IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades
Idea #350: defensa judicial per casos de corrupció

bug Els moderadors revisaran la vostra idea abans de que passi a + populars. Gràcies per la vostra participació.
Escrit per Nico el 6 Feb 18 a les 11:12. Categoria: Justícia. Projecte vinculat: PIRATA.CAT. Estat: Pendent de moderació
Raonament
Evitar finançar la defensa jurídica amb els beneficis del propi delicte.

Etiquetes: en podeu posar diverses separant-les amb comes: advocats corrupcio
0/3
Aprovacions

0
vots
closed
Solució #1: Implementar advocats d'ofici per a casos de corrupció fiscal
Escrit per Nico el 6 Feb 18 a les 11:12.
Crec que es podria valorar quines implicacions tindria que en casos de corrupció i frau fiscal (o tots els delictes que impliquin un gran enriquiment de l'acusat) caldria evitar que es pogués fer servir advocats privats. Evitant que es pugui planificar la defensa jurídica en el propi delicte. Oferint els advocats d'ofici en aquests casos.

No poso aquesta proposta per a ser votada estrictament a favor i en contra, sinó que m'agradaria valorar-la, a banda de votar, m'agradaria conèixer les vostres opinions i els vostres anàlisis de riscos i avantatges.

Feu la vostra proposta de solució


Duplicades


Comentaris
en_lliure wrote on the 8 Feb 18 at 17:55
Crec que és una proposta justa.

Encara així, tinc dubtes de que això pugui passar per davant del dret a triar un advocat de confiança d'un acusat per a defensar-se.

En un sistema ideal, els advocats d'ofici donarien les mateixes garanties de defensa que els privats, però avui en dia són poc més que advocats amb poca experiència que -a més- poden invertir-hi poc temps perquè els bufets on treballen no els hi deixen invertir gaire temps en un negoci tan poc rendible com és el torn d'ofici.

pautax (Administrator) wrote on the 31 Dec 18 at 00:15
Com idea és justa, però s'hauria de canviar la llei d'assistència.
Si analitzem en profunditat i justícia, per un costat em sembla just, però per altra és donar un valor especial i quasi inculpatori a l'acusat de corrupció, que per altra costat s'enfronta a una acusació molt professional o de la mateixa fiscalia. És a dir, que patirà de la millor acusació però gaudirà d'una defensa precària.
Pot ser el millor seria canviar el sistema de manera que la defensa sigui sempre pública, sigui quin sigui el cas, si és de corrupció, de violència, de robatori...

Dit això, si vols un debat segurament el millor lloc és traslladar-ho a https://debat.pirata.cat/, i no al SPC
Com ho veus, Nico?


Post your comment
Contingut sindicat