IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Mesures per protegir la privacitat enfront del hacking Gallardón  
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:09. Categoria global: Privacitat. Finalitzada
###########
La votació es tancarà el dia 11 d'Octubre.
###########

En una notícia publicada avui a El País, s'indica que l'equip del ministre de l'Interior, Alberto Ruiz Gallardón, està preparant una llei per vulnerar llibertats fonamentals com el dret a la privacitat tot repartint troians que s'instal·lin als nostres dispositius: tablets i ordinadors (la qual cosa també voldrà dir telèfons). Podeu llegir-la aquí: http://is.gd/hdWUFZ

Davant aquesta situació de vulnerabilitat ciutadana, proposo que Pirates de Catalunya iniciï una sèrie de mesures, que podem anar implementant a partir d'aquest fil.
40
vots
implemented
Proposta (#1): Examinar amb lupa el procés de redacció de la nova llei
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:09.
Que el nostre equip jurídic examini amb lupa el procés de redacció de la nova llei i que Pirates de Catalunya es dediqui sistemàticament a denunciar per tots els mitjans possibles: Mass Media, internet... tot el que sobrepassi la llei o intenti canviar-la per retallar-nos drets.
20
vots
implemented
Proposta (#2): Denúncia de la llei un cop aprovada
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:10.
Un cop aprovada la llei, denúncia si cal als jutjats de tot allò que sigui inconstitucional o vulneri alguna llei, com la de protecció de dades, etc. També difusió viral a internet i a mass media.
24
vots
implemented
Proposta (#3): Mesures de protecció
Escrit per belbosCk el 4 Jun 13 a les 11:14.
Estudiar mesures de protecció del nostre hardware i software com per exemple la programació d'antitroians per a tots els SO; workshops divulgatius sobre com protegir la nostra privacitat en tots els SO; eines per evitar aquest tipus de hacking, etc.

Alhora, estudiar mesures de protecció legal per prevenir i evitar els problemes que puguin tenir les persones que utilitzin els nostres materials per protegir la seva privacitat.
22
vots
implemented
Proposta (#4): Fer una campanya d'alerta ciutadana
Escrit per enricpineda el 24 Sep 13 a les 09:38.
Ja que Gallardón juga amb l'avantatge del més que possible desconeixement de la ciutadania en general sobre aquests temes, proposo que Pirates de Catalunya (o la Confederación) engegui una campanya d'educació i alerta ciutadana explicant què significa el nou Codi Penal de l'infame "ministre progresista" del PP.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Poder-se confederar amb qualsevol partit pirata (sigui o no del PPI)  
Escrit per muriel el 20 Apr 13 a les 17:27. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Vaig descobrir l'altre dia que tenim això als estatuts:
---------------
Disposició addicional segona. Possibilitat de federació.

Pirates de Catalunya es podrà federar amb altres partits pirates membres de Pirate Parties International, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes.

Disposició addicional tercera. Possibilitat de confederació.

Pirates de Catalunya es podrà confederar juntament amb altres partits polítics que pertanyin a Pirate Parties International, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes.
----------------

Això obliga a que si volem fer una confederació amb els altres partits
han de ser membres del PPI.

Hi ha moltes raons per les quals penso que això és molt mala idea. He
aquí unes quantes:

1) Tenint en compte que el PPI només té una assemblea general un cop l'any, que aquests dos dies solen estar saturats de discussions interminables i que normalment no dóna temps d'atendre totes les sol·licituds, és altament probable que acceptar un petit partit regional com a membre observador es consideri que no és prioritari i es deixi per la propera reunió de l'any següent (com ja li va passar als Pirates de Galícia l'any passat, que encara estan esperant).

Això vol dir que fer-se membre del PPI es pot allargar fins a dos anys o més fàcilment. Ara mateix, amb aquest paràgraf als estatuts NO ens podríem federar (confederar?) amb els Pirates de Galícia!! I això que són amb els que portem més temps d'acord en formar una Confederació! Ja no parlem de tota la resta de partits com Pirates de la Rioja o els que es fundin pròximament.

[....]
48
vots
implemented
Proposta (#1): Treure dels estatuts el requisit que els partits hagin de ser membres del PPI
Escrit per muriel el 20 Apr 13 a les 17:27.
Treure "membres de Pirate Parties International" del la disposició addicional segona, i substituir "polítics que pertanyin a Pirate Parties International" per "partits pirates" a la disposició addicional tercera.

Si no es modifica res més els paràgrafs quedarien:

"Pirates de Catalunya es podrà federar amb altres partits pirates, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes."

"Pirates de Catalunya es podrà confederar juntament amb altres partits pirates, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes."
2
vots
implemented
Proposta (#2): Treure dos requisits: que els partits hagin de ser membres del PPI i temps
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:00.
Com en la solució #1, hauriem de treure la condició de ser membres del PPI, però tractant-se de partits pirates, no veig perque s'ha de votar dues vegades.

Amb una vegada hauria de servir. En el cas de partits NO pirates, llavors ho faria en dues votacions separades per un mes. Amb això podem reaccionar davant de possibles situacions inesperades (com la irrupció d'una plataforma ciutadana, canvis en el panorama polític, etc) amb un mínim d'agilitat.
7
vots
implemented
Proposta (#3): Treure dels estatuts el requisit de ser membres de PPI i rebaixar el temps
Escrit per paco el 15 May 13 a les 16:32.
Donat que segons els estatuts actuals exigeixen un temps màxim de tres mesos entre dos assemblees, no podem exigir fer dos asemblees separades per un mínim de 3 mesos per fer res, perquè això obligaria a fer dues assemblees separades amb exactament 3 mesos, com vam haver de fer al setembre i desembre per poder modificar el reglament.

Per tant, proposo una solució que només varia respecte a la número 1 en el temps que ha de passar entre les dues assemblees, si ho deixem en dos mesos hi ha un marge de temps d'un mes per poder fer la segona assemblea.

A més els estuatuts oficials estan en castellà, el que hi ha a la web es una traducció al català. Evidentment no podem barrejar dos idiomes, així que el text ha de ser aprovat en castellà. Potser es podria aprovar en català, pero aleshores crec recordar que cal fer-ho en ELS DOS idiomes, ja que els estatuts s'han d'enviar al Registro de partidos políticos del Ministerio de Interior.
A mes... Es pot modificar una disposició adicional? O caldria afegir una nova disposició adicional que modifiqui l'altra? Consulteu a Jurídic, que per això els tenim...

Respecte al text, podria quedar com:

Posibilidad de Federación
Al Pirates de Catalunya se podrán federar y podrá ser federado a otros partidos piratas, siempre que se decida por decisión de dos Asambleas Generales, entre las cuales equidiste un periodo mínimo temporal de 2 meses naturales. Se establece la posibilidad de candidaturas mixtas.

Posibilidad de Confederación.
El Pirates de Catalunya se podrá confederar junto con otros partidos políticos piratas, siempre que se decida por decisión de dos Asambleas Generales, entre las cuales equidiste un periodo mínimo temporal de 2 meses naturales. Se establece la posibilidad de candidaturas mixtas.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Patrocinar projecte Transparencia de cuentas públicas des de la Confederació  
Escrit per dario el 15 Sep 13 a les 21:11. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
###############
Aquesta votació es tanca el dia 5 d'octubre.
###############

"Transparencia de Cuentas Públicas es una plataforma web donde la sociedad podrá consultar y entender fácilmente los principales indicadores económicos de su administración local, provincial o autonómica."

Recentment aquest projecte ha fet un Goteo a http://goteo.org/project/transparencia-de-cuentas-publicas però al ser en ple agost no ha estat fàcil organitzar-nos a nivell Confederació per tal de decidir si donar-li suport.

Des dels diferents delegats a la Confederació hem parlat amb el promotor i ens comenta que podem fer la donació de patrocini (500€) en les properes setmanes, si així ho decidim.

Altres membres de la Confederació ja s'han posat en marxa i han obert aquest formulari per fer donacions: https://piratasdegalicia.org/web/crowdfunding-para-transparencia-de-cuentas-pub licas

Així, aquesta votació és per decidir si els Pirates de Catalunya estem d'acord en fer-ho i col·laborar-hi com a Confederació.
27
vots
implemented
Proposta (#1): Vull donar suport a la Confederació per patrocinar el projecte
Escrit per dario el 15 Sep 13 a les 21:11.
Vull donar suport a la Confederació per patrocinar el projecte Transparencia de cuentas públicas, col·laborant a completar la quantitat que es donarà, tenint en compte que Piratas de Galicia ja té 170€ (a data de 24 de setembre).

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Convenio Sectorial TIC.  
Escrit per javierramos el 20 Mar 13 a les 16:40. Categoria global: Treball. Finalitzada
#Esta votación finalizará el 15 de julio de 2013#

El próximo més de Julio caducará el actual convenio sectorial TIC. De acuerdo con la nueva reforma laboral, una vez caduque el convenio, las empresas podrán acogerse al estatuto de los trabajadores y la negociación individual, en lugar del acogerse al actual convenio. Esto supone una pérdida sustancial de derechos de los trabajadores TIC (bajada de sueldos, incremento de la jornada laboral, pérdida de beneficios sociales, etc.).

La no renovación del convenio no es algo que suceda porque sí. Las grandes empresas del sector tienen paralizada la negociación, y ya se están frotando las manos pensando en las nuevas condiciones que podrán imponer a los trabajadores. Estas empresas tienen nombre: CAPGEMINI, ACCENTURE, IBM, EVERIS e INDRA. La sectorial de CC.OO. del sector (COMFIA) ya está llevando a cabo mobilizaciones para pedir a estas empresas que desbloqueen la negociación del convenio.
4
vots
implemented
Proposta (#1): Apoyo y petición.
Escrit per javierramos el 20 Mar 13 a les 16:40.
Dar nuestro apoyo como partido a COMFIA y pedir a las empresas que desbloqueen la negociación del convenio sectorial.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Que fer per acabar amb el bipartidisme?  
Escrit per Ferdinand el 10 Jul 13 a les 22:23. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
==== Aquesta votació acabarà al 31 d'agost de 2013 ====

Fa fa més de 2 anys del mític #nolesvotes i els resultats en els baròmetres segueixen sent similars; el PP i el PSOE perden força en votants però, per les imperfeccions del propi sistema i per la desafecció política els resultats segueixen sent similars: bipartidisme. Tot i que el llegat de #nolesvotes ha sigut increïblement important, molt material, la denúncia col·lectiva contra la casta política i el dèficit democràtic del PP, PSOE y CiU, mirant-ho en perspectiva, i sense menysprear la ingent tasca, opino que el seu major defecte va ser el no canalitzar el com combatre l’enemic al que van desenmascarar bé, passant a ser una campanya més aviat informativa i de denúncia tot deixant de banda el com hackejar el sistema electoral de forma efectiva per a aconseguir-ho.
16
vots
implemented
Proposta (#1): Treballar sobre l'estratègia política de "La campanya per acabar amb el mal"
Escrit per Ferdinand el 10 Jul 13 a les 22:23.
Resum: (Avís, no es tracta de fer una coalició ni anar junts a les eleccions) Es tracta d'una estratègia a nivell electoral per fer tombar, definitivament, als partits majoritaris. Consistent en utilitzar la primera setmana de campanya electoral per sumar els espais electorals de tots els partits que s'hi sumin i fer una campanya neutral "creant marca" que ajudi a trencar amb el "vot útil", el bipartidisme i escampi per la societat la confiança en deixar de banda el "votar a un partit per por a que surti l'altre" o sota la teoria del "menys dolent".

Durant la segona setmana de campanya, cada partit faria la seva propia.

En català: http://thinkship.cc/ca/la-campana-definitiva/
En castellà: http://thinkship.cc/la-campana-definitiva-2/

Això no suposa carta blanca, ja que mentre es treballi o durant un periode un cop acabada de treballar la proposta, si algun afiliat creu que s'ha de canviar, modificar o ratificar quelcom podrà proposar-ho al Sistema de Participació Ciutadana.
16
vots
implemented
Proposta (#2): Estratègia addicional: enviament de propaganda electoral
Escrit per dario el 19 Jul 13 a les 00:28.
A més d'emprar els espais electorals, proposo que els partits participants en la campanya organitzin i comparteixin l'enviament de propaganda electoral.

Aquesta proposta pretén establir uns límits raonables que minimitzin la despesa econòmica i l'empremta ecològica.

L'enviament constitueix un mitjà per superar el silenci sobre els partits extraparlamentaris als mitjans de comunicació, que estàn subjectes a la llei electoral i la distribució del temps en antena en funció de la representació obtinguda. Al fer-se entre tots els membres, la despesa es reparteix i l'exposició s'augmenta per sobre del que es pot aconseguir invertint el mateix en cartelleria, que només arriba a un part molt inferior i aleatòria de la població.

Per desgràcia, Internet no és suficient encara, pel que ens hem de plantejar estratègies fora de la xarxa.

Així, l'enviament consistiria en informació dels partits participants, emprant el material més econòmic i de mínim gramatge (dins d'una certa qualitat) possible. No s'enviaria butlleta ni sobre, és innecesari. A més, es faria un únic enviament per llar. Per a tot això cal un estudi en profunditat dels requeriments i quantitats en els que ens mouriem.

Si no es pot arribar a tot el territori, es realitzarà un estudi per concentrar els enviaments en les zones que els participants considerin més interessants i/o efectives.

Cada enviament surt entre 0,006 i 0,009€, sense comptar el cost del contingut, a multiplicar pel número d'enviaments i a repartir entre els participants. Tota la legislació (preus inclosos) al respecte es pot trobar als següents enllaços:

http://www.portalelectoral.es/content/view/24/40/1/6/
http://books.google.es/books?id=9MiSGwgS7_4C&pg=PA338&lpg=PA338&dq=orden+minist erial+env%C3%ADo+electoral&source=bl&ots=MG3EB09_MJ&sig=I4O22PRE6QFEWo4vQf65yts1 D4A&hl=ca&sa=X&ei=q2ToUfbQAseJ7Abf3oHYBg&redir_esc=y#v=onepage&q=orden%20ministe rial%20env%C3%ADo%20electoral&f=false
http://www.discapnet.es/Castellano/areastematicas/derechos/legislacionsobredisc apacidad/buscador/paginas/xjuris_TS.aspx?IdLegis=3519818

El criteri per distribuir la despesa serà acordada pels partits, així com la distribució final dels enviaments i el contingut, publicat amb anterioritat i de forma transparent en les seves respectives webs i perfils socials, per tal de rebre feedback dels simpatitzants i afiliats.
2
vots
implemented
Proposta (#3): Anar en coalició amb altres partits afins
Escrit per pinger el 20 Jul 13 a les 23:49.
A efectes electorals, ja sabem com funciona la llei, i molts petits no compten per res. O anem tots a una, o molts petits fent la guerra per la seva banda no avançarem pas.

La solució 1 es bona però incomplerta si tenim en compte la maleïda llei electoral.


Tindre un programa comú, es imprescindible.
Un exemple podria ser:
1. Lluita contra la corrupció
2. Drets humans (sanitat, educació, alimentació i habitatge per a tothom, ara tenim bancs nacionalitzat amb cases)
3. Dret a decidir no només cada 4 anys, sino sempre que afecti de forma important a la població
4. Energia i mobilitat verda.

No en aquest ordre, ni amb aquests temes, però us podeu fer una idea.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport oficial i adherir-nos a la Plataforma Comisión de la Verdad  
Escrit per dario el 28 Jun 13 a les 19:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
### Votació oberta fins el 15 d'Agost de 2013. ###

La Plataforma Comisión de la Verdad és una iniciativa per crear un moviment unitari que lluiti per crear una Comissió de la Veritat sobre els crims del franquisme.

Manifest: http://comisionverdadfranquismo.com/manifiesto-de-las-victimas/

Aquesta plataforma, a més de la creació de la Comissió, vol que l'Estat condemni el cop d'estat i la dictadura, derogar la llei d'amnistia i obrir investigacions (nadons robats, fosses comuns, etc), de les que es derivi la devolució de patrimoni expol·liat pel franquisme, retirar símbols franquistes i tota altra acció necessària.
25
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport, difusió i adherir-nos la plataforma
Escrit per dario el 28 Jun 13 a les 19:22.
Donar suport oficial i promoure la plataforma, publicant al blog, recollir firmes i qualsevol altra acció que es plantegi.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Presupuesto 2013  
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
====Fecha Límite: 18 Agosto 23.59h====

Conocido por todos el límite de Déficit que el Gobierno de España autoriza a Catalunya, cifrado en el 1,58%, y que estamos utilizando el Presupuesto Prorrogado del Año 2012, el Govern tiene limitadas opciones. Mantener los Presupuestos actuales o crear otros. En esta segunda opción cabe la posibilidad de hacerlos hasta el tope de déficit permitido.
Así, por votación pública, Pirates de Catalunya solicita al Govern de la Genalitat que:
-2
vots
implemented
Proposta (#1): Cree unos Presupuestos Nuevos para 2013 con el Límite del 1,58% de Déficit
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32.
...
-5
vots
implemented
Proposta (#2): Prorrogue los Actuales Presupuestos con el límite del 1,58% de Déficit.
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:36.
...
-4
vots
implemented
Proposta (#3): Estabilidad Presupuestaria
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:38.
Déficit 0, e incluso con superhábit que permita enjuagar parte de los 3.500 millones de deuda actual de la Generalitat y evitar el pago de intereses.
10
vots
implemented
Proposta (#4): Aplicar mesures Keynesianes, ignorant el límit imposat per l'estat
Escrit per kenneth el 5 Aug 13 a les 10:11.
En plena recessió, i vist el fracàs estrepitós de les mesures d'austeritat a l'economia (vegi's el cas de Grècia, Portugal, Itàlia, Espanya, etc...), pot ser convenient ignorar les pressions del FMI/BM.

El mateix FMI ha reconegut que les seves mesures d'austeritat han agreujat la situació a Grècia. ( http://economia.elpais.com/economia/2013/06/06/actualidad/1370474173_820633.htm l )

Així doncs, per què seguir una recepta que no s'ha mostrat exitosa, i que està basada en una teoria economica que s'ha demostrat que es sostenia en base a un seguit d'errors en un full de càlcul??? ( http://www.expansion.com/2013/04/17/economia/1366218829.html )

Fora d'un context de crisi com el que vivim, sóc plenament partidari del dèficit zero, però em temo que ara mateix no toca.

Això no implica que no s'hagin de buscar formes més eficients de racionalització de la despesa pública (a on hi ha moltíssim marge per a retallar despesa sense afectar a CAP servei).

Menys externalització de serveis públics, més inversió pública en infraestructures i més mesures per a ajudar als més necessitats, si cal, superant el límit de dèficit establert pel govern espanyol.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport oficial i promoure ECI Let me vote  
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:40. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Pàgina oficial: http://www.letmevote.eu/

### Votació oberta fins el 15 de Juny de 2013. ###

Let Me Vote és una Iniciativa Ciutadana Europea per garantir el dret de vot als ciutadans europeus fora del seu país d'origen. Actualment només poden votar en eleccions locals i europees. Es pretén ampliar-ho a totes les eleccions: autonòmiques i nacionals.

Només a Catalunya estem parlant d'unes cent mil persones en règim comunitari [0] (tot i que és més ampli que la UE), però a Espanya, representa més de dos milions de persones de la UE, que votaran a les properes europees.

Donar suport a aquesta ECI és defensar la participació ciutadana, defensant el dret de votar allà on vius, tenint en compte la lliure circulació de persones en la UE i l'article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans [1].

Nota: una ECI és l'equivalent europeu d'una ILP. A diferència de les ILPs espanyoles, les ECIs poden ser signades en línia només indicant les teves dades en formularis segurs allotjats a servidors de l'EuroParlament.

[0] http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/20 1209/Principales_resultados_30092012.pdf
[1] http://www.un.org/es/documents/udhr/#tabs-13
37
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport, difusió i fer accions per la ECI Let me vote
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:40.
Donar suport oficial i promoure ECI Let me vote, publicant al blog, recollir firmes i qualsevol altra acció que es pensi.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Suport a l'Ester Quintana  
Escrit per ivan el 2 Jan 13 a les 16:32. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
A hores d'ara, deu ser del tot conegut per vosaltres el cas de l'Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull la vesprada de la darrera vaga general 14N del 2012 al Passeig de Gràcia entre Casp i Ronda de Sant Pere.
Es dóna la estranya coincidència que un dels símbols de suport ha estat tapar-se l'ull amb un "pegat", justament un símbol Pirata. Actualment, existeix la campanya OjoConTuOjo.
Cadascú de forma individual, ja pot enviar la seva foto i donar el seu suport. Però també seria bona idea que de forma col·lectiva, aprofitant alguna reunió, ens féssim una fotografia, enviant-la de part de Pirates de Catalunya. Per això proposo la solució 1.

A més a més, l'Ester té una querella (http://www.vilaweb.cat/noticia/4066477/20121218/admesa-tramit-querella-dester- quintana-mossos.html ) en curs contra els responsables de la BRIMO que li han provocat la pèrdua de l'ull, a la que proposo donar suport. Per això proposo una segona solució.

Voldria concloure donant les gràcies més sinceres per la decisió de lluitar de l'Ester; només amb la seva decisió i el recolzament de molts ha estat possible forçar la dimissió de Sergi Pla i la sortida de Felip Puig de la conselleria d'Interior. Per altra banda, voldria donar satíricament "les gràcies" a aquests 2 últims i al cos de la BRIMO en general pel nombre de "pirates catalans" que han generat; cada cop som més la gent que "portem un pegat a l'ull".

#ÀnimsEster !
36
vots
implemented
Proposta (#1): Suport a l'Ester mitjançant la campanya Ojocontuojo
Escrit per ivan el 2 Jan 13 a les 16:32.
Fer-nos una fotografia col·lectiva, aprofitant alguna reunió, on sortim amb un pegat a l'ull esquerre, i enviar-la de part de Pirata.cat, donant així suport a la campanya Ojocontuojo.
62
vots
implemented
Proposta (#2): Recolzar la querella de l'Ester
Escrit per ivan el 2 Jan 13 a les 16:42.
Recolzar la causa de l'Ester Quintana. Recolzem la querella de l'Ester, exigim que no sigui arxivada (com passa freqüentment amb aquest tipus de causes) i exigim un judici imparcial on es depurin responsabilitats (per l'experiència de la vaga 29M del 2012 sembla que hi ha jutges que responen als designis del Departament d'Interior).

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Apoyar la iniciativa Guanyem Barcelona  
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 12:59. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Guanyem Barcelona pretende ser un espacio de confluencia para ciudadanos, movimientos sociales, asociaciones (vecinales, temáticas...) y organizaciones políticas.

Sus principios y compromisos están reflejados en https://guanyembarcelona.cat/es/compromisos/ . Se resumen en:
- Garantizar derechos básicos y una vida digna a todas las personas
- Impulsar una economía con justicia social y ambiental
- Democratizar las instituciones (transparencia y participación directa)
- Asumir un compromiso ético con la ciudadanía

Para más información podéis leer su manifiesto en https://guanyembarcelona.cat/es/firma/

Abro esta votación para decidir si Pirates de Catalunya debe apoyar esta iniciativa y para decidir si debemos colaborar con Guanyem, ofreciendo nuestra ayuda en áreas clave. Esta votación no trata sobre una posible coalición, que si en algún momento se propone, deberá ser votada únicamente por la agrupación local de Barcelona.

--- La votación se cerrará el 11 de julio de 2014 a las 23:59 ---
32
vots
implemented
Proposta (#1): Apoyar oficialmente el manifiesto de Guanyem Barcelona
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 12:59.
Apoyar el manifiesto de Guanyem y solicitar su firma por boletín y redes sociales.
30
vots
implemented
Proposta (#2): Ofrecer nuestra ayuda con herramientas de participación y trabajo en red
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 13:01.
Para poder garantizar el mayor rigor democrático, transparencia y participación ciudadana que sea posible.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Renovació dels afiliats  
Escrit per poqueque el 29 May 14 a les 12:02. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Actualment, l'afiliació a Pirates de Catalunya es gratuita i per sempre, sempre que l'afiliat no es doni de baixa. Això porta a que no hi hagi motivació per que l'afiliat es doni de baixa si ja no està interessat en el projecte i fa que hi hagin afiliats "fantasmes" que no participen i potser ni tant sols ja voten Pirata.

Estem comptant que som 1000 afiliats però aquesta xifra no es real. Crec que sería important saber si els nostres afiliats passius volen seguir afiliats o no i tenir així unes xifres reals d'afiliats.

Tancament de la votació: 6 juliol 2014
-31
vots
implemented
Proposta (#1): Caducitat de l'afiliació després d'un any d'inactivitat
Escrit per poqueque el 29 May 14 a les 12:02.
Avisar per correu electrònic als afiliats quan portin 11 mesos d'inactivitat (cap donació, cap pagament de quota voluntaria i cap votació al Sistema de Participació Ciutadana) amb un enllaç per que renovin gratuitament la seva afiliació per 1 any més. En cas de no renovar voluntariament la seva afiliació, donar-los de baixa als 12 mesos d'inactivitat.
-33
vots
implemented
Proposta (#3): Enviament de tres correus consecutius
Escrit per pautax el 29 May 14 a les 19:46.
Enviar tres correus consecutius d'avis, amb un mes de marge entre cadascun d'ells, amb un enllaç que clicant-lo asseguri la seva continuïtat com afiliat. El enviament d'aquest correu hauria de ser anunciat per xarxes, de manera que si un afiliat no el rebés, pugues reclamar-lo o fer saber al partit el seu nou correu.
27
vots
implemented
Proposta (#4): No donar de baixa a ningú
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:12.
Ningú fa nosa a Pirates. Si es vol saber quanta gent activa hi ha, hi ha altres formes de saber-ho sense haver de fer fora a ningú. Es pot saber quantes persones han participat en les llistes de treball en els últims mesos, quanta gent obre els butlletins, quanta s'ha posat quota voluntària d'afiliació, quanta vota al SPC, etc.

Fent fora a gent no guanyem res, i perdem molt, doncs la gent que s'ha afiliat ho ha fet perquè simpatitza amb el nostre ideari, i el fet que no siguin actius ara no vol dir que el dia de demà no es puguin implicar més si una iniciativa els hi agrada.

Tenim una base de dades de més de mil persones que reben les nostres comunicacions, cosa que ens ajuda molt en la difusió, i no suposa cap problema a nivell tècnic ni de presa de decisions. Donar de baixa a una part dels afiliats suposa eliminar-los d'aquesta base de dades, i perdre part de la nostra capacitat de difusió. A més a més, estem en ple procés de reorganització i volem iniciar l'expansió territorial, no sabem qui es podria arribar a implicar si la situació i l'organització interna canvien radicalment; o si hi ha gent que no vol participar a nivell de Catalunya però estaria disposada a tirar endavant una territorial, o vindria a una presentació al seu municipi.

Donar de baixa a gent per poder comptabilitzar quanta gent activa hi ha em sembla una forma molt agressiva de procedir, que podria causar que gent que dubtés entre quedar-se o no, decidís marxar. Hem d'intentar implicar als nostres afiliats, no fer-los fora seguint criteris arbitraris (els nostres estatuts no exigeixen una quota de participació).
48
vots
implemented
Proposta (#5): No donar de baixa a ningú, però incentivar la participació
Escrit per Babidi el 8 Jun 14 a les 10:31.
Si bé és cert que donar de baixa a afiliats és realment una pèrdua, i pot representar fer fora a afiliats que, tot i ser inactius ara, poden arribar a participar en un futur, també és cert que podria ser viable enviar notificacions mitjançant correu electrònic a aquells que no demostrin activitat, recordant-los on es troba pirates de catalunya, i el sistema de participació.

Així, pot incentivar-se el retorn d'aquells que no mostren activitats, sense ser necessari la seva expulsió.

Un exemple de portar a terme aquest tipus d'activitat, seria enviar un correu electrònic a qui no és actiu desde fa 6 mesos o més, en intervals de 6 mesos aproximadament.

Així, tindria noticies de pirates convidant-li a tornar a ser actiu (recordant-li com pot accedir al sistema, les últimes propostes a l'IdeaTorrent, etcètera), o donar-se de baixa del sistema (incloent les instruccions, o un enllaç per tal efecte), però sense repercusions o baixa sobre la seva afiliació de forma directe.
1
vots
implemented
Proposta (#7): Recordatori d'afiliació amb quota de zero euros
Escrit per paco el 12 Jun 14 a les 12:50.
No considero bona idea donar de baixa a ningú automàticament, però com cal comprovar que els afilaits continuen sent-ho, proposo el següent:

Considerant que als partits que cobren quota anual, la mateixa quota serveix per comprovar l'afiliació (si no paguen es donen de baixa) i nosaltres no tenim quota, proposo passar als afiliats que no s'han posat quota voluntària una quota anual de zero euros. Això només implicaria enviar-los un missatge amb una "factura" de zero euros, al que recordant-los que, si volen, poden pujar aquesta quota per col·laborar amb el manteniment del partit.

L'enviament es podria fer per email, però caldrà comprovar si hi ha missates retornats i, en aquest cas, intentar contactar amb l'afiliat per un altre mitjà (xarxes socials, telèfon, carta postal... ) per asegurar-nos de que els seus dades son correctes.

Llegiu els 9 comentaris o proposeu una solució >>

Apoyar la petición de una reforma fiscal justa y equitativa de Intermón Oxfam  
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:21. Categoria global: Economia. Finalitzada
----Esta votación se cerrará 31 de julio de 2014 a las 23:59h h.-----

Intermón Oxfam ha lanzado una iniciativa para pedir una reforma fiscal justa y equitativa, basada en los siguientes diez puntos:

"10 CAMBIOS NECESARIOS PARA UNA REFORMA FISCAL JUSTA

1.- La política fiscal debe combatir la desigualdad al margen de intereses partidistas, contribuyendo a una sociedad más justa y equitativa.

2.-Hay que recaudar lo suficiente para financiar un modelo social que garantice servicios públicos de calidad e igualdad de oportunidades.

3.-Se debe aplicar "tolerancia cero" al fraude fiscal, incluyendo medidas que pongan freno a la impunidad de los evasores.

4.-Los privilegios y la opacidad de los paraísos fiscales deben desaparecer.

5.-Recaudar más no puede suponer aumentar el esfuerzo fiscal de las clases medias y los más pobres. Quien más tiene, ha de contribuir más.

6.-Todos, empresas e individuos, deben tributar en función de su capacidad y de su actividad económica real, sin privilegios, ni excepciones.

7.-Las grandes fortunas y las rentas del capital tienen que contribuir en mayor medida, para reducir la presión sobre los salarios y el consumo.

8.-El sistema tributario tiene que ser progresivo y equitativo en su conjunto sin medidas que favorezcan los intereses de unos pocos.

9.-Los beneficios fiscales deben ser excepcionales y solo deben aplicarse, si permiten crear valor real y duradero (como la creación de nuevos empleos de calidad).

[....]
51
vots
implemented
Proposta (#1): Apoyar oficialmente la iniciativa por una reforma fiscal de IO
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:21.
Propongo apoyar oficialmente esta iniciativa, enviándola a nuestros afiliados y solicitando que firmen la petición, difundiéndola por redes sociales y haciendo un breve comunicado de apoyo.
19
vots
implemented
Proposta (#2): Incluir el decálogo de la petición de reforma de IO en nuestro programa
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:26.
Incluir el decálogo de la petición de reforma fiscal de Intermón Oxfam en nuestro programa económico, dadas las similitudes con nuestro programa económico de las europeas.
Informar por redes de nuestra decisión de incluirlo en nuestro programa.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Campanyes contra el TTIP  
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:39. Categoria global: Cooperació Internacional. Finalitzada
Aquesta votació és per diferents campanyes contra el TTIP. Cada pregunta és independent. Aquestes decisions també s'empraran com vots en un sentit o un altre en la Coordinadora Confederal.

###################################
# La votació acaba el día 11 de setembre a les 23:59 #
###################################

Les propostes giren al voltant del TTIP (Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió/Transatlantic Trade and Investment Partnership), també conegut com TAFTA.

De Wikipedia: és un acord de lliure comerç proposat entre la Unió Europea i els Estats Units. Els defensors diuen que l'acord donaria lloc a un creixement econòmic multilateral, mentre que els crítics diuen que augmentaria el poder empresarial i faria més difícil que els governs poguessin regular els mercats per al benefici públic.

Més informació a http://noalttip.blogspot.com.es/ i http://stop-ttip.es/
19
vots
implemented
Proposta (#1): Col·laborar amb la plataforma europea Stop TTIP
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:39.
http://stop-ttip.org/

Promoure i ajudar a recollir firmes per a la Iniciativa Ciutadana Europea per a que la Comissió Europea recomani al Consell rebutjar el TTIP i aturar el CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement).
17
vots
implemented
Proposta (#2): Adherir-nos a la plataforma espanyola No al TTIP
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:46.
http://noalttip.blogspot.com.es/

De la seva web:

Somos una campaña formada por movimientos sociales, organizaciones, colectivos, plataformas y asambleas ciudadanas que comparten una profunda preocupación por las diversas amenazas que plantean el Tratado Transatlántica de Comercio e Inversión (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP, por sus siglas en inglés, también conocido como Tratado de Libre Comercio Transatlántico o TAFTA) y el Tratado Unión Europea con Canada (Comprehensive Economic and Trade Agreement - CETA). Representamos intereses públicos muy diversos, incluyendo la protección del medio ambiente, la salud pública, la agricultura, los derechos de lo/as consumidore/as y la protección de las normas alimentarias y agrícolas, las normas sociales y laborales, los derechos de las personas trabajadoras, los derechos de las mujeres y la lucha contra la dominación patriarcal, el acceso público a la información y los derechos digitales y la defensa de los servicios públicos esenciales como la educación y el control público y social de los sistemas financieros, el bienestar animal, entre otros.
17
vots
implemented
Proposta (#3): Adhesió al manifest de la Plataforma catalana Contra el TTIP
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:54.
http://entrepoblesbarcelona.wordpress.com/2014/07/24/campanya-no-al-ttip/

Signar el manifest "Les persones, el medi ambient i la democràcia abans que els beneficis i els drets de les corporacions" promogut per Entrepobles i l'Observatori del Deute en la Globlalització.

Text: http://associaciosalutiagroecologia.wordpress.com/2014/06/18/la-plataforma-aigu aesvida-es-suma-a-la-campanya-noalttip/
4
vots
implemented
Proposta (#4): Convocar les manifestacions del dissabte 11 d'octubre
Escrit per dario el 3 Sep 14 a les 10:59.
http://www.stop-ttip-ceta-tisa.eu/es/

El dia 11 d'octubre es sortirà al carrer per manifestar-nos en contra del TTIP/TAFTA/CETA, cercant la mateixa victòria amb les manifestacions contra ACTA arreu d'Europa (amb Polònia al capdavant, que va ser la que va desequilibrar les negociacions).

Si no hi ha convocada cap manifestació per Barcelona, des de Pirates estudiariem convocar-la i a promoure-la a tots els col·lectius d'arreu de Catalunya.
12
vots
implemented
Proposta (#5): Sumar-nos a les manifestacions del dissabte 11 d'octubre
Escrit per muriel el 3 Sep 14 a les 19:08.
http://www.stop-ttip-ceta-tisa.eu/es/

Adherir-nos a la manifestació en contra del TTIP/TAFTA/CETA que pugui convocar pel dia 11 d'octubre alguna de les altres organitzacions que també hi estigui lluitant.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Formar una coalición con EUiA-ICV en Blanes para las próximas municipales  
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Desde hace varios meses, estoy trabajando con el grupo municipal de EUiA-ICV en Blanes, en el día a día del pueblo. Formo parte de diversas comisiones de las cuales la más importante es la Comisión Electoral que tiene a su cargo gestionar la candidatura para las próximas municipales 2015.

El portavoz del grupo, Joan Salmerón (EUiA) anunció en marzo la intención de trabajar conjuntamente entre varios partidos para presentar una candidatura conjunta. De entre ellos, contactó conmigo como representante de Piratas en Blanes, y desde ese entonces ya estamos trabajando juntos.

http://www.blanesaldia.com/blanes/15542-euia-de-blanes-designa-como-alcaldable- a-joan-salmeron-y-numero-dos-a-dolors-rubio/

Para todas aquellas personas no residentes en Blanes, y que desconocen la realidad municipal, aquí el partido "fuerte" de la coalición EUiA-ICV es EUiA, es decir la marca catalana de Izquierda Unida. Ello se debe a la numerosa inmigración andaluza de Ardales (Málaga), municipio en el cual suele gobernar Izquierda Unida. En unas elecciones municipales en las que EUiA e ICV se presentaron por separado, EUiA obtuvo dos regidores mientras que ICV ninguno.

Actualmente la composición del Ajuntament de Blanes es: PSC 8, CiU 5, EUiA-ICV 4 (3 de EUiA), PP 3 y una regidora no adscrita (ex-PSC). Gobierna actualmente el PSC en minoría con apoyos puntuales del PP.

Estamos trabajando muy fuerte, al punto de aspirar a ganar las elecciones. El grupo municipal de EUiA-ICV es de lejos el más activo en Blanes, y el que tiene más militancia, además del que más trabaja en el Ajuntament. Con la más que previsible caída del PSC, creemos que podemos pegar un subidón que nos lleve a gobernar Blanes.

La Asamblea Pirata de Blanes (4 personas) ha decidido por unanimidad formar la coalición, y solicitamos a la Asamblea General que, a través del SPC ratifique dicho acuerdo. Se ha de tener muy en cuenta que, en caso de no ratificarse el acuerdo, Pirates no podrá presentar candidatura municipal en solitario, dada la escasez de activistas.

[....]

Comentaris del desenvolupador
Esta votación se cerrará el martes 14 de octubre a las 23:59 h. La normativa sobre coaliciones establece que se deben realizar dos votaciones separadas por tres meses, por lo que de aprobarse esta votación, se procederá a refrendarla del 24 de diciembre de 2014 al 13 de enero de 2015.
23
vots
implemented
Proposta (#1): Aceptar concurrir en coalición con EUiA-ICV en Blanes
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:22.
Ratificar el acuerdo de la Asamblea de Piratas de Blanes
-20
vots
implemented
Proposta (#2): Aceptar integrarse en la candidatura, aunque sin ir en coalición
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:27.
Que Pirata.cat aporte algunos candidatos a la lista de las municipales de EUiA-ICV, y que al lado de su nombre aparezca entre paréntesis "Pirata.cat". Eso implicaría que no iríamos en coalición, sino que se daría un apoyo externo.
-2
vots
implemented
Proposta (#3): (Eliminada por duplicada)
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:28.
Solución eliminada por duplicada
17
vots
implemented
Proposta (#4): Coaligarse con grupos políticos que respeten incondicionalmente la DUDH
Escrit per pautax el 23 Sep 14 a les 23:41.
Concurrir en coalición o integrarse en la Candidatura con este tipo de partidos o asociaciones, siempre y cuando se intente, por todos los medios, unir al resto de formaciones que defienden el mismo ideario social, sin transigir en lo referente a la participación ciudadana, la transparencia, la horizontalidad y la creación de un código ético; y que se incluya el compromiso, que una vez en el gobierno, se apoyará y promoverá el libre intercambio cultural y el programario libre, tanto en el consistorio como fuera de él.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Nova aportació a Cafè amb Llet  
Escrit per pautax el 4 Oct 14 a les 20:12. Categoria global: Cultura. Finalitzada
Cafè amb llet torna a demanar a la ciutadania un ajut econòmic per a continuar amb la seva publicació. El partit ha publicat en tot moment les edicions de la revista a través de les llistes de correu, així com la transparència del seus comptes.

Aquest és el enllaç de la seva proposta: http://www.verkami.com/projects/9629-en-un-pais-normal-el-poder-te-por-de-la-pr emsa

Data de finalització d'aquesta votació 31/10/2014
26
vots
implemented
Proposta (#1): Fer una aportació de 153€
Escrit per pautax el 4 Oct 14 a les 20:12.
Ara mateix des de la Tresoreria del partit podríem fer front a una despesa semblant a l'anterior, que va ser de 153€, que ens donaria visibilitat a la seva revista (si ens publiquen l'anunci, ja que l'anterior anunci va ser cedit a Multireferèndum tot respectant la voluntat de Cafè amb llet de no ser vinculat amb cap partit polític concret).

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Convocatoria d'eleccions popular  
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Actualment vivim un moment de lluita política entre el que la gent vol i el que el govern ofereix com a sol·lució.

La pressió que pot rebre el govern actual donada la majoria absoluta que ostenta, es mínima i recau majoritàriament en el seu proòpi càrrec de conciència.
Opino que això ve donat més pel fet que un cop obtinguda una majoria absoluta, son concients que fins que no hi hagin eleccionsen 4 anys, tenen carta blanca per fer i desfer com es vulgui.

Jo proposo que, donat un cert nombre (elevat) de ciutadans que així ho demanessin, es poguèssin convocar eleccions anticipadament i donar així una eina al poble per poder exercir la seva sobirania sobre el govern actual i poder obligar a la convocatòria d'eleccions i consequentment retornar a la ciutadania el poder sobre els seus dirigents.
-25
vots
implemented
Proposta (#1): Iniciativa Popular
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59.
Actualment donada la situació de majoria absoluta es impossible dur a terme una iniciativa en aquest sentit i que aquesta sigui aprovada de cap manera pel govern actual.

Proposo per tant incloure (si s'accepta) aquesta iniciativa dins del ideari pirata, com a proposta per augmentar i millorar la participació democràtica del poble i assegurar un instrument de control sobre qualsevol govern, tinqui els escons que tingui.
136
vots
implemented
Proposta (#2): Incloure-ho a dins del programa electoral
Escrit per enricpineda el 4 Sep 12 a les 11:29.
Si aquesta proposta està pensada bàsicament per poder renovar els membres d'un parlament que es regeix per democràcia representativa, seria interessant incloure-ho en tant en quan no arribés el moment de poder implantar una sol·lució de democràcia directa o líquida, és a dir, com una mena de sol·lució temporal.
18
vots
implemented
Proposta (#3): la meva proposta seria presentar un proyecto de Ley
Escrit per pallarolas el 28 Sep 12 a les 19:33.
En la constitucion española se recoje que una iniciativa con no menos de 500.000 firmas acreditadas, pueden presentar en el congreso un proyecto de Ley, que despues se votara en el congreso para su aprovación y converion a decreto ley, que tiene una duración de 30 dias, la qual se vuelve a votar para convertirla en Ley.
Con este razonamiento quiero llegar a lo propuesto por Eldaoron, primero seria un proyecto de Ley que dijese que si el Presidente de turno no cumple con sus promesas electorales etc etc , podra ser revocado del cargo y celebrarse elecciones anticipadas.

Es una idea y no se si me e explicado bien

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport a la creació d'un sindicat afí a l'ideari Pirata  
Escrit per ivan el 29 Dec 11 a les 20:25. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
[OFFTOPIC] No sé si és necessari sotmetreu a l'IdeaTorrent o no. Parlant amb el Xavi Vila opinava que potser no caldria per començar-ho a tirar endavant, més endavant sí. El que passa és que no va donar temps d'incloure-ho amb la resta de votacions de les associacions. Parlant amb la Sole Toledo, opinava que estaria bé sotmetreu a votació com la resta d'associacions. Espero resposta per moure-ho més o no o diferent. [OFFTOPIC]

Com es va estar parlant a una trobada a Riereta, en el marc de crear associacions afins a Pirates, també es va parlar de crear un sindicat. Tenir un sindicat podria obrir la portar a realitzar accions en el marc dels drets laborals que potser com a Pirates no es podrien fer. I altres avantatges que pugui portar com la resta d'associacions.

De la mateixa manera que les altres associacions, seria sense ànim de lucre, independent a nivell executiu i organitzatiu de Pirates, però defensaria i promocionaria els seus principis, i el seu funcionament es regiria pels mateixos estàndards de transparència i democràcia directe.

El sindicat seria un espai per a totes aquelles persones que vulguin defensar els seus drets en l'àmbit laboral i que no volen ser partícips dels sindicats majoritaris, que ballen al ritme de l'Estat, que és qui els dóna les subvencions. I alhora per aquelles persones que no s'identifiquen amb altres sindicats pel tipus de component ideològic. Una eina per a què aquestes persones no es quedin fora de la lluita pels drets laborals.
53
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport a la creació d'un sindicat afí a l'ideari Pirata
Escrit per ivan el 29 Dec 11 a les 20:25.
A part de tot el mencionat anteriorment.
A la llista de pads hi trobareu un pad creat amb una mínima estructura, per començar, dels estatuts que haurà de tenir l'associació sindical, i amb algun contingut que pot servir per fer-se una idea. https://cat.piratenpad.de/384
Com sempre, tot, absolutament TOT, està obert a debat.
64
vots
implemented
Proposta (#2): Sindicat d'estudiants
Escrit per acb93 el 19 Jan 12 a les 23:17.
Fer un sindicat d'estudiants afí a l'iderari Pirata, així l'educació, potser seria una mica més "directa" democràticament respecte als actuals sindicats.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Regular el grau mínim exigible de contractació  
Escrit per temple el 20 Nov 11 a les 14:39. Categoria global: Economia. Finalitzada
Després d'haver vist la postura exposada a:
http://pirata.cat/bloc/?p=2627

Vull plantejar el següent afegit.

Si la solució al foment de la contractació passa (segons el discurs general) per a flexibilitzar el mercat, facilitant l'acomiadament i facilitant la contractació... perquè no atrevir-se a fixar-se objectius?

Les empreses que inverteixen i les que potencialment poden fer-ho, en l'estat espanyol, són la raó darrera de propostes tan "electoralistes" com les de la flexibilitat laboral entesa en termes "espanyols".

A França, per exemple, la flexibilitat s'acabava on començaven els beneficis empresarials.
Per tant, del discurs capitalista de "què la inversió crea llocs de treball", se'n feia una reglamentació: "Prohibit acomiadar si no hi ha necessitat de fer-ho"; entenent que l'acomiadament en estat de gràcia empresarial no aportava valor real a l'economia francesa, sinó que senzillament era una traïció a un model de flexibilitat laboral modelat al gust dels inversors.

Per tant, com que al mercat laboral hi intervenen dos agents principals, el contractant i el contractat, fer polítiques de flexibilitat a l'espanyola: facilitat contractual i facilitat d'acomiadament, d'entrada sols posa les coses fàcils a l'agent "contractant".

Però i què passa amb el contractat? Aquest agent és el que surt pitjor parat de situacions de crisi econòmica, i a més les perpetua quan és víctima d'una legislació desfavorable als seus drets?

Cal doncs buscar compromís en la part contractant.
Com que normalment la part contractant pretén l'obtenció de beneficis privats, encara que sigui fent ús de beneplàcits públics (la legislació), caldria parar els peus a pràctiques tant autodestructives com és la flexibilitat per la flexibilitat.

[....]
43
vots
implemented
Proposta (#1): Presentació de proposta orgànica de reforma de la llei laboral
Escrit per temple el 20 Nov 11 a les 14:39.
Basada en
- Establiment per sectors d'activitat d'una fórmula que determini les hores mínimes de treball per miler d'euros de resultat empresarial.

- Definició àmplia i concreta del concepte "resultat empresarial" (fet que pot incloure increment de beneficis directes o indirectes)

- Reducció de la jornada laboral ordinària

- Reducció de les despeses administratives per a la contractació

- Reducció del cost d'acomiadament i de les indemnitzacions

- Persecució de la dissolució d'empreses amb beneficis

- Actualització dels convenis laborals marc, especialment els vençuts

- Establiment d'un marc de concessió que estipuli la reducció de la cuota de contractació mínima obligada a la prestació de cursos formatius i estades en pràctiques a aturats/des
61
vots
implemented
Proposta (#2): Protecció i promoció dels autònoms
Escrit per belbosCk el 18 Feb 12 a les 02:16.
Un treballador autònom avui pot ser una empresa que demà doni feina. Però començar com a autònom en aquest país és molt complicat. Per aquest motiu la meva proposta té dos eixos:

a) Que els autònoms cotitzin un percentatge dels seus ingressos. De la mateixa manera que ho fan els assalariats. D'aquesta manera, si un mes no ingresses no has de pagar la quota. En aquest cas no s'estaria cotitzant en aquell moment (com passa quan estàs a l'atur i has acabat la prestació) però les èpoques d'ingressos baixos permetrien continuar cotitzant i, encara que fos menys, en no ser una quota fixa, ajudaria que els autònoms que comencen ni es plantegin treballar en negre.

b) Facilitar els tràmits i la burocràcia per tal d'accedir al règim d'autònoms. Simplificar-los i convertir-los en finestreta única a través d'internet.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Constitució dinàmica  
Escrit per egirbau el 23 Jul 11 a les 18:24. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
8ooones P^D

Fa anys que hi penso, però fins ara no veia tan clar les seves possibilitats.
Darrerament he trobat webs que parlen d'emular als islandesos i crear una constitució nova, amb diferents metodologies. Això sumat a que
Tecnològicament cada cop és més possible la identificació fiable de cada persona física (dni electronic, certificat digital, etc..)
Segurament serà una feinada engegar-ho, però podria haver un Idea-Torrent, on haguessin cada un dels articles de la constitució actual.
Aleshores, entre tots els pirates, es tractaria de votar, a favor i en contra de cada article, amb la possibilitat de suggerir canvis per cada article i alhora ser votats...
i òbviament sense que sigui una votació amb data final de rebre votacions.

Només pensar-hi em fa mandra, no cregueu, però amb el temps i una canya... quilosá, jo estic disposat a col·laborar 8^D Salutti^^
36
vots
implemented
Proposta (#1): Constitució dinàmica
Escrit per egirbau el 23 Jul 11 a les 18:24.
una pàgina integrada a la plataforma Pirata Cat, amb la tecnologia de Idea Torrent, amb totes les Idees obertes (sense termini de participació), que serien cada un dels articles de la constitució.

"Me lo contaron y lo olvidé; lo vi y lo entendí; lo hice y lo aprendí." Confucio
57
vots
implemented
Proposta (#2): Pirata.Cat crea l'eina per redactar una constitució dinàmica
Escrit per belbosCk el 8 Aug 11 a les 13:04.
El que és evident és que si volem canviar la Constitució no solament els afiliats al Partit Pirata tenim dret a fer-ho sinó tota la ciutadania.

De manera que la meva proposta no és anar repassant la constitució espanyola i mirar què volem canviar o què volem deixar sinó fixar-nos exactament en quina tecnologia i quina eina estan fent servir a Islàndia, adaptar-la a la nostra realitat i, a partir d'aquí, utilitzar una o totes dues opcions/propostes:

a) El Partit Pirata la cedeix gratuïtament a tots els partits polítics que obtinguin representació parlamentària el 20N

b) Pirata.Cat la penja a internet (microsite?) i tota la ciutadania que vulgui passa pel procés de validació i redacció. Un cop acabat el procés, es fa una recollida de firmes i es presenta al Congrés com a Iniciativa Legislativa Popular, impulsada per Pirata + totes les entitats, partits, associacions i moviments 15M que s'hi vulguin adherir.

Òbviament les dues opcions no són excloents entre elles i crec que totes dues juntes poden ser útils per començar a canviar les coses.
23
vots
implemented
Proposta (#3): Fomentar, apoyar y colaborar con la WikiConstitución
Escrit per Zopokx el 9 May 12 a les 18:26.
Ya existía un proyecto en marcha llamado WikiConstitución que surgió poco antes del 15M del 2011, que actualmente se encuentra paralizado, imagino que por falta de apoyo (yo mismo fui una de las primeras personas en colaborar, y hacia verano no volví a participar).

Creo que sería mejor hacer algo más plural, desvinculado totalmente de Pirates, aunque les podamos apoyar en lo que se necesite.

Propongo contactar con el antiguo admin de la WikiConstitución y retomar el proyecto, ahora parado.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Candidatura municipal a Igualada  
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:37. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
##########################################
# Aquesta votació romandrà oberta fins dimarts 10 a les 20:30.
# La votació, pel seu contingut, només serà visible sense registre a partir del seu tancament.
# Aquesta votació és només per a les persones de l'agrupació de L'Anoia, reservant la votació sobre coalicions a dues votacions posteriors on podrà participar qualsevol membre del partit, segons els procediments portats a terme fins la data.
##########################################

Des d'inicis de febrer s'ha realitzat una sèrie de reunions entre CUP, ICV-EUiA, Pirates, Podem i Procés Constituent per tal d'establir grups de treball per enfortir el teixit polític igualadí i treballar per a la confluència. A continuació trobareu els informes de les dues reunions realitzades fins que CUP va confirmar que anirien per lliure, així com de les dues reunions addicionals (realitzades els dies 2 i 3 de març) amb CUP i la resta per separat.

En resum, la situació a Igualada és que existeixen dues candidatures possibles, una sota la CUP i una altra en confluència amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent. La primera seria cedint l'espai de decisió a CUP, tot i no seguir el model TPM, i la segona una candidatura conjunta amb forma per determinar (agrupació electoral, coalició tècnica o partit instrumental). En el cas de la segona, tenint en compte els terminis, quan s'ha aconseguit iniciar les converses i observant els nous estatuts (pendents de ratificar), en cas de decidir-se per la forma de coalició es posaria a ratificació a partir del 14 de març i un mes més tard en segona volta.

Informes (accés amb les teves credencials del SPC):

1. Proposta de confluència des de Pirates (basada en el manifest pirata municipal): https://pad.pirata.cat/anoia-confluencia
2. Proposta de calendari: https://cat.piratenpad.de/calendari-igd
3. Proposta d'objectius: https://cat.piratenpad.de/anoia-objectius

[....]
0
vots
implemented
Proposta (#1): Presentar-nos sota el paraigua de la CUP Igualada
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:37.
La CUP ens ha convidat a participar en la seva llista, sota la seva marca, arran que jo, Dario Castañé, he estat proposat per diferents membres de la seva assemblea. La invitació es va fer extensiva a tots els pirates, canalitzada mitjançant la meva persona.

També estan en contacte amb gent de la PAH, Ecoxarxa, col·lectius culturals, el Cau, etc.

La seva proposta sorgeix des de la idea de presentar una candidatura rupturista, de renovació política i transformació social, amb intenció de tenir una Assemblea Ciutadana oberta a tothom que sigui la que prengui les decisions que els càrrecs electes traslladaran a l'Ajuntament. La seva dinàmica és la cerca del consens, que es traslladaria en bloc. En cas de no obtenir consens, estableixen una votació a doble ronda, seient el resultat majoritari el traslladat al ple, votant tots els regidors el mateix.

A destacar que s'inspiren en Crida per Sabadell, com es pot veure en la manera de decidir la composició de la llista, decidida per la seva Assemblea, http://cridapersabadell.cat/proposa-les-persones-candidates-a-la-llista-de-la-c rida-per-sabadell/ , així com el codi étic (CUP: https://pbs.twimg.com/media/B-oNnnxWwAAFjF6.jpg, Crida: http://cridapersabadell.cat/wp-content/uploads/2014/06/Codi-etic-15-Gener.pdf ).

També cal dir que el projecte de la CUP és a llarg termini i porten prop d'un any treballant-hi, tot i que ara es quan tenen més moviment de contacte amb tercers. Tenen desenvolupat programa i dinàmiques de treball a les que ens haurem d'adaptar, però el programa és obert a la inclusió de punts propis dels moviments que s'incorporin.
13
vots
implemented
Proposta (#2): Confluir amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:48.
Aquesta proposta neix arran de la iniciativa de Procés Constituent, amb qui ja havíem mantingut contacte personalment, en els últims mesos. No s'ha iniciat abans perquè pretenien sumar el màxim de forces socials possibles, i moviments com CUP o Podemos són de nova factura, havent nascut i format durant els últims 10 mesos.

La primera trobada va ser una reunió entre Pirates, Podem i Procés, on es va concloure que era necessari contactar amb altres forces com ICV-EUiA i CUP. Es va fer una segona reunió on es va plantejar una proposta oberta, en la línia del manifest pirata municipal, ja que es va creure que plantar sobre la taula un model de confluència o front comú podia semblar una imposició.

Aquesta reunió va portar a una tercera on la CUP va anunciar que es plantejaven fer la seva candidatura dins del seu projecte a llarg termini, cercant arrelar a Igualada. En aquesta reunió, un cop CUP va marxar, la resta (ICV-EUiA, Pirates, Podem, Procés) van continuar parlant sobre la idea de confluència.

Els termes de la proposta compartida era d'un projecte plural, amb espai per a la diferència i la divergència, tant dins com fora de les institucions. S'hi comenta també dubtes, Procés presenta un document propi d'assumptes a treballar, així com la necessitat d'establir procediments de treball. Pirates ja hi havia presentat el manifest, així com una proposta de calendari que servís de referència. S'emmarca també dins d'una proposta meva pròpia per treballar a llarg termini.

Pel que fa a feina, els col·lectius han treballat internament i han compartit la seva feina. És una proposta on els participants no perden la seva identitat i es vol recollir el mínim comú denominador dels col·lectius, els quals han presentat les seves idees, línies i propostes en aquesta reunió com en l'última, de 3 de març, en la que hi han participat unes 30 persones, amb una gran majoria de Podem, seguida per ICV, Procés Constituent, EUiA i Pirates. El que està en ferm és l'ús de Loomio com eina de treball central i l'estructura en tres comissions: coordinació, comunicació i programa (ara mateix m'he posat a coordinació i programa mentre altres pirates s'hi afegeixen). Les comissions s'estructuren de forma que hi hagi, si és possible per part del col·lectiu, mínim un representant de cada moviment.

Un dels objectius a curt termini és una candidatura radicalment democràtica, transparent i oberta a totes les persones, amb representants que siguin portaveus d'una Assemblea Ciutadana oberta, amb pluralitat de vot i amb possibilitat, a confirmar, de representació proporcional dels diferents posicionaments de la ciutadania.

La confluència podria ser mitjançant coalició tècnica, coalició tècnica o partit instrumental. ICV oferia Entesa pel Progrés Municipal, que és l'equivalent a AM d'ERC i que s'emprarà des de Barcelona en Comú.

Només afegir que la feina de fons, de parlar i presentar propostes ha portat a que les nostres idees hagin inspirat aquest projecte.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Next >> 
Contingut sindicat