IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #341: Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 8 November 17.
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07. Categoria: Participació ciutadana. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Durant l'últim any es va celebrar el Congrés Reboot del partit, i en el seu document ideològic es va acordar que el referèndum d'independència a celebrar, i que finalment va ser l'1 d'octubre, per Pirates de Catalunya seria vinculant. En cas del no proposàvem apostar un procés constituent a tot l'estat i en cas de si, una declaració d'independència i un procés constituent de base.

Si bé, l'1 d'octubre no va ser una jornada normal. L'estat espanyol, que s'ha demostrat com un estat demofòbic, va decidir acabar per la via judicial i la força bruta, amb més de 900 ferits, amb una jornada pacífica i de votació, que va aconseguir un 42% de vots vàlids i altres centenars de milers de robats per part dels Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

És per això que ens trobem davant d'un escenari que no és exactament el plantejat pel document estratègic. Tots tenim clar que la situació viscuda el dia 1 legitima una acció democràtica per aplicar els resultats assolits, però no ens legitima com a país independent a nivell internacional.

Per això, es proposa modificar el nostre posicionament per proposar un procés amb encara més democràcia. En aquest cas, realitzar una ratificació de la Declaració Unilateral que ens permeti tenir un referèndum amb totes les garanties i sense violència, i amb un resultat per poder acudir a nivell internacional. Com a idea general, seria afrontar la demofòbia de l'estat espanyol amb més democràcia per reforçar-nos a nivell internacional.

Com és comprensible, aquest és un posicionament de Pirates de Catalunya, el que proposarem a la societat a partir d'aquesta setmana. Lògicament hauríem de fer, surti una opció o l'altre a la en votació, un comunicat i proposta pública sobre que hauria de passar a partir d'ara: DUI+Procés Constituent o DUI+Referendanent+Procés Constituent.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/342/
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: (cap)

31
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07.
Explicació del significat de cada opció de vot:

En contra: Mantenir el posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència i començar, de manera immediata, un procés constituent de base per a la nova República Catalana.

A favor: Incloure un referendament al posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència, però vincular-la a un referèndum posterior, sense violència estatal i amb totes les garanties, abans de començar el procés constituent.


Duplicades


Comentaris
leixet wrote on the 8 Oct 17 at 17:10
El plantejament descrit en l'opció "A favor" de modificar el posicionament de Reboot, no el trobo encertat, pel que fa al requisit que el referèndum posterior sigui "sense violència estatal". Aquest aspecte no depèn ni del Partit Pirata ni del govern català ni de la seva societat.

pautax (Administrator) wrote on the 8 Oct 17 at 17:29
Podem debatre si convocar un segon referèndum, després d'una DUI, és més o menys democràtic i convenient per donar compliment a la nostra ideologia, del que ara mateix tinc molts dubtes i que prefereixo consultar amb els que conec, que se la van jugar l'u d'octubre; però no per tindre més legitimitat internacional.

A la resta del mon tan se li en fot que votem o no, que hagi referèndum o no. A part d'això, no oblidem que aquesta resta del mon es belluga per sistemes de democràcia representativa, més o menys precària, per qual cosa podríem tindre la sorpresa que acceptin abans la decisió del Parlament de Catalunya, que el resultat d'un referèndum. Sobre tot si es donen garanties de pagament del deute i de ser previsible pel mon econòmic.

Salut!

Tono wrote on the 9 Oct 17 at 09:44
Evidentment l'òptim hagués estat tenir un primer referéndum amb garanties.

Però la realitat és la que és, i arribats en aquest punt, si volem ser coherents, només podem:

1) Defensar un segon referéndum amb les garanties que doni un major control de la situació (a saber quan será això).

2) Demanar la dissolució del Parlament, convocar noves eleccions tot esperant que els partits es posicionin clarament en els seus programes electorals a favor o en contra de la DUI. Llavors tindriem un referéndum encobert.

dario_admin (Administrator) wrote on the 9 Oct 17 at 12:51
@jokin, la CA ha decidit retirar la teva opció per tres motius:

1. Es tracta d'una votació urgent ja oberta.
2. La teva opció no estableix l'esmena a fer sobre el document estratègic.
3. Hi ha una altra votació oberta que està en la línia del que proposes: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/342/

Deixem constància del text que havies incoporat, per transparència:

No donar suport a la DUI
Explicació del significat de cada opció de vot:

A favor:
Retirar el suport a la DUI: Mentre hi hagi maneres de convocar un referèndum pactat la dui és un extrem per forçar la posició de negociació que no hauria d'usar-se

En contra:
Donar suport a la DUI


Post your comment
Contingut sindicat