà un programa electoral que serà el fruit d'una proposta inicial elaborada per una comissió de treball específica que es posarà a debat públic per a modificar-la i ratificar-la. El nom de la candidatura serà "Pirates de Catalunya - Nom del col·lectiu", on el nom del col·lectiu serà escollit en un procés participatiu.

----

A Pirates ens hem presentat a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "no" en aquesta votació és equivalent a votar no presentar-nos a les eleccions. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per presentar-nos a les eleccions i vermell per no presentar-nos-hi.

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions, pero no s'hi estableix si per defecte ens presentem a les eleccions o per defecte no ens hi presentem. Donada l'excepcionalitat de la situació i a l'espera d'una revisió d'estatuts, la Coordinadora Administrativa ha acordat que aquesta votació es considerarà aprovada per majoria simple.

Recordem a més a més que per presentar-nos, caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que s'espera especialment que els partidaris de presentar-nos col·laborin en les seves possibilitats a la recollida de les signatures.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Tindrem poca visibilitat en una campanya polaritzada i tindrem el risc que se'ns pugui acusar de sectaris o d'indecisos/indefinits en un tema com la independència.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- No perdrem seguidors/afiliats que no simpatitzen amb altres partits.
- Podem perdre seguidors/afiliats que simpatitzen amb l'opció plebiscitària.
- Ens permetrà recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'hi havia aigualit en presentar-nos en coalició amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on a confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.
- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures en ple mes d'agost (més de 7.000 signatures). Des de la Coordinadora General es prega que, si es vota afirmativament, els pirates tinguem voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, especialment a Tarragona, però que encara que Barcelona, Girona i Lleida (gràcies al suport de persones de El Comú) siguin més fortes, també hi caldrà treballar força.

Llegiu els 36 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 3 Aug 15 at 23:59) >>

Requisits de FUNCIONAMENT INTERN de confluencies a les Eleccions Catalanes 2015  
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 16:41. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Votació per establir quins són els requisits mínims en relació al FUNCIONAMENT INTERN de la confluència que Pirates de Catalunya posarà sobre la taula en les reunions amb altres partits o grups per tal d'explorar la seva participació en possibles confluències de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya el proper 27/09/2015.

Els tres tipus de vots s'interpretaran així:
- verd/positiu -> el punt hauria de ser requisit imprescindible per a entrar en una confluència
- taronja/neutre -> seria desitjable que el requisit hi fos, però no és imprescindible
- vermell/negatiu -> no cal que el punt formi part dels requisits mínims, tot i que sempre podrà proposar-se posteriorment dins les directrius de la confluència si es decideix tirar endavant amb aquesta

Es consideraran aprovats els punts que obtinguin > 50% de vots positius (respecte el total de vots emesos).

Aquestes condicions (FUNCIONAMENT INTERN + OBEDIÈNCIA DELS DIPUTATS I ROL DEL PROGRAMA + PUNTS PROGRAMÀTICS) han de servir per a que, dins del marc de relacions amb altres partits que estableix el reglament intern (Article 32) [1], els impulsors de la iniciativa puguin identificar punts d'encontre o de conflicte, i establir si és possible desenvolupar una proposta de manifest bàsic o línies de funcionament intern i programa per la confluència, amb la que els afiliats a Pirates de Catalunya puguin estar-hi d'acord.

Les diferents propostes de participació en confluències s'hauran de presentar en qualsevol cas a l'Assemblea General un cop desenvolupades, que decidirà per cadascuna d'elles per separat si vol participar-hi en les condicions negociades o no.

Aquesta votació romandrà oberta del 15/06/2015 al 20/06/2015, ambdós inclosos.

[1] http://projecte2016.pirata.cat/wp-content/uploads/2015/03/reglamento.pdf

[....]
27
vots
implemented
Proposta (#1): Primàries Obertes
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 16:41.
La ciutadania té dret a triar als seus representants amb la major llibertat possible però el marc legal actual no ho permet. Es vota a partits, no a persones. Per això defensem la realització de primàries obertes a tota la ciutadania, sense assignació de contingents per partits o organitzacions.

A més, creiem que tota persona amb càrrec dins de la coalició (portaveus, coordinadors...) han de ser escollits de la mateixa manera.
33
vots
implemented
Proposta (#2): Transparència de la confluència
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:08.
Des de Pirates de Catalunya creiem que qualsevol candidatura de confluència ha de ser transparent amb la ciutadania, tant en les despeses de campanya, com en les negociacions (en tot allò que no afecti a l’estratègia de la coalició), o en els salaris dels i les diputades una vegada passades les eleccions, entre molts altres aspectes.
34
vots
implemented
Proposta (#3): Transparència dels càrrecs
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:10.
Exigir un compromís formal per part dels candidats a donar accés públic a tota la informació que rebin i que no sigui confidencial per llei, i a informar amb detall de totes les seves activitats com a diputat o que puguin suposar un conflicte d’interès amb la seva funció de diputat.
25
vots
implemented
Proposta (#4): Codi ètic dels càrrecs i la candidatura
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:10.
Exigir un compromís formal dels candidats a acceptar un codi ètic, cobrar el sou de diputat que assigni l'assemblea de la candidatura i cedir la resta a un fons que es gestionarà d’acord al que decideixi la mateixa assemblea. En cas de governar, aquest codi ètic hauria de ser la base dels sous de la legislatura.
30
vots
implemented
Proposta (#5): Assemblea virtual
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:14.
En tots els processos de la confluència (elaboració del programa, debats, manifestos, escollir candidats...) s'ha de garantir la participació remota i asíncrona. L'obligatorietat de tenir disponibilitat geogràfica o temporal entorpeix una participació ciutadana realment democràtica, ja que nomes una petita part de la població disposa d'aquesta disponibilitat incondicional.

Si volem traslladar la democràcia participativa a la població és important que la confluència permeti a l'assemblea ciutadana el debat i l'elaboració de textos oberts a la xarxa, dins d'uns terminis raonables, i no tan sols la ratificació o oposició al que es decideixi en assemblees presencials.
22
vots
implemented
Proposta (#6): Assemblea de Pirates de Catalunya part integral de l'assemblea de la coalició
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 21:44.
Els afiliats de les organitzacions que donen suport formaran part directament de l'Assemblea ciutadana de la confluència, sempre que estiguin verificats amb el seu DNI mitjançant registre voluntari al sistema de participació que es proposi. Aquest haurà de contemplar la participació directa dels afiliats de Pirates de Catalunya, així com d'altres col·lectius, amb la única condició que no permeti a cap persona votar més d'una vegada ni que algú extern als col·lectius pugui registrar-se sense control.
29
vots
implemented
Proposta (#7): Visibilitat de les organitzacions que en formen part
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 22:19.
La confluència haurà d'explicar clarament a la ciutadania, qui la forma i quines son les organitzacions que en formen part, per motius de transparència.

La visibilitat de les organitzacions es podrà fer efectiva mitjançant diverses estratègies (logo, nom...), ja que segons la situació serà mes adequat fer-ho d'una manera o d'una altra, però sempre en igualtat de condicions, sigui de la mida que sigui l'organització.

Tot el que tingui a veure amb el nom de la candidatura, papereta, logotip... s'ha de decidir de la manera més àmplia possible i en assemblea pública.
18
vots
implemented
Proposta (#8): Endeutament
Escrit per muriel el 14 Jun 15 a les 05:37.
Per tal de garantir la seva independència, la confluència no es podrà endeutar per tal de fer front a les despeses de campanya.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 23 Jun 15 at 11:08) >>

Projecte 2016 - Estatuts: Esmenes capítol tercer (AG i Junta)  
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:24. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Esmenes referides al capítol tercer sobre l'Assemblea General i la Junta.

Hi ha una esmena a la totalitat de l'articulat. Si s'aprovés, i es rebutgessin esmenes parcials que aquesta inclou o s'aprovessin esmenes parcials que aquesta no inclogués, el ponent ha extreure o incloure-les de la seva proposta.

Es prega no incloure noves solucions. Més informació: http://projecte2016.pirata.cat/

Finalització de la votació: 23:59 del 28/02/15.
(Es recorda que totes les esmenes necessiten una aprovació de 2/3 de vots favorables sobre el total)
17
vots
implemented
Proposta (#1): C3-1 | Esmena a la totalitat del capítol tercer
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:24.
Raonament: Es una reforma completa del Artículo 3, quedando la Junta Directiva en un grupo técnico llamado Coordinadora Administrativa y pasando Organización (que ya existe) a ser un estamento estatutario, con competencias ejecutivas, llamado Coordinadora General, y reorganizando las funciones de la Asamblea General y estas dos coordinadoras.

Raonament complet i el text: http://projecte2016.pirata.cat/capitol-3/

(El suport d'aquest punt no dóna suport automàtic les modificacions parcials incloses posteriorment. El ponent d'adaptar la seva esmena a aquestes votacions.)
16
vots
implemented
Proposta (#2): A11-1 | Donar a l'Assemblea poder de revocació
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:26.
Raonament: Dar a la asamblea el poder de revocación.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
13
vots
implemented
Proposta (#3): A11-2 | Incloure funcions delegades en agrupacions locals
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:27.
Raonament: Incluir las funciones delegadas en las agrupaciones locales.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
11
vots
implemented
Proposta (#4): A11-3 | Reduir el % d'afiliats per sol·licitar Assemblea General
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:28.
Raonament: Ampliar la posibilidad de asambleas

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
17
vots
implemented
Proposta (#5): A11-4 | Canviar el període de convocatòria d'Assemblees Generals
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:29.
Raonament: Esta propuesta incluye una modificación de las asambleas del partido, pasando a ser cuatro al año, en vez de cada tres meses, para no incumplir estatutos. Además, es absurda la extraordinaria, cuando no deja de ser una asamblea más.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
19
vots
implemented
Proposta (#6): A11-5 | Aclarir les deliveraciones telemàtiques i presencials
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:30.
Raonament: Propongo aclarar como funcionan las asambleas, ya que queda muy difuminado en los actuales estatutos. La propuesta es clara, decir que existen decisiones únicamente telemáticas y también de la obligación de articular un voto telemático a las asambleas presenciales, que también son soberanas y es algo que venimos haciendo.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
13
vots
implemented
Proposta (#7): A11-6 | Canvi en els temps de votació de l'AG
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:33.
Raonament: Propongo cambiar los % y tiempos de votación de la Asamblea. Para cualquier cosa en el partido, necesitamos de dos asambleas, ya que todo es “organización interna”, así que propongo eliminar esa obligatoriedad.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
0
vots
implemented
Proposta (#8): A11-8 | Incloure solució en cas de disputa sobre lloc de l'AG
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:36.
Raonament: Propongo añadir un punto que tienen en sus estatutos algunos compañeros de la Confederación.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-11/
17
vots
implemented
Proposta (#9): A12-3 | Canviar el nom de Junta Directiva a Coordinadora General
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:41.
Raonament: Usar el término Coordinadora General en vez de Junta Directiva

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/

(En cas d'aprovar-se l'esmena a la totalitat C3-1, amb doble coordinadora, aquesta votació no tindria validesa)
13
vots
implemented
Proposta (#10): A12-4 | Afegir un Coordinador Territorial a la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:42.
Raonament: Añadir el Coordinador Territorial a la Junta.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
-3
vots
implemented
Proposta (#11): A12-5 | Modificació del nombre de vocals a la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:46.
Raonament: Eliminar la idea de un numero par de vocales, pero exigir al menos 2 para que la junta tenga como mínimo 5 miembros.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
16
vots
implemented
Proposta (#12): A12-6 | Ampliar el mandat de la Junta a dos anys
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:47.
Raonament: Ampliar el periodo de mandato para no ir renovando juntas constantemente.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
-3
vots
implemented
Proposta (#13): A12-7 | Simplificar incompatibilitats de la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:48.
Raonament: Simplificación del artículo sobre incompatibilidades.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/

(Aquesta votació és excloent sobre la A12-8: en cas de superar els 2/3, s'aprovarà la més votada en ser incompatibles)
10
vots
implemented
Proposta (#14): A12-8 | Reduir incompatibilitats de la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:49.
Raonament: Elimino las incompatibilidades, salvo las del Tesorero con el cargo de Coordinador Territorial, ya que tiene las funciones de tesorería asignadas. Además, si se votara un cargo de coordinador de territoriales, también tendría esta incompatibilidad.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/

(Aquesta votació és excloent sobre la A12-7: en cas de superar els 2/3, s'aprovarà la més votada en ser incompatibles)
-9
vots
implemented
Proposta (#15): A12-9 | Incloure limitacions de mandat a la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:50.
Raonament: Añadir limitaciones de mandato.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
16
vots
implemented
Proposta (#16): A12-10 | Elecció directa del càrrec a la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:51.
Raonament: Creo que, tal y como estamos realizando, es mejor elegir directamente a los cargos de la junta. Es una enmienda para clarificar.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
15
vots
implemented
Proposta (#17): A12-11 | Junta garant de les renovacions de càrrecs a territorials
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:52.
Raonament: Estipulo una nueva competencia de la Junta, de cara a posibles problemas con alguna territorial o grupo de trabajo.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
13
vots
implemented
Proposta (#18): A12-12 | Periodicitat mínima d'un mes per reunió de la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:53.
Raonament: Raonament: Modificación del artículo.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
2
vots
implemented
Proposta (#19): A12-13 | Desempat en votacions de la Junta
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:54.
Raonament: Habría que tener en cuenta el desempate en caso de modificación del número de vocales (si se estableciera sólo un mínimo).

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/
18
vots
implemented
Proposta (#20): A12-14 | Canvi de nom de Secretari General per Coordinador General
Escrit per capita el 13 Feb 15 a les 13:55.
Raonament: Además de para evitar líos por la similitud del nombre, mostrar aún más que somos horizontales.

Text: http://projecte2016.pirata.cat/article-12/

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 24 Feb 15 at 16:51) >>

Convocatoria d'eleccions popular  
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Actualment vivim un moment de lluita política entre el que la gent vol i el que el govern ofereix com a sol·lució.

La pressió que pot rebre el govern actual donada la majoria absoluta que ostenta, es mínima i recau majoritàriament en el seu proòpi càrrec de conciència.
Opino que això ve donat més pel fet que un cop obtinguda una majoria absoluta, son concients que fins que no hi hagin eleccionsen 4 anys, tenen carta blanca per fer i desfer com es vulgui.

Jo proposo que, donat un cert nombre (elevat) de ciutadans que així ho demanessin, es poguèssin convocar eleccions anticipadament i donar així una eina al poble per poder exercir la seva sobirania sobre el govern actual i poder obligar a la convocatòria d'eleccions i consequentment retornar a la ciutadania el poder sobre els seus dirigents.
-25
vots
implemented
Proposta (#1): Iniciativa Popular
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59.
Actualment donada la situació de majoria absoluta es impossible dur a terme una iniciativa en aquest sentit i que aquesta sigui aprovada de cap manera pel govern actual.

Proposo per tant incloure (si s'accepta) aquesta iniciativa dins del ideari pirata, com a proposta per augmentar i millorar la participació democràtica del poble i assegurar un instrument de control sobre qualsevol govern, tinqui els escons que tingui.
136
vots
implemented
Proposta (#2): Incloure-ho a dins del programa electoral
Escrit per enricpineda el 4 Sep 12 a les 11:29.
Si aquesta proposta està pensada bàsicament per poder renovar els membres d'un parlament que es regeix per democràcia representativa, seria interessant incloure-ho en tant en quan no arribés el moment de poder implantar una sol·lució de democràcia directa o líquida, és a dir, com una mena de sol·lució temporal.
18
vots
implemented
Proposta (#3): la meva proposta seria presentar un proyecto de Ley
Escrit per pallarolas el 28 Sep 12 a les 19:33.
En la constitucion española se recoje que una iniciativa con no menos de 500.000 firmas acreditadas, pueden presentar en el congreso un proyecto de Ley, que despues se votara en el congreso para su aprovación y converion a decreto ley, que tiene una duración de 30 dias, la qual se vuelve a votar para convertirla en Ley.
Con este razonamiento quiero llegar a lo propuesto por Eldaoron, primero seria un proyecto de Ley que dijese que si el Presidente de turno no cumple con sus promesas electorales etc etc , podra ser revocado del cargo y celebrarse elecciones anticipadas.

Es una idea y no se si me e explicado bien

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 7 Jan 15 at 01:11) >>

Reforma del punto W del Reglamento sobre las Agrupaciones Territoriales  
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:00. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
- FINALIZACIÓN: ASAMBLEA GENERAL DEL 21 DE JUNIO -

Ante las elecciones locales, se realiza la propuesta para territorializar el partido, dando al trabajo local una base importante en el partido.

Los objetivos son descargar a los grupos de trabajo y AG, aumentar la participación al acercar el partido a su territorio, organizarnos de cara a las municipales y relacionarnos con AVV, grupos sociales, asambleas... para extender nuestro ideario e, incluso, ofrecer nuestras herramientas.

PAD: http://pirates.pad.atkn.net/TerritorializacionPartido

ENMIENDA A LA TOTALIDAD DEL PUNTO W DEL REGLAMENTO

W) De las agrupaciones territoriales.
1. Creación
- 1. Podrán constituirse agrupaciones de ámbito territorial con, al menos, 5 afiliados
- 2. La iniciativa de constitución de una agrupación territorial corresponde a la Junta Directiva o a la mayoría simple de los afiliados pertenecientes al órgano territorial que se propone constituir
- 3. La aprobación de una agrupación territorial corresponde a la Junta Directiva. Un miembro de la misma deberá estar presente en la asamblea de constitución para dar fe del proceso
- 4. Recibida una propuesta de constitución de una agrupación territorial por parte de los afiliados, la Junta Directiva resolverá antes de 30 días
- 5. Si la Junta Directiva rechaza la constitución de una agrupación territorial, los interesados pueden solicitar la revisión de la decisión en la Asamblea General
- 6. Las agrupaciones territoriales actuarán como delegaciones del Partido en su ámbito territorial
- 7. Las agrupaciones territoriales pueden formarse como agrupaciones de ámbito municipal, comarcal o provincial
- 8. Los afiliados de los municipios donde existan órganos territoriales inferiores al municipal, como barrios o distritos, podrán formar también territoriales coincidentes con estos órganos, siempre y cuando no sustituyan a la agrupación territorial del municipio

[....]
17
vots
implemented
Proposta (#1): Aprobar la enmienda al punto W del Reglamento
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:00.
Esta aprobación será en primera lectura y necesita el apoyo de 2/3 de los que voten, según el punto V.4 del Reglamento del Partido.

En caso de aprobarse, esta modificación entrará provisionalmente en vigor hasta que se produzca la aprobación definitiva en la asamblea de septiembre, tal y como figura en el punto V.5 del Reglamento.
-7
vots
implemented
Proposta (#2): 2.1 Fusió dels 3 càrrecs en 1 en cas de menys de 10 membres
Escrit per Marc HC el 11 Jun 14 a les 19:02.
Quan es tenen pocs membres és difícil trobar prou gent disposada a ocupar tots els càrrecs i la feina no és tanta com perquè no la pugui fer una sola persona. Aixi també és més senzill i ràpid posar-se en contacte amb la persona en qüestió quan faci falta.
-7
vots
implemented
Proposta (#3): 2.1 Fusió dels 3 càrrecs en 2 en cas de menys de 10 membres
Escrit per Marc HC el 11 Jun 14 a les 19:13.
Alternativament, i si no es vol concentrar totes les responsabilitats en una sola persona, es poden escollir 2 persones que comparteixin les mateixes responsabilitats de forma alternativa cada mes.
11
vots
implemented
Proposta (#4): 2.2 Mínim tres persones responsables, però repartint-ho com vulguin
Escrit per muriel el 11 Jun 14 a les 21:47.
El fet que hi hagi mínim tres persones responsables és expressament (llei dels tres pirates). Tampoc no té sentit crear una territorial on no hi pots trobar ni tres persones que tinguin ganes de fer coses (una persona sola no pot ser una territorial). A més, si la territorial és petita i no té activitat, la responsabilitat serà mínima, i si hi ha molta activitat serà més fàcil trobar-hi voluntaris.

De tota manera, trobo que no cal que la persona que faci de contacte amb les altres entitats sigui la mateixa que sigui responsable davant la junta electoral, així que proposo el text alternatiu perquè amb un mínim de tres responsables s'ho reparteixin com vulguin:

- 2. La asamblea de la agrupación territorial debe elegir mínimo tres responsables (y máximo cuatro) para que se repartan las siguientes cuatro funciones:
-- Coordinador territorial: responsable de la coordinación con la Junta Directiva del Partido y responsable de la custodia de los datos de afiliados en el territorio.
-- Coordinador de comunicación: responsable de gestionar las Redes Sociales, así como actuar de portavoz y realizar comunicaciones públicas. Se puede crear un equipo de trabajo con una persona elegida como responsable.
-- Coordinador de expansión: responsable de las relaciones con otros partidos y entidades del territorio. Se puede crear un equipo de trabajo con una persona elegida como responsable.
-- Coordinador de elecciones: Será el responsable de Pirates de Catalunya frente a la Junta Electoral de Zona.
20
vots
implemented
Proposta (#5): 4.2 Que PIRATA.CAT pugui fer llistes electorals encara q no hi hagi territorial
Escrit per muriel el 11 Jun 14 a les 21:56.
Encara que en general sigui desitjable que hi hagi una territorial que pugui donar suport a la candidatura municipal, es pot donar algun cas excepcional on sigui interessant de fer-ho igualment. Per exemple, en el cas de pobles molt petits on sigui difícil trobar-hi cinc persones, si la territorial encara està en procés de formació, si hi ha un número important de pirates però que no han volgut constituir-se com a territorial, etc. No té sentit que ens autolimitem per reglament, ja que després si volem fer-ho no podrem, i això és una cosa que es pot avaluar fàcilment per cada cas.

Per això, proposo el text alternatiu:

- 2. Serán las encargadas de las listas electorales a las elecciones municipales, en el caso de estar constituidas.
4
vots
implemented
Proposta (#6): Cap minim per fer una territorial en pobles mol petits
Escrit per pautax el 11 Jun 14 a les 22:28.
Seguint el raonament de la Muriel, trobo que és injust reprimir o limitar la constitució d'una territorial, en el cas que el poble sigui mol petit i hagin pocs o sols un pirata amb ganes de fer coses.
9
vots
implemented
Proposta (#7): Que es puguin demanar més recursos d'indrets dins d'una territorial
Escrit per kenneth el 12 Jun 14 a les 12:45.
Si a un indret (barri, municipi o comarca) hi ha un mínim de 3 pirates que volen fer coses però no son prou gent per a fer la seva agrupació local, que la agrupació territorial a la que estiguin adscrits (municipal, comarcal o provincial) pugui demanar recursos de Pirates per a aquell indret.

La agrupació que demani els recursos en serà responsable del seu ús fins que aquell indret que els ha demanat creixi prou com per a constituïr la seva pròpia agrupació local.
4
vots
implemented
Proposta (#8): Que no es digui "territorial"
Escrit per kenneth el 12 Jun 14 a les 12:47.
Que es digui o agrupació local o cercle (com ja va proposar en Jover fa 3 anys). Si aquesta opció és aprovada, obrirem una nova votació per a decidir el nom de les "territorials", a on podrem proposar allò que trobem més adeqüat.

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 12 Dec 14 at 18:53) >>

Pirates a les municipals de Barcelona  
Escrit per fgarrobo el 27 Nov 14 a les 13:08. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Després de participar (o intentar-ho) de les dues propostes de confluència que hi ha actualment de cara a les municipals, hem realitzat aquest escrit per explicar com han estat les últimes setmanes i les característiques de Guanyem Barcelona i la Trobada Popular Municipalista: http://pirates.pad.atkn.net/ep/pad/view/ro.4s-qc-mLg$-8v8mHJ7/latest

Per tot l'escrit en el PAD, proposem que Pirates de Barcelona delegui en la Trobada Popular Municipalista, com ja ha fet la CUP i s'espera altres formacions, la creació del programa electoral i la candidatura per a aquest maig.

Actualment la TPM compleix amb tots els punts de l'ideari pirata i amb tot el manifest de les municipals o els complirà en les pròximes dates, ja que el debat sobre l'elecció de candidats s'obrirà al 2015.

La votació s'ha de tancar el dijous 4 (23:59) ja que la TPM pretén presentar el projecte durant la segona o tercera setmana de desembre, a més de poder participar en el desenvolupament d'eines per a l'elecció del nom de la candidatura, si així ho decideixen les comissions. Això sí, quan tot estigui tancat per anar a les eleccions, l'assemblea ratificarà l'acordat en la TPM.

Més info i documents de la TPM: www.trobadabcn.cat
23
vots
implemented
Proposta (#1): Delegar en la Trobada Popular Municipalista la creació del programa i la llista
Escrit per fgarrobo el 27 Nov 14 a les 13:08.
Delegar en les assemblees de la Trobada Popular Municipalista la creació d'un programa de ruptura per a la ciutat de Barcelona i les llistes electorals. A més, cridar a participar en les xarxes socials i col·laborar amb l'equip de comunicació per a aquesta finalitat.
-7
vots
implemented
Proposta (#2): TPM - A favor de que la independència de Cat no sigui un requisit per TPM
Escrit per desplug el 28 Nov 14 a les 12:49.
Segons s'indica en l'ideari de TPM, cal assumir el posicionament a favor de la independència de Catalunya com un dels requisits de confluència per a formar una candidatura a l'Ajuntament de BCN.
Els partit de Pirates de Catalunya és clarament favorable al dret a l'autodeterminació però en cap moment s'ha manifestat a favor de cap opció determinada, més aviat fins ara ha fomentat el debat entre les diferents opcions.
Seria convenient buscar alguna fòrmula per tal de que, en cas de confluència, quedés clar d'alguna manera que tots els grups implicats estan a favor de l'autodeterminació de Catalunya però no necessàriament a favor de l'opció independentista.
Crec que renunciar a defensar això és en bona part renunciar a part de l'ideari pirata.
29
vots
implemented
Proposta (#3): Proposar a la comissió de continguts de la TPM un punt sobre la nostra posició
Escrit per dario el 28 Nov 14 a les 13:06.
Proposar el següent a la comissió de continguts de la TPM:

Text aproximat: "Tot i això [llista independentista], alguns confluents no aposten directament per la independència, però si pel dret a decidir del poble català, com a ens sobirà"

Llegiu els 19 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 3 Dec 14 at 21:36) >>

Ajut econòmic a la Confederació  
Escrit per pautax el 1 Jun 14 a les 22:22. Categoria global: Economia. Finalitzada
Aun sabiendo que no tenemos ningún compromiso contractual en ayudar o corresponder con la deuda adquirida por la Confederación, en relación a los gastos ocasionados por la campaña de los niños robados. Por coherencia como partícipes de dicha Confederación y por no haber votado en contra sino que solo nos abstuvimos, creo que lo mejor sería aprobar un gasto extraordinario, pequeño en realidad, para ayudar a nuestros socios a devolver el dinero a los donantes que han visto frustradas sus expectativas
16
vots
implemented
Proposta (#1): Ayudar económicamente a la Confederación
Escrit per pautax el 1 Jun 14 a les 22:22.
Ayudar con 150€
-5
vots
implemented
Proposta (#2): No ayudar
Escrit per XaviP el 10 Jun 14 a les 22:48.
Si crees que no debemos responsabilizarnos por la deuda o hermanarnos con la confederación en este aspecto.
-15
vots
implemented
Proposta (#3): Ayudar a la Confederación plenamente.
Escrit per XaviP el 10 Jun 14 a les 22:52.
Si crees que debemos apoyar y hermanarnos plenamente con la Confederación en este aspecto.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 2 Oct 14 at 17:47) >>

Reglamento para las relaciones con otros partidos  
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:35. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
- FINALIZACIÓN: ASAMBLEA GENERAL DEL 21 DE JUNIO -

Tras votarse en contra de la mesa permanente en las condiciones propuestas por Iniciativa Catalunya Verds, tras la reunión para los avales de las Elecciones Europeas en https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/263/, y ante la necesidad de algo formal para poder iniciar negociaciones o contactos con otras formaciones de cara a las elecciones municipales, solicitada entre otros por L'Hospitalet de Llobregat y Sant Adrià de Besós, se lanza esta idea para crear un Reglamento y estandarizar las relaciones con otros partidos.

PAD: http://pirates.pad.atkn.net/RelacionsAltresPartits

REGLAMENTO PARA LAS RELACIONES CON OTROS PARTIDOS

Relaciones a nivel catalán

Pirates de Catalunya puede y debe relacionarse con otros partidos de ámbito catalán, siempre y cuando respeten en su ideario los Derechos Humanos, para poder extender el ideario pirata más allá del partido y el activismo.

Los motivos para estas relaciones pueden ser:
- Confección de coaliciones electorales a nivel autonómico y local.
- Suministro de sistemas de participación.
- Elevación de propuestas para aquellos estamentos donde no tengamos presencia.
- Aprender de otras organizaciones aspectos que sean interesantes para Pirates de Catalunya.
- Ser una referencia y proveerles de "ideario pirata" para sus respectivos programas electorales.

Los objetivos para estas relaciones deben ser:
- La consecución o contagio de la idea Pirata para la gobernanza de los ayuntamientos, promoviendo, a ser posible, el uso de las herramientas disponibles en el partido.

[....]
31
vots
implemented
Proposta (#1): Aprobar el 'Reglamento de relaciones con otros partidos'
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:35.
Aprobar el 'Reglamento de relaciones con otros partidos' en la Asamblea General

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 12 Jun 14 at 16:29) >>

Proposta de Plataforma de partits a favor del dret a l'autodeterminació  
Escrit per mersany el 27 Nov 12 a les 17:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Not an idea
Proposo crear una plataforma, amb partits que no tenen representació al Parlament de Catalunya, a favor de l'autodeterminació, que en aquests moments és el tema més important, ja que s'ha fet unes eleccions per determinar què opina el poble català.

Tot els partits si ho desitgen poden formar part de la plataforma. Per que la proposta de plataforma defensa unicament "el dret a decidir". Aixó vol dir que el poble ha de tenir possiblitat de decidir sobre 3 opcións:
-Independència
-Federalisme
-Mantenir actual sistema d´autonomies amb reformes

Penso que les circumstàncies del pais ens demanen, en primer lloc, fer una plataforma dels partits petits, per que no estem representats al Parlament.

Així els partits que no tenen representació també tindren veu en opinar sobre el dret a l'autodeterminació. El dret a l'autodeterminació és un assumpte de democràcia directa.

Conforme amb la nostra proposta, els partits han de consultar als seus afiliats, i respondre'ns. Si un partit no accepta aquest dret que és un dret universal reconegut per la DUDH, els denunciarem davant l'opinió pública.

Aquesta proposta defensa unicament la formació d´una plataforma que defensa el dret a decidir.
0
vots
closed
Solució #1: Crear plataforma pel dret a l'autodeterminació
Escrit per mersany el 27 Nov 12 a les 17:31.
Segons el nostre ideari volem democràcia directa. Per tant, el dret a l'autodeterminació és un dret pel que ha d'opinar el poble què vol al respecte.

El poble té dret a decidir si vol la independència, el federalisme, o reformar l'actual sistema d'autonomies.

A més, és una acció en favor de la DUDH. Fer una plataforma amb altres partits que pensen el mateix seria una acció molt favorable.
Aquesta és una forma molt sana de fer política. També donarem a conèixer el nostre partit i el seu funcionament.

Opinar a favor d'aquesta acció és actuar conforme amb la 1ª i 2ª Llei del nostre ideari.

Aquesta afirmació defensará unicament la formació d´una plataforma que defensa el dret a decidir.
0
vots
closed
Solució #2: No, ara no es el moment d´emprendre accions !
Escrit per mersany el 1 Dec 12 a les 23:18.
Tenim prioritat d´assentar-nos políticament i ordenar d´una forma clara que som. Per tant ara no es el moment !..

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 27 Mar 14 at 19:44) >>

Las propuestas del SPC que lleven asociada una carga importante  
Escrit per Niviuq el 17 Nov 12 a les 03:05. Categoria global: Plataforma de Participació. Not an idea
Es bastante obvio que en el partido hay afiliados inmensamente activos, que mueven muchisimo el partido y dedican ingentes esfuerzos a determinadas acciones o propuestas.Esto no queda claramente reflejado en muchas ocasiones y creo que es un hecho que deberia de ser reflejado en las votaciones a realizar en el pad puesto que no es lo mismo discrepar con una propuesta en forma de idea por si sola que discrepar o proponer una alternativa a algo que ha generado una carga de trabajo previo muy importante a algun afiliado.Tened en cuenta que darle al click es muy sencillo,elaborar algo complejo y operativizarlo no tanto.
0
vots
closed
Solució #1: Añadir indicación de horas o recursos del partido empleados
Escrit per Niviuq el 17 Nov 12 a les 03:05.
Evidentemente si alguien ha gastado horas por un tubo quitandoselas de dormir o mucha gente ha movido un tema,hemos de ser conscientes de ello a la hora de ponderar la respuesta.No es lo mismo invalidar o proponer alternativas a propuestas en forma de idea que rechazar o prorrogar acciones con un trabajo intenso previo detras.Asi evitaremos que miembros del partido que se parten el culo porque tengamos acciones tangibles se les hinchen las narices ;) y se desanimen.
0
vots
closed
Solució #2: Meritos
Escrit per jaumes el 20 Nov 12 a les 10:17.
Complementando la solución #1, Se podría utilizar los sistemas de calificación de afiliados y usuarios estilo Taringa, donde se les asignan puntos o estrellas de acuerdo a su implicación, antigüedad y valoración, eso nos daría una clara idea de quien ha hecho la propuesta o comentario asignando una validez a dicha persona y a lo que propone o comenta.
Pero siempre teniendo cuidado en no convertir eso en una herramienta de exclusión de ideas y personas.
0
vots
closed
Solució #3: No añadir ni indicadores de horas/recursos ni méritos
Escrit per OFonseca el 20 Nov 12 a les 20:25.
No hace falta añadir indicadores de recursos ya que, para empezar el SPC trata de ideas, no de proyectos empezados. Si la idea es derivada de otra ya aprobada y por ende con recursos del partido gastados, basta con indicarlo en el razonamiento.

Finalmente, un sistema de calificación por puntos de acuerdo a su implicación y antigüedad no hace que la idea sea acertada o no. Cuando se vota, no se debería tener en cuenta nada más que lo que la misma idea pretende, y no lo que la persona pretenda promoviéndola. La única excepción a esto último es que la persona sea una experta en la materia que se plantea y tenga muchos más conocimientos e información de la solución que la que pueda poner en el SPC.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 22 Oct 13 at 14:40) >>

Presupuesto 2013  
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
====Fecha Límite: 18 Agosto 23.59h====

Conocido por todos el límite de Déficit que el Gobierno de España autoriza a Catalunya, cifrado en el 1,58%, y que estamos utilizando el Presupuesto Prorrogado del Año 2012, el Govern tiene limitadas opciones. Mantener los Presupuestos actuales o crear otros. En esta segunda opción cabe la posibilidad de hacerlos hasta el tope de déficit permitido.
Así, por votación pública, Pirates de Catalunya solicita al Govern de la Genalitat que:
-2
vots
implemented
Proposta (#1): Cree unos Presupuestos Nuevos para 2013 con el Límite del 1,58% de Déficit
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32.
...
-5
vots
implemented
Proposta (#2): Prorrogue los Actuales Presupuestos con el límite del 1,58% de Déficit.
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:36.
...
-4
vots
implemented
Proposta (#3): Estabilidad Presupuestaria
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:38.
Déficit 0, e incluso con superhábit que permita enjuagar parte de los 3.500 millones de deuda actual de la Generalitat y evitar el pago de intereses.
10
vots
implemented
Proposta (#4): Aplicar mesures Keynesianes, ignorant el límit imposat per l'estat
Escrit per kenneth el 5 Aug 13 a les 10:11.
En plena recessió, i vist el fracàs estrepitós de les mesures d'austeritat a l'economia (vegi's el cas de Grècia, Portugal, Itàlia, Espanya, etc...), pot ser convenient ignorar les pressions del FMI/BM.

El mateix FMI ha reconegut que les seves mesures d'austeritat han agreujat la situació a Grècia. ( http://economia.elpais.com/economia/2013/06/06/actualidad/1370474173_820633.htm l )

Així doncs, per què seguir una recepta que no s'ha mostrat exitosa, i que està basada en una teoria economica que s'ha demostrat que es sostenia en base a un seguit d'errors en un full de càlcul??? ( http://www.expansion.com/2013/04/17/economia/1366218829.html )

Fora d'un context de crisi com el que vivim, sóc plenament partidari del dèficit zero, però em temo que ara mateix no toca.

Això no implica que no s'hagin de buscar formes més eficients de racionalització de la despesa pública (a on hi ha moltíssim marge per a retallar despesa sense afectar a CAP servei).

Menys externalització de serveis públics, més inversió pública en infraestructures i més mesures per a ajudar als més necessitats, si cal, superant el límit de dèficit establert pel govern espanyol.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 8 Aug 13 at 21:33) >>

Estatutos de la Confederación Pirata (1 de 2)  
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:10. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Siguiendo lo aprobado en la Declaración de Intenciones, https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/167/, el grupo de trabajo de la Confederación, formado por Piratas de Galicia, Piratas de Extremadura, Piratas de Madrid, Piratas de La Rioja, Piratas de Andalucía y Pirates de Catalunya, ha finalizado la redacción de los estatutos de la Confederación.

El texto se puede leer aqui: http://rioja.piratenpad.de/ep/pad/view/ro.A7fPPjv1sU/rev.17725

Esta es la primera votación para aprobar el texto así como las enmiendas recogidas en los últimos 15 días, tras el anuncio por boletín del inicio del proceso.

*** Tened presente que ya no se pueden presentar enmiendas, en tanto que este texto y estas enmiendas (presentadas antes del día 15) serán votadas por los demás miembros de la Confederación Pirata en pararlelo. Añadir enmiendas implicaría invalidar todas las votaciones. ***

En segunda votación se ratificará el texto definitivo.

###################################################
Esta votación se cerrará el próximo 15/07/2013 a las 13h.
Habrá una segunda votación para ratificar el texto definitivo con las enmiendas que se aprueben (situadas debajo de la primera solución).
###################################################
19
vots
implemented
Proposta (#1): Pirates de Catalunya aprueba los estatutos presentados
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:10.
Pirates de Catalunya aprueba la redacción de los estatutos descritos en http://rioja.piratenpad.de/ep/pad/view/ro.A7fPPjv1sU/rev.17725
35
vots
implemented
Proposta (#2): Enmienda #1 - Añadir punto en apartado 4. Compartir
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:12.
Añadir un punto sobre Open Access en la sección 4. Compartir:

"Garantizar que los resultados de cualquier investigación desarrollada con fondos públicos sea publicada en revistas científicas de acceso abierto u otro medio que sea accesible a la población en general."

Razonamiento: Se habla de patentes, pero echo mucho de menos una referencia explícita al acceso abierto, que es un tema muy pirata que deberíamos defender y desde mi punto de vista muy importante para promocionar la innovación y mejorar la sociedad. Es intolerable que los gobiernos/universidades/ciudadanos deban pagar de nuevo para acceder a los resultados de una investigación que ellos mismos ya han pagado.
11
vots
implemented
Proposta (#3): Enmienda #2 - Cambio de párrafo artículo 15.4.
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:13.
Cambio del siguiente párrafo en el apartado 15.4. Toma de decisiones:

"En votaciones en organismos externos a los que pertenezca la Confederación, dónde el sistema de voto lo permita, se podrá fraccionar el voto de la Confederación para reflejar proporcionalmente la voluntad de la asamblea, a petición de uno de los partidos miembros."

Razonamiento 1: No veo la ventaja de fraccionar el voto a partes iguales entre el número de partidos miembros y luego coger la mayoría de ese partido. Refleja mucho peor la pluralidad de opiniones dentro de la confederación y además es mucho más complicado entender cómo funciona. Es cómo si estableciéramos "circunscripciones" y en lugar de contar directamente a los votantes los agrupáramos cogiendo sólo la opinión mayoritaria de cada grupo. Pienso que es mejor evitar este tipo de división arbitraria.

Razonamiento 2: Por otro lado, todo depende de lo que se pueda hacer o no dentro del organismo, estamos intentando regular lo que haremos en un organismo del cual no controlamos las normas... Por ejemplo, en el PPI no se podría ya que la Confederación tendría un voto y en ningún lugar se menciona la posibilidad que sus miembros puedan fraccionar su voto, pero en los Piratas Europeos se está barajando como una de las posibilidades (todavía no es seguro).
28
vots
implemented
Proposta (#4): Enmienda #3 - Cambio párrafo artículo 16.5.
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:16.
Cambio en el Artículo 16.5. Toma de decisiones dentro en la Coordinadora Confederal sobre el protocolo a seguir en caso de empate):

Cambiar "En caso de empate, el coordinador de mayor edad tendrá el voto de calidad." por "En caso de empate, la decisión la tomará la Asamblea General Permanente."

Razonamiento: No me parece buena idea forzar una decisión de la Confederación con un criterio tan arbitrario como la edad en el caso de temas polémicos (evidentemente lo es si hay un empate) y que además quien decante la balanza se trate siempre de la misma persona. Está bien ser ágil en la mayoría de decisiones pero en las que hay una polarización tan clara de opiniones no deberían tomarse tan a la ligera.

---

Isabel de PIRATA.GAL añade:
Habría que determinar un rango de prioridades para los que establecer ese criterio de desempate, aunque no estoy segura que esto pertenezca tanto a estatutos como sí a Reglamento de Coordinadora Confederal:

Decisiones graves: Expulsiones, sanciones, etc. => Asamblea General.
Decisiones importantes: Relativos a campaña electoral, sinergias con otras organizaciones, etc. => Asamblea General.
Decisiones menores => (No se me ocurre ahora ninguno, tengo problemas de insomnio y la cachola non da para máis xD ) Voto de calidad rotativo - tiempo a determinar en meses o semanas - por orden alfabético de apellidos (no valen nicks, ni nombres de pila, queda poco serio, que os veo venir, Piratas. :P)

Y Muriel añade: +1 De hecho se lo he comentado antes a Dario pero no sabíamos si podía ser lío llevar la cuenta. Aunque de todas formas si se hace así pienso que sería mejor que fuera aleatorio y por partidos más que por personas (por si cambian los coordinadores). :)
-4
vots
implemented
Proposta (#5): Enmienda #4 - Cambio párrafo artículo 16.4.
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:18.
En el artículo 16.4., cambiar la redacción actual por:

Los componentes de la Coordinadora Confederal deberán ser renovados cada dos años, tanto los coordinadores como el secretario y tesorero, pudiendo revalidarse.
0
vots
implemented
Proposta (#6): Enmienda #5 - Cambio párrafo artículo 16.5.
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:21.
En el artículo 16.5, en la línea 307, habría que encontrar un mejor sistema de desempate.

---

Isabel de .GAL añade: En caso de empate, que sea la Asamblea General la que desempate si es un asunto importante. Para decisiones menores ese criterio de desempate me parece bien como cualquier otro.
27
vots
implemented
Proposta (#7): Enmienda #6 - Cambio párrafo artículo 20.
Escrit per dario el 15 Jun 13 a les 18:24.
En el artículo 20, cambiar la redacción actual por:

La contabilidad se adecuará a los principios y normas de contabilidad generalmente aceptados, rigiéndose mediante reglamento de tesorería, siguiendo los principios de la confederación y garantizando siempre la transparencia mediante su publicación.

---

Nota: el reglamento de tesorería deberá desarrollarse.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 24 Jun 13 at 20:49) >>

Invertir donaciones en hombres víctimas de la violencia hembrista  
Escrit per Elorpar el 11 Jan 13 a les 02:40. Categoria global: Salut. Finalitzada
Se habla a menudo de la violencia de género como algo exclusivamente machista, pero muchas veces se olvida la violencia psicológica a la cual estan muchos hombres de esta sociedad por parte de sus parejas, más difícil de detectar, pero muy nociva para la salud mental de éstos y para la sociedad en general.
Propongo la creación de un fondo que sirva para pagar tratamiento psicológico de todo aquel hombre que se sienta maltratado psicológicamente por alguna mujer de manera cruel y abusiva.
-33
vots
implemented
Proposta (#1): Invertir donaciones en hombres víctimas de la violencia hembrista
Escrit per Elorpar el 11 Jan 13 a les 02:40.
Se habla a menudo de la violencia de género como algo exclusivamente machista, pero muchas veces se olvida la violencia psicológica a la cual estan muchos hombres de esta sociedad por parte de sus parejas, más difícil de detectar, pero muy nociva para la salud mental de éstos y para la sociedad en general.
Propongo la creación de un fondo que sirva para pagar tratamiento psicológico de todo aquel hombre que se sienta maltratado psicológicamente por alguna mujer de manera cruel y abusiva.

Enmienda: He leído con interés los comentario que los compañeros de partido.

Conicido con vosotros que el sisitema de donaciones no es adecuado para un partido político, que no es su objetivo. Me he dejado absorver por otras propuestas de ésta índole.

Propongo una enmienda para que se presente una declaración de partido para reconocer el problema, esto sería el embrión de todo lo demás ( futuras leyes, propuestas en el parlamento...).

La sociedad actualmente no reconoce el problema porque hay un status quo de ser políticamente correcto, y yo no niego que tenga su función pues la mujer es más débil físicamente al hombre.

Pero hay casos, y yo los conozco, de hombres totalmente acabados por violencia psicológica por parte de mujeres, y eso hay reconocerlo y exponerlo, no se puede ocultar.

Toni Cantó hace poco hizo unas declaraciones en contra de lo políticamente correcto, y si bien es cierto que el fundamento era falso, se dejó clara la mascarada actual a favor de una burbuja negacionista de cualquier tipo de injusticia y maltrato hacia el hombre por parte de la mujer.

Pirates es un partido transversal, y no podemos encallarnos en clichés pasados si queremos hacernos notar, esta ha sido la estrategia de upyd, y estan creciendo mucho. No digo que la ideología de upyd sea la correcta, pero opino que su estrategia tiene aspectos muy intereseantes para pirates.

Un saludo a todos camaradas.

Llegiu els 10 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 18 May 13 at 00:45) >>

Eleccions a la Junta del 2013  
Escrit per muriel el 17 Dec 12 a les 15:24. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Per estatuts hem de triar una junta nova cada any.

Els candidats heu d'apuntar el vostre nom i a quin càrrec opteu com a solució (poseu una solució per cada càrrec si opteu a més d'un) i una explicació de la vostra experiència prèvia, motivació, etc.

La votació s'obrirà el proper 19 de gener de 2013 i es tancarà el 2 de febrer de 2013. Cada candidat optant a un càrrec és una votació separada i es pot votar positivament, negativament o abstenint-se. Els candidats quedaran ordenats per la suma total de vots negatius i positius (el número que es veu al costat del nom), i en cas d'empat tindrà preferència la persona amb més vots (es a dir, l'opció amb més participació).

Els candidats que no entrin a la junta quedaran de reserva per si algun dels membres de la junta ha de renunciar durant l'any poder substituir-los.

Per optar al càrrec o a la reserva els candidats hauran d'haver tret com a mínim el doble de vots positius que negatius.

SECRETARI/ÀRIA GENERAL
- Ser la cara oficial del partit.
- Signar els acords que s'acordin per assemblees.
- Tenir una idea en pla general del que s'està fent i dinamitzar el que no es faci correctament.

SECRETARI/ÀRIA
- Donar les altes i baixes dels afiliats. Portar el llibre d'actes i d'afiliats al dia.
- Comprovar la legitimitat, en base als nostres estatuts i les lleis vigents, de qualsevol acte o acció que es vulgui realitzar (en cooperació amb l'equip jurídic).
- Coordinar-se amb el secretari general i el tresorer.
- Realitzar els tràmits legals del partit.
- En època d'eleccions, coordinar els representants davant les juntes electorals.


[....]
0
vots
implemented
Proposta (#1): Nom del candidat/a (Càrrec)
Escrit per muriel el 17 Dec 12 a les 15:24.
Aquí hi heu de posar l'experiència prèvia, motivació, etc.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Soledad Toledo (Secretaria General)
Escrit per Sol el 30 Dec 12 a les 15:33.
Estudiante de enfermería, actualmente cursando mi último año de carrera. Tengo 25 años, y llevo algo más de un año afiliada a Pirates de Catalunya.

He colaborado en muchas de las campañas que hemos realizado, incluso antes de afiliarme. En Yo Avalo, gestionando las adhesiones, respondiendo dudas de los participantes y en la redacción de documentos; en Megacomplaint, principalmente en la redacción de notas de prensa; y en Parents 2 Parents, en la creación de la wiki, enlazando materiales, respondiendo emails y redactando notas de prensa y artículos. He participado también en el Congreso que realizamos en Barcelona para la constitución de European Pirates, en el Congreso de Arenys, y como asistente a la última Asamblea General de Pirate Parties International (PPI) en Praga. En la última campaña electoral me he centrado especialmente en temas de comunicación y en activismo a pie de calle.

Colaboro de forma regular en la redacción y corrección de todo tipo de documentos, en la gestión de redes sociales (Facebook) y en la comunicación con afiliados (boletín oficial).

Creo enormemente en el proyecto que estamos llevando a cabo, en los principios de democracia y transparencia que defendemos. Creo que son la clave para conseguir un gobierno de la gente y para la gente, y que Pirates puede ser el catalizador del cambio que muchos deseamos.

Al principio pensé en presentarme como vocal, pero finalmente he decidido presentarme para el cargo de secretaria general dado que ya hay un gran número de vocales y considero que puedo ser útil en este cargo. Conozco el funcionamiento de Pirates y participo activamente en la mayor parte de las listas de trabajo, por lo que tengo una visión general de las acciones que se pretenden llevar a cabo en el próximo año y puedo ayudar en la organización y planificación de las mismas.
36
vots
implemented
Proposta (#3): Alejandro Jiménez Rico (Vocal)
Escrit per GandalfGris el 30 Dec 12 a les 15:47.
Nascut a Tossa de Mar, La Selva. Estudiant de Física de la UAB. Tinc 19 anys, i soc pianista, percusionista, compositor, Dj i Productor musical. Vaig ser membre de les associacions "Tossa Acció Musical (TAM)", "Associació de música de Tossa" i co-fundador de "Associació de Joves musics de Tossa" i soc membre de la "Societat Astronómica de la UAB" (SAUAB).

La meva vida és l'art i la ciència, divulgar cultura i promoure el coneixement.
Sempre m'he considerat un idealista, amb ganes de fer el que estigui en la meva mà per aconseguir una societat més justa, solidaria i intel·ligent. Amb els 18 anys acabats de fer em vaig dedicar a llegir els programes electorals i la història de tots els partits polítics espanyols que vaig trobar. Em vaig afiliar al Partido Pirata Español i a Pirates de Catalunya, siguent aquest últim on vaig centrar la meva participació; i poc desprès ja era a les llistes de Girona per les eleccions generals, i vaig participar activament durant la campanya Gironina.

Crec fermament en la lluita pels Drets Humans i per la divulgació cultural, i desitjo no quedarme aquí i fer més i més coses. Ara em presento com a vocal perquè vull que aquest sigui un partit important, i vull fer el que estigui a la meva mà per ajudar en aquest projecte per millorar la política.
16
vots
implemented
Proposta (#4): Pau Taxonera (Vocal)
Escrit per pautax el 1 Jan 13 a les 17:40.
Per evitar qualsevol malentès amb la meva candidatura com a tresorer, retiro aquesta de vocal.
43
vots
implemented
Proposta (#5): Victor Rubio (Vocal)
Escrit per Victor85 el 8 Jan 13 a les 20:00.
Tinc 27 anys, sóc enginyer de telecomunicacions i afiliat de PIRATA.CAT des de 2010. Treballo com a project manager en projectes a l'àmbit de la mobilitat, principalment en el desevolupament d'aplicacions per a smartphones per a diferents empreses i administracions públiques.

Col·laboro activament al grup de treball de PIRATA.CAT a L'H. Des del grup de treball de L'H he participat activament en les diferents tasques de difusió de l'ideari pirata a la nostra ciutat, incloent el treball al carrer i a les diferents xarxes socials. Durant les últimes eleccions autonòmiques, junt amb la Cheli, vaig fer de representant del partit davant la JEZ de L'H i vaig fer campanya al carrer quan el temps m'ho va permetre.

Vaig ser candidat a les autonòmiques de 2010 per Barcelona, a les municipals per L'H, a les generals de 2011 per Barcelona i a les autonòmiques de 2012 per Barcelona també.

Actualment sóc Vocal de la Junta i m'agradaria continuar treballant des de la Junta per tal de coordinar i fer el seguiment de les diferents tasques que realitzem des de PIRATA.CAT. Aquest any tinc més temps que el passat, així que espero poder dedicar-hi més hores al nostre projecte comú.

La meva motivació és sencilla: crec firmement en els idearis PIRATA, i no només crec que sigui possible implementar-los sinò que, segons el meu punt de vista, són una solució sostenible als problemes actuals dels diferents nivells d'institucions de l'estat/autonomia/municipi en quant a corrupció, excès de poder i la desalineació total que sembla haver-hi entre la politica i el ciutadà.

I després de dos anys treballant amb tots vosaltres, cada cop estic més segur que ho aconseguirem :-)
36
vots
implemented
Proposta (#6): Carlos Salgado (Vocal)
Escrit per charlytb el 9 Jan 13 a les 09:24.
Tinc 44 anys, argentí de naixement i català d'adopció. Em dedico a l'ensenyament dels escacs a escoles de la Costa Brava i sóc pare d'una nena de 5 anys.

Vaig començar a col·laborar amb Pirates de Catalunya des de maig del 2011, amb la creació d'un grup de treball per a les passades eleccions generals a la província de Girona. Amb el temps, el grup s'ha mantingut estable i s'han anat sumant més pirates.

Lamentablement, les contínues eleccions no ens deixen créixer ni organitzar-nos: els pocs activistes que tenim (a la província de Girona) acaben "cremats" després d'un mes i mig d'estrès, entre avals, precampanya i campanya electoral. A més, la nostra experiència política és encara molt breu com per saber què fer i com fer-ho.

Ara disposarem de bastant temps fins les properes eleccions i crec que és fonamental que estiguem ben organitzats per quan arribin. Ens cal una bona organització territorial descentralitzada amb grups pirates independents en els diferents municipis. A més dels ja existents, hem de promoure la creació de nous grups, quants més millor, i oferir tota l'ajuda necessària des de la Junta.

He decidit presentar-me com a vocal per donar un cop de mà a la Coordinació Territorial i actuar com a nexe informatiu entre els diferents grups municipals de Girona i la Junta, fent a més una crida a pirates de Tarragona i Lleida a presentar candidatura per donar també un cop de mà en l'organització territorial en les seves respectives províncies.
50
vots
implemented
Proposta (#7): "Tiberio" Jorge Coto Bautista (Vocal)
Escrit per Tiberio el 10 Jan 13 a les 16:46.
Me nacieron en Avilés (Asturias) hace ya 35 años, y he estado dando tumbos por muchos lados hasta que acabé en Barcelona, ciudad que me tiene enamorado. Mis estudios son de historia, aunque me he pasado los últimos cinco años trabajando como topógrafo. Ahora estoy en el paro.

Me presento como vocal con una idea concreta: Quisiera propulsar una lista de correo para nuevos afiliados y sacar adelante, de una vez, el sistema de patrocinio del que llevamos tanto tiempo hablando.

Creo que como vocal me sería más fácil hacerlo y por eso me presento. Pero amenazo con seguir dando el coñazo aunque no salga, eso sí :). Eso no quiere decir, claro está, que quiera ser vocal para limitarme a este tema, sino que trataría de ayudar en todo lo posible, dentro de mis posibilidades, como he hecho hasta ahora.

Mi participación hasta ahora dentro del movimiento pirata ha sido principalmente en la Confederación, colaborando con otros partidos piratas del resto del estado para crear una plataforma que nos sirva en las europeas y que, en general, nos permita aunar fuerzas. También he escrito varios artículos de nuestro blog y, en general, he realizado diversas labores de trabajo de calle y difusión por internet.

También he dado una charla sobre Democracia Directa en Madrid y tengo apalabradas varias en Galicia. Estoy redactando un librito sobre este tema que pueda servir para dar a conocer la democracia directa entre la gente que no entiende mucho de política.

Precisamente este tema, el de la democracia directa, me parece el más importante de nuestro ideario y el gran motivo por el que estoy en este partido.
39
vots
implemented
Proposta (#8): Gemma Rabal (Secretària)
Escrit per gemmarabal el 15 Jan 13 a les 00:51.
Soc de Barcelona, 29 anys i tècnic de laboratori. Vaig estar implicada al Partido Pirata des del començament i vaig col.laborar en la creació de Pirates de Catalunya. Des de llavors he estat implicada en molts aspectes del partit, campanyes, recollides de firmes etc.

He participat en diversos grups i llistes i considero primordial la tasca que ha d'encarar el partit de conectar amb la gent el carrer, l'associació amb entitats que treballen per una democràcia de veritat i donar eines a la societat per tenir aquesta democràcia.

Fa molts anys que m'interessa la llibertat d'expressió, la falta de democràcia i la impunitat dels nostres poders politics. M'apassiona la divulgació de la ciència i l'esperit crític, m'obsessiona l'estat de la Sanitat Pública i les conseqüències econòmiques i socials que hem patit per culpa de la bombolla inmobiliària. Vull formar part del moviment que posi fre als intents de controlar Internet, el coneixement i l'accés a la informació, i crec que és possible canviar aquest sistema, ja sigui entrant i possant-ho tot de cap per avall, o hackejant-lo des de fora.

No em fa por la burocràcia, m'agrada poder coordinar tasques, m'agrada fer-me responsable de feines concretes i necessàries i vull ser un punt de suport i col·laboració entre grups i gent que vulgui fer més coses. Crec que podria fer una bona tasca com a secretària i aspiro a poder fer la feina més fàcil per a tothom.
18
vots
implemented
Proposta (#9): Carlos González Iglesias. (Vocal)
Escrit per carlos1377 el 15 Jan 13 a les 15:59.
Nouvingut Salamantino. De rebote candidato Pirata por Lleida y representante legal voluntario del Partido en las últimas elecciones al Parlament en Lleida
Crítico con la sociedad en la que vivimos y muy enojado con la impunidad del poder político-público que permitimos que nos representen.
Me presento a volcal por una doble vertiente. Como pirata con residencia en Lleida y como experiencia para empaparme del partido de cara a unas próximas elecciones.
Habitual de la burocracia. Trabajé en la lista de campaña y haciendo aportaciones en comunicacion y en la elaboracion de pads.
No garantizo mi presencia física en todas las juntas, pero sí mi compromiso por estar al menos en remoto.
43
vots
implemented
Proposta (#10): Pau Taxonera (Tresorer)
Escrit per pautax el 18 Jan 13 a les 20:57.
Tinc 61 anys i sóc empresari. Afiliat primer al partit pirata i després al nostre partit, vaig votar-vos des del primer dia.
En el Congrés dels pirates europeus vaig conèixer a la Sole, en Darío, la Muriel i molts d’altres, i des d’aquell moment no he deixat d’implicar-me en casi totes les accions del partit.
Em proposo com a tresorer. He d'admetre que la meva intenció era presentarme sols com a vocal, ja que sóc un dels que proveeixen de mercadeix al partit, a través de la meva empresa. I encara que sigui a preu de cost i només em procuri alguna pèrdua, no voldria que hi hagués cap possibilitat de confusió.
No obstant això, pel creixement del partit, degut la meva experiència com a empresari i el fet que ningú es presenti per al lloc, crec que on millor puc ajudar és en la tresoreria.
Espero, en cas que ho cregueu convenient, no defraudar-vos i portar la transparència fins al límit, especialment pel que fa a la possible relació amb la meva empresa.
41
vots
implemented
Proposta (#11): Muriel Rovira Esteva (Vocal)
Escrit per muriel el 19 Jan 13 a les 15:02.
Sóc de Barcelona i tinc 34 anys. M'identifico plenament amb l'ideari pirata i fa al voltant d'un any i mig que sóc un membre actiu de Pirates de Catalunya col·laborant en tot el que puc.

L'últim any he fet a més de Coordinadora Internacional, la qual cosa m'ha ajudat a entendre millor les problemàtiques organitzatives que es poden trobar arreu en qualsevol partit pirata i a aprendre possibles solucions que han aplicat en altres llocs per resoldre-les.

Em presento a la junta per donar un cop de mà en el que calgui, però per raons de feina seré a Berlín així que només podré col·laborar en tasques que es puguin realitzar en remot.

De professió sóc física experimental i fins ara m'he dedicat a investigar l'estructura de materials desordenats com ara líquids i vidres (mitjançant la difracció de neutrons).
18
vots
implemented
Proposta (#12): Sergio Arcos Sebastián (Vocal)
Escrit per m13 el 27 Jan 13 a les 00:47.
Sóc de Barcelona, soc enginyer informàtic i tinc 26 anys. Ja porto quasi 2 anys com a coordinador de Grumets i vaig entrar creant l'aplicació d'android de Pirates.

Col·laboro amb TIC i he format part de l'actual junta.

A dia d'avui soc en un viatge de 3 mesos per tota Àsia, pel que no he pogut afegir abans la meva candidatura i haig de ser molt breu amb la descripció (en 2 hores agafo un avió per iniciar el camí de tornada :) ).

Llegiu els 18 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 1 Feb 13 at 15:20) >>

2 Next >>