IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #344: Amb quina candidatura de front comú ha d'anar Pirates aquest 21D?

bug La votació d'aquesta proposta ha finalitzat el 13 February 18.
Escrit per capita el 8 Nov 17 a les 09:17. Categoria: Pirates de Catalunya. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Finalitzada
Raonament
Seguint el mandat de l'AG en l'anterior votació, els membres del partit han establert contactes amb diferents forces polítiques per formar el front comú més ampli possible. Les converses a múltiples bandes han portat a diferents opcions, algunes de les quals la CG ha revisat i tractat en temps i forma, tenint en compte el mandat de l'agenda. S'han hagut de descartar dues d'elles; una perquè exigia signar llista conjunta i no oferia possibilitats, l'altra perquè els proposants s'han retirat.

Així, se'ns ofereixen dues opcions, amb sengles ofertes sobre la taula, que descrivim a les propostes. Guanyarà l'opció amb més vots positius i per majoria simple.

Aquesta votació es tancarà el divendres 10 a les 16.00 h. El termini és per exigències dels tempos electorals i dels proposants.
Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: 21d candidatura

30
vots
implemented
Proposta (#1): CUP - Crida Constituent
Escrit per capita el 8 Nov 17 a les 09:17.
La CUP, amb reunió amb una de les seves diputades i responsables d'organització, ens ha ofert participar en la Crida Constituent, amb les següents condicions:

- Participació en el Grup d'Acció Parlamentària, amb un vot, al costat dels 11 ja establerts, com a partit.
- Possibilitat de finançament.
- Sense presència a cap llista.
- Amb poca visibilitat en campanya, la mateixa que la resta de partits de la Crida Constituent: cartell principal amb el logo de tots els partits, actes centrals, etc. i el que fem nosaltres com a pirates.
- Hi participen les assemblees locals de la CUP, Endavant, Poble Lliure, Arran, SEPC, Lluita Internacionalista, Crida Constituent i Constituents per la ruptura.
49
vots
implemented
Proposta (#2): Esquerra - Catalunya Sí
Escrit per capita el 8 Nov 17 a les 09:19.
ERC està treballant en construir un front d'esquerres. Ja compta amb altres partits, entre ells MES, i entitats. Ens ha convidat explícitament, ja que tenim simpaties entre membres destacats de la seva Executiva Nacional. Ens ofereixen:

- Possibilitat d'un en posició de ser diputat/da a la llista de Barcelona.
- Possibilitat d'un altre lloc per una altra província, possiblement Girona, però no limitat.
- Visibilitat en campanya, tant als actes com a la campanya en general.
- Participació en el grup parlamentari.
- Participació en el grup director de la campanya.
- No s'ha parlat de finançament ni de llibertat de vot, això caldrà aclarir-ho.
- Hi participen Esquerra Republicana, Catalunya Sí (partit instrumental d'ERC), Moviment d'Esquerres i altres entitats pendents de confirmar.

Volen presentar llistes aquest diumenge, fet que determina la urgència de la votació. Està pendent de confirmar el motiu de fer-ho aquest diumenge quan hi ha temps fins al dia 17.
2
vots
implemented
Proposta (#3): Respública.cat
Escrit per leixet el 8 Nov 17 a les 16:24.
Nota dels moderadors: aquesta opció s'ha afegit després de l'inici de la votació. La Coordinadora General no ha establert cap conversa amb el grup promotor. Segons ha pogut saber la CG, sembla que està promocionada per ANC i Òmnium. Tanmateix, recordar que una agrupació d'electors requereix l'1% del cens de cada província en firmes, en contrast al 0,1% imposat als partits (i que Pirates ha recollit habitualment).

Un grup de veterans activistes independentistes han engegat el procés Res Pública, una coalició d'electors per poder articular una llista independentista de la societat civil, els presos polítics i forces polítiques a les properes eleccions al Parlament.

El manifest que ja es pot signar impulsa doncs, la "formació d’una candidatura única de totes les forces polítiques i socials favorables al restabliment de la legalitat democràtica a Catalunya i a l’alliberament dels presos polítics, que tingui com a primer objectiu aconseguir la majoria absoluta de vots i escons a les eleccions del 21D i seguir avançant en el procés constituent de la nova República".

Segons el manifest, cal "formar aquesta candidatura com una agrupació d’electors, per garantir el seu caràcter popular, transversal i instrumental". "La candidatura hauria d’estar integrada, fonamentalment, pels presos polítics, els encausats a causa del procés d’independència i pels alcaldes de les principals poblacions del país", afegeix.

Entres els impulsors s'hi compten Eudald Carbonell, Salvador Cardús, Manuel Carrasco, Víctor Tarradellas, Francesc Abad, Laura Arenas o Víctor Cucurull, entre d'altres.

https://respublica.cat/


Duplicades


Comentaris
No hi ha comentaris

Post your comment
Contingut sindicat