IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Usuari: pautax

defensa judicial per casos de corrupció  
0/3
Aprovacions
Escrit per Nico el 6 Feb 18 a les 11:12. Categoria global: Justícia. Pendent de moderació
Evitar finançar la defensa jurídica amb els beneficis del propi delicte.

0
vots
closed
Solució #1: Implementar advocats d'ofici per a casos de corrupció fiscal
Escrit per Nico el 6 Feb 18 a les 11:12.
Crec que es podria valorar quines implicacions tindria que en casos de corrupció i frau fiscal (o tots els delictes que impliquin un gran enriquiment de l'acusat) caldria evitar que es pogués fer servir advocats privats. Evitant que es pugui planificar la defensa jurídica en el propi delicte. Oferint els advocats d'ofici en aquests casos.

No poso aquesta proposta per a ser votada estrictament a favor i en contra, sinó que m'agradaria valorar-la, a banda de votar, m'agradaria conèixer les vostres opinions i els vostres anàlisis de riscos i avantatges.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 31 Dec 18 at 00:15) >>

[2018] Elecció del portaveu del partit  
Escrit per capita el 13 Feb 18 a les 21:12. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Com indiquen els nostres Estatuts, l'Assemblea General ha d'elegir el nou portaveu del partit. Ella o ell serà la cara pública del partit davant els mitjans de comunicació.

Els Estatuts i Reglament indiquen que:
- El portaveu del Partit serà elegit d'entre els afiliats i pels afiliats, simpatitzants i amics verificats.
- Es considera electe el candidat que hagin obtingut el major nombre de vots.
- La resta de candidats es consideren "Portaveus de reforç", sempre que hagin obtingut un nombre de vots més gran que zero.
- La durada mínima del mandat del Portaveu del partit és de tres mesos, i la màxima serà d'un any.
- El portaveu del Partit i els portaveus de Reforç formaran part, automàticament, del grup de Comunicació.
- El portaveu del Partit serà membre, de ple dret, de la Coordinadora General.

Les seves funcions són:
- És la cara pública del partit.
- S'encarrega dels contactes amb la premsa, així com dels actes públics del partit.
- En cas de no poder fer-se càrrec d'algun contacte i/o acte, un portaveu suplent pot fer-se'n càrrec.
12
vots
implemented
Proposta (#1): Eloi de Tera Capella
Escrit per capita el 13 Feb 18 a les 21:12.
Eloi de Tera Capellà és doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona (2016) i llicenciat en la mateixa matèria i universitat el 2006. Ha estat alumne de la Universitat de Pisa, la Universitat Lliure i la Universitat Humboldt de Berlín. Durant l’any 2005 assistí també a cursos de l’Escola Normal Superior de Pisa. És màster en estudis avançats en història de l’art per la Universitat de Barcelona (2009).

És especialista en l’art del Renaixement i el manierisme italià dels segles xv i xvi i en l’art del gravat d’època moderna. Fruit de les seves investigacions, ha participat en diversos congressos internacionals a Florència, com ara el congrés internacional Cosimo I de’ Medici, Magnus Etruriae Dux, organitzat per l’Arxiu de Medici i l’Arxiu de l’Estat de Florència el maig del 2012; el congrés internacional Vasari Santa Croce, organitzat per la basílica de la Santa Creu (Florència), la Universitat de Syracuse (Nova York) i el Projecte de l’Arxiu de Medici (Florència) el març del 2016; a Alemanya, com ara el Congrés Internacional de la Renaissance Society of America, celebrat a Berlín el maig del 2015, ponència dins un panell organitzat per membres de l’Institut Courtauld de Londres; a Portugal, com ara el congrés internacional Nuno Gonçalves. Novas Perspectivas, organitzat per la Universitat de Lisboa i el Museu Nacional d’Art Antic de la mateixa ciutat el desembre del 2009, i a l’Estat espanyol, com ara el congrés Opus Monasticorum, celebrat a Santiago de Compostel·la el 2015, el congrés internacional Vasari 500 anys, celebrat a Barcelona, i el congrés internacional De Miguel Ángel a Goya, celebrat a Lleida, entre d’altres.

Arran de les recerques que ha desenvolupat, ha publicat articles en diverses revistes científiques sobre Miquel Àngel, Cosme I de Mèdici, Francesco Salviati, Jacopo Zucchi, Bachiacca, Francisco de Holanda, Julius von Schlosser i Eduard B. Alentorn, entre d’altres.
_______

PhD in Art History by the University of Barcelona (2016) with a thesis on the frescoes of the Chiostro degli Aranci in the Badia Fiorentina and the florentine and european art at the beginning of the fifteenth century. He was student of the universities of Pisa, the Freie Universität and Humboldt Universität of Berlin. During the 2005 attends classes in the Scuola Normale Superiore di Pisa.

Specialist on Renaissance and Italian Mannerism art of the XV-XVI centuries and expert in Old Master Prints. As results of his research has participated in several international conferences in Florence (2014 International Conference Cosimo I de 'Medici, Etruriae Magnus Dux organized by The Medici Archive and the Archivio di Stato; 2016. International Conference Vasari@Santa Croce organized by the Opera di Santa Croce and the Syracuse University), Germany (International Conference of the Renaissance Society of America, Berlin, May 2015, paper in a panel organized by members of the Courtauld Institute, London), Portugal (2009 International Conference Nuno Gonçalves: Novas Perspectivas, organized by the Universidade de Lisboa and the Museu Nacional d'Arte Antiga) and Spain (International Conference Opus Monasticorum 2015, Santiago de Compostela; International Conference Vasari 500 years in Barcelona, 2012 and the International Conference De Miguel Ángel Goya in Lleida and others).

From his researches has published several articles (some currently being printed) in International scientific magazines about Michelangelo, Cosimo I de 'Medici, Francesco Salviati, Jacopo Zucchi, Bachiacca, Giovanni Angelo Montorsoli, Francisco de Holanda and Julius von Schlosser.
16
vots
implemented
Proposta (#2): Dario Castañé (portaveu de reforç)
Escrit per capita el 13 Feb 18 a les 21:20.
Collita del 1985, d'Igualada. Afiliat a Pirates des del 2010, enginyer informàtic per la UOC, excoordinador TIC del partit, candidat pel Senat el 2011 i cap de llista a les europees de 2014. Actualment treballo com DevOps, sóc vocal de la CA sortint i sóc regidor a l'oposició per Decidim Igualada, confluència local d'esquerres.

En l'àmbit personal, he estat vinculat al món de la cultura lliure amb Qomun. Fa anys que estic vinculat al món del software lliure, tant com usuari o desenvolupador (més aviat beta-tester), havent participat en associacions locals de Linux i informàtica des dels 14 anys. Actualment també presideixo la Fundació Inceptum.

Presento candidatura per a ser portaveu de reforç (renunciaria en cas de sortir triat com a primer) per poder ajudar al portaveu electe, per la meva trajectòria en el partit i la meva experiència en comunicació política, tant en mitjans de comunicació com en actes.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 18 Feb 18 at 23:28) >>

Ratificació del programa electoral de la CUP Crida Constituent  
Escrit per fgarrobo el 1 Dec 17 a les 19:58. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
VOTACIÓ URGENT FINS LES 10 DEL MATÍ DE DISSABTE 2 DE DESEMBRE

Després d'un procés d'esmenes curt, però intens, se'ns presenta el programa electoral de la CUP Crida Constituent per a les eleccions de 21 de desembre. El programa ha tingut més de 50 esmenes de diverses assemblees locals de la CUP i organitzacions que donem suport a la candidatura. Aquí està el document complet: https://cloud.pirata.cat/index.php/apps/files/?dir=/Pirates/21D/Programa%20elec toral (per veure-ho, necessites usar els teus credencials per entrar al SPC)

De Pirates de Catalunya s'han acceptat 15 esmenes, rebutjat 5 i transaccionat 1. A l'enllaç anterior també hi pots veure totes les esmenes presentades per les militants del partit i el resultat de les mateixes.

Les acceptades son el fomentar la creació de xarxes comunitàries i locals de telecomunicacions, diverses esmenes sobre cultura lliure i drets d'autor, un punt sencer nou al programa sobre sobirania tecnològica, la eliminació de qualsevol sistema de vigilància indiscriminada de les telecomunicacions, l'eliminació de la caça per lleure i promoure la innovació en els serveis públics mitjançant la col·laboració ciutadana.

Les rebutjades son sobre els transgènics (ja que la comissió redactora del punt considera que aquest punt està pactat anteriorment i te suficient consens), el model de defensa i seguretat de la República, una modificació a la proposta sobre l'Observatori de control i garantia dels Drets Humans, i un punt sobre que garantirem que no s'implementin lleis basant-se en creences o informació esbiaixada (que segurament no ha sigut entès per la comissió redactora), així com una modificació proposada sobre la introducció.
21
vots
implemented
Proposta (#1): Ratificació del programa electoral
Escrit per fgarrobo el 1 Dec 17 a les 19:58.
Votar a favor del programa electoral a la reunió del Grup d'Acció Parlamentaria de la CUP Crida Constituent d'aquest dissabte al matí.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 4 Dec 17 at 17:16) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions del #21D 2017?  
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Es planteja aquesta votació sobre com actuar davant de la convocatòria d'eleccions del 21 de desembre, que Pirates considera il·legítima, perquè ha estat marcada per l'aplicació d'un desproporcionat article 155 CE i per la proclamació de la República Catalana, reconeguda per l'Assemblea General en la votació d'inicis d'octubre: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/

URGENT: aquesta votació estarà oberta fins diumenge a les 16.00 h.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en cap de les propostes, això vol dir que cap es tira endavant l'acció per defecte, és a dir, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Aquesta votació serà vinculant, ja que no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà definitiva respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots. No s'hi poden afegir noves propostes.

Més informació al pad: https://pad.pirata.cat/21d

# Guia de vot

1) Si vols que Pirates de Catalunya es presenti en solitari a les eleccions, cal que votis en CONTRA de les DUES propostes o ABSTENCIÓ en cas de no descartar alguna de les dues.

[....]
-59
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar a cap llista a les eleccions del #21D 2017
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18.
Si NO vols que Pirates de Catalunya es presenti a cap llista (ni en solitari ni en coalició) a les eleccions del 21D del 2017, cal que votis a favor d'aquesta proposta.

Respecte a l'estratègia a seguir en cas que guanyi aquesta opció, aquesta es decidirà i votarà en una segona votació posterior, incloent-hi entre altres, la possibilitat de donar suport a una altra candidatura, fer una crida a l'abstenció des del partit, etc.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Presentar-nos-hi en solitari implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un front comú, està implícita una voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem més dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- No portarem al programa electoral l'ideari pirata directament sinó que caldrà fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- No podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
82
vots
implemented
Proposta (#2): Presentar-nos sota una candidatura de front comú
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:20.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però la situació política actual demana unir esforços en la línia del que l'Assemblea General va decidir en el document estratègic i en votacions posteriors. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Així, aquesta opció implica que renunciarem a presentar-nos en solitari i que cercarem fer front comú amb altres forces que tinguin una postura clarament contrària a l'aplicació del 155 i que reconeguin la República catalana proclamada el passat 27 d'octubre. Ara bé, admetrem que això no s'expliciti en el programa si és necessari per a esquivar qualsevol censura des de Moncloa.

La candidatura haurà de portar propostes de l'ideari pirata i sota cap circumstància contradir-lo, així com garantir la presència de mínim un pirata entre les posicions amb possibilitat de ser elegit, en una província mínim - preferiblement la de Barcelona, i que no estigui subjecte a disciplina de grup a l'hora de votar, tret que pugui posar en compromís la majoria necessària en l'impuls de la República catalana. Qualsevol revisió d'aquestes condicions només podrà ser modificada per l'AG en votació.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 9 Nov 17 at 12:46) >>

Votació sobre la validesa del referèndum de l'1 d'octubre  
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que la votació de l'1 d'octubre es vàlida i obliga a fer la DUI (Declaració Unilateral d'Independència) encara que el referèndum va ser anul·lat pel tribunal constitucional, els observadors internacionals van dir que no s'havien complert els estàndars internacionals, i es van denunciar irregularitats en el procés de votació?

Aquesta votació modificaria, en cas de sortir rebutjada, el document estratègic i el partit passaria a demanar un nou referèndum vinculant.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/
28
vots
implemented
Proposta (#1): Consideres que la votació es vàlida i obliga a fer la DUI?
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15.
Explicació del significat de cada opció de vot:

A favor: Pirates de Catalunya considera el referèndum com a vàlid i continuem amb el camí fixat al document estratègic del Reboot, que es una DUI.

En contra: Pirates de Catalunya consideraria que el referèndum de l'1 d'octubre no es vàlid i, per tant, no obligaria a res.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 10 Oct 17 at 11:30) >>

Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI  
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Durant l'últim any es va celebrar el Congrés Reboot del partit, i en el seu document ideològic es va acordar que el referèndum d'independència a celebrar, i que finalment va ser l'1 d'octubre, per Pirates de Catalunya seria vinculant. En cas del no proposàvem apostar un procés constituent a tot l'estat i en cas de si, una declaració d'independència i un procés constituent de base.

Si bé, l'1 d'octubre no va ser una jornada normal. L'estat espanyol, que s'ha demostrat com un estat demofòbic, va decidir acabar per la via judicial i la força bruta, amb més de 900 ferits, amb una jornada pacífica i de votació, que va aconseguir un 42% de vots vàlids i altres centenars de milers de robats per part dels Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

És per això que ens trobem davant d'un escenari que no és exactament el plantejat pel document estratègic. Tots tenim clar que la situació viscuda el dia 1 legitima una acció democràtica per aplicar els resultats assolits, però no ens legitima com a país independent a nivell internacional.

Per això, es proposa modificar el nostre posicionament per proposar un procés amb encara més democràcia. En aquest cas, realitzar una ratificació de la Declaració Unilateral que ens permeti tenir un referèndum amb totes les garanties i sense violència, i amb un resultat per poder acudir a nivell internacional. Com a idea general, seria afrontar la demofòbia de l'estat espanyol amb més democràcia per reforçar-nos a nivell internacional.

Com és comprensible, aquest és un posicionament de Pirates de Catalunya, el que proposarem a la societat a partir d'aquesta setmana. Lògicament hauríem de fer, surti una opció o l'altre a la en votació, un comunicat i proposta pública sobre que hauria de passar a partir d'ara: DUI+Procés Constituent o DUI+Referendanent+Procés Constituent.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/342/

[....]
31
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07.
Explicació del significat de cada opció de vot:

En contra: Mantenir el posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència i començar, de manera immediata, un procés constituent de base per a la nova República Catalana.

A favor: Incloure un referendament al posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència, però vincular-la a un referèndum posterior, sense violència estatal i amb totes les garanties, abans de començar el procés constituent.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 9 Oct 17 at 12:51) >>

Document organitzatiu: 2ª ronda d'esmenes  
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Pad: https://pad.pirata.cat/reboot-document-organtizatiu/timeslider#24022 (a data de 2 de juny a les 00:23)

Amb l'objectiu de definir un sistema organitzatiu per a Pirates i el·laborar el document organitzatiu que hauria d'haver-se assolit durante el Reboot pirata, s'inicia la votació d'esmenes de la primera ronda del procés d'elaboració del document organitzatiu.

Termini: 8 de juny a les 23.59.

Repositori d'esmenes: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/UnQbAZU73Hk6kEN
8
vots
implemented
Proposta (#1): Esmena 1
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:22.
Substituir la línia 148 "tenint en compte si és un grup temporal o persistent" per "els grups d'accés restringit seràn sempre temporals i motivats per un motiu o objectiu concret. El seu motiu o objectiu s'haurà de justificar a la CA en el moment de realizar la solicitud de la seva creació. Un cop finalitzada la seva funció, el grup s'eliminarà".

Justificació: Restricció als grups restringits.

Referència: esmena-01-ar
6
vots
implemented
Proposta (#2): Esmena 2
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:24.
[L'aprovació d'aquesta esmena implica aprovació de l'esmena als estatuts amb nom esmena-01-jr-estatus].

Substituir línia 213 “Aquestes agrupacions han de tenir un mínim de tres pirates actius: un Coordinador (enllaç a la Coordinadora General), que és el dipositari de l'arxiu d'afiliats de la territorial; un responsable de Comunicació, que és l'encarregat del manteniment de les xarxes socials i fer de portaveu amb els mitjans locals; i un enllaç amb la resta de forces polítiques i associacions. Un dels tres que ha de fer de representant davant la Junta Electoral de Zona (JEZ)” per:

“Aquestes agrupacions han de tenir un mínim de quatre pirates actius. Un que exerceixi de Coordinador (enllaç a la Coordinadora General), que és el dipositari de l'arxiu d'afiliats de la territorial; un com a responsable de Comunicació, que és l'encarregat del manteniment de les xarxes socials i fer de portaveu amb els mitjans locals; i un enllaç amb la resta de forces polítiques i associacions. Un dels tres que ha de fer de representant davant la Junta Electoral de Zona (JEZ). Ha d'haver-hi un altre pirata més que no tingui càrrec responsable a la mateixa.”

Justificació: Partint de la meva experiència a la territorial, crec que és important no forçar la creació de les mateixes.

Si només es poden arribar a contactar a tres pirates, crec que no s'hauria de mantindre la territorial i esperar a que hi hagi com a mínim un altre pirata més.

Un altre motiu és que hi hagi gent sense capacitat de decidir per evitar l'hipotètic cas en el qual les decisions es prenguin només en interés dels propis responsables i no de la territorial o de la seva expansió -en número d' afiliats-.

Aquest canvi necessitarà també del corresponent canvi als estatuts. Adjunto aquest en un altre document.

Referència: esmena-01-jr.
13
vots
implemented
Proposta (#3): Esmena 3
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:26.
Substituir línia 127 "Acta permanent" per "Registre d’activitat permanent". Nota: també s’ha de canviar a tot arreu del document.

Justificació: El canvi de nom és per no generar confusions amb l’acta de les reunions ni amb el llibre d’actes del partit.

Referència: esmena-01-dcc
13
vots
implemented
Proposta (#4): Esmena 4
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:27.
Afegir a línia 128 "Després de cada Assemblea General s’afegirà còpia dels registres publicats, corresponents al període entre convocatòries, al llibre d’actes."

Justificació: Cal tenir en compte el llibre d’actes del partit.

Referència: esmena-02-dcc
14
vots
implemented
Proposta (#5): Esmena 5
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:28.
Substituir línia 118 "Sistema de Participació Ciutadana" per "Sistema de Participació". Nota: també s’ha de canviar a tot arreu del document.

Justificació: El canvi de nom és necessari per ajustar-se a la realitat, doncs el nostre sistema de participació no és obert a la ciutadania, sinó als militants i simpatitzants.

Referència: esmena-03-dcc
5
vots
implemented
Proposta (#6): Esmena 6
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:29.
Afegir a línia 181 "Per a pertànyer a un grup de treball cal tenir un rol assignat. El coordinador definirà els rols necessaris i vigilarà perquè cada rol estigui cobert per a satisfer les necessitats del grup i del partit."

Justificació: Això permet establir els grups de treball com unitats operatives i definides, més fàcil d’administrar i de mesurar si tenen problemes de disponibilitat a l’hora de portar a terme les tasques necessàries per a l’avenç del partit.

Referència: esmena-04-dcc
1
vots
implemented
Proposta (#7): Esmena 7
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:31.
Substituir línia 178 "Grups de treball" per "Grups operatius".

Justificació: Canvi de nom per a trencar amb la concepció de grup de treball actual, on es produeix més debat que treball en si mateix. Per a debat hi ha els grups de discussió, mentre que als grups operatius es pretén tenir una major implicació (mitjançant la incorporació dels rols) i més agilitat.

Referència: esmena-05-dcc
10
vots
implemented
Proposta (#8): Esmena 8
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:32.
Afegir a línia 148 "Les discussions d’aquests sempre es portaran a terme en el grup més obert possible, limitant les que siguin estrictament necessàries com a restringides al mínim possible."

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar les discussions en grups restringits a les estrictament necessàries.

Referència: esmena-06-dcc
11
vots
implemented
Proposta (#9): Esmena 9
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:33.
Afegir a línia 148 "En cas que els assumptes tractats en un grup restringit no siguin sensibles, es facilitarà l’accés en mode lectura als afiliats que ho sol·licitin."

Justificació: Garantia necessària per a facilitar l’accés a les discussions dins dels grups restringits.

Referència: esmena-08-dcc
-4
vots
implemented
Proposta (#10): Esmena 10
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:38.
Afegir a línia 150 "En el cas dels grups restringits, es prioritzarà una rendició de comptes en el menor temps possible i sense superar l’any en cap cas." Nota: competeix amb les esmenes 11 i 12. S'aplicarà la que tingui més vots a favor.

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar el temps de rendició de comptes.

Referència: esmena-07-dcc (a)
9
vots
implemented
Proposta (#11): Esmena 11
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:39.
Afegir a línia 150 "En el cas dels grups restringits, es prioritzarà una rendició de comptes en el menor temps possible i sense superar quatre mesos en cap cas." Nota: competeix amb les esmenes 10 i 12. S'aplicarà la que tingui més vots a favor.

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar el temps de rendició de comptes.

Referència: esmena-07-dcc (b)
-3
vots
implemented
Proposta (#12): Esmena 12
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:40.
Afegir a línia 150 "En el cas dels grups restringits, es prioritzarà una rendició de comptes en el menor temps possible i sense superar la duració establerta per cada grup en cap cas." Nota: competeix amb les esmenes 10 i 11. S'aplicarà la que tingui més vots a favor.

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar el temps de rendició de comptes.

Referència: esmena-07-dcc (c)

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 10 Jun 17 at 23:29) >>

Vendre Loteria de Nadal per finançar el partit  
Escrit per pautax el 7 Oct 16 a les 22:46. Categoria global: Economia. Finalitzada
Degut l'urgent necessitat de finançament del partit, proposo encarregar loteria de Nadal, administrat per Tresoreria, amb participacions de 2,5€ més una comissió de 0,50€. És a dir que per cada 3€ el partit es quedaria amb 0,50€.
La quantitat segurament no ens resoldrà el problema de base, però si que el mitigarà i ens ajudarà al menys a finançar el Congrés i qui sap què més.
Per arribar a temps pel Congrés demano que aquesta votació sigui urgent, que comenci, a pode ser demà, dia 8 d'octubre, a les 12 del vespre, i acabi el 16 d'octubre a la mateixa hora, per donar temps a comprar el numero i imprimir les participacions.

Data de finalització: 16/10/2016
1
vots
implemented
Proposta (#1): Aprovo la venda de Loteria de Nadal del partit
Escrit per pautax el 7 Oct 16 a les 22:46.
Aprovar la venda de Loteria de Nadal exclusivament per finançar el partit

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 16 Oct 16 at 14:32) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016  
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016

Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troben Espanya i Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generales del 26 de juny de 2016.

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar entrar en una confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots a favor.

La votació es tancarà el dimarts 3 a les 16.00.
26
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #26J 2016
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions espanyoles #26J 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar entrar en una confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Caldrà aconseguir gent per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Comptem, a data de 30 d'abril, amb 15 voluntaris que han respost a la crida per al 26J. La crida per xarxes ha generat 14 comparticions per Facebook, 8 m'agrada i 2.158 persones d'audiència. A Twitter, 6 RTs i 4 likes.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Entrar en confluència amb En Comú Podem
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:37.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc.

És per això que es proposa intentar entrar en confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb "En Comú Podem" o l'espai de confluència resultant d'un possible pacte Podemos-IU en l'àmbit estatal. La fórmula de confluir no és la de coalició electoral, pel que només necessita una votació per a decidir-se.

Cal afegir que alguns pirates, a títol individual, han iniciat contactes per tal de fer viable, si l'Assemblea així ho decideix, aquesta opció. Encara no coneixem, a data de 30 d'abril, les condicions sobre per entrar a la confluència, però en tot moment es garantirà la nostra independència i identitat, entenent també que es tracta d'un moment polític únic i requereix decisions úniques.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura. Aquelles persones que vulguin participar igualment en la confluència, o en un altre espai de confluència, ho podrà mitjançant una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar una ja creada] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari. Totes les sectorials rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

La fòrmula de participar mitjançant sectorials és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet, ni tampoc els nostres estatuts perquè requereix doble votació amb un mes de diferència. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).
-29
vots
implemented
Proposta (#3): Entrar en confluència amb Reforma de la Ley Electoral
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:40.
Existeix una possible candidatura al voltant de la necessària reforma electoral. Trobareu tota la informació i impulsors, entre ells Escons en Blanc, aquí: http://reformaleyelectoral.org/

Seria en forma de coalició, però no ens dóna temps a votar-la tal com marquen els estatuts. Però sí que podem votar participar-hi sense signar la llista. Això impedirà que ens beneficiem, si s'obté representació, d'un efecte de la llei electoral vigent: no haver de recollir firmes per a les següents eleccions.

Per altra banda, la candidatura buscaria exclusivament la reforma de la llei electoral. No s'ocultarien els partits participants però no hi hauria espai per a reivindicacions pròpies. Els escons que s'obtinguin quedarien buits, estil Escons en Blanc. Només hi anirien els diputats el dia que es voti la reforma de la llei electoral. No s'ha parlat de fer primàries obertes, ja que en aquest tipus de candidatura no tenen sentit, al deixar-se buit l'escó.

Per altra banda, aquesta coalició vol sumar-se a una proposta que sortirà aviat de fer una llista única pel Senat, totalment ciutadana i realitzada per sorteig. En l'escenari que la resta de partits reformistes i rupturistes decideixin no concórrer al Senat en favor d'aquesta llista, podria ser la llista més votada. I què faran els nous senadors d'aquesta llista? Es distribuiran proporcionalment segons vots pel Congrés. És a dir, si un partit té X% de vots, tindrà el X% dels senadors i aquests obeiran a aquest partit.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 2 May 16 at 21:53) >>

Sumar-nos a "Reinicia Catalunya"  
Escrit per bytedevil el 5 Feb 16 a les 16:30. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que Pirates de Catalunya ha de sumar-se a la iniciativa anomenada "Reinicia Catalunya", entitat encarregada d'agrupar i de difondre iniciatives de participació política?

Que es Reinicia Catalunya: http://www.reiniciacatalunya.cat/que-es-reinicia-catalunya/

Que es una Convenció Constitucional: http://www.reiniciacatalunya.cat/que-es-una-convencio-constitucional/

Qui la impulsa: http://www.reiniciacatalunya.cat/qui-limpulsa/

Aquesta consulta ha sigut proposada per membres de la sectorial Pirates per la Independència.
La urgència ve donada per no perdre el tren i poder influir en les eines de participació. Per això aquesta votació es tancarà aquest 20 de febrer, a les 12.00.
2
vots
implemented
Proposta (#1): Sumar-nos
Escrit per bytedevil el 5 Feb 16 a les 16:30.
Sumar-nos com a partit a aquesta iniciativa per tal de poder fomentar la participació ciutadana i promoure l'us de les nostres eines, donar-les a coneixer i establir noves relacions.
6
vots
implemented
Proposta (#2): Sumar-nos... via la sectorial PxI
Escrit per Zopokx el 6 Feb 16 a les 10:09.
Sumarnos, sí, pero vía la sectorial de -Pirates per la Independència-, que serán los que firmen esta iniciativa para fomentar la participación ciudadana.

Esto no quita que, aún siendo una sectorial reconocida, el resto del partido no tenga que ayudar y colabore en lo que pueda/quiera.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 6 Feb 16 at 12:26) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes #6M 2016  
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troba Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes del 6 de març de 2016.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar crear un espai de confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots.

La votació s'iniciarà el dia 07 de gener a les 14.00 i es tancarà el 12 de gener a les 14.00.
17
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #6M 2016
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:31.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions catalanes #6M 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un espai de confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Crear espai de confluència/participar simultàniament en llistes assembleàries
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:33.
Títol original (era massa llarg): Intentar crear un espai de confluència o participar simultàniament en candidatures assembleàries

A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

És per això que es proposa intentar crear un espai de confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb els grups propers en pràctiques assembleàries "En comú" i "CUP-Crida Constituent". Si aquest espai de confluència no es consolidés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap de les dues candidatures. Però, això sí, aquelles persones que vulguin participar en algun dels dos espais, podran crear una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar un ja creat com "Pirates per la independència"] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari.

Aquesta proposta és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).

En cas que algun dels grups rebutgés el nostre grup pirata en el si de la seva organització, això no impediria que el grup continués treballant donant-hi suport des de fora o que els afiliats hi poguessin participar a títol individual. Tots els grups rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 9 Jan 16 at 18:00) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les Eleccions Generals #20D 2015?  
Escrit per capita el 9 Oct 15 a les 08:30. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
A causa de la necessitat de recuperar forces que han expressat alguns activistes, es planteja la possibilitat de no presentar-nos a les pròximes Eleccions Generals del 20 de desembre de 2015.

Recordem que per a presentar-nos caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboracio de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 això vol dir que aquesta proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions (sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions).

Aquesta votació serà vinculant i no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no.

La votació s'iniciarà el dia 09 d'octubre a les 08.30 i es tancarà el 18 d'octubre a les 23.59.
26
vots
implemented
Proposta (#1): Ha de renunciar Pirates de Catalunya a presentar-se a les eleccions generals?
Escrit per capita el 9 Oct 15 a les 08:30.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions generals #20D. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi. Si guanya no presentar-nos, això no exclou la possibilitat de votar posteriorment **si donem suport** a una confluència o candidatura específica. No es contempla l'escenari d'una coalició perquè no és possible segons terminis als estatuts.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals: la resposta a la crida ha estat minsa, amb menys de 20 persones disposades, la majoria a recollir uns pocs avals per cap.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Ens permetrà recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'hi havia aigualit en presentar-nos en coalició amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Llegiu els 16 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 17 Oct 15 at 22:24) >>

Ser respectuosos amb els idiomes oficials i cooficials de l'Estat Espanyol  
Escrit per leixet el 7 Aug 15 a les 20:16. Categoria global: Cultura. Ja portades a terme
He observat que a la portada del web hi tenim un enllaç per accedir a la versió en castellà, en tant que el català i castellà són els idiomes cooficials a la comunitat autònoma de Catalunya d'acord amb la constitució.

L'enllaç, però, indica "Espanyol", quan ambdues llengües són espanyoles. El català, el castellà, el basc i el gallec són llengües espanyoles.

Per tant, es proposa la següent solució.
0
vots
closed
Solució #1: Indicar "castellà" enlloc d'"espanyol" a l'enllaç per canviar l'idioma
Escrit per leixet el 7 Aug 15 a les 20:16.
En tant que totes les llengües oficials i cooficials de l'Estat Espanyol són espanyoles, es proposa canviar el literal "espanyol" per "castellà".

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 28 Aug 15 at 16:14) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes? (III)  
Escrit per capita el 31 Jul 15 a les 18:43. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
De nou, l'escenari polític català ha canviat radicalment des de l'anterior votació realitzada la setmana passada i no és possible presentar-nos en coalició amb altres forces polítiques al no haver pogut arribar a un acord satisfactori amb les mateixes, per la qual cosa des de la Coordinadora General es troba necessari tornar a ratificar què farà el partit en aquestes eleccions. Ara decidim si presentar-nos, amb una proposta específica, o no fer-ho. La proposta està explicada al pad indicat.

Per a alguns no són unes eleccions plebiscitàries, per a d'altres sí. El que està clar és que no són unes eleccions a l'ús. L'eix nacional està molt més exagerat que en altres comicis i les decisions d'algunes forces han modificat el panorama, generant un escenari amb resultat incert junt amb la irrupció de noves forces.

Aquesta votació serà vinculant com les anteriors i no es preveu un nou canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no.

La votació s'iniciarà el dia 31 de juliol a les 18.00 i es tancarà el 03 d'agost a les 23.59. La votació és curta perquè el termini de recollida d'avals s'inicia el dia 04 d'agost.
24
vots
implemented
Proposta (#1): Presentar-nos-hi sols (convidant-hi explícitament la participació externa)
Escrit per capita el 31 Jul 15 a les 18:43.
Anar a les eleccions amb el següent full de ruta: https://pad.pirata.cat/fullderuta27S (accedeix-hi amb les teves credencials del SPC/Ideatorrent).

Resum de la proposta:
Pirates de Catalunya serà la base par la creació de la candidatura, però s'hi convidarà explícitament a la participació pública, de manera que qualsevol persona que ho desitgi pugui formar-ne part (estigui o no afiliada al partit). Volem crear un espai de decisió política on els simpatitzants de Pirates de Catalunya, persones individualment, i d'altres formacions en un futur, construeixin les línies de la candidatura. Aquest espai de decisió política es dotarà d'un codi ètic, tant de la candidatura com dels càrrecs electes i interns. I a més, tindrà un programa electoral que serà el fruit d'una proposta inicial elaborada per una comissió de treball específica que es posarà a debat públic per a modificar-la i ratificar-la. El nom de la candidatura serà "Pirates de Catalunya - Nom del col·lectiu", on el nom del col·lectiu serà escollit en un procés participatiu.

----

A Pirates ens hem presentat a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "no" en aquesta votació és equivalent a votar no presentar-nos a les eleccions. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per presentar-nos a les eleccions i vermell per no presentar-nos-hi.

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions, pero no s'hi estableix si per defecte ens presentem a les eleccions o per defecte no ens hi presentem. Donada l'excepcionalitat de la situació i a l'espera d'una revisió d'estatuts, la Coordinadora Administrativa ha acordat que aquesta votació es considerarà aprovada per majoria simple.

Recordem a més a més que per presentar-nos, caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que s'espera especialment que els partidaris de presentar-nos col·laborin en les seves possibilitats a la recollida de les signatures.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Tindrem poca visibilitat en una campanya polaritzada i tindrem el risc que se'ns pugui acusar de sectaris o d'indecisos/indefinits en un tema com la independència.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- No perdrem seguidors/afiliats que no simpatitzen amb altres partits.
- Podem perdre seguidors/afiliats que simpatitzen amb l'opció plebiscitària.
- Ens permetrà recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'hi havia aigualit en presentar-nos en coalició amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on a confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.
- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures en ple mes d'agost (més de 7.000 signatures). Des de la Coordinadora General es prega que, si es vota afirmativament, els pirates tinguem voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, especialment a Tarragona, però que encara que Barcelona, Girona i Lleida (gràcies al suport de persones de El Comú) siguin més fortes, també hi caldrà treballar força.

Llegiu els 36 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 3 Aug 15 at 23:59) >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya davant les properes eleccions catalanes? II  
Escrit per capita el 20 Jul 15 a les 15:12. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
L'escenari polític català ha canviat radicalment des de l'anterior votació realitzada durant el mes de gener d'enguany, pel que des de la Coordinadora General s'ha trobat necessari ratificar què farà el partit en aquestes eleccions.

No són unes eleccions plebiscitàries però tampoc són unes eleccions a l'ús. L'eix nacional està molt més exagerat que en altres comicis i la presència de noves forces han modificat el panorama, generant un escenari amb resultat incert.

Aquesta votació serà vinculant mentre es mantingui l'escenari actual. En cas de modificació de l'escenari polític, es farà una nova votació confrontant l'opció guanyadora d'aquesta amb la del nou escenari.

La votació s'iniciarà el dia 20 de juliol a les 15.00 i es tancarà el 26 de juliol a les 23.59.

NOTA: L'opció de la CUP-Crida Constituent no es valora en incloure el donar suport a la Declaració Unilateral d'Independència al seu programa, atenent a la votació anterior: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/283/ | En cas d'oferiment de poder entrar, cosa que no ha passat, es valoraria la mateixa en una votació.
5
vots
implemented
Proposta (#1): Presentar-nos sols
Escrit per capita el 20 Jul 15 a les 15:12.
A Pirates ens hem presentat a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, sent una alternativa per molta gent orfe de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Podem portar al programa l'ideari pirata sense haver de fer compromisos.
- Donem una alternativa que ningu més dòna (perque garantim democràcia al 100%, però sense obligar a acceptar en bloc una recepta ideològica d'un extrem o un altre) tot fent un servei a la ciutadania (facilitant unes eleccions mes plurals en comptes de reduir les opcions a uns pocs blocs).
- Menor visibilitat en una campanya polaritzada i risc de que se'ns pugui acusar de sectaris.
- Podem controlar la nostra campanya i com volem fer-la.
- No perdem els seguidors/afiliats que no simpatitzen amb altres partits.
- Ens permet recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'havia aigualit en presentar-nos en coalicio amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament eneiquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on a confluit o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.
- Implica recollir nosaltres sols les signatures en ple mes d'agost (més de 7.000 signatures).
- Podem tenir dificultats per tenir llista a totes les províncies (Barcelona i Girona són les mes fortes).
- Tenim menys probabilitats d'obtenir representació.
30
vots
implemented
Proposta (#2): Presentar-nos en confluència junt a altres partits (EQUO, etc)
Escrit per capita el 20 Jul 15 a les 15:13.
Presentar-nos en confluència junt a altres partits (EQUO, etc), **sempre que s'hi acceptin els nostres mínims**.

Aquesta seria una confluència pròpia, amb partits com EQUO, que també estan sent temptats per l'altra confluència. Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- També implica recollir signatures en ple mes d'agost, tret que s'avingués un partit amb representació parlamentària (només podria ser EUiA i sembla que està més per l'altra confluència), però permetria tenir més gent per recollir-les, ja que Equo té més força a Tarragona on nosaltres pràcticament no tenim presència, i sumaria gent també per a Barcelona.
- Les nostres idees poden tenir més cabuda en una confluència de partits més petits, però on ens tractem entre iguals. De la mateixa manera, aplicar la democràcia directa serà senzill.
- L'acceptació dels nostres mínims suposa que ens mantenim com una alternativa que ningu més dóna (perque garantim democràcia al 100%, però sense obligar a acceptar en bloc una recepta ideològica d'un extrem o un altre) tot fent un servei a la ciutadania (facilitant unes eleccions mes plurals en comptes de reduir les opcions a uns pocs blocs), però portant-ho a molts més espais.
- La polarització pot perjudicar-nos, si la gent que no s'identifica amb cap extrem ens valora com opció, a mes de que es pot mantenir la idea de que ens estem escorant cap a una banda o una altra i perdre la imatge que no som un partit més, que s'havia aigualit a les municipals amb les confluències. Si bé, davant d'una coalició de partits més petits, aquest efecte serà menor que en una gran coalició.
- No controlarem del tot la campanya, ja que caldrà consensuar amb els altres partits, però també tindrem més persones per realitzar-la (respecte a presentar-nos sols).
- Tenim més opcions de tenir representació que acudint sols, però menys que en un espai més ampli.
-54
vots
implemented
Proposta (#3): Presentar-nos amb la confluència "Catalunya, Sí Que es Pot!"
Escrit per capita el 20 Jul 15 a les 15:15.
La candidatura Catalunya Sí Que es Pot, en la que hi treballen Podemos, ICV i EUiA ens han convidat a participar-hi. La candidatura tindrà un tall constituent, apostant clarament per un procés constituent català.

Aquest confluència fa primàries amb llista planxa, tenen decidits els llocs de l'1 al 25, però el seu manifest recull bona part de l'ideari pirata (amb un punt explícit de programari, xarxes i cultura lliure). També val a dir que la confluència, sigui amb qui sigui, pot suposar una "etiqueta" a carregar en el futur.

Ens ofereixen incorporar-nos a partir del lloc 26, a participar en la elaboració del programa electoral, la campanya i els futurs òrgans que es creïn. Hi ha poques possibilitats d'obtenir representació però potser tindrem més visibilitat pública i consideració d'altres forces.

Manifest: https://files.podemos.info/NKOi4S769e

Avantatges i inconvenients a tenir presents:

- El seu discurs reclama un procés constituent propi que "no prefigura el resultat final de la relació que Catalunya hagi de tenir amb la resta de l’Estat". I advoca per un referendum vinculant sobre els diversos models de relació Catalunya-Espanya, com nosaltres amb el nostres discurs en torn al 9N, tot i que la figura del procés constituent ho supera i estableix el referèndum com un pas més dins del procés.
- Caldrà comunicar clarament que, malgrat decidir confluir, no ens sotmetrem mai a cap dels partits de la confluència. I no hi ha garanties que arribi, com ja hem observat a les municipals.
- Aconseguir un candidat entre els 25 primers a Barcelona seria suficient per obtenir representació institucional, però és un bloc tancat hermèticament.
- El manifest està tancat i no es pot modificar/ampliar, però no el programa.
- La confluència quedarà definida per tots els actors que la integrin, el que donarà a Pirates i a la resta de partits petits una visibilitat que no hem tingut fins ara, tot i que seran els grans els protagonistes.
-45
vots
implemented
Proposta (#4): No presentar-nos
Escrit per capita el 20 Jul 15 a les 15:16.
Decidir que no tenim un espai propi en aquestes eleccions i deixar-les passar. Té aquests avantatges i inconvenients:

- Podem perdre influència a curt termini: si no et presentes, no existeixes.
- Dóna imatge de feblesa i de no estar a l'alçada dels altres partits.
- Ens permetrà treballar per a les generals (si es que així ho decidim).
- En qualsevol cas, decidim anar a per les generals o no, ens permetrà iniciar un procés de reforçament intern per resoldre els problemes que hem anat detectant.
- Tenint en compte l'excepcionalitat d'aquestes eleccions, reconeixem la pluralitat d'opinions que hi ha dins de Pirates permetent que cadascú voti segons la seva opinió. Això no acaba aquí. Hi haurà més eleccions en les que si haurem i podrem aportar alguna cosa.
- Respecte al punt anterior, ningú no garanteix que l'"excepcionalitat d'aquestes eleccions" no es segueixi repetint en les properes ocasions, pel que es pot entrar en un cercle viciós.
-5
vots
implemented
Proposta (#6): democràcia municipal
Escrit per paumontlliure el 21 Jul 15 a les 11:15.
Aprofitar les candidatures municipalistes per a presentar-nos pirates amb les candidatures d'unitat popular que es van formar a les eleccions municipals. Això ens permetria aprofitar el descontentament de les bases de Podemos que se'ns van apropar a les eleccions municipals, alhora que aprofitem el descontentament recent pels mètodes poc podemistes de les primàries per a la llista al parlament i el mal funcionament del CCE de Podem Catalunya.

Llegiu els 22 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 31 Jul 15 at 19:34) >>

Requisits de FUNCIONAMENT INTERN de confluencies a les Eleccions Catalanes 2015  
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 16:41. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Votació per establir quins són els requisits mínims en relació al FUNCIONAMENT INTERN de la confluència que Pirates de Catalunya posarà sobre la taula en les reunions amb altres partits o grups per tal d'explorar la seva participació en possibles confluències de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya el proper 27/09/2015.

Els tres tipus de vots s'interpretaran així:
- verd/positiu -> el punt hauria de ser requisit imprescindible per a entrar en una confluència
- taronja/neutre -> seria desitjable que el requisit hi fos, però no és imprescindible
- vermell/negatiu -> no cal que el punt formi part dels requisits mínims, tot i que sempre podrà proposar-se posteriorment dins les directrius de la confluència si es decideix tirar endavant amb aquesta

Es consideraran aprovats els punts que obtinguin > 50% de vots positius (respecte el total de vots emesos).

Aquestes condicions (FUNCIONAMENT INTERN + OBEDIÈNCIA DELS DIPUTATS I ROL DEL PROGRAMA + PUNTS PROGRAMÀTICS) han de servir per a que, dins del marc de relacions amb altres partits que estableix el reglament intern (Article 32) [1], els impulsors de la iniciativa puguin identificar punts d'encontre o de conflicte, i establir si és possible desenvolupar una proposta de manifest bàsic o línies de funcionament intern i programa per la confluència, amb la que els afiliats a Pirates de Catalunya puguin estar-hi d'acord.

Les diferents propostes de participació en confluències s'hauran de presentar en qualsevol cas a l'Assemblea General un cop desenvolupades, que decidirà per cadascuna d'elles per separat si vol participar-hi en les condicions negociades o no.

Aquesta votació romandrà oberta del 15/06/2015 al 20/06/2015, ambdós inclosos.

[1] http://projecte2016.pirata.cat/wp-content/uploads/2015/03/reglamento.pdf

[....]
27
vots
implemented
Proposta (#1): Primàries Obertes
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 16:41.
La ciutadania té dret a triar als seus representants amb la major llibertat possible però el marc legal actual no ho permet. Es vota a partits, no a persones. Per això defensem la realització de primàries obertes a tota la ciutadania, sense assignació de contingents per partits o organitzacions.

A més, creiem que tota persona amb càrrec dins de la coalició (portaveus, coordinadors...) han de ser escollits de la mateixa manera.
33
vots
implemented
Proposta (#2): Transparència de la confluència
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:08.
Des de Pirates de Catalunya creiem que qualsevol candidatura de confluència ha de ser transparent amb la ciutadania, tant en les despeses de campanya, com en les negociacions (en tot allò que no afecti a l’estratègia de la coalició), o en els salaris dels i les diputades una vegada passades les eleccions, entre molts altres aspectes.
34
vots
implemented
Proposta (#3): Transparència dels càrrecs
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:10.
Exigir un compromís formal per part dels candidats a donar accés públic a tota la informació que rebin i que no sigui confidencial per llei, i a informar amb detall de totes les seves activitats com a diputat o que puguin suposar un conflicte d’interès amb la seva funció de diputat.
25
vots
implemented
Proposta (#4): Codi ètic dels càrrecs i la candidatura
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:10.
Exigir un compromís formal dels candidats a acceptar un codi ètic, cobrar el sou de diputat que assigni l'assemblea de la candidatura i cedir la resta a un fons que es gestionarà d’acord al que decideixi la mateixa assemblea. En cas de governar, aquest codi ètic hauria de ser la base dels sous de la legislatura.
30
vots
implemented
Proposta (#5): Assemblea virtual
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 17:14.
En tots els processos de la confluència (elaboració del programa, debats, manifestos, escollir candidats...) s'ha de garantir la participació remota i asíncrona. L'obligatorietat de tenir disponibilitat geogràfica o temporal entorpeix una participació ciutadana realment democràtica, ja que nomes una petita part de la població disposa d'aquesta disponibilitat incondicional.

Si volem traslladar la democràcia participativa a la població és important que la confluència permeti a l'assemblea ciutadana el debat i l'elaboració de textos oberts a la xarxa, dins d'uns terminis raonables, i no tan sols la ratificació o oposició al que es decideixi en assemblees presencials.
22
vots
implemented
Proposta (#6): Assemblea de Pirates de Catalunya part integral de l'assemblea de la coalició
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 21:44.
Els afiliats de les organitzacions que donen suport formaran part directament de l'Assemblea ciutadana de la confluència, sempre que estiguin verificats amb el seu DNI mitjançant registre voluntari al sistema de participació que es proposi. Aquest haurà de contemplar la participació directa dels afiliats de Pirates de Catalunya, així com d'altres col·lectius, amb la única condició que no permeti a cap persona votar més d'una vegada ni que algú extern als col·lectius pugui registrar-se sense control.
29
vots
implemented
Proposta (#7): Visibilitat de les organitzacions que en formen part
Escrit per muriel el 12 Jun 15 a les 22:19.
La confluència haurà d'explicar clarament a la ciutadania, qui la forma i quines son les organitzacions que en formen part, per motius de transparència.

La visibilitat de les organitzacions es podrà fer efectiva mitjançant diverses estratègies (logo, nom...), ja que segons la situació serà mes adequat fer-ho d'una manera o d'una altra, però sempre en igualtat de condicions, sigui de la mida que sigui l'organització.

Tot el que tingui a veure amb el nom de la candidatura, papereta, logotip... s'ha de decidir de la manera més àmplia possible i en assemblea pública.
18
vots
implemented
Proposta (#8): Endeutament
Escrit per muriel el 14 Jun 15 a les 05:37.
Per tal de garantir la seva independència, la confluència no es podrà endeutar per tal de fer front a les despeses de campanya.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 23 Jun 15 at 11:08) >>

Donar servei TIC a les confluències on participi PIRATA.CAT que ho sol·licitin  
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Moltes de les confluències que están sorgint amb les diversos agrupacions territorials de PIRATA.CAT no tienen infraestructura TIC pròpia i això els dificulta donar-se a conéixer i utilitzar els sistemes de participació i votació.

Finalització de la votació: 15 de març a les 23:59
19
vots
implemented
Proposta (#1): Oferir servei TIC a totes les confluències que ho sol·licitin
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39.
Per tal que puguin iniciar el seu funcionamient, la idea és oferir-los espai en els servidors de PIRATA.CAT perquè puguin allotjar-hi el sistema de participació i votació i la seva web. D'aquesta manera fomentem la participació ciudadana arreu del territori.
2
vots
implemented
Proposta (#2): Oferir servei TIC a les confluències, però debatre cadascuna de manera especí
Escrit per jrd el 4 Mar 15 a les 16:53.
Estar predisposats a oferir allò que calgui, però debatre cada confuència específicament.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 4 Mar 15 at 16:54) >>

Pirates a les municipals de Barcelona  
Escrit per fgarrobo el 27 Nov 14 a les 13:08. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Després de participar (o intentar-ho) de les dues propostes de confluència que hi ha actualment de cara a les municipals, hem realitzat aquest escrit per explicar com han estat les últimes setmanes i les característiques de Guanyem Barcelona i la Trobada Popular Municipalista: http://pirates.pad.atkn.net/ep/pad/view/ro.4s-qc-mLg$-8v8mHJ7/latest

Per tot l'escrit en el PAD, proposem que Pirates de Barcelona delegui en la Trobada Popular Municipalista, com ja ha fet la CUP i s'espera altres formacions, la creació del programa electoral i la candidatura per a aquest maig.

Actualment la TPM compleix amb tots els punts de l'ideari pirata i amb tot el manifest de les municipals o els complirà en les pròximes dates, ja que el debat sobre l'elecció de candidats s'obrirà al 2015.

La votació s'ha de tancar el dijous 4 (23:59) ja que la TPM pretén presentar el projecte durant la segona o tercera setmana de desembre, a més de poder participar en el desenvolupament d'eines per a l'elecció del nom de la candidatura, si així ho decideixen les comissions. Això sí, quan tot estigui tancat per anar a les eleccions, l'assemblea ratificarà l'acordat en la TPM.

Més info i documents de la TPM: www.trobadabcn.cat
23
vots
implemented
Proposta (#1): Delegar en la Trobada Popular Municipalista la creació del programa i la llista
Escrit per fgarrobo el 27 Nov 14 a les 13:08.
Delegar en les assemblees de la Trobada Popular Municipalista la creació d'un programa de ruptura per a la ciutat de Barcelona i les llistes electorals. A més, cridar a participar en les xarxes socials i col·laborar amb l'equip de comunicació per a aquesta finalitat.
-7
vots
implemented
Proposta (#2): TPM - A favor de que la independència de Cat no sigui un requisit per TPM
Escrit per desplug el 28 Nov 14 a les 12:49.
Segons s'indica en l'ideari de TPM, cal assumir el posicionament a favor de la independència de Catalunya com un dels requisits de confluència per a formar una candidatura a l'Ajuntament de BCN.
Els partit de Pirates de Catalunya és clarament favorable al dret a l'autodeterminació però en cap moment s'ha manifestat a favor de cap opció determinada, més aviat fins ara ha fomentat el debat entre les diferents opcions.
Seria convenient buscar alguna fòrmula per tal de que, en cas de confluència, quedés clar d'alguna manera que tots els grups implicats estan a favor de l'autodeterminació de Catalunya però no necessàriament a favor de l'opció independentista.
Crec que renunciar a defensar això és en bona part renunciar a part de l'ideari pirata.
29
vots
implemented
Proposta (#3): Proposar a la comissió de continguts de la TPM un punt sobre la nostra posició
Escrit per dario el 28 Nov 14 a les 13:06.
Proposar el següent a la comissió de continguts de la TPM:

Text aproximat: "Tot i això [llista independentista], alguns confluents no aposten directament per la independència, però si pel dret a decidir del poble català, com a ens sobirà"

Llegiu els 19 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 3 Dec 14 at 21:36) >>

Ajut econòmic a la Confederació  
Escrit per pautax el 1 Jun 14 a les 22:22. Categoria global: Economia. Finalitzada
Aun sabiendo que no tenemos ningún compromiso contractual en ayudar o corresponder con la deuda adquirida por la Confederación, en relación a los gastos ocasionados por la campaña de los niños robados. Por coherencia como partícipes de dicha Confederación y por no haber votado en contra sino que solo nos abstuvimos, creo que lo mejor sería aprobar un gasto extraordinario, pequeño en realidad, para ayudar a nuestros socios a devolver el dinero a los donantes que han visto frustradas sus expectativas
16
vots
implemented
Proposta (#1): Ayudar económicamente a la Confederación
Escrit per pautax el 1 Jun 14 a les 22:22.
Ayudar con 150€
-5
vots
implemented
Proposta (#2): No ayudar
Escrit per XaviP el 10 Jun 14 a les 22:48.
Si crees que no debemos responsabilizarnos por la deuda o hermanarnos con la confederación en este aspecto.
-15
vots
implemented
Proposta (#3): Ayudar a la Confederación plenamente.
Escrit per XaviP el 10 Jun 14 a les 22:52.
Si crees que debemos apoyar y hermanarnos plenamente con la Confederación en este aspecto.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució (latest comment the 2 Oct 14 at 17:47) >>

2 Next >>