IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #251: URGENT: Donar suport a la consulta popular sobre la MAT

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 8 November 17.
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:05. Categoria: Medi Ambient. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
La instal·lació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que trinxa completament el territori gironí i que per la seva idiosioncràsia representa un gran perill per a les persones que habiten les poblacions per on passa, s'ha fet sense informar correctament ni consultar la ciutadania. El mateix Mario Monti, mediador europeu sobre la MAT ha parlat en diverses ocasions de la necessitat d'una consulta popular al respecte, cosa que s'ha dut a terme en els territoris de la Catalunya Nord (que pertanyen a l'estat Francès).

Els col·lectius No a la MAT proposen una consulta popular alternativa oberta a tota la ciutadania que tindrà lloc el 26 de Gener a Santa Coloma de Farners de manera presencial però que actualment ja s'està duent a terme per internet i en la qual tots i totes podem votar, ja que ens afecta de manera directa o indirecta.

Com a Pirates, que defensem el dret a decidir-ho tot, proposem donar suport públic a la consulta, convidar tots els nostres afiliats i amics a participar-hi a nivell individual i utilitzar els mitjans al nostre abast per ajudar els col·lectius organitzadors a donar-la a conèixer.
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: ambient energia MAT medi sostenibilitat territori

44
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport públic a la consulta popular
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:05.
Manifestar el nostre suport públic a la consulta ja que entra dins la filosofia dels nostres estatuts. Fer-ho per tots els mitjans possibles: entrada al bloc pirata, nota de premsa, xarxes socials i el que se'ns acudeixi.
23
vots
implemented
Proposta (#2): Convidar tots els pirates, afiliats i amics a participar-hi
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:06.
Convidar tots els pirates, amics, afiliats i simpatitzants, per mitjà de circular-email, xarxes socials, bloc, etc... a donar suport a la consulta participant-hi.

Es pot fer per internet en aquest enllaç i no cal residir a cap de les poblacions directament afectades pel projecte:

http://www.consultamat.org/index.php
6
vots
implemented
Proposta (#3): Donar suport logístic a la consulta
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:09.
Contactar amb els organitzadors i oferir-los de posar els mitjans pirates a la seva disposició per tal que la consulta sigui un èxit de participació.


Duplicades


Comentaris
carlos1377 wrote on the 9 Jan 14 at 11:29
Sembra que la Solució 1 i 3 son semblants.

Si no hay apoyo de la 1, la 3 es inviable, no?

belbosCk wrote on the 17 Jan 14 at 11:08
Sí Carlos, son soluciones progresivas.

M'agradaria saber què esperen els moderadors per donar d'alta aquesta votació o per cancelar-la indicant els motius, que sigui el 26 de gener? Tanta feina porta Europa que no podem concentrar-nos en les coses d'aquí???

dario_admin (Administrator) wrote on the 17 Jan 14 at 11:57
Ho sento Bel, no m'havia adonat de la proposta. Ara la deixem passar.

Quan passin aquestes coses, insistiu a grup-treball o al contacte partit@pirata.cat.

DZPM (Moderator) wrote on the 17 Jan 14 at 12:22
Tinc un dubte: en casos de consulta, cal estar informats. Trobo imprescindible que s'ofereixin arguments a favor i en contra del tema a votar.

En aquest cas, quins avantatges té la MAT? Quins inconvenients? Quin cost té? Quines fonts, estudis hi ha sobre el tema?

Ni s'explica a la votació, ni s'explica a la pàgina enllaçada. Penso que, en general, per a recolzar votacions hauriem de demanar que compleixin uns mínims.

kenneth (Moderator) wrote on the 17 Jan 14 at 14:29
uix. acabo de carregar-me el primer comentari de la Bel per accident :/ Bel, ho pots tornar a posar? disculpes :/

muriel (Administrator) wrote on the 17 Jan 14 at 16:08
A mi em sembla evident que hauríem de donar suport a la consulta, però crec que en general és millor determinar qui podria escriure l'article al bloc o portar a terme la feina abans de posar la votació. Més que res, per no votar entre tots que "algú" l'escriurà i després que ningú tingui temps de fer-ho. :P Bel, tu que coneixes el tema de prop creus que podries encarregar-te'n si sortís?

A l'opció 3 li veig el mateix problema, si hi ha algú que té temps i ganes de fer-ho, és genial poder-los ajudar, però votar-ho així en general sense haver parlat amb ells i que no estigui del tot clar quins recursos podrien arribar a necessitar i per tant què ens implicaria, no ho sé...

belbosCk wrote on the 26 Jan 14 at 17:58
Mireu, era tan fàcil com per exemple compartir al facebook de pirates l'enllaç de la votació (encara hi sou a temps, si voleu, els de la CUP ho han fet) o enviar un email massiu amb l'enllaç. Per d'altres coses s'ha fet, però clar, no passaven ni a Europa ni a Barna. No calia ni escriure un post. No crec, David, que per donar suport a UNA CONSULTA haguem de donar arguments a favor i en contra del tema a votar. En tot cas, són les parts interessades en un resultat o altre els que han d'informar. A les pàgines enllaçades s'explica clarament quins desavantatges té la MAT i quins abusos flagrants s'estan cometent a les comarques gironines. No s'hi expliquen els avantatges perquè això ja ho fa, suposadament i amb arguments falsos, el govern de Catalunya. Apa, home, que s'ha donat suport a d'altres coses sense tant de mirament! Per la meva banda MAI podria escriure un posts de suport a la MAT. És una línia totalment innecessària, el TGV JA ESTÀ FUNCIONANT des de fa més d'un any i la línia encara no està feta, per tant no és necessària per al TGV; Catalunya EXPORTA energia elèctrica; les comarques gironines tenen un problema de manteniment de les infraestructures, no de producció ni de transport. La línia no cal, s'està fent sense uns mínims de criteris SANITARIS i se'ns està imposant per la força perquè hi ha interessos creats que són de nivell invisible però hi són, no perquè la població necessiti una infractructura d'aquest tipus.

Crec que ha de ser possible presentar propostes a votar sense haver de fer-se càrrec de la conseqüència de l'aprovació de la proposta, la gent que escriu emails massius informant de propostes a votar no crec que siguin els mateixos que fan les propostes. En un sistema democràtic s'ha de poder proposar sense haver necessàriament de disposar.


Post your comment
Contingut sindicat