IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees de Pirates de Catalunya que s'estan portant a terme actualment.

Nova imatge corporativa  
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Des del grup de Comunicació, amb debat obert per llistes, debat.pirata.cat i grups de Telegram, s'ha arribat a les següents propostes d'imatge corporativa. Termini: dilluns 5 a les 14.00.

Com amb el logotip original, adquirit del primer partit pirata a Suècia, es proposa una revisió basada en el nou disseny creat pels pirates suecs fa prop d'un any i que podeu veure en la seva pàgina web: http://www.piratpartiet.se/

L'objectiu no és clonar la seva imatge corporativa (no parlem de colors, basant-nos en la decisió #176 on es va decidir continuar amb el negre com primari), sinó fer una identitat pròpia basada en la sueca, amb personalitat i caràcter propis.

Pots votar tantes opcions com vulguis, tant positivament com negativament. Les opcions estan separades per tipografia, pesos (principal i secondari) i estil (minúscules o majúscules).

Les imatges estan pensades per a mostrar la possibilitat d'incorporar el nom de sectorials i territorials en el logotip. No vol dir que hi anem a afegir "Catalunya" al logotip.
-3
vots
inprogress
Proposta (#1): Fira Sans Regular + Light (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23.

3
vots
inprogress
Proposta (#2): Fira Sans Semibold + Book (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23.

-16
vots
inprogress
Proposta (#3): Fira Sans ExtraBold + SemiBold (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23.

-2
vots
inprogress
Proposta (#4): Raleway Semibold + Light (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:24.

8
vots
inprogress
Proposta (#5): Raleway ExtraBold + Medium (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:24.

-7
vots
inprogress
Proposta (#6): Raleway Heavy + Semibold (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:24.

-8
vots
inprogress
Proposta (#7): Ubuntu Light (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:25.

7
vots
inprogress
Proposta (#8): Ubuntu Medium (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:25.

13
vots
inprogress
Proposta (#9): Ubuntu Bold (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:08.

-13
vots
inprogress
Proposta (#10): Fira Sans Regular + Light (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:08.

-16
vots
inprogress
Proposta (#11): Fira Sans Semibold + Book (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:08.

-16
vots
inprogress
Proposta (#12): Fira Sans ExtraBold + SemiBold (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-9
vots
inprogress
Proposta (#13): Raleway Semibold + Light (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-10
vots
inprogress
Proposta (#14): Raleway ExtraBold + Medium (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-19
vots
inprogress
Proposta (#15): Raleway Heavy + Semibold (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-11
vots
inprogress
Proposta (#16): Ubuntu Light (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

0
vots
inprogress
Proposta (#17): Ubuntu Medium (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-8
vots
inprogress
Proposta (#18): Ubuntu Bold (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-8
vots
inprogress
Proposta (#26): Mantenir el disseny actual (Ubuntu)
Escrit per dario el 30 Nov 16 a les 00:31.


Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016  
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016

Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troben Espanya i Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generales del 26 de juny de 2016.

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar entrar en una confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots a favor.

La votació es tancarà el dimarts 3 a les 16.00.
26
vots
inprogress
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #26J 2016
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions espanyoles #26J 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar entrar en una confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Caldrà aconseguir gent per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Comptem, a data de 30 d'abril, amb 15 voluntaris que han respost a la crida per al 26J. La crida per xarxes ha generat 14 comparticions per Facebook, 8 m'agrada i 2.158 persones d'audiència. A Twitter, 6 RTs i 4 likes.
47
vots
inprogress
Proposta (#2): Entrar en confluència amb En Comú Podem
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:37.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc.

És per això que es proposa intentar entrar en confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb "En Comú Podem" o l'espai de confluència resultant d'un possible pacte Podemos-IU en l'àmbit estatal. La fórmula de confluir no és la de coalició electoral, pel que només necessita una votació per a decidir-se.

Cal afegir que alguns pirates, a títol individual, han iniciat contactes per tal de fer viable, si l'Assemblea així ho decideix, aquesta opció. Encara no coneixem, a data de 30 d'abril, les condicions sobre per entrar a la confluència, però en tot moment es garantirà la nostra independència i identitat, entenent també que es tracta d'un moment polític únic i requereix decisions úniques.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura. Aquelles persones que vulguin participar igualment en la confluència, o en un altre espai de confluència, ho podrà mitjançant una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar una ja creada] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari. Totes les sectorials rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

La fòrmula de participar mitjançant sectorials és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet, ni tampoc els nostres estatuts perquè requereix doble votació amb un mes de diferència. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).
-29
vots
inprogress
Proposta (#3): Entrar en confluència amb Reforma de la Ley Electoral
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:40.
Existeix una possible candidatura al voltant de la necessària reforma electoral. Trobareu tota la informació i impulsors, entre ells Escons en Blanc, aquí: http://reformaleyelectoral.org/

Seria en forma de coalició, però no ens dóna temps a votar-la tal com marquen els estatuts. Però sí que podem votar participar-hi sense signar la llista. Això impedirà que ens beneficiem, si s'obté representació, d'un efecte de la llei electoral vigent: no haver de recollir firmes per a les següents eleccions.

Per altra banda, la candidatura buscaria exclusivament la reforma de la llei electoral. No s'ocultarien els partits participants però no hi hauria espai per a reivindicacions pròpies. Els escons que s'obtinguin quedarien buits, estil Escons en Blanc. Només hi anirien els diputats el dia que es voti la reforma de la llei electoral. No s'ha parlat de fer primàries obertes, ja que en aquest tipus de candidatura no tenen sentit, al deixar-se buit l'escó.

Per altra banda, aquesta coalició vol sumar-se a una proposta que sortirà aviat de fer una llista única pel Senat, totalment ciutadana i realitzada per sorteig. En l'escenari que la resta de partits reformistes i rupturistes decideixin no concórrer al Senat en favor d'aquesta llista, podria ser la llista més votada. I què faran els nous senadors d'aquesta llista? Es distribuiran proporcionalment segons vots pel Congrés. És a dir, si un partit té X% de vots, tindrà el X% dels senadors i aquests obeiran a aquest partit.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Nou Local social de Pirates  
Escrit per pautax el 26 Aug 15 a les 18:57. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Es tracta de trobar un lloc que supleixi Riereta.
Pels que no ho heu viscut, Riereta era un antro al Raval, petit i incomoda, però que enamorava.
Creiem que pel bé del partit cal tornar a gaudir un lloc com aquell, on podem fer xarrades, una birreta i, tot seguit, anar a sopar. Un lloc on es poden muntar algunes trobades o, fins i tot, cinema, alguna conferència o tallers de transparència i participació amb streaming, que ens anirien molt bé pels nous regidors.

Aquesta votació s'obrirà el 15 de setembre a les 23.59 i es tancarà el 30 de setembre a les 23.59
18
vots
inprogress
Proposta (#1): INCEPTUM
Escrit per pautax el 26 Aug 15 a les 18:57.
Inceptum està constituida com fundació i muntada pel company Sirius. Tots els patrons de la fundació som pirates. En Borja, el Darío, la Lorena i, jo mateix, en Pau.

Inceptum està al carrer Rector Triado n. 31, a pocs metres de la parada de Metro de Hostafrancs.

Sants és un barri molt emblemàtic i cèntric, on hi ha bars i tapeo barats. La proposta és sobra la utilització d'una gran sala d'uns 50 m2, molt acollidora, amb cablejat de xarxa i molt bona connexió. El lloguer seria de 80€ mensuals nets amb tot inclòs, vint menys que a Riereta. També hi ha espai per fer d'armari pirata, on cabria tot el que ara mateix tenim emmagatzemat.

Inceptum obrirà, si res ho impedeix, el pròxim 1 d'octubre. Ens anirà molt bé començar el més aviat possible per tenir-ho tot preparat per les generals.

Avantatges:
1- El preu, que és molt baix pel que ofereix. De fet jo oc el tresorer de la fundació i sé que els 80€ ni tan sols cobreixen el cost.
2- La quantitat de metres i la seva versatilitat.
3- La capacitat d'emmagatzematge, de fet ara mateix ja estem guardant material i mobiliari.
4- La situació, a un barri emblemàtic, a peu de Metro i a prop de l'estació de Sants
5- Microones per escalfar menjar precuinat i frigorífic amb begudes, molt pràctic per campanyes electorals.
6- Accés d'alta velocitat a internet.
7- La més important, estem com a casa, perquè està muntat per pirates en clau pirata.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

[URGENTE] Acciones respecto a las difamaciones vertidas contra Pirates en L'H  
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:28. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Ante la situación generada por las difamaciones vertidas contra Pirates de L'Hospitalet y, por extensión, a Pirates de Catalunya, a través de los medios, y ante las peticiones que están llegando a Pirates de Catalunya de l'Hospitalet para que respondamos o mostremos las pruebas que disponemos, hemos creído conveniente pedir el asesoramiento de nuestro departamento jurídico, que está redactando unos burofax al medio que ha vertido o se han hecho eco de dichas calumnias, con la intención de desacreditar a Pirates de L'Hospitalet y, por extensión, a Pirates de Catalunya.

Este burofaxs debería enviarse a Diario.es para dar la oportunidad de rectificación. En caso de no haberla se hará necesario, previo consejo del departamento jurídico de Pirates de Catalunya, presentar una demanda por difamación.

Así mismo y después de la respuesta de Ada Colau en rueda de prensa, negando la existencia de presión o chantaje por parte de Barcelona en Comú, hacia L'Hospitalet en Comú, nos preguntamos si conviene enviarle un burofax para que rectifique y pida disculpas, o publicar directamente las capturas de pantalla que demuestran dicho chantaje.

Pirates de l'Hospitalet, conscientes que la confluencia es inevitable y con ánimo de crear el espacio de confianza necesario, prefiere llegar a un acuerdo amigable, en el que no sea necesaria ninguna acción destinada a defender el nombre y el prestigio de Pirates; pero llegado el caso que no fuera possible, Pirates de l'Hospitalet y por extensión Pirates de Catalunya no tendrían más remedio que actuar con todo lo que la ley permite.

Finalización de la votación: Lunes 4 de mayo a las 22:00
19
vots
inprogress
Proposta (#1): Enviar un burofax a Diario.es con la exigencia que rectifique
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:28.
Enviar un burofax a Diario.es con la exigencia que rectifique, con la misma intensidad y en su propio medio, las acusaciones vertidas, haciéndose eco del comunicado oficial de Podemos de l'Hospitalet.
-4
vots
inprogress
Proposta (#2): Enviar un burofax a Ada Colau, solo en caso de no llegar a un acuerdo
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:31.
Enviar un burofax a Ada Colau, solo en caso de no llegar a un acuerdo de reconocimiento amigable, con la exigencia que anuncie públicamente su error y pida disculpas a Pirates de Catalunya.
6
vots
inprogress
Proposta (#3): Enviar un burofax a Ada Colau exigiéndole que anuncie públicamente su error
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:31.
Enviar un burofax a Ada Colau exigiéndole que anuncie públicamente su error y pida disculpas a Pirates de Catalunya.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

[URGENTE] Propuesta de aval a confluencias y Agrupaciones de Electores  
Escrit per fgarrobo el 4 Apr 15 a les 01:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Ante la situación generada en las últimas semanas con las Elecciones Municipales, y ante las peticiones que están llegando a Pirates de Catalunya para dar apoyo a diversas candidaturas locales de unidad popular, o incluso dar apoyo a Agrupaciones de Electores que no alcancen las firmas, como hemos acordado en Girona y Lleida, hemos creído conveniente realizar un sistema transparente y sencillo para estos casos.

La propuesta incluye el manifiesto para las confluencias (http://pirata.cat/bloc/?p=4601 ) y una serie de compromisos para cumplir por parte de Pirates de Catalunya y las confluencias que podéis ver en el siguiente PAD: https://pad.pirata.cat/municipals2015-avalcandidatures (para acceder es necesario poner vuestro usuario y contraseña del SPC)

En caso de que haya afiliados a Pirates de Catalunya en la zona, se consultará su opinión de cara a respaldar la candidatura y si no se ve claro, no se apoyará.

Como segundo dato, en caso de salir aprobado y hacer esa coalición, todos los resultados de las candidaturas sumarán para "Pirates de Catalunya - Democracia Directa", y además permitirá a l@s compañer@s de Mollet y Palamós presentarse como Pirates de Mollet y Pirates de Palamós.

La propuesta tiene una votación urgente, ya que a partir del martes hay que ir nombrando a los representantes y hay que dar tiempo a las candidaturas para decidirse. La votación urgente ha sido aprobada por la Junta Directiva.

Finalización de la votación: Lunes 6 a las 22:00
36
vots
inprogress
Proposta (#1): Dar apoyo a la propuesta de aval
Escrit per fgarrobo el 4 Apr 15 a les 01:31.
Dar apoyo a la propuesta y enviar una nota de prensa anunciando nuestra intención de respaldar a las candidaturas que cumplan con los requisitos aprobados en la Asamblea.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Donar servei TIC a les confluències on participi PIRATA.CAT que ho sol·licitin  
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39. Categoria global: Participació ciutadana. In development
Moltes de les confluències que están sorgint amb les diversos agrupacions territorials de PIRATA.CAT no tienen infraestructura TIC pròpia i això els dificulta donar-se a conéixer i utilitzar els sistemes de participació i votació.

Finalització de la votació: 15 de març a les 23:59
19
vots
inprogress
Proposta (#1): Oferir servei TIC a totes les confluències que ho sol·licitin
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39.
Per tal que puguin iniciar el seu funcionamient, la idea és oferir-los espai en els servidors de PIRATA.CAT perquè puguin allotjar-hi el sistema de participació i votació i la seva web. D'aquesta manera fomentem la participació ciudadana arreu del territori.
2
vots
inprogress
Proposta (#2): Oferir servei TIC a les confluències, però debatre cadascuna de manera especí
Escrit per jrd el 4 Mar 15 a les 16:53.
Estar predisposats a oferir allò que calgui, però debatre cada confuència específicament.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Candidatura municipal a Igualada  
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:37. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
##########################################
# Aquesta votació romandrà oberta fins dimarts 10 a les 20:30.
# La votació, pel seu contingut, només serà visible sense registre a partir del seu tancament.
# Aquesta votació és només per a les persones de l'agrupació de L'Anoia, reservant la votació sobre coalicions a dues votacions posteriors on podrà participar qualsevol membre del partit, segons els procediments portats a terme fins la data.
##########################################

Des d'inicis de febrer s'ha realitzat una sèrie de reunions entre CUP, ICV-EUiA, Pirates, Podem i Procés Constituent per tal d'establir grups de treball per enfortir el teixit polític igualadí i treballar per a la confluència. A continuació trobareu els informes de les dues reunions realitzades fins que CUP va confirmar que anirien per lliure, així com de les dues reunions addicionals (realitzades els dies 2 i 3 de març) amb CUP i la resta per separat.

En resum, la situació a Igualada és que existeixen dues candidatures possibles, una sota la CUP i una altra en confluència amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent. La primera seria cedint l'espai de decisió a CUP, tot i no seguir el model TPM, i la segona una candidatura conjunta amb forma per determinar (agrupació electoral, coalició tècnica o partit instrumental). En el cas de la segona, tenint en compte els terminis, quan s'ha aconseguit iniciar les converses i observant els nous estatuts (pendents de ratificar), en cas de decidir-se per la forma de coalició es posaria a ratificació a partir del 14 de març i un mes més tard en segona volta.

Informes (accés amb les teves credencials del SPC):

1. Proposta de confluència des de Pirates (basada en el manifest pirata municipal): https://pad.pirata.cat/anoia-confluencia
2. Proposta de calendari: https://cat.piratenpad.de/calendari-igd
3. Proposta d'objectius: https://cat.piratenpad.de/anoia-objectius

[....]
0
vots
inprogress
Proposta (#1): Presentar-nos sota el paraigua de la CUP Igualada
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:37.
La CUP ens ha convidat a participar en la seva llista, sota la seva marca, arran que jo, Dario Castañé, he estat proposat per diferents membres de la seva assemblea. La invitació es va fer extensiva a tots els pirates, canalitzada mitjançant la meva persona.

També estan en contacte amb gent de la PAH, Ecoxarxa, col·lectius culturals, el Cau, etc.

La seva proposta sorgeix des de la idea de presentar una candidatura rupturista, de renovació política i transformació social, amb intenció de tenir una Assemblea Ciutadana oberta a tothom que sigui la que prengui les decisions que els càrrecs electes traslladaran a l'Ajuntament. La seva dinàmica és la cerca del consens, que es traslladaria en bloc. En cas de no obtenir consens, estableixen una votació a doble ronda, seient el resultat majoritari el traslladat al ple, votant tots els regidors el mateix.

A destacar que s'inspiren en Crida per Sabadell, com es pot veure en la manera de decidir la composició de la llista, decidida per la seva Assemblea, http://cridapersabadell.cat/proposa-les-persones-candidates-a-la-llista-de-la-c rida-per-sabadell/ , així com el codi étic (CUP: https://pbs.twimg.com/media/B-oNnnxWwAAFjF6.jpg, Crida: http://cridapersabadell.cat/wp-content/uploads/2014/06/Codi-etic-15-Gener.pdf ).

També cal dir que el projecte de la CUP és a llarg termini i porten prop d'un any treballant-hi, tot i que ara es quan tenen més moviment de contacte amb tercers. Tenen desenvolupat programa i dinàmiques de treball a les que ens haurem d'adaptar, però el programa és obert a la inclusió de punts propis dels moviments que s'incorporin.
13
vots
inprogress
Proposta (#2): Confluir amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:48.
Aquesta proposta neix arran de la iniciativa de Procés Constituent, amb qui ja havíem mantingut contacte personalment, en els últims mesos. No s'ha iniciat abans perquè pretenien sumar el màxim de forces socials possibles, i moviments com CUP o Podemos són de nova factura, havent nascut i format durant els últims 10 mesos.

La primera trobada va ser una reunió entre Pirates, Podem i Procés, on es va concloure que era necessari contactar amb altres forces com ICV-EUiA i CUP. Es va fer una segona reunió on es va plantejar una proposta oberta, en la línia del manifest pirata municipal, ja que es va creure que plantar sobre la taula un model de confluència o front comú podia semblar una imposició.

Aquesta reunió va portar a una tercera on la CUP va anunciar que es plantejaven fer la seva candidatura dins del seu projecte a llarg termini, cercant arrelar a Igualada. En aquesta reunió, un cop CUP va marxar, la resta (ICV-EUiA, Pirates, Podem, Procés) van continuar parlant sobre la idea de confluència.

Els termes de la proposta compartida era d'un projecte plural, amb espai per a la diferència i la divergència, tant dins com fora de les institucions. S'hi comenta també dubtes, Procés presenta un document propi d'assumptes a treballar, així com la necessitat d'establir procediments de treball. Pirates ja hi havia presentat el manifest, així com una proposta de calendari que servís de referència. S'emmarca també dins d'una proposta meva pròpia per treballar a llarg termini.

Pel que fa a feina, els col·lectius han treballat internament i han compartit la seva feina. És una proposta on els participants no perden la seva identitat i es vol recollir el mínim comú denominador dels col·lectius, els quals han presentat les seves idees, línies i propostes en aquesta reunió com en l'última, de 3 de març, en la que hi han participat unes 30 persones, amb una gran majoria de Podem, seguida per ICV, Procés Constituent, EUiA i Pirates. El que està en ferm és l'ús de Loomio com eina de treball central i l'estructura en tres comissions: coordinació, comunicació i programa (ara mateix m'he posat a coordinació i programa mentre altres pirates s'hi afegeixen). Les comissions s'estructuren de forma que hi hagi, si és possible per part del col·lectiu, mínim un representant de cada moviment.

Un dels objectius a curt termini és una candidatura radicalment democràtica, transparent i oberta a totes les persones, amb representants que siguin portaveus d'una Assemblea Ciutadana oberta, amb pluralitat de vot i amb possibilitat, a confirmar, de representació proporcional dels diferents posicionaments de la ciutadania.

La confluència podria ser mitjançant coalició tècnica, coalició tècnica o partit instrumental. ICV oferia Entesa pel Progrés Municipal, que és l'equivalent a AM d'ERC i que s'emprarà des de Barcelona en Comú.

Només afegir que la feina de fons, de parlar i presentar propostes ha portat a que les nostres idees hagin inspirat aquest projecte.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Constitució dinàmica  
Escrit per egirbau el 23 Jul 11 a les 18:24. Categoria global: Participació ciutadana. In development
8ooones P^D

Fa anys que hi penso, però fins ara no veia tan clar les seves possibilitats.
Darrerament he trobat webs que parlen d'emular als islandesos i crear una constitució nova, amb diferents metodologies. Això sumat a que
Tecnològicament cada cop és més possible la identificació fiable de cada persona física (dni electronic, certificat digital, etc..)
Segurament serà una feinada engegar-ho, però podria haver un Idea-Torrent, on haguessin cada un dels articles de la constitució actual.
Aleshores, entre tots els pirates, es tractaria de votar, a favor i en contra de cada article, amb la possibilitat de suggerir canvis per cada article i alhora ser votats...
i òbviament sense que sigui una votació amb data final de rebre votacions.

Només pensar-hi em fa mandra, no cregueu, però amb el temps i una canya... quilosá, jo estic disposat a col·laborar 8^D Salutti^^
36
vots
inprogress
Proposta (#1): Constitució dinàmica
Escrit per egirbau el 23 Jul 11 a les 18:24.
una pàgina integrada a la plataforma Pirata Cat, amb la tecnologia de Idea Torrent, amb totes les Idees obertes (sense termini de participació), que serien cada un dels articles de la constitució.

"Me lo contaron y lo olvidé; lo vi y lo entendí; lo hice y lo aprendí." Confucio
57
vots
inprogress
Proposta (#2): Pirata.Cat crea l'eina per redactar una constitució dinàmica
Escrit per belbosCk el 8 Aug 11 a les 13:04.
El que és evident és que si volem canviar la Constitució no solament els afiliats al Partit Pirata tenim dret a fer-ho sinó tota la ciutadania.

De manera que la meva proposta no és anar repassant la constitució espanyola i mirar què volem canviar o què volem deixar sinó fixar-nos exactament en quina tecnologia i quina eina estan fent servir a Islàndia, adaptar-la a la nostra realitat i, a partir d'aquí, utilitzar una o totes dues opcions/propostes:

a) El Partit Pirata la cedeix gratuïtament a tots els partits polítics que obtinguin representació parlamentària el 20N

b) Pirata.Cat la penja a internet (microsite?) i tota la ciutadania que vulgui passa pel procés de validació i redacció. Un cop acabat el procés, es fa una recollida de firmes i es presenta al Congrés com a Iniciativa Legislativa Popular, impulsada per Pirata + totes les entitats, partits, associacions i moviments 15M que s'hi vulguin adherir.

Òbviament les dues opcions no són excloents entre elles i crec que totes dues juntes poden ser útils per començar a canviar les coses.
23
vots
inprogress
Proposta (#3): Fomentar, apoyar y colaborar con la WikiConstitución
Escrit per Zopokx el 9 May 12 a les 18:26.
Ya existía un proyecto en marcha llamado WikiConstitución que surgió poco antes del 15M del 2011, que actualmente se encuentra paralizado, imagino que por falta de apoyo (yo mismo fui una de las primeras personas en colaborar, y hacia verano no volví a participar).

Creo que sería mejor hacer algo más plural, desvinculado totalmente de Pirates, aunque les podamos apoyar en lo que se necesite.

Propongo contactar con el antiguo admin de la WikiConstitución y retomar el proyecto, ahora parado.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Regular el grau mínim exigible de contractació  
Escrit per temple el 20 Nov 11 a les 14:39. Categoria global: Economia. In development
Després d'haver vist la postura exposada a:
http://pirata.cat/bloc/?p=2627

Vull plantejar el següent afegit.

Si la solució al foment de la contractació passa (segons el discurs general) per a flexibilitzar el mercat, facilitant l'acomiadament i facilitant la contractació... perquè no atrevir-se a fixar-se objectius?

Les empreses que inverteixen i les que potencialment poden fer-ho, en l'estat espanyol, són la raó darrera de propostes tan "electoralistes" com les de la flexibilitat laboral entesa en termes "espanyols".

A França, per exemple, la flexibilitat s'acabava on començaven els beneficis empresarials.
Per tant, del discurs capitalista de "què la inversió crea llocs de treball", se'n feia una reglamentació: "Prohibit acomiadar si no hi ha necessitat de fer-ho"; entenent que l'acomiadament en estat de gràcia empresarial no aportava valor real a l'economia francesa, sinó que senzillament era una traïció a un model de flexibilitat laboral modelat al gust dels inversors.

Per tant, com que al mercat laboral hi intervenen dos agents principals, el contractant i el contractat, fer polítiques de flexibilitat a l'espanyola: facilitat contractual i facilitat d'acomiadament, d'entrada sols posa les coses fàcils a l'agent "contractant".

Però i què passa amb el contractat? Aquest agent és el que surt pitjor parat de situacions de crisi econòmica, i a més les perpetua quan és víctima d'una legislació desfavorable als seus drets?

Cal doncs buscar compromís en la part contractant.
Com que normalment la part contractant pretén l'obtenció de beneficis privats, encara que sigui fent ús de beneplàcits públics (la legislació), caldria parar els peus a pràctiques tant autodestructives com és la flexibilitat per la flexibilitat.

[....]
43
vots
inprogress
Proposta (#1): Presentació de proposta orgànica de reforma de la llei laboral
Escrit per temple el 20 Nov 11 a les 14:39.
Basada en
- Establiment per sectors d'activitat d'una fórmula que determini les hores mínimes de treball per miler d'euros de resultat empresarial.

- Definició àmplia i concreta del concepte "resultat empresarial" (fet que pot incloure increment de beneficis directes o indirectes)

- Reducció de la jornada laboral ordinària

- Reducció de les despeses administratives per a la contractació

- Reducció del cost d'acomiadament i de les indemnitzacions

- Persecució de la dissolució d'empreses amb beneficis

- Actualització dels convenis laborals marc, especialment els vençuts

- Establiment d'un marc de concessió que estipuli la reducció de la cuota de contractació mínima obligada a la prestació de cursos formatius i estades en pràctiques a aturats/des
61
vots
inprogress
Proposta (#2): Protecció i promoció dels autònoms
Escrit per belbosCk el 18 Feb 12 a les 02:16.
Un treballador autònom avui pot ser una empresa que demà doni feina. Però començar com a autònom en aquest país és molt complicat. Per aquest motiu la meva proposta té dos eixos:

a) Que els autònoms cotitzin un percentatge dels seus ingressos. De la mateixa manera que ho fan els assalariats. D'aquesta manera, si un mes no ingresses no has de pagar la quota. En aquest cas no s'estaria cotitzant en aquell moment (com passa quan estàs a l'atur i has acabat la prestació) però les èpoques d'ingressos baixos permetrien continuar cotitzant i, encara que fos menys, en no ser una quota fixa, ajudaria que els autònoms que comencen ni es plantegin treballar en negre.

b) Facilitar els tràmits i la burocràcia per tal d'accedir al règim d'autònoms. Simplificar-los i convertir-los en finestreta única a través d'internet.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport a la creació d'un sindicat afí a l'ideari Pirata  
Escrit per ivan el 29 Dec 11 a les 20:25. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
[OFFTOPIC] No sé si és necessari sotmetreu a l'IdeaTorrent o no. Parlant amb el Xavi Vila opinava que potser no caldria per començar-ho a tirar endavant, més endavant sí. El que passa és que no va donar temps d'incloure-ho amb la resta de votacions de les associacions. Parlant amb la Sole Toledo, opinava que estaria bé sotmetreu a votació com la resta d'associacions. Espero resposta per moure-ho més o no o diferent. [OFFTOPIC]

Com es va estar parlant a una trobada a Riereta, en el marc de crear associacions afins a Pirates, també es va parlar de crear un sindicat. Tenir un sindicat podria obrir la portar a realitzar accions en el marc dels drets laborals que potser com a Pirates no es podrien fer. I altres avantatges que pugui portar com la resta d'associacions.

De la mateixa manera que les altres associacions, seria sense ànim de lucre, independent a nivell executiu i organitzatiu de Pirates, però defensaria i promocionaria els seus principis, i el seu funcionament es regiria pels mateixos estàndards de transparència i democràcia directe.

El sindicat seria un espai per a totes aquelles persones que vulguin defensar els seus drets en l'àmbit laboral i que no volen ser partícips dels sindicats majoritaris, que ballen al ritme de l'Estat, que és qui els dóna les subvencions. I alhora per aquelles persones que no s'identifiquen amb altres sindicats pel tipus de component ideològic. Una eina per a què aquestes persones no es quedin fora de la lluita pels drets laborals.
53
vots
inprogress
Proposta (#1): Donar suport a la creació d'un sindicat afí a l'ideari Pirata
Escrit per ivan el 29 Dec 11 a les 20:25.
A part de tot el mencionat anteriorment.
A la llista de pads hi trobareu un pad creat amb una mínima estructura, per començar, dels estatuts que haurà de tenir l'associació sindical, i amb algun contingut que pot servir per fer-se una idea. https://cat.piratenpad.de/384
Com sempre, tot, absolutament TOT, està obert a debat.
64
vots
inprogress
Proposta (#2): Sindicat d'estudiants
Escrit per acb93 el 19 Jan 12 a les 23:17.
Fer un sindicat d'estudiants afí a l'iderari Pirata, així l'educació, potser seria una mica més "directa" democràticament respecte als actuals sindicats.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Convocatoria d'eleccions popular  
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59. Categoria global: Participació ciutadana. In development
Actualment vivim un moment de lluita política entre el que la gent vol i el que el govern ofereix com a sol·lució.

La pressió que pot rebre el govern actual donada la majoria absoluta que ostenta, es mínima i recau majoritàriament en el seu proòpi càrrec de conciència.
Opino que això ve donat més pel fet que un cop obtinguda una majoria absoluta, son concients que fins que no hi hagin eleccionsen 4 anys, tenen carta blanca per fer i desfer com es vulgui.

Jo proposo que, donat un cert nombre (elevat) de ciutadans que així ho demanessin, es poguèssin convocar eleccions anticipadament i donar així una eina al poble per poder exercir la seva sobirania sobre el govern actual i poder obligar a la convocatòria d'eleccions i consequentment retornar a la ciutadania el poder sobre els seus dirigents.
-25
vots
inprogress
Proposta (#1): Iniciativa Popular
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59.
Actualment donada la situació de majoria absoluta es impossible dur a terme una iniciativa en aquest sentit i que aquesta sigui aprovada de cap manera pel govern actual.

Proposo per tant incloure (si s'accepta) aquesta iniciativa dins del ideari pirata, com a proposta per augmentar i millorar la participació democràtica del poble i assegurar un instrument de control sobre qualsevol govern, tinqui els escons que tingui.
136
vots
inprogress
Proposta (#2): Incloure-ho a dins del programa electoral
Escrit per enricpineda el 4 Sep 12 a les 11:29.
Si aquesta proposta està pensada bàsicament per poder renovar els membres d'un parlament que es regeix per democràcia representativa, seria interessant incloure-ho en tant en quan no arribés el moment de poder implantar una sol·lució de democràcia directa o líquida, és a dir, com una mena de sol·lució temporal.
18
vots
inprogress
Proposta (#3): la meva proposta seria presentar un proyecto de Ley
Escrit per pallarolas el 28 Sep 12 a les 19:33.
En la constitucion española se recoje que una iniciativa con no menos de 500.000 firmas acreditadas, pueden presentar en el congreso un proyecto de Ley, que despues se votara en el congreso para su aprovación y converion a decreto ley, que tiene una duración de 30 dias, la qual se vuelve a votar para convertirla en Ley.
Con este razonamiento quiero llegar a lo propuesto por Eldaoron, primero seria un proyecto de Ley que dijese que si el Presidente de turno no cumple con sus promesas electorales etc etc , podra ser revocado del cargo y celebrarse elecciones anticipadas.

Es una idea y no se si me e explicado bien

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Nova aportació a Cafè amb Llet  
Escrit per pautax el 4 Oct 14 a les 20:12. Categoria global: Cultura. In development
Cafè amb llet torna a demanar a la ciutadania un ajut econòmic per a continuar amb la seva publicació. El partit ha publicat en tot moment les edicions de la revista a través de les llistes de correu, així com la transparència del seus comptes.

Aquest és el enllaç de la seva proposta: http://www.verkami.com/projects/9629-en-un-pais-normal-el-poder-te-por-de-la-pr emsa

Data de finalització d'aquesta votació 31/10/2014
26
vots
inprogress
Proposta (#1): Fer una aportació de 153€
Escrit per pautax el 4 Oct 14 a les 20:12.
Ara mateix des de la Tresoreria del partit podríem fer front a una despesa semblant a l'anterior, que va ser de 153€, que ens donaria visibilitat a la seva revista (si ens publiquen l'anunci, ja que l'anterior anunci va ser cedit a Multireferèndum tot respectant la voluntat de Cafè amb llet de no ser vinculat amb cap partit polític concret).

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Formar una coalición con EUiA-ICV en Blanes para las próximas municipales  
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Desde hace varios meses, estoy trabajando con el grupo municipal de EUiA-ICV en Blanes, en el día a día del pueblo. Formo parte de diversas comisiones de las cuales la más importante es la Comisión Electoral que tiene a su cargo gestionar la candidatura para las próximas municipales 2015.

El portavoz del grupo, Joan Salmerón (EUiA) anunció en marzo la intención de trabajar conjuntamente entre varios partidos para presentar una candidatura conjunta. De entre ellos, contactó conmigo como representante de Piratas en Blanes, y desde ese entonces ya estamos trabajando juntos.

http://www.blanesaldia.com/blanes/15542-euia-de-blanes-designa-como-alcaldable- a-joan-salmeron-y-numero-dos-a-dolors-rubio/

Para todas aquellas personas no residentes en Blanes, y que desconocen la realidad municipal, aquí el partido "fuerte" de la coalición EUiA-ICV es EUiA, es decir la marca catalana de Izquierda Unida. Ello se debe a la numerosa inmigración andaluza de Ardales (Málaga), municipio en el cual suele gobernar Izquierda Unida. En unas elecciones municipales en las que EUiA e ICV se presentaron por separado, EUiA obtuvo dos regidores mientras que ICV ninguno.

Actualmente la composición del Ajuntament de Blanes es: PSC 8, CiU 5, EUiA-ICV 4 (3 de EUiA), PP 3 y una regidora no adscrita (ex-PSC). Gobierna actualmente el PSC en minoría con apoyos puntuales del PP.

Estamos trabajando muy fuerte, al punto de aspirar a ganar las elecciones. El grupo municipal de EUiA-ICV es de lejos el más activo en Blanes, y el que tiene más militancia, además del que más trabaja en el Ajuntament. Con la más que previsible caída del PSC, creemos que podemos pegar un subidón que nos lleve a gobernar Blanes.

La Asamblea Pirata de Blanes (4 personas) ha decidido por unanimidad formar la coalición, y solicitamos a la Asamblea General que, a través del SPC ratifique dicho acuerdo. Se ha de tener muy en cuenta que, en caso de no ratificarse el acuerdo, Pirates no podrá presentar candidatura municipal en solitario, dada la escasez de activistas.

[....]

Comentaris del desenvolupador
Esta votación se cerrará el martes 14 de octubre a las 23:59 h. La normativa sobre coaliciones establece que se deben realizar dos votaciones separadas por tres meses, por lo que de aprobarse esta votación, se procederá a refrendarla del 24 de diciembre de 2014 al 13 de enero de 2015.
23
vots
inprogress
Proposta (#1): Aceptar concurrir en coalición con EUiA-ICV en Blanes
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:22.
Ratificar el acuerdo de la Asamblea de Piratas de Blanes
-20
vots
inprogress
Proposta (#2): Aceptar integrarse en la candidatura, aunque sin ir en coalición
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:27.
Que Pirata.cat aporte algunos candidatos a la lista de las municipales de EUiA-ICV, y que al lado de su nombre aparezca entre paréntesis "Pirata.cat". Eso implicaría que no iríamos en coalición, sino que se daría un apoyo externo.
-2
vots
inprogress
Proposta (#3): (Eliminada por duplicada)
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:28.
Solución eliminada por duplicada
17
vots
inprogress
Proposta (#4): Coaligarse con grupos políticos que respeten incondicionalmente la DUDH
Escrit per pautax el 23 Sep 14 a les 23:41.
Concurrir en coalición o integrarse en la Candidatura con este tipo de partidos o asociaciones, siempre y cuando se intente, por todos los medios, unir al resto de formaciones que defienden el mismo ideario social, sin transigir en lo referente a la participación ciudadana, la transparencia, la horizontalidad y la creación de un código ético; y que se incluya el compromiso, que una vez en el gobierno, se apoyará y promoverá el libre intercambio cultural y el programario libre, tanto en el consistorio como fuera de él.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Campanyes contra el TTIP  
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:39. Categoria global: Cooperació Internacional. In development
Aquesta votació és per diferents campanyes contra el TTIP. Cada pregunta és independent. Aquestes decisions també s'empraran com vots en un sentit o un altre en la Coordinadora Confederal.

###################################
# La votació acaba el día 11 de setembre a les 23:59 #
###################################

Les propostes giren al voltant del TTIP (Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió/Transatlantic Trade and Investment Partnership), també conegut com TAFTA.

De Wikipedia: és un acord de lliure comerç proposat entre la Unió Europea i els Estats Units. Els defensors diuen que l'acord donaria lloc a un creixement econòmic multilateral, mentre que els crítics diuen que augmentaria el poder empresarial i faria més difícil que els governs poguessin regular els mercats per al benefici públic.

Més informació a http://noalttip.blogspot.com.es/ i http://stop-ttip.es/
19
vots
inprogress
Proposta (#1): Col·laborar amb la plataforma europea Stop TTIP
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:39.
http://stop-ttip.org/

Promoure i ajudar a recollir firmes per a la Iniciativa Ciutadana Europea per a que la Comissió Europea recomani al Consell rebutjar el TTIP i aturar el CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement).
17
vots
inprogress
Proposta (#2): Adherir-nos a la plataforma espanyola No al TTIP
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:46.
http://noalttip.blogspot.com.es/

De la seva web:

Somos una campaña formada por movimientos sociales, organizaciones, colectivos, plataformas y asambleas ciudadanas que comparten una profunda preocupación por las diversas amenazas que plantean el Tratado Transatlántica de Comercio e Inversión (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP, por sus siglas en inglés, también conocido como Tratado de Libre Comercio Transatlántico o TAFTA) y el Tratado Unión Europea con Canada (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA). Representamos intereses públicos muy diversos, incluyendo la protección del medio ambiente, la salud pública, la agricultura, los derechos de lo/as consumidore/as y la protección de las normas alimentarias y agrícolas, las normas sociales y laborales, los derechos de las personas trabajadoras, los derechos de las mujeres y la lucha contra la dominación patriarcal, el acceso público a la información y los derechos digitales y la defensa de los servicios públicos esenciales como la educación y el control público y social de los sistemas financieros, el bienestar animal, entre otros.
17
vots
inprogress
Proposta (#3): Adhesió al manifest de la Plataforma catalana Contra el TTIP
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:54.
http://entrepoblesbarcelona.wordpress.com/2014/07/24/campanya-no-al-ttip/

Signar el manifest "Les persones, el medi ambient i la democràcia abans que els beneficis i els drets de les corporacions" promogut per Entrepobles i l'Observatori del Deute en la Globlalització.

Text: http://associaciosalutiagroecologia.wordpress.com/2014/06/18/la-plataforma-aigu aesvida-es-suma-a-la-campanya-noalttip/
4
vots
inprogress
Proposta (#4): Convocar les manifestacions del dissabte 11 d'octubre
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:59.
http://www.stop-ttip-ceta-tisa.eu/es/

El dia 11 d'octubre es sortirà al carrer per manifestar-nos en contra del TTIP/TAFTA/CETA, cercant la mateixa victòria amb les manifestacions contra ACTA arreu d'Europa (amb Polònia al capdavant, que va ser la que va desequilibrar les negociacions).

Si no hi ha convocada cap manifestació per Barcelona, des de Pirates estudiariem convocar-la i a promoure-la a tots els col·lectius d'arreu de Catalunya.
12
vots
inprogress
Proposta (#5): Sumar-nos a les manifestacions del dissabte 11 d'octubre
Escrit per muriel el 3 Sep 14 a les 19:08.
http://www.stop-ttip-ceta-tisa.eu/es/

Adherir-nos a la manifestació en contra del TTIP/TAFTA/CETA que pugui convocar pel dia 11 d'octubre alguna de les altres organitzacions que també hi estigui lluitant.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Apoyar la petición de una reforma fiscal justa y equitativa de Intermón Oxfam  
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:21. Categoria global: Economia. In development
----Esta votación se cerrará 31 de julio de 2014 a las 23:59h h.-----

Intermón Oxfam ha lanzado una iniciativa para pedir una reforma fiscal justa y equitativa, basada en los siguientes diez puntos:

"10 CAMBIOS NECESARIOS PARA UNA REFORMA FISCAL JUSTA

1.- La política fiscal debe combatir la desigualdad al margen de intereses partidistas, contribuyendo a una sociedad más justa y equitativa.

2.-Hay que recaudar lo suficiente para financiar un modelo social que garantice servicios públicos de calidad e igualdad de oportunidades.

3.-Se debe aplicar "tolerancia cero" al fraude fiscal, incluyendo medidas que pongan freno a la impunidad de los evasores.

4.-Los privilegios y la opacidad de los paraísos fiscales deben desaparecer.

5.-Recaudar más no puede suponer aumentar el esfuerzo fiscal de las clases medias y los más pobres. Quien más tiene, ha de contribuir más.

6.-Todos, empresas e individuos, deben tributar en función de su capacidad y de su actividad económica real, sin privilegios, ni excepciones.

7.-Las grandes fortunas y las rentas del capital tienen que contribuir en mayor medida, para reducir la presión sobre los salarios y el consumo.

8.-El sistema tributario tiene que ser progresivo y equitativo en su conjunto sin medidas que favorezcan los intereses de unos pocos.

9.-Los beneficios fiscales deben ser excepcionales y solo deben aplicarse, si permiten crear valor real y duradero (como la creación de nuevos empleos de calidad).

[....]
51
vots
inprogress
Proposta (#1): Apoyar oficialmente la iniciativa por una reforma fiscal de IO
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:21.
Propongo apoyar oficialmente esta iniciativa, enviándola a nuestros afiliados y solicitando que firmen la petición, difundiéndola por redes sociales y haciendo un breve comunicado de apoyo.
19
vots
inprogress
Proposta (#2): Incluir el decálogo de la petición de reforma de IO en nuestro programa
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:26.
Incluir el decálogo de la petición de reforma fiscal de Intermón Oxfam en nuestro programa económico, dadas las similitudes con nuestro programa económico de las europeas.
Informar por redes de nuestra decisión de incluirlo en nuestro programa.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Renovació dels afiliats  
Escrit per poqueque el 29 May 14 a les 12:02. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Actualment, l'afiliació a Pirates de Catalunya es gratuita i per sempre, sempre que l'afiliat no es doni de baixa. Això porta a que no hi hagi motivació per que l'afiliat es doni de baixa si ja no està interessat en el projecte i fa que hi hagin afiliats "fantasmes" que no participen i potser ni tant sols ja voten Pirata.

Estem comptant que som 1000 afiliats però aquesta xifra no es real. Crec que sería important saber si els nostres afiliats passius volen seguir afiliats o no i tenir així unes xifres reals d'afiliats.

Tancament de la votació: 6 juliol 2014
-31
vots
inprogress
Proposta (#1): Caducitat de l'afiliació després d'un any d'inactivitat
Escrit per poqueque el 29 May 14 a les 12:02.
Avisar per correu electrònic als afiliats quan portin 11 mesos d'inactivitat (cap donació, cap pagament de quota voluntaria i cap votació al Sistema de Participació Ciutadana) amb un enllaç per que renovin gratuitament la seva afiliació per 1 any més. En cas de no renovar voluntariament la seva afiliació, donar-los de baixa als 12 mesos d'inactivitat.
-33
vots
inprogress
Proposta (#3): Enviament de tres correus consecutius
Escrit per pautax el 29 May 14 a les 19:46.
Enviar tres correus consecutius d'avis, amb un mes de marge entre cadascun d'ells, amb un enllaç que clicant-lo asseguri la seva continuïtat com afiliat. El enviament d'aquest correu hauria de ser anunciat per xarxes, de manera que si un afiliat no el rebés, pugues reclamar-lo o fer saber al partit el seu nou correu.
27
vots
inprogress
Proposta (#4): No donar de baixa a ningú
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:12.
Ningú fa nosa a Pirates. Si es vol saber quanta gent activa hi ha, hi ha altres formes de saber-ho sense haver de fer fora a ningú. Es pot saber quantes persones han participat en les llistes de treball en els últims mesos, quanta gent obre els butlletins, quanta s'ha posat quota voluntària d'afiliació, quanta vota al SPC, etc.

Fent fora a gent no guanyem res, i perdem molt, doncs la gent que s'ha afiliat ho ha fet perquè simpatitza amb el nostre ideari, i el fet que no siguin actius ara no vol dir que el dia de demà no es puguin implicar més si una iniciativa els hi agrada.

Tenim una base de dades de més de mil persones que reben les nostres comunicacions, cosa que ens ajuda molt en la difusió, i no suposa cap problema a nivell tècnic ni de presa de decisions. Donar de baixa a una part dels afiliats suposa eliminar-los d'aquesta base de dades, i perdre part de la nostra capacitat de difusió. A més a més, estem en ple procés de reorganització i volem iniciar l'expansió territorial, no sabem qui es podria arribar a implicar si la situació i l'organització interna canvien radicalment; o si hi ha gent que no vol participar a nivell de Catalunya però estaria disposada a tirar endavant una territorial, o vindria a una presentació al seu municipi.

Donar de baixa a gent per poder comptabilitzar quanta gent activa hi ha em sembla una forma molt agressiva de procedir, que podria causar que gent que dubtés entre quedar-se o no, decidís marxar. Hem d'intentar implicar als nostres afiliats, no fer-los fora seguint criteris arbitraris (els nostres estatuts no exigeixen una quota de participació).
48
vots
inprogress
Proposta (#5): No donar de baixa a ningú, però incentivar la participació
Escrit per Babidi el 8 Jun 14 a les 10:31.
Si bé és cert que donar de baixa a afiliats és realment una pèrdua, i pot representar fer fora a afiliats que, tot i ser inactius ara, poden arribar a participar en un futur, també és cert que podria ser viable enviar notificacions mitjançant correu electrònic a aquells que no demostrin activitat, recordant-los on es troba pirates de catalunya, i el sistema de participació.

Així, pot incentivar-se el retorn d'aquells que no mostren activitats, sense ser necessari la seva expulsió.

Un exemple de portar a terme aquest tipus d'activitat, seria enviar un correu electrònic a qui no és actiu desde fa 6 mesos o més, en intervals de 6 mesos aproximadament.

Així, tindria noticies de pirates convidant-li a tornar a ser actiu (recordant-li com pot accedir al sistema, les últimes propostes a l'IdeaTorrent, etcètera), o donar-se de baixa del sistema (incloent les instruccions, o un enllaç per tal efecte), però sense repercusions o baixa sobre la seva afiliació de forma directe.
1
vots
inprogress
Proposta (#7): Recordatori d'afiliació amb quota de zero euros
Escrit per paco el 12 Jun 14 a les 12:50.
No considero bona idea donar de baixa a ningú automàticament, però com cal comprovar que els afilaits continuen sent-ho, proposo el següent:

Considerant que als partits que cobren quota anual, la mateixa quota serveix per comprovar l'afiliació (si no paguen es donen de baixa) i nosaltres no tenim quota, proposo passar als afiliats que no s'han posat quota voluntària una quota anual de zero euros. Això només implicaria enviar-los un missatge amb una "factura" de zero euros, al que recordant-los que, si volen, poden pujar aquesta quota per col·laborar amb el manteniment del partit.

L'enviament es podria fer per email, però caldrà comprovar si hi ha missates retornats i, en aquest cas, intentar contactar amb l'afiliat per un altre mitjà (xarxes socials, telèfon, carta postal... ) per asegurar-nos de que els seus dades son correctes.

Llegiu els 9 comentaris o proposeu una solució >>

Apoyar la iniciativa Guanyem Barcelona  
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 12:59. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Guanyem Barcelona pretende ser un espacio de confluencia para ciudadanos, movimientos sociales, asociaciones (vecinales, temáticas...) y organizaciones políticas.

Sus principios y compromisos están reflejados en https://guanyembarcelona.cat/es/compromisos/ . Se resumen en:
- Garantizar derechos básicos y una vida digna a todas las personas
- Impulsar una economía con justicia social y ambiental
- Democratizar las instituciones (transparencia y participación directa)
- Asumir un compromiso ético con la ciudadanía

Para más información podéis leer su manifiesto en https://guanyembarcelona.cat/es/firma/

Abro esta votación para decidir si Pirates de Catalunya debe apoyar esta iniciativa y para decidir si debemos colaborar con Guanyem, ofreciendo nuestra ayuda en áreas clave. Esta votación no trata sobre una posible coalición, que si en algún momento se propone, deberá ser votada únicamente por la agrupación local de Barcelona.

--- La votación se cerrará el 11 de julio de 2014 a las 23:59 ---
32
vots
inprogress
Proposta (#1): Apoyar oficialmente el manifiesto de Guanyem Barcelona
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 12:59.
Apoyar el manifiesto de Guanyem y solicitar su firma por boletín y redes sociales.
30
vots
inprogress
Proposta (#2): Ofrecer nuestra ayuda con herramientas de participación y trabajo en red
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 13:01.
Para poder garantizar el mayor rigor democrático, transparencia y participación ciudadana que sea posible.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Crear una mesa permanente de encuentro/colaboración con ICV  
Escrit per Sol el 18 Apr 14 a les 11:01. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
ICV nos propone crear una mesa permanente de encuentro/colaboración después de las elecciones europeas.

Nos proponen:

- Poner en contacto a grupos locales de cara a las municipales (en Pirates de Catalunya cada grupo local tiene autonomía para establecer negociaciones con cualquier partido que no atente contra los derechos humanos, y para proponer coaliciones que deberán ser ratificadas por toda la Asamblea. Desde Pirates de Catalunya no se impondrá nada a los grupos locales).

- Trabajar coordinadamente de cara al Parlamento Europeo, ya que Piratas Europeos está en el grupo Verde, especialmente en temas de neutralidad de la red ya que quieren trabajar en esa línea.

- Participar, si así lo vemos conveniente, del 'Ara es demà' (http://www.araesdema.cat/) punto de encuentro de las luchas sociales promovido por EUiA e ICV, especialemente en futuras mesas/reuniones sobre participación y transparencia de los ayuntamientos/Generalitat.

- Poner en contacto, si fuera necesario, a ICV con Agora Voting, de cara a futuras campañas electorales para realizar primarias, programas abiertos, etc...

- Realizar una nota de prensa informando de ello, especialmente pensado para que sus regidores y grupos municipales sepan del acuerdo. Se hablaría de mesa de trabajo, colaboración y, se dejó entender, de independencia de ambos partidos y de sus grupos locales.

Nos ofrecen:
- Poder vehicular preguntas al Govern, e incluso propuestas en el Parlament de Catalunya.

#Esta votación finalizará el 25 de mayo de 2014 a las 12:00h CEST (10:00h GMT)
-13
vots
inprogress
Proposta (#1): A favor
Escrit per Sol el 18 Apr 14 a les 11:01.
A favor de que se cree esta mesa permanente de encuentro/colaboración entre Pirates de Catalunya e ICV.
24
vots
inprogress
Proposta (#2): Contraoferta
Escrit per XaviP el 18 Apr 14 a les 22:35.
Presentar una contraoferta, seria, por escrito. Sin factores que se dejan a entender. Creada en un pad. Y vista una posible fagotización, hablar de ello a afiliados en un correo oficial.

Llegiu els 31 comentaris o proposeu una solució >>

2 Next >> 
Contingut sindicat