IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Amb quina candidatura de front comú ha d'anar Pirates aquest 21D?  
Escrit per capita el 8 Nov 17 a les 09:17. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Seguint el mandat de l'AG en l'anterior votació, els membres del partit han establert contactes amb diferents forces polítiques per formar el front comú més ampli possible. Les converses a múltiples bandes han portat a diferents opcions, algunes de les quals la CG ha revisat i tractat en temps i forma, tenint en compte el mandat de l'agenda. S'han hagut de descartar dues d'elles; una perquè exigia signar llista conjunta i no oferia possibilitats, l'altra perquè els proposants s'han retirat.

Així, se'ns ofereixen dues opcions, amb sengles ofertes sobre la taula, que descrivim a les propostes. Guanyarà l'opció amb més vots positius i per majoria simple.

Aquesta votació es tancarà el divendres 10 a les 16.00 h. El termini és per exigències dels tempos electorals i dels proposants.
30
vots
implemented
Proposta (#1): CUP - Crida Constituent
Escrit per capita el 8 Nov 17 a les 09:17.
La CUP, amb reunió amb una de les seves diputades i responsables d'organització, ens ha ofert participar en la Crida Constituent, amb les següents condicions:

- Participació en el Grup d'Acció Parlamentària, amb un vot, al costat dels 11 ja establerts, com a partit.
- Possibilitat de finançament.
- Sense presència a cap llista.
- Amb poca visibilitat en campanya, la mateixa que la resta de partits de la Crida Constituent: cartell principal amb el logo de tots els partits, actes centrals, etc. i el que fem nosaltres com a pirates.
- Hi participen les assemblees locals de la CUP, Endavant, Poble Lliure, Arran, SEPC, Lluita Internacionalista, Crida Constituent i Constituents per la ruptura.
49
vots
implemented
Proposta (#2): Esquerra - Catalunya Sí
Escrit per capita el 8 Nov 17 a les 09:19.
ERC està treballant en construir un front d'esquerres. Ja compta amb altres partits, entre ells MES, i entitats. Ens ha convidat explícitament, ja que tenim simpaties entre membres destacats de la seva Executiva Nacional. Ens ofereixen:

- Possibilitat d'un en posició de ser diputat/da a la llista de Barcelona.
- Possibilitat d'un altre lloc per una altra província, possiblement Girona, però no limitat.
- Visibilitat en campanya, tant als actes com a la campanya en general.
- Participació en el grup parlamentari.
- Participació en el grup director de la campanya.
- No s'ha parlat de finançament ni de llibertat de vot, això caldrà aclarir-ho.
- Hi participen Esquerra Republicana, Catalunya Sí (partit instrumental d'ERC), Moviment d'Esquerres i altres entitats pendents de confirmar.

Volen presentar llistes aquest diumenge, fet que determina la urgència de la votació. Està pendent de confirmar el motiu de fer-ho aquest diumenge quan hi ha temps fins al dia 17.
2
vots
implemented
Proposta (#3): Respública.cat
Escrit per leixet el 8 Nov 17 a les 16:24.
Nota dels moderadors: aquesta opció s'ha afegit després de l'inici de la votació. La Coordinadora General no ha establert cap conversa amb el grup promotor. Segons ha pogut saber la CG, sembla que està promocionada per ANC i Òmnium. Tanmateix, recordar que una agrupació d'electors requereix l'1% del cens de cada província en firmes, en contrast al 0,1% imposat als partits (i que Pirates ha recollit habitualment).

Un grup de veterans activistes independentistes han engegat el procés Res Pública, una coalició d'electors per poder articular una llista independentista de la societat civil, els presos polítics i forces polítiques a les properes eleccions al Parlament.

El manifest que ja es pot signar impulsa doncs, la "formació d’una candidatura única de totes les forces polítiques i socials favorables al restabliment de la legalitat democràtica a Catalunya i a l’alliberament dels presos polítics, que tingui com a primer objectiu aconseguir la majoria absoluta de vots i escons a les eleccions del 21D i seguir avançant en el procés constituent de la nova República".

Segons el manifest, cal "formar aquesta candidatura com una agrupació d’electors, per garantir el seu caràcter popular, transversal i instrumental". "La candidatura hauria d’estar integrada, fonamentalment, pels presos polítics, els encausats a causa del procés d’independència i pels alcaldes de les principals poblacions del país", afegeix.

Entres els impulsors s'hi compten Eudald Carbonell, Salvador Cardús, Manuel Carrasco, Víctor Tarradellas, Francesc Abad, Laura Arenas o Víctor Cucurull, entre d'altres.

https://respublica.cat/

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions del #21D 2017?  
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Es planteja aquesta votació sobre com actuar davant de la convocatòria d'eleccions del 21 de desembre, que Pirates considera il·legítima, perquè ha estat marcada per l'aplicació d'un desproporcionat article 155 CE i per la proclamació de la República Catalana, reconeguda per l'Assemblea General en la votació d'inicis d'octubre: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/

URGENT: aquesta votació estarà oberta fins diumenge a les 16.00 h.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en cap de les propostes, això vol dir que cap es tira endavant l'acció per defecte, és a dir, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Aquesta votació serà vinculant, ja que no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà definitiva respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots. No s'hi poden afegir noves propostes.

Més informació al pad: https://pad.pirata.cat/21d

# Guia de vot

1) Si vols que Pirates de Catalunya es presenti en solitari a les eleccions, cal que votis en CONTRA de les DUES propostes o ABSTENCIÓ en cas de no descartar alguna de les dues.

[....]
-59
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar a cap llista a les eleccions del #21D 2017
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:18.
Si NO vols que Pirates de Catalunya es presenti a cap llista (ni en solitari ni en coalició) a les eleccions del 21D del 2017, cal que votis a favor d'aquesta proposta.

Respecte a l'estratègia a seguir en cas que guanyi aquesta opció, aquesta es decidirà i votarà en una segona votació posterior, incloent-hi entre altres, la possibilitat de donar suport a una altra candidatura, fer una crida a l'abstenció des del partit, etc.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Presentar-nos-hi en solitari implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un front comú, està implícita una voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem més dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- No portarem al programa electoral l'ideari pirata directament sinó que caldrà fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- No podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
82
vots
implemented
Proposta (#2): Presentar-nos sota una candidatura de front comú
Escrit per capita el 1 Nov 17 a les 23:20.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però la situació política actual demana unir esforços en la línia del que l'Assemblea General va decidir en el document estratègic i en votacions posteriors. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Així, aquesta opció implica que renunciarem a presentar-nos en solitari i que cercarem fer front comú amb altres forces que tinguin una postura clarament contrària a l'aplicació del 155 i que reconeguin la República catalana proclamada el passat 27 d'octubre. Ara bé, admetrem que això no s'expliciti en el programa si és necessari per a esquivar qualsevol censura des de Moncloa.

La candidatura haurà de portar propostes de l'ideari pirata i sota cap circumstància contradir-lo, així com garantir la presència de mínim un pirata entre les posicions amb possibilitat de ser elegit, en una província mínim - preferiblement la de Barcelona, i que no estigui subjecte a disciplina de grup a l'hora de votar, tret que pugui posar en compromís la majoria necessària en l'impuls de la República catalana. Qualsevol revisió d'aquestes condicions només podrà ser modificada per l'AG en votació.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Primàries 21D: primera posició per Girona  
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:54. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Votació per triar la persona que anirà en la posició més alta a les paperetes de la candidatura de front comú per Girona a les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017.

Per acord de la CG s'ha establert que:
- La votació es tancarà el dissabte 11 a les 16.00 h.
- S'han desactivat els vots negatius.
- Es triarà qui tingui més vots positius.
- Pots votar més d'una opció.
- Es va obrir un nou període de presentació de candidatures, entre dimecres a les 10.00 h i dijous a les 10.00 h.
- En l'anterior període es va demanar confirmació de voluntat de participar en les primàries, donat el nou context de la votació anterior: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/344/

Es preveu triar un pirata per Girona i Lleida, però si tinguéssim oportunitat d'incorporar més d'un pirata en aquestes províncies, s'agafaran els següents per ordre de vots.

Recorda que també pots votar a la resta de votacions de primàries:

Barcelona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/345/
Barcelona (següents posicions): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/346/
Girona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/347/
Lleida (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/348/

[....]

Comentaris del desenvolupador
Es prega no afegir noves candidatures. El termini per fer-ho va acabar el dijous 9 a les 10.00 h. S'eliminaran totes les que s'introdueixin fora de termini.
45
vots
implemented
Proposta (#1): Àlex Bueno
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:54.
Sóc l'Àlex Bueno de Girona, afiliat des dels inicis de Pirates de Catalunya des d'allà el 2010. Participo en la territorial de Girona ciutat, les sectorials per la independència, educació i sanitat, coordinador TIC i actualment vocal a la coordinadora administrativa.

En el moment extraordinari que ens trobem, després d'haver batallat als col·legis electorals, al carrer i amb els companys i companyes activistes de Girona, voldria encapçalar la llista de Girona per defensar la democràcia, els nostres drets i el mandat de l'1 d'octubre.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Albert Sunyer
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:56.
Sóc Administrador de Sistemes de professió, i sempre actiu en el món polític nacional i municipal.

Porto afiliat a Pirates des de novembre del 2016.

Seguint amb el mandat democràtic de l’1 d’octubre expressat per la sobirania popular del poble català, vull fer tot el possible que estigui a les meves mans per ajudar i fer possible la creació d’estructures d’estat, alliberar als presos polítics i posar en marxa la llei de transitorietat jurídica.

Així mateix, aquest també va ser el mandat que vàrem obtenir de la nostra militància a través dels sistemes habilitats de votació.

Sempre m’he identificat com una persona d’esquerres, lliberal, motivat per la defensa dels drets humans, i ferm lluitador dels drets del col·lectiu LGTBI.

Aquesta és una gran oportunitat per poder portar la nostra veu al Parlament de Catalunya i seguir treballant amb els nostres objectius i idearis.

A més, no cal afegir, la meva predisposició des que vaig entrar a Pirates, a fer créixer el partit i portar-lo al màxim del possible. I aquesta és l'oportunitat de què pugui continuar fent veure a tot Catalunya i al món sencer qui som els Pirates i fins on estem disposats a arribar per defensar els nostres ideals.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Primàries 21D: primera posició per Barcelona  
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:23. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Votació per triar la persona que anirà en la posició més alta a les paperetes de la candidatura de front comú per Barcelona a les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017.

Per acord de la CG s'ha establert que:
- La votació es tancarà el dissabte 11 a les 16.00 h.
- S'han desactivat els vots negatius.
- Es triarà qui tingui més vots positius.
- Pots votar més d'una opció.
- Es va obrir un nou període de presentació de candidatures, entre dimecres a les 10.00 h i dijous a les 10.00 h.
- En l'anterior període es va demanar confirmació de voluntat de participar en les primàries, donat el nou context de la votació anterior: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/344/

En haver-hi dues votacions per Barcelona, recorda votar als teus candidats preferits també en la segona (per a segones posicions): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/346/

Recorda que també pots votar a la resta de votacions de primàries:

Barcelona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/345/
Barcelona (següents posicions): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/346/
Girona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/347/

[....]

Comentaris del desenvolupador
Es prega no afegir noves candidatures. El termini per fer-ho va acabar el dijous 9 a les 10.00 h. S'eliminaran totes les que s'introdueixin fora de termini.
68
vots
implemented
Proposta (#1): Enric Pineda
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:23.
Membre de Pirates de Catalunya des del 2011, he participat activament a la totalitat de les campanyes electorals on s'ha presentat el partit des de llavors. He estat candidat de Pirates a les eleccions europees del 2014, candidat a la candidatura de confluència de Compromís amb Girona el 2015, i cap de llista per Girona de Pirates de Catalunya a les eleccions del 27 de setembre de 2015 al Parlament. Des del 2015 també he estat portaveu del partit, i he estat escollit Coordinador General a les darreres eleccions de la Coordinadora Administrativa de 2017.

Em presento amb l'encàrrec de defensar el resultat del Referèndum d'Autodeterminació del darrer 1 d'octubre, seguint el mandat de l'Assemblea i el propi ideari de Pirates de Catalunya, així com els ideals de respecte als drets humans, de respecte al nostre ideari i de defensa de la democràcia directa.
51
vots
implemented
Proposta (#2): Mabel Rodriguez
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:26.
Sóc la Mabel Rodríguez, tinc 28 anys, visc a Barcelona i sóc llicenciada en sociologia i amb dos màsters: un en participació i polítiques locals i l’altre en comunicació digital.

La meva passió per la política des de dins i des de fora va dur-me a afiliar-me el passat 2016 a Pirates de Catalunya, després de militar durant una temporada a ERC. El meu objectiu era poder tenir una activitat política dins d’un partit polític ideològicament molt divers, com és Pirates, i ajudar en tot el possible a fer-lo créixer. Tot i la meva curta experiència al partit, penso que he estat molt activa tant en els grups de treball com en debats sempre intentant aportant idees que ens ajudin a millorar i avançar. Per això, la meva activitat durant la campanya i pre-campanya del referèndum de l’1 d’octubre va ser frenètica, ajudant al partit i als companys a assolit moltes fites que no podíem haver imaginat i, alhora, sent molt crítica amb tot allò que no he trobat correcte.

Precisament aquest esperit lluitador i treballador (i, per què no dir-ho, també una mica somniador!) em va dur a presentar-me com a candidata a secretària a la CA, des d’on he pogut oferir el meu suport en totes les tasques de coordinació, gestió i organització que tenen l’objectiu de millorar el funcionament intern del partit.
Ara em presento per a formar part de la llista d’unes eleccions que, malgrat siguin il·legítimes, hem de treballar més que mai perquè siguin un èxit en participació per a la defensa de la República Catalana declarada el passat 27 d’octubre. La meva voluntat, presentant candidatura, és treballar sense por, pacíficament però amb fermesa per la construcció d’una República Catalana, Lliure, Pirata i, sobretot, feminista.
58
vots
implemented
Proposta (#3): Pau Font
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:31.
Sóc en Pau Font, militant de Pirates de Catalunya des del 2010, membre actiu de Pirates de L'Hospitalet de Llobregat on resideixo i coordinador de la sectorial de Pirates per la Independència des de la seva fundació. Porto exercint quasi una dècada com a informàtic. Estic decidit a encapçalar una candidatura amb força que faci possible el canvi real i pirata a la república catalana, entenent que hem de jugar un paper determinant i decisiu dins el futur immediat de la nació catalana amb l'inici d'un procés constituent obert i participatiu a la ciutadania, que conclogui amb la Constitució de la República Catalana. Crec estar a l'altura del que el poble de Catalunya espera de nosaltres, un partit obert, dinàmic i inclusiu que doti com a societat de les eines i els recursos per poder portar la democràcia participativa a l'ADN de la República Catalana que ens permeti a tots participar en la construcció d'una societat i un país més just, més social, més sostenible, més avançat i millor per a tots.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Primàries 21D: següents posicions per Barcelona  
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:34. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Votació per triar la persona que anirà en la segona posició i següents a les paperetes de la candidatura de front comú per Barcelona a les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017.

Per acord de la CG s'ha establert que:
- La votació es tancarà el dissabte 11 a les 16.00 h.
- S'han desactivat els vots negatius.
- Es triarà qui tingui més vots positius.
- Pots votar més d'una opció.
- Es va obrir un nou període de presentació de candidatures, entre dimecres a les 10.00 h i dijous a les 10.00 h.
- En l'anterior període es va demanar confirmació de voluntat de participar en les primàries, donat el nou context de la votació anterior: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/344/

En haver-hi dues votacions per Barcelona, en aquesta s'incorporen els de la votació per la primera posició i el guanyador de la primera votació serà descartat en aquesta.

Recorda que també pots votar a la resta de votacions de primàries:

Barcelona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/345/
Barcelona (següents posicions): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/346/
Girona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/347/
Lleida (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/348/

[....]

Comentaris del desenvolupador
Es prega no afegir noves candidatures. El termini per fer-ho va acabar el dijous 9 a les 10.00 h. S'eliminaran totes les que s'introdueixin fora de termini.
42
vots
implemented
Proposta (#1): Sergi Nos
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:34.
Nascut el 1994 a Barcelona,

Criat al barri de La Mina i a Sant Adrià de Besòs, on vaig estar bastant actiu en la política municipal fins als 18 anys, posteriorment, també vaig estar vivint a Montgat i finalment a Sant Andreu de Palomar (Barcelona).

Actualment treballo en un call center, visc a un pis compartit, sóc dissenyador gràfic i gràfic publicitari de professió, vull continuar creixent com a persona.

Sempre m'ha interessat la política, des que era menut sempre he anat a reunions del PCC de Catalunya, després anomenat EUiA, sobretot en l'àmbit municipal i més tard amb Alternativa Jove on vam engegar la campanya #CatalunyaLliure el 2012, inquiet per cercar una alternativa transparent, coherent, diferent i trencadora vaig cessar la meva activitat política fins que vaig descobrir Pirates de Catalunya, on he tingut l'honor de participar a comunicació, militant des del 2016.

Com a excepcionalitat, crec convenient defensar la República de Catalunya, la qual va ser votada i aprovada. En cap cas, permetria un pas enrere i només acceptaria una negociació amb el regne d'Espanya si aquesta és de manera bilateral, de país a país.

Presento la meva candidatura amb la intenció de deixar clara la posició de Pirates de Catalunya amb el procés que s'està vivint actualment, únicament per a ratificar la República, amb un govern de transició i amb la culminació d'unes eleccions estatals catalanes, amb el fi de construir una república rebel, que trenqui amb el concepte de política d'esquerres o de dretes, per a fomentar la llibertat individual, una societat de drets i deures, sostinguda en l'ètica i la capacitat crítica del ciutadà.
33
vots
implemented
Proposta (#2): Enric Pineda
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:35.
Membre de Pirates de Catalunya des del 2011, he participat activament a la totalitat de les campanyes electorals on s'ha presentat el partit des de llavors. He estat candidat de Pirates a les eleccions europees del 2014, candidat a la candidatura de confluència de Compromís amb Girona el 2015, i cap de llista per Girona de Pirates de Catalunya a les eleccions del 27 de setembre de 2015 al Parlament. Des del 2015 també he estat portaveu del partit, i he estat escollit Coordinador General a les darreres eleccions de la Coordinadora Administrativa de 2017.

Em presento amb l'encàrrec de defensar el resultat del Referèndum d'Autodeterminació del darrer 1 d'octubre, seguint el mandat de l'Assemblea i el propi ideari de Pirates de Catalunya, així com els ideals de respecte als drets humans, de respecte al nostre ideari i de defensa de la democràcia directa.
56
vots
implemented
Proposta (#3): Mabel Rodriguez
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:36.
Sóc la Mabel Rodríguez, tinc 28 anys, visc a Barcelona i sóc llicenciada en sociologia i amb dos màsters: un en participació i polítiques locals i l’altre en comunicació digital.

La meva passió per la política des de dins i des de fora va dur-me a afiliar-me el passat 2016 a Pirates de Catalunya, després de militar durant una temporada a ERC. El meu objectiu era poder tenir una activitat política dins d’un partit polític ideològicament molt divers, com és Pirates, i ajudar en tot el possible a fer-lo créixer. Tot i la meva curta experiència al partit, penso que he estat molt activa tant en els grups de treball com en debats sempre intentant aportant idees que ens ajudin a millorar i avançar. Per això, la meva activitat durant la campanya i pre-campanya del referèndum de l’1 d’octubre va ser frenètica, ajudant al partit i als companys a assolit moltes fites que no podíem haver imaginat i, alhora, sent molt crítica amb tot allò que no he trobat correcte.

Precisament aquest esperit lluitador i treballador (i, per què no dir-ho, també una mica somniador!) em va dur a presentar-me com a candidata a secretària a la CA, des d’on he pogut oferir el meu suport en totes les tasques de coordinació, gestió i organització que tenen l’objectiu de millorar el funcionament intern del partit.
Ara em presento per a formar part de la llista d’unes eleccions que, malgrat siguin il·legítimes, hem de treballar més que mai perquè siguin un èxit en participació per a la defensa de la República Catalana declarada el passat 27 d’octubre. La meva voluntat, presentant candidatura, és treballar sense por, pacíficament però amb fermesa per la construcció d’una República Catalana, Lliure, Pirata i, sobretot, feminista.
53
vots
implemented
Proposta (#4): Pau Font
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 11:37.
Sóc en Pau Font, militant de Pirates de Catalunya des del 2010, membre actiu de Pirates de L'Hospitalet de Llobregat on resideixo i coordinador de la sectorial de Pirates per la Independència des de la seva fundació. Porto exercint quasi una dècada com a informàtic. Estic decidit a encapçalar una candidatura amb força que faci possible el canvi real i pirata a la república catalana, entenent que hem de jugar un paper determinant i decisiu dins el futur immediat de la nació catalana amb l'inici d'un procés constituent obert i participatiu a la ciutadania, que conclogui amb la Constitució de la República Catalana. Crec estar a l'altura del que el poble de Catalunya espera de nosaltres, un partit obert, dinàmic i inclusiu que doti com a societat de les eines i els recursos per poder portar la democràcia participativa a l'ADN de la República Catalana que ens permeti a tots participar en la construcció d'una societat i un país més just, més social, més sostenible, més avançat i millor per a tots.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Primàries 21D: primera posició per Lleida  
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 12:03. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Votació per triar la persona que anirà en la posició més alta a les paperetes de la candidatura de front comú per Lleida a les eleccions catalanes del 21 de desembre de 2017.

Per acord de la CG s'ha establert que:
- La votació es tancarà el dissabte 11 a les 16.00 h.
- S'han desactivat els vots negatius.
- Es triarà qui tingui més vots positius.
- Pots votar més d'una opció.
- Es va obrir un nou període de presentació de candidatures, entre dimecres a les 10.00 h i dijous a les 10.00 h.
- En l'anterior període es va demanar confirmació de voluntat de participar en les primàries, donat el nou context de la votació anterior: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/344/

Es preveu triar un pirata per Girona i Lleida, però si tinguéssim oportunitat d'incorporar més d'un pirata en aquestes províncies, s'agafaran els següents per ordre de vots.

Recorda que també pots votar a la resta de votacions de primàries:

Barcelona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/345/
Barcelona (següents posicions): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/346/
Girona (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/347/
Lleida (primera posició): https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/348/

[....]

Comentaris del desenvolupador
Es prega no afegir noves candidatures. El termini per fer-ho va acabar el dijous 9 a les 10.00 h. S'eliminaran totes les que s'introdueixin fora de termini.
64
vots
implemented
Proposta (#1): Carlos González
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 12:03.
Davant les il·legítimes eleccions convocades a l'empara de l'article 155 de la Constitució Espanyola i perquè el Partit ha decidit que la demofòbia es combat amb més democràcia, presento la meva candidatura a primàries per la circumscripció electoral de Lleida per aconseguir, entre totes, que Pirates de Catalunya sigui un element decisiu en la lluita per les llibertats i respecte als drets humans.

Afiliat a Pirates des del 2011, candidat a les eleccions del 2012 al Parlament de Catalunya per la demarcació de Lleida. Col·laborador de la candidatura municipalista Comú de Lleida i actualment Regidor a l'Ajuntament de Lleida per aquesta Agrupació d'Electors. També membre de la Coordinadora Administrativa com a Coordinador Territorial.

Afronto aquestes eleccions amb desitjos de poder col·laborar amb el que el partit necessiti, des del municipalisme i l'experiència.

El #21D existirà a pesar nostre. Millor independència que jou monàrquic. Millor població decidida que decebuda per inacció dels polítics.

Vàrem decidir donar suport als resultats de l'1-Oct. Vàrem dir que per violència i impediments varis, l'1 d'octubre no el
considerem un referèndum. Vàrem anunciar que amb els resultats de l'1 d'octubre les institucions catalanes havien de declarar la República Catalana i una vegada desenvolupada un refrendo.

El Parlament de Catalunya via proposta de resolució (sense empara legal) declara la República i la banda del Rajoy entre aplaudiments fa un 155 CE excessiu (envaeix competències, vulnera drets i llibertats) i lesiu pels drets fonamentals i a més a més es paga unes eleccions el 21D, que Pedro J. Ramírez al·lucina per la seva convocatòria.

Finalment, vàrem decidir anar-hi sota una gran llista de front comú.

Com partit polític volem un procés constituent i necessitarem persones per fer-ho.

Sóc de Salamanca, del 77, visc a Alcoletge (Lleida), extreballador estat espanyol, vaig defensar el NO a la DUI en el debat organitzat per Pirates x la Independència per l'1 d'octubre però si estic en política és per defensar, entre altres coses, la democràcia directa, la participació ciutadana, la transparència i la millora de les nostres lleis i
Reglament. I el procés constituent és clau. Vull ajudar-vos.
29
vots
implemented
Proposta (#2): Josep M. Giribet
Escrit per capita el 9 Nov 17 a les 12:06.
Fill de Tremp, nét del Pallars, crescut a Barcelona i resident al Vallès Oriental des que em vaig independitzar als 18 anys.
Actualment infermer de primària, però he tocat més pals de l'habitual en els darrers 18 anys.

Wannabe bomber des que puc recordar, vaig acabar començant enginyeria a informàtica perquè segons la família "s'ha d'estudiar alguna cosa de debò". Fill d'emprenedors, a tercer abandono la carrera i començo a treballar mentre preparo les oposicions de bomber (he importat cases de fusta, fet de comercial per impremta, operador 3D en productora multimèdia, dissenyador web, encarregat a la restauració, ...).

Unes lesions quan ja ho tenia a tocar trunquen el somni i em reconverteixo en infermer d'emergències, per acabar descobrint lo guay que és l'atenció primària.

Pare de la parelleta, intento gaudir al màxim amb ells i treure temps de sota les pedres (no mentim, de dormir poc) per les meves inquietuds (pirates) i aficions (rom hacking, traducció, comunitat Joomla!...)

Ah! He començat a jugar rugbi als Spartans de Granollers aquest setembre i, de moment, encara no m'he trencat cap os ;)

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Ratificació del programa electoral de la CUP Crida Constituent  
Escrit per fgarrobo el 1 Dec 17 a les 19:58. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
VOTACIÓ URGENT FINS LES 10 DEL MATÍ DE DISSABTE 2 DE DESEMBRE

Després d'un procés d'esmenes curt, però intens, se'ns presenta el programa electoral de la CUP Crida Constituent per a les eleccions de 21 de desembre. El programa ha tingut més de 50 esmenes de diverses assemblees locals de la CUP i organitzacions que donem suport a la candidatura. Aquí està el document complet: https://cloud.pirata.cat/index.php/apps/files/?dir=/Pirates/21D/Programa%20elec toral (per veure-ho, necessites usar els teus credencials per entrar al SPC)

De Pirates de Catalunya s'han acceptat 15 esmenes, rebutjat 5 i transaccionat 1. A l'enllaç anterior també hi pots veure totes les esmenes presentades per les militants del partit i el resultat de les mateixes.

Les acceptades son el fomentar la creació de xarxes comunitàries i locals de telecomunicacions, diverses esmenes sobre cultura lliure i drets d'autor, un punt sencer nou al programa sobre sobirania tecnològica, la eliminació de qualsevol sistema de vigilància indiscriminada de les telecomunicacions, l'eliminació de la caça per lleure i promoure la innovació en els serveis públics mitjançant la col·laboració ciutadana.

Les rebutjades son sobre els transgènics (ja que la comissió redactora del punt considera que aquest punt està pactat anteriorment i te suficient consens), el model de defensa i seguretat de la República, una modificació a la proposta sobre l'Observatori de control i garantia dels Drets Humans, i un punt sobre que garantirem que no s'implementin lleis basant-se en creences o informació esbiaixada (que segurament no ha sigut entès per la comissió redactora), així com una modificació proposada sobre la introducció.
21
vots
implemented
Proposta (#1): Ratificació del programa electoral
Escrit per fgarrobo el 1 Dec 17 a les 19:58.
Votar a favor del programa electoral a la reunió del Grup d'Acció Parlamentaria de la CUP Crida Constituent d'aquest dissabte al matí.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Crear una mesa permanente de encuentro/colaboración con ICV  
Escrit per Sol el 18 Apr 14 a les 11:01. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
ICV nos propone crear una mesa permanente de encuentro/colaboración después de las elecciones europeas.

Nos proponen:

- Poner en contacto a grupos locales de cara a las municipales (en Pirates de Catalunya cada grupo local tiene autonomía para establecer negociaciones con cualquier partido que no atente contra los derechos humanos, y para proponer coaliciones que deberán ser ratificadas por toda la Asamblea. Desde Pirates de Catalunya no se impondrá nada a los grupos locales).

- Trabajar coordinadamente de cara al Parlamento Europeo, ya que Piratas Europeos está en el grupo Verde, especialmente en temas de neutralidad de la red ya que quieren trabajar en esa línea.

- Participar, si así lo vemos conveniente, del 'Ara es demà' (http://www.araesdema.cat/) punto de encuentro de las luchas sociales promovido por EUiA e ICV, especialemente en futuras mesas/reuniones sobre participación y transparencia de los ayuntamientos/Generalitat.

- Poner en contacto, si fuera necesario, a ICV con Agora Voting, de cara a futuras campañas electorales para realizar primarias, programas abiertos, etc...

- Realizar una nota de prensa informando de ello, especialmente pensado para que sus regidores y grupos municipales sepan del acuerdo. Se hablaría de mesa de trabajo, colaboración y, se dejó entender, de independencia de ambos partidos y de sus grupos locales.

Nos ofrecen:
- Poder vehicular preguntas al Govern, e incluso propuestas en el Parlament de Catalunya.

#Esta votación finalizará el 25 de mayo de 2014 a las 12:00h CEST (10:00h GMT)
-13
vots
implemented
Proposta (#1): A favor
Escrit per Sol el 18 Apr 14 a les 11:01.
A favor de que se cree esta mesa permanente de encuentro/colaboración entre Pirates de Catalunya e ICV.
24
vots
implemented
Proposta (#2): Contraoferta
Escrit per XaviP el 18 Apr 14 a les 22:35.
Presentar una contraoferta, seria, por escrito. Sin factores que se dejan a entender. Creada en un pad. Y vista una posible fagotización, hablar de ello a afiliados en un correo oficial.

Llegiu els 31 comentaris o proposeu una solució >>

Adhesión ADSP (Lleida)  
Escrit per carlos1377 el 19 Feb 14 a les 13:06. Categoria global: Economia. Finalitzada
En el següent enllaç podeu llegir el document online:
http://issuu.com/audienciapublicalleida/docs/audiencia_serveis_publics_lleida

I en aquest altre, si us interessa, us el podeu descarregar clikant sobre la imatge del document:
http://issuu.com/home/publications?q=Audiencia%20serveis%20publics%20lleida

Recordeu que també podeu veure l'streaming íntegre
http://bambuser.com/v/4269144 http://bambuser.com/v/4269144

Iniciativa Local en defensa de los Servicios Públicos
2
vots
implemented
Proposta (#1): Adhesión ADSP (Lleida)
Escrit per carlos1377 el 19 Feb 14 a les 13:06.
Adhesión formal.
-1
vots
implemented
Proposta (#2): NO adhesión ADSP (Lleida)
Escrit per carlos1377 el 19 Feb 14 a les 13:08.
NO a la adhesión formal
9
vots
implemented
Proposta (#3): Apoyo a la Iniciativa, pero sin adhesión
Escrit per carlos1377 el 19 Feb 14 a les 13:09.
Sin involucrar recursos ni materiales, ni humanos a esta iniciativa

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

URGENT: Donar suport a la consulta popular sobre la MAT  
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:05. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
La instal·lació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT), que trinxa completament el territori gironí i que per la seva idiosioncràsia representa un gran perill per a les persones que habiten les poblacions per on passa, s'ha fet sense informar correctament ni consultar la ciutadania. El mateix Mario Monti, mediador europeu sobre la MAT ha parlat en diverses ocasions de la necessitat d'una consulta popular al respecte, cosa que s'ha dut a terme en els territoris de la Catalunya Nord (que pertanyen a l'estat Francès).

Els col·lectius No a la MAT proposen una consulta popular alternativa oberta a tota la ciutadania que tindrà lloc el 26 de Gener a Santa Coloma de Farners de manera presencial però que actualment ja s'està duent a terme per internet i en la qual tots i totes podem votar, ja que ens afecta de manera directa o indirecta.

Com a Pirates, que defensem el dret a decidir-ho tot, proposem donar suport públic a la consulta, convidar tots els nostres afiliats i amics a participar-hi a nivell individual i utilitzar els mitjans al nostre abast per ajudar els col·lectius organitzadors a donar-la a conèixer.
44
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport públic a la consulta popular
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:05.
Manifestar el nostre suport públic a la consulta ja que entra dins la filosofia dels nostres estatuts. Fer-ho per tots els mitjans possibles: entrada al bloc pirata, nota de premsa, xarxes socials i el que se'ns acudeixi.
23
vots
implemented
Proposta (#2): Convidar tots els pirates, afiliats i amics a participar-hi
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:06.
Convidar tots els pirates, amics, afiliats i simpatitzants, per mitjà de circular-email, xarxes socials, bloc, etc... a donar suport a la consulta participant-hi.

Es pot fer per internet en aquest enllaç i no cal residir a cap de les poblacions directament afectades pel projecte:

http://www.consultamat.org/index.php
6
vots
implemented
Proposta (#3): Donar suport logístic a la consulta
Escrit per belbosCk el 9 Jan 14 a les 10:09.
Contactar amb els organitzadors i oferir-los de posar els mitjans pirates a la seva disposició per tal que la consulta sigui un èxit de participació.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Unirse a la iniciativa No Somos Delito  
Escrit per dario el 25 Jan 14 a les 21:02. Categoria global: Justícia. Finalitzada
Manifiesto: http://nosomosdelito.net/sample-page/

## Esta votación finalizará el día 15 de febrero. ##

"La próxima reforma del Código Penal planteada por el Gobierno criminaliza algunas estrategias de economía doméstica, el apoyo a personas que nacieron en otros países, así como la libertad de expresión y la protesta social. Su aprobación supondría un cambio radical del modelo actual, donde lo importante no es lo que hayas hecho sino quién eres y de qué recursos dispones."
34
vots
implemented
Proposta (#1): Unirse a la iniciativa
Escrit per dario el 25 Jan 14 a les 21:02.
La reforma del Código Penal y la Ley de Seguridad Ciudadana son ataques directos contra nuestras libertades.

Propongo unirnos a la plataforma, colaborar con las organizaciones que participan y darle difusión, en forma de comunicado en el blog y en redes sociales, así como entre los afiliados.

Adhesiones actuales: http://nosomosdelito.net/adhesiones/

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Donar suport al Casal Autogestionat d'Igualada - Espai pels Somnis  
Escrit per dario el 25 Jan 14 a les 21:21. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Carta de suport: https://cat.piratenpad.de/ep/pad/view/ro.5Wqmj7qsKPr3Un$nTN8a9nj/latest

# La votació finalitza el dia 8 de febrer #

A Igualada fa sis mesos es va okupar el Casal Interparroquial, propietat del Bisbat de Vic. Els pirates d'Igualada hem estat acollits en el seu projecte, amb accés i ús de les instalacions, i volem donar-li suport.

Demanem que es llegeixi la carta i es decideixi si donar suport i fer difusió de la situació que estan passant, amb un desnonament dictat sense argumentació i sense haver-se celebrat judici, a més d'iniciar-se el procés per la via penal directament, en comptes de fer-ho per la civil.
16
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport
Escrit per dario el 25 Jan 14 a les 21:21.
Donar suport al projecte del Casal davant del desnonament dictat pel dia 13 de febrer.

Més informació a: http://espaispelssomnis.blogspot.com.es/

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Mesures per protegir la privacitat enfront del hacking Gallardón  
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:09. Categoria global: Privacitat. Finalitzada
###########
La votació es tancarà el dia 11 d'Octubre.
###########

En una notícia publicada avui a El País, s'indica que l'equip del ministre de l'Interior, Alberto Ruiz Gallardón, està preparant una llei per vulnerar llibertats fonamentals com el dret a la privacitat tot repartint troians que s'instal·lin als nostres dispositius: tablets i ordinadors (la qual cosa també voldrà dir telèfons). Podeu llegir-la aquí: http://is.gd/hdWUFZ

Davant aquesta situació de vulnerabilitat ciutadana, proposo que Pirates de Catalunya iniciï una sèrie de mesures, que podem anar implementant a partir d'aquest fil.
40
vots
implemented
Proposta (#1): Examinar amb lupa el procés de redacció de la nova llei
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:09.
Que el nostre equip jurídic examini amb lupa el procés de redacció de la nova llei i que Pirates de Catalunya es dediqui sistemàticament a denunciar per tots els mitjans possibles: Mass Media, internet... tot el que sobrepassi la llei o intenti canviar-la per retallar-nos drets.
20
vots
implemented
Proposta (#2): Denúncia de la llei un cop aprovada
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:10.
Un cop aprovada la llei, denúncia si cal als jutjats de tot allò que sigui inconstitucional o vulneri alguna llei, com la de protecció de dades, etc. També difusió viral a internet i a mass media.
24
vots
implemented
Proposta (#3): Mesures de protecció
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:14.
Estudiar mesures de protecció del nostre hardware i software com per exemple la programació d'antitroians per a tots els SO; workshops divulgatius sobre com protegir la nostra privacitat en tots els SO; eines per evitar aquest tipus de hacking, etc.

Alhora, estudiar mesures de protecció legal per prevenir i evitar els problemes que puguin tenir les persones que utilitzin els nostres materials per protegir la seva privacitat.
22
vots
implemented
Proposta (#4): Fer una campanya d'alerta ciutadana
Escrit per enricpineda el 24 Sep 13 a les 09:38.
Ja que Gallardón juga amb l'avantatge del més que possible desconeixement de la ciutadania en general sobre aquests temes, proposo que Pirates de Catalunya (o la Confederación) engegui una campanya d'educació i alerta ciutadana explicant què significa el nou Codi Penal de l'infame "ministre progresista" del PP.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Poder-se confederar amb qualsevol partit pirata (sigui o no del PPI)  
Escrit per muriel el 20 Apr 13 a les 17:27. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Vaig descobrir l'altre dia que tenim això als estatuts:
---------------
Disposició addicional segona. Possibilitat de federació.

Pirates de Catalunya es podrà federar amb altres partits pirates membres de Pirate Parties International, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes.

Disposició addicional tercera. Possibilitat de confederació.

Pirates de Catalunya es podrà confederar juntament amb altres partits polítics que pertanyin a Pirate Parties International, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes.
----------------

Això obliga a que si volem fer una confederació amb els altres partits
han de ser membres del PPI.

Hi ha moltes raons per les quals penso que això és molt mala idea. He
aquí unes quantes:

1) Tenint en compte que el PPI només té una assemblea general un cop l'any, que aquests dos dies solen estar saturats de discussions interminables i que normalment no dóna temps d'atendre totes les sol·licituds, és altament probable que acceptar un petit partit regional com a membre observador es consideri que no és prioritari i es deixi per la propera reunió de l'any següent (com ja li va passar als Pirates de Galícia l'any passat, que encara estan esperant).

Això vol dir que fer-se membre del PPI es pot allargar fins a dos anys o més fàcilment. Ara mateix, amb aquest paràgraf als estatuts NO ens podríem federar (confederar?) amb els Pirates de Galícia!! I això que són amb els que portem més temps d'acord en formar una Confederació! Ja no parlem de tota la resta de partits com Pirates de la Rioja o els que es fundin pròximament.

[....]
48
vots
implemented
Proposta (#1): Treure dels estatuts el requisit que els partits hagin de ser membres del PPI
Escrit per muriel el 20 Apr 13 a les 17:27.
Treure "membres de Pirate Parties International" del la disposició addicional segona, i substituir "polítics que pertanyin a Pirate Parties International" per "partits pirates" a la disposició addicional tercera.

Si no es modifica res més els paràgrafs quedarien:

"Pirates de Catalunya es podrà federar amb altres partits pirates, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes."

"Pirates de Catalunya es podrà confederar juntament amb altres partits pirates, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes."
2
vots
implemented
Proposta (#2): Treure dos requisits: que els partits hagin de ser membres del PPI i temps
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:00.
Com en la solució #1, hauriem de treure la condició de ser membres del PPI, però tractant-se de partits pirates, no veig perque s'ha de votar dues vegades.

Amb una vegada hauria de servir. En el cas de partits NO pirates, llavors ho faria en dues votacions separades per un mes. Amb això podem reaccionar davant de possibles situacions inesperades (com la irrupció d'una plataforma ciutadana, canvis en el panorama polític, etc) amb un mínim d'agilitat.
7
vots
implemented
Proposta (#3): Treure dels estatuts el requisit de ser membres de PPI i rebaixar el temps
Escrit per paco el 15 May 13 a les 16:32.
Donat que segons els estatuts actuals exigeixen un temps màxim de tres mesos entre dos assemblees, no podem exigir fer dos asemblees separades per un mínim de 3 mesos per fer res, perquè això obligaria a fer dues assemblees separades amb exactament 3 mesos, com vam haver de fer al setembre i desembre per poder modificar el reglament.

Per tant, proposo una solució que només varia respecte a la número 1 en el temps que ha de passar entre les dues assemblees, si ho deixem en dos mesos hi ha un marge de temps d'un mes per poder fer la segona assemblea.

A més els estuatuts oficials estan en castellà, el que hi ha a la web es una traducció al català. Evidentment no podem barrejar dos idiomes, així que el text ha de ser aprovat en castellà. Potser es podria aprovar en català, pero aleshores crec recordar que cal fer-ho en ELS DOS idiomes, ja que els estatuts s'han d'enviar al Registro de partidos políticos del Ministerio de Interior.
A mes... Es pot modificar una disposició adicional? O caldria afegir una nova disposició adicional que modifiqui l'altra? Consulteu a Jurídic, que per això els tenim...

Respecte al text, podria quedar com:

Posibilidad de Federación
Al Pirates de Catalunya se podrán federar y podrá ser federado a otros partidos piratas, siempre que se decida por decisión de dos Asambleas Generales, entre las cuales equidiste un periodo mínimo temporal de 2 meses naturales. Se establece la posibilidad de candidaturas mixtas.

Posibilidad de Confederación.
El Pirates de Catalunya se podrá confederar junto con otros partidos políticos piratas, siempre que se decida por decisión de dos Asambleas Generales, entre las cuales equidiste un periodo mínimo temporal de 2 meses naturales. Se establece la posibilidad de candidaturas mixtas.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Patrocinar projecte Transparencia de cuentas públicas des de la Confederació  
Escrit per dario el 15 Sep 13 a les 21:11. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
###############
Aquesta votació es tanca el dia 5 d'octubre.
###############

"Transparencia de Cuentas Públicas es una plataforma web donde la sociedad podrá consultar y entender fácilmente los principales indicadores económicos de su administración local, provincial o autonómica."

Recentment aquest projecte ha fet un Goteo a http://goteo.org/project/transparencia-de-cuentas-publicas però al ser en ple agost no ha estat fàcil organitzar-nos a nivell Confederació per tal de decidir si donar-li suport.

Des dels diferents delegats a la Confederació hem parlat amb el promotor i ens comenta que podem fer la donació de patrocini (500€) en les properes setmanes, si així ho decidim.

Altres membres de la Confederació ja s'han posat en marxa i han obert aquest formulari per fer donacions: https://piratasdegalicia.org/web/crowdfunding-para-transparencia-de-cuentas-pub licas

Així, aquesta votació és per decidir si els Pirates de Catalunya estem d'acord en fer-ho i col·laborar-hi com a Confederació.
27
vots
implemented
Proposta (#1): Vull donar suport a la Confederació per patrocinar el projecte
Escrit per dario el 15 Sep 13 a les 21:11.
Vull donar suport a la Confederació per patrocinar el projecte Transparencia de cuentas públicas, col·laborant a completar la quantitat que es donarà, tenint en compte que Piratas de Galicia ja té 170€ (a data de 24 de setembre).

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Convenio Sectorial TIC.  
Escrit per javierramos el 20 Mar 13 a les 16:40. Categoria global: Treball. Finalitzada
#Esta votación finalizará el 15 de julio de 2013#

El próximo més de Julio caducará el actual convenio sectorial TIC. De acuerdo con la nueva reforma laboral, una vez caduque el convenio, las empresas podrán acogerse al estatuto de los trabajadores y la negociación individual, en lugar del acogerse al actual convenio. Esto supone una pérdida sustancial de derechos de los trabajadores TIC (bajada de sueldos, incremento de la jornada laboral, pérdida de beneficios sociales, etc.).

La no renovación del convenio no es algo que suceda porque sí. Las grandes empresas del sector tienen paralizada la negociación, y ya se están frotando las manos pensando en las nuevas condiciones que podrán imponer a los trabajadores. Estas empresas tienen nombre: CAPGEMINI, ACCENTURE, IBM, EVERIS e INDRA. La sectorial de CC.OO. del sector (COMFIA) ya está llevando a cabo mobilizaciones para pedir a estas empresas que desbloqueen la negociación del convenio.
4
vots
implemented
Proposta (#1): Apoyo y petición.
Escrit per javierramos el 20 Mar 13 a les 16:40.
Dar nuestro apoyo como partido a COMFIA y pedir a las empresas que desbloqueen la negociación del convenio sectorial.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Que fer per acabar amb el bipartidisme?  
Escrit per Ferdinand el 10 Jul 13 a les 22:23. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
==== Aquesta votació acabarà al 31 d'agost de 2013 ====

Fa fa més de 2 anys del mític #nolesvotes i els resultats en els baròmetres segueixen sent similars; el PP i el PSOE perden força en votants però, per les imperfeccions del propi sistema i per la desafecció política els resultats segueixen sent similars: bipartidisme. Tot i que el llegat de #nolesvotes ha sigut increïblement important, molt material, la denúncia col·lectiva contra la casta política i el dèficit democràtic del PP, PSOE y CiU, mirant-ho en perspectiva, i sense menysprear la ingent tasca, opino que el seu major defecte va ser el no canalitzar el com combatre l’enemic al que van desenmascarar bé, passant a ser una campanya més aviat informativa i de denúncia tot deixant de banda el com hackejar el sistema electoral de forma efectiva per a aconseguir-ho.
16
vots
implemented
Proposta (#1): Treballar sobre l'estratègia política de "La campanya per acabar amb el mal"
Escrit per Ferdinand el 10 Jul 13 a les 22:23.
Resum: (Avís, no es tracta de fer una coalició ni anar junts a les eleccions) Es tracta d'una estratègia a nivell electoral per fer tombar, definitivament, als partits majoritaris. Consistent en utilitzar la primera setmana de campanya electoral per sumar els espais electorals de tots els partits que s'hi sumin i fer una campanya neutral "creant marca" que ajudi a trencar amb el "vot útil", el bipartidisme i escampi per la societat la confiança en deixar de banda el "votar a un partit per por a que surti l'altre" o sota la teoria del "menys dolent".

Durant la segona setmana de campanya, cada partit faria la seva propia.

En català: http://thinkship.cc/ca/la-campana-definitiva/
En castellà: http://thinkship.cc/la-campana-definitiva-2/

Això no suposa carta blanca, ja que mentre es treballi o durant un periode un cop acabada de treballar la proposta, si algun afiliat creu que s'ha de canviar, modificar o ratificar quelcom podrà proposar-ho al Sistema de Participació Ciutadana.
16
vots
implemented
Proposta (#2): Estratègia addicional: enviament de propaganda electoral
Escrit per dario el 19 Jul 13 a les 00:28.
A més d'emprar els espais electorals, proposo que els partits participants en la campanya organitzin i comparteixin l'enviament de propaganda electoral.

Aquesta proposta pretén establir uns límits raonables que minimitzin la despesa econòmica i l'empremta ecològica.

L'enviament constitueix un mitjà per superar el silenci sobre els partits extraparlamentaris als mitjans de comunicació, que estàn subjectes a la llei electoral i la distribució del temps en antena en funció de la representació obtinguda. Al fer-se entre tots els membres, la despesa es reparteix i l'exposició s'augmenta per sobre del que es pot aconseguir invertint el mateix en cartelleria, que només arriba a un part molt inferior i aleatòria de la població.

Per desgràcia, Internet no és suficient encara, pel que ens hem de plantejar estratègies fora de la xarxa.

Així, l'enviament consistiria en informació dels partits participants, emprant el material més econòmic i de mínim gramatge (dins d'una certa qualitat) possible. No s'enviaria butlleta ni sobre, és innecesari. A més, es faria un únic enviament per llar. Per a tot això cal un estudi en profunditat dels requeriments i quantitats en els que ens mouriem.

Si no es pot arribar a tot el territori, es realitzarà un estudi per concentrar els enviaments en les zones que els participants considerin més interessants i/o efectives.

Cada enviament surt entre 0,006 i 0,009€, sense comptar el cost del contingut, a multiplicar pel número d'enviaments i a repartir entre els participants. Tota la legislació (preus inclosos) al respecte es pot trobar als següents enllaços:

http://www.portalelectoral.es/content/view/24/40/1/6/
http://books.google.es/books?id=9MiSGwgS7_4C&pg=PA338&lpg=PA338&dq=orden+minist erial+env%C3%ADo+electoral&source=bl&ots=MG3EB09_MJ&sig=I4O22PRE6QFEWo4vQf65yts1 D4A&hl=ca&sa=X&ei=q2ToUfbQAseJ7Abf3oHYBg&redir_esc=y#v=onepage&q=orden%20ministe rial%20env%C3%ADo%20electoral&f=false
http://www.discapnet.es/Castellano/areastematicas/derechos/legislacionsobredisc apacidad/buscador/paginas/xjuris_TS.aspx?IdLegis=3519818

El criteri per distribuir la despesa serà acordada pels partits, així com la distribució final dels enviaments i el contingut, publicat amb anterioritat i de forma transparent en les seves respectives webs i perfils socials, per tal de rebre feedback dels simpatitzants i afiliats.
2
vots
implemented
Proposta (#3): Anar en coalició amb altres partits afins
Escrit per pinger el 20 Jul 13 a les 23:49.
A efectes electorals, ja sabem com funciona la llei, i molts petits no compten per res. O anem tots a una, o molts petits fent la guerra per la seva banda no avançarem pas.

La solució 1 es bona però incomplerta si tenim en compte la maleïda llei electoral.


Tindre un programa comú, es imprescindible.
Un exemple podria ser:
1. Lluita contra la corrupció
2. Drets humans (sanitat, educació, alimentació i habitatge per a tothom, ara tenim bancs nacionalitzat amb cases)
3. Dret a decidir no només cada 4 anys, sino sempre que afecti de forma important a la població
4. Energia i mobilitat verda.

No en aquest ordre, ni amb aquests temes, però us podeu fer una idea.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport oficial i adherir-nos a la Plataforma Comisión de la Verdad  
Escrit per dario el 28 Jun 13 a les 19:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
### Votació oberta fins el 15 d'Agost de 2013. ###

La Plataforma Comisión de la Verdad és una iniciativa per crear un moviment unitari que lluiti per crear una Comissió de la Veritat sobre els crims del franquisme.

Manifest: http://comisionverdadfranquismo.com/manifiesto-de-las-victimas/

Aquesta plataforma, a més de la creació de la Comissió, vol que l'Estat condemni el cop d'estat i la dictadura, derogar la llei d'amnistia i obrir investigacions (nadons robats, fosses comuns, etc), de les que es derivi la devolució de patrimoni expol·liat pel franquisme, retirar símbols franquistes i tota altra acció necessària.
25
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport, difusió i adherir-nos la plataforma
Escrit per dario el 28 Jun 13 a les 19:22.
Donar suport oficial i promoure la plataforma, publicant al blog, recollir firmes i qualsevol altra acció que es plantegi.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Presupuesto 2013  
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
====Fecha Límite: 18 Agosto 23.59h====

Conocido por todos el límite de Déficit que el Gobierno de España autoriza a Catalunya, cifrado en el 1,58%, y que estamos utilizando el Presupuesto Prorrogado del Año 2012, el Govern tiene limitadas opciones. Mantener los Presupuestos actuales o crear otros. En esta segunda opción cabe la posibilidad de hacerlos hasta el tope de déficit permitido.
Así, por votación pública, Pirates de Catalunya solicita al Govern de la Genalitat que:
-2
vots
implemented
Proposta (#1): Cree unos Presupuestos Nuevos para 2013 con el Límite del 1,58% de Déficit
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32.
...
-5
vots
implemented
Proposta (#2): Prorrogue los Actuales Presupuestos con el límite del 1,58% de Déficit.
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:36.
...
-4
vots
implemented
Proposta (#3): Estabilidad Presupuestaria
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:38.
Déficit 0, e incluso con superhábit que permita enjuagar parte de los 3.500 millones de deuda actual de la Generalitat y evitar el pago de intereses.
10
vots
implemented
Proposta (#4): Aplicar mesures Keynesianes, ignorant el límit imposat per l'estat
Escrit per kenneth el 5 Aug 13 a les 10:11.
En plena recessió, i vist el fracàs estrepitós de les mesures d'austeritat a l'economia (vegi's el cas de Grècia, Portugal, Itàlia, Espanya, etc...), pot ser convenient ignorar les pressions del FMI/BM.

El mateix FMI ha reconegut que les seves mesures d'austeritat han agreujat la situació a Grècia. ( http://economia.elpais.com/economia/2013/06/06/actualidad/1370474173_820633.htm l )

Així doncs, per què seguir una recepta que no s'ha mostrat exitosa, i que està basada en una teoria economica que s'ha demostrat que es sostenia en base a un seguit d'errors en un full de càlcul??? ( http://www.expansion.com/2013/04/17/economia/1366218829.html )

Fora d'un context de crisi com el que vivim, sóc plenament partidari del dèficit zero, però em temo que ara mateix no toca.

Això no implica que no s'hagin de buscar formes més eficients de racionalització de la despesa pública (a on hi ha moltíssim marge per a retallar despesa sense afectar a CAP servei).

Menys externalització de serveis públics, més inversió pública en infraestructures i més mesures per a ajudar als més necessitats, si cal, superant el límit de dèficit establert pel govern espanyol.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport oficial i promoure ECI Let me vote  
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:40. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Pàgina oficial: http://www.letmevote.eu/

### Votació oberta fins el 15 de Juny de 2013. ###

Let Me Vote és una Iniciativa Ciutadana Europea per garantir el dret de vot als ciutadans europeus fora del seu país d'origen. Actualment només poden votar en eleccions locals i europees. Es pretén ampliar-ho a totes les eleccions: autonòmiques i nacionals.

Només a Catalunya estem parlant d'unes cent mil persones en règim comunitari [0] (tot i que és més ampli que la UE), però a Espanya, representa més de dos milions de persones de la UE, que votaran a les properes europees.

Donar suport a aquesta ECI és defensar la participació ciutadana, defensant el dret de votar allà on vius, tenint en compte la lliure circulació de persones en la UE i l'article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans [1].

Nota: una ECI és l'equivalent europeu d'una ILP. A diferència de les ILPs espanyoles, les ECIs poden ser signades en línia només indicant les teves dades en formularis segurs allotjats a servidors de l'EuroParlament.

[0] http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/20 1209/Principales_resultados_30092012.pdf
[1] http://www.un.org/es/documents/udhr/#tabs-13
37
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport, difusió i fer accions per la ECI Let me vote
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:40.
Donar suport oficial i promoure ECI Let me vote, publicant al blog, recollir firmes i qualsevol altra acció que es pensi.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

2 3 4 5 6 7 8 9 ... Next >> 
Contingut sindicat