IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #343: Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions del #21D 2017?

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 13 February 18.
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18. Categoria: Pirates de Catalunya. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Es planteja aquesta votació sobre com actuar davant de la convocatòria d'eleccions del 21 de desembre, que Pirates considera il·legítima, perquè ha estat marcada per l'aplicació d'un desproporcionat article 155 CE i per la proclamació de la República Catalana, reconeguda per l'Assemblea General en la votació d'inicis d'octubre: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/

URGENT: aquesta votació estarà oberta fins diumenge a les 16.00 h.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en cap de les propostes, això vol dir que cap es tira endavant l'acció per defecte, és a dir, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Aquesta votació serà vinculant, ja que no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà definitiva respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots. No s'hi poden afegir noves propostes.

Més informació al pad: https://pad.pirata.cat/21d

# Guia de vot

1) Si vols que Pirates de Catalunya es presenti en solitari a les eleccions, cal que votis en CONTRA de les DUES propostes o ABSTENCIÓ en cas de no descartar alguna de les dues.
2) Si vols que Pirates de Catalunya NO es presenti a les eleccions, cal que votis a FAVOR de la PRIMERA i ABSTENCIÓ o en CONTRA de la SEGONA.
3) Si vols que Pirates de Catalunya es presenti a les eleccions, però en coalició, candidatura ciutadana, o fent front comú, cal que votis ABSTENCIÓ o en CONTRA de la PRIMERA i a FAVOR de la SEGONA.

# Arguments per presentar-nos sols

A Pirates hem intentat anar-nos presentant a totes les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Per altra banda, existeix la possibilitat que s'il·legalitzin llistes d'altres partits partidaris de ratificar la República. En aquest cas podem esdevenir una candidatura refugi i, en cas d'obtenir representació, podrem posar en pràctica la democràcia directa. La manera d'articular-ho s'haurà de concretar al programa electoral (per exemple, assemblea electrònica per traslladar la ratificació de la República mitjançant votació dels representants electes de forma proporcional al resultat de l'assemblea).
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: 21D eleccions

-59
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar a cap llista a les eleccions del #21D 2017
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18.
Si NO vols que Pirates de Catalunya es presenti a cap llista (ni en solitari ni en coalició) a les eleccions del 21D del 2017, cal que votis a favor d'aquesta proposta.

Respecte a l'estratègia a seguir en cas que guanyi aquesta opció, aquesta es decidirà i votarà en una segona votació posterior, incloent-hi entre altres, la possibilitat de donar suport a una altra candidatura, fer una crida a l'abstenció des del partit, etc.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Presentar-nos-hi en solitari implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un front comú, està implícita una voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem més dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- No portarem al programa electoral l'ideari pirata directament sinó que caldrà fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- No podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
82
vots
implemented
Proposta (#2): Presentar-nos sota una candidatura de front comú
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:20.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però la situació política actual demana unir esforços en la línia del que l'Assemblea General va decidir en el document estratègic i en votacions posteriors. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Així, aquesta opció implica que renunciarem a presentar-nos en solitari i que cercarem fer front comú amb altres forces que tinguin una postura clarament contrària a l'aplicació del 155 i que reconeguin la República catalana proclamada el passat 27 d'octubre. Ara bé, admetrem que això no s'expliciti en el programa si és necessari per a esquivar qualsevol censura des de Moncloa.

La candidatura haurà de portar propostes de l'ideari pirata i sota cap circumstància contradir-lo, així com garantir la presència de mínim un pirata entre les posicions amb possibilitat de ser elegit, en una província mínim - preferiblement la de Barcelona, i que no estigui subjecte a disciplina de grup a l'hora de votar, tret que pugui posar en compromís la majoria necessària en l'impuls de la República catalana. Qualsevol revisió d'aquestes condicions només podrà ser modificada per l'AG en votació.


Duplicades


Comentaris
pautax (Administrator) wrote on the 3 Nov 17 at 14:23
En les actuals circumstàncies crec que participar a aquestes eleccions és acceptar i ser còmplice del 155 i de qui l'ha decretat. Aquestes eleccions no es fan amb llibertat, estan condicionades i hi ha prou informació de que no es respectarà el seu resultat si és contrari al desig de la dictadura.
Penso que Pirates no hauria de participar a aquestes eleccions i denunciar-les com il·legítimes.

Salut!

Gasela wrote on the 4 Nov 17 at 10:31
Tot i la contradicció de participar en unes eleccions fruit del 155, serem els únics que ho denunciarem?. Quan fins i tot la CUP no ho ha descartat, crec que la nostra millor opció és ser llista refugi amb altres formacions que compleixin amb les condicions de la nostra Solució 2.
Tant de bo la ciutadania trovès la opció de votar la Coalició per la República Catalana.

Salut i rom!

Iker wrote on the 4 Nov 17 at 17:02
Defensem votar-ho tot i votar sempre, contra vent i marea. No veig perquè no ara, responc sempre que em pregunten, voto sempre que puc.

xDGHx wrote on the 4 Nov 17 at 17:10
Vam defensar votar a l'1-O perquè és com el govern de Catalunya vol mostrar la opinió de la gent. No veig raons per no participar (i per no votar) el 21-D si el govern d'Espanya determina que és la manera adequada de permetre que la gent opini.

Lucky wrote on the 8 Nov 17 at 20:50
Cal recolzar una llista única cívica amb el govern al davant. Això no són eleccions autonòmiques, és un cop d'estat i els partits s'han d'abstenir de participar-hi. Si et presentes amb llista de partit com si res, estàs acceptant el cop d'estat. El govern és vigent i legítim. S'ha de concórrer per evitar que els repressors ocupin el parlament i perpetuïn el cop d'estat a Catalunya.

jokin wrote on the 9 Nov 17 at 12:46
En fin, mas de lo mismo, seguir ignorando el 50% de la población. De verdad, es que no entiendo que hacéis en el partido pirata y no os vais a ERC o la CUP. Os estáis saltando vuestro propio ideario (http://pirata.cat/el-partido/ideario/) y encima os parece bien.


Post your comment
Contingut sindicat