IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Donar servei TIC a les confluències on participi PIRATA.CAT que ho sol·licitin  
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Moltes de les confluències que están sorgint amb les diversos agrupacions territorials de PIRATA.CAT no tienen infraestructura TIC pròpia i això els dificulta donar-se a conéixer i utilitzar els sistemes de participació i votació.

Finalització de la votació: 15 de març a les 23:59
19
vots
implemented
Proposta (#1): Oferir servei TIC a totes les confluències que ho sol·licitin
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39.
Per tal que puguin iniciar el seu funcionamient, la idea és oferir-los espai en els servidors de PIRATA.CAT perquè puguin allotjar-hi el sistema de participació i votació i la seva web. D'aquesta manera fomentem la participació ciudadana arreu del territori.
2
vots
implemented
Proposta (#2): Oferir servei TIC a les confluències, però debatre cadascuna de manera especí
Escrit per jrd el 4 Mar 15 a les 16:53.
Estar predisposats a oferir allò que calgui, però debatre cada confuència específicament.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

[URGENTE] Propuesta de aval a confluencias y Agrupaciones de Electores  
Escrit per fgarrobo el 4 Apr 15 a les 01:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Ante la situación generada en las últimas semanas con las Elecciones Municipales, y ante las peticiones que están llegando a Pirates de Catalunya para dar apoyo a diversas candidaturas locales de unidad popular, o incluso dar apoyo a Agrupaciones de Electores que no alcancen las firmas, como hemos acordado en Girona y Lleida, hemos creído conveniente realizar un sistema transparente y sencillo para estos casos.

La propuesta incluye el manifiesto para las confluencias (http://pirata.cat/bloc/?p=4601 ) y una serie de compromisos para cumplir por parte de Pirates de Catalunya y las confluencias que podéis ver en el siguiente PAD: https://pad.pirata.cat/municipals2015-avalcandidatures (para acceder es necesario poner vuestro usuario y contraseña del SPC)

En caso de que haya afiliados a Pirates de Catalunya en la zona, se consultará su opinión de cara a respaldar la candidatura y si no se ve claro, no se apoyará.

Como segundo dato, en caso de salir aprobado y hacer esa coalición, todos los resultados de las candidaturas sumarán para "Pirates de Catalunya - Democracia Directa", y además permitirá a l@s compañer@s de Mollet y Palamós presentarse como Pirates de Mollet y Pirates de Palamós.

La propuesta tiene una votación urgente, ya que a partir del martes hay que ir nombrando a los representantes y hay que dar tiempo a las candidaturas para decidirse. La votación urgente ha sido aprobada por la Junta Directiva.

Finalización de la votación: Lunes 6 a las 22:00
36
vots
implemented
Proposta (#1): Dar apoyo a la propuesta de aval
Escrit per fgarrobo el 4 Apr 15 a les 01:31.
Dar apoyo a la propuesta y enviar una nota de prensa anunciando nuestra intención de respaldar a las candidaturas que cumplan con los requisitos aprobados en la Asamblea.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

[URGENTE] Acciones respecto a las difamaciones vertidas contra Pirates en L'H  
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:28. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Ante la situación generada por las difamaciones vertidas contra Pirates de L'Hospitalet y, por extensión, a Pirates de Catalunya, a través de los medios, y ante las peticiones que están llegando a Pirates de Catalunya de l'Hospitalet para que respondamos o mostremos las pruebas que disponemos, hemos creído conveniente pedir el asesoramiento de nuestro departamento jurídico, que está redactando unos burofax al medio que ha vertido o se han hecho eco de dichas calumnias, con la intención de desacreditar a Pirates de L'Hospitalet y, por extensión, a Pirates de Catalunya.

Este burofaxs debería enviarse a Diario.es para dar la oportunidad de rectificación. En caso de no haberla se hará necesario, previo consejo del departamento jurídico de Pirates de Catalunya, presentar una demanda por difamación.

Así mismo y después de la respuesta de Ada Colau en rueda de prensa, negando la existencia de presión o chantaje por parte de Barcelona en Comú, hacia L'Hospitalet en Comú, nos preguntamos si conviene enviarle un burofax para que rectifique y pida disculpas, o publicar directamente las capturas de pantalla que demuestran dicho chantaje.

Pirates de l'Hospitalet, conscientes que la confluencia es inevitable y con ánimo de crear el espacio de confianza necesario, prefiere llegar a un acuerdo amigable, en el que no sea necesaria ninguna acción destinada a defender el nombre y el prestigio de Pirates; pero llegado el caso que no fuera possible, Pirates de l'Hospitalet y por extensión Pirates de Catalunya no tendrían más remedio que actuar con todo lo que la ley permite.

Finalización de la votación: Lunes 4 de mayo a las 22:00
19
vots
implemented
Proposta (#1): Enviar un burofax a Diario.es con la exigencia que rectifique
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:28.
Enviar un burofax a Diario.es con la exigencia que rectifique, con la misma intensidad y en su propio medio, las acusaciones vertidas, haciéndose eco del comunicado oficial de Podemos de l'Hospitalet.
-4
vots
implemented
Proposta (#2): Enviar un burofax a Ada Colau, solo en caso de no llegar a un acuerdo
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:31.
Enviar un burofax a Ada Colau, solo en caso de no llegar a un acuerdo de reconocimiento amigable, con la exigencia que anuncie públicamente su error y pida disculpas a Pirates de Catalunya.
6
vots
implemented
Proposta (#3): Enviar un burofax a Ada Colau exigiéndole que anuncie públicamente su error
Escrit per capita el 22 Apr 15 a les 23:31.
Enviar un burofax a Ada Colau exigiéndole que anuncie públicamente su error y pida disculpas a Pirates de Catalunya.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Nou Local social de Pirates  
Escrit per pautax el 26 Aug 15 a les 18:57. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Es tracta de trobar un lloc que supleixi Riereta.
Pels que no ho heu viscut, Riereta era un antro al Raval, petit i incomoda, però que enamorava.
Creiem que pel bé del partit cal tornar a gaudir un lloc com aquell, on podem fer xarrades, una birreta i, tot seguit, anar a sopar. Un lloc on es poden muntar algunes trobades o, fins i tot, cinema, alguna conferència o tallers de transparència i participació amb streaming, que ens anirien molt bé pels nous regidors.

Aquesta votació s'obrirà el 15 de setembre a les 23.59 i es tancarà el 30 de setembre a les 23.59
18
vots
implemented
Proposta (#1): INCEPTUM
Escrit per pautax el 26 Aug 15 a les 18:57.
Inceptum està constituida com fundació i muntada pel company Sirius. Tots els patrons de la fundació som pirates. En Borja, el Darío, la Lorena i, jo mateix, en Pau.

Inceptum està al carrer Rector Triado n. 31, a pocs metres de la parada de Metro de Hostafrancs.

Sants és un barri molt emblemàtic i cèntric, on hi ha bars i tapeo barats. La proposta és sobra la utilització d'una gran sala d'uns 50 m2, molt acollidora, amb cablejat de xarxa i molt bona connexió. El lloguer seria de 80€ mensuals nets amb tot inclòs, vint menys que a Riereta. També hi ha espai per fer d'armari pirata, on cabria tot el que ara mateix tenim emmagatzemat.

Inceptum obrirà, si res ho impedeix, el pròxim 1 d'octubre. Ens anirà molt bé començar el més aviat possible per tenir-ho tot preparat per les generals.

Avantatges:
1- El preu, que és molt baix pel que ofereix. De fet jo oc el tresorer de la fundació i sé que els 80€ ni tan sols cobreixen el cost.
2- La quantitat de metres i la seva versatilitat.
3- La capacitat d'emmagatzematge, de fet ara mateix ja estem guardant material i mobiliari.
4- La situació, a un barri emblemàtic, a peu de Metro i a prop de l'estació de Sants
5- Microones per escalfar menjar precuinat i frigorífic amb begudes, molt pràctic per campanyes electorals.
6- Accés d'alta velocitat a internet.
7- La més important, estem com a casa, perquè està muntat per pirates en clau pirata.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016  
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generals #26J 2016

Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troben Espanya i Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions generales del 26 de juny de 2016.

Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar entrar en una confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots a favor.

La votació es tancarà el dimarts 3 a les 16.00.
26
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #26J 2016
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:36.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions espanyoles #26J 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar entrar en una confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Caldrà aconseguir gent per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Comptem, a data de 30 d'abril, amb 15 voluntaris que han respost a la crida per al 26J. La crida per xarxes ha generat 14 comparticions per Facebook, 8 m'agrada i 2.158 persones d'audiència. A Twitter, 6 RTs i 4 likes.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Entrar en confluència amb En Comú Podem
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:37.
A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc.

És per això que es proposa intentar entrar en confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb "En Comú Podem" o l'espai de confluència resultant d'un possible pacte Podemos-IU en l'àmbit estatal. La fórmula de confluir no és la de coalició electoral, pel que només necessita una votació per a decidir-se.

Cal afegir que alguns pirates, a títol individual, han iniciat contactes per tal de fer viable, si l'Assemblea així ho decideix, aquesta opció. Encara no coneixem, a data de 30 d'abril, les condicions sobre per entrar a la confluència, però en tot moment es garantirà la nostra independència i identitat, entenent també que es tracta d'un moment polític únic i requereix decisions úniques.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura. Aquelles persones que vulguin participar igualment en la confluència, o en un altre espai de confluència, ho podrà mitjançant una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar una ja creada] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari. Totes les sectorials rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

La fòrmula de participar mitjançant sectorials és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet, ni tampoc els nostres estatuts perquè requereix doble votació amb un mes de diferència. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).
-29
vots
implemented
Proposta (#3): Entrar en confluència amb Reforma de la Ley Electoral
Escrit per capita el 30 Apr 16 a les 18:40.
Existeix una possible candidatura al voltant de la necessària reforma electoral. Trobareu tota la informació i impulsors, entre ells Escons en Blanc, aquí: http://reformaleyelectoral.org/

Seria en forma de coalició, però no ens dóna temps a votar-la tal com marquen els estatuts. Però sí que podem votar participar-hi sense signar la llista. Això impedirà que ens beneficiem, si s'obté representació, d'un efecte de la llei electoral vigent: no haver de recollir firmes per a les següents eleccions.

Per altra banda, la candidatura buscaria exclusivament la reforma de la llei electoral. No s'ocultarien els partits participants però no hi hauria espai per a reivindicacions pròpies. Els escons que s'obtinguin quedarien buits, estil Escons en Blanc. Només hi anirien els diputats el dia que es voti la reforma de la llei electoral. No s'ha parlat de fer primàries obertes, ja que en aquest tipus de candidatura no tenen sentit, al deixar-se buit l'escó.

Per altra banda, aquesta coalició vol sumar-se a una proposta que sortirà aviat de fer una llista única pel Senat, totalment ciutadana i realitzada per sorteig. En l'escenari que la resta de partits reformistes i rupturistes decideixin no concórrer al Senat en favor d'aquesta llista, podria ser la llista més votada. I què faran els nous senadors d'aquesta llista? Es distribuiran proporcionalment segons vots pel Congrés. És a dir, si un partit té X% de vots, tindrà el X% dels senadors i aquests obeiran a aquest partit.

Si aquest espai de confluència no ens acceptés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap candidatura.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Nova imatge corporativa  
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Des del grup de Comunicació, amb debat obert per llistes, debat.pirata.cat i grups de Telegram, s'ha arribat a les següents propostes d'imatge corporativa. Termini: dilluns 5 a les 14.00.

Com amb el logotip original, adquirit del primer partit pirata a Suècia, es proposa una revisió basada en el nou disseny creat pels pirates suecs fa prop d'un any i que podeu veure en la seva pàgina web: http://www.piratpartiet.se/

L'objectiu no és clonar la seva imatge corporativa (no parlem de colors, basant-nos en la decisió #176 on es va decidir continuar amb el negre com primari), sinó fer una identitat pròpia basada en la sueca, amb personalitat i caràcter propis.

Pots votar tantes opcions com vulguis, tant positivament com negativament. Les opcions estan separades per tipografia, pesos (principal i secondari) i estil (minúscules o majúscules).

Les imatges estan pensades per a mostrar la possibilitat d'incorporar el nom de sectorials i territorials en el logotip. No vol dir que hi anem a afegir "Catalunya" al logotip.
-3
vots
implemented
Proposta (#1): Fira Sans Regular + Light (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23.

3
vots
implemented
Proposta (#2): Fira Sans Semibold + Book (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23.

-16
vots
implemented
Proposta (#3): Fira Sans ExtraBold + SemiBold (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:23.

-2
vots
implemented
Proposta (#4): Raleway Semibold + Light (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:24.

8
vots
implemented
Proposta (#5): Raleway ExtraBold + Medium (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:24.

-7
vots
implemented
Proposta (#6): Raleway Heavy + Semibold (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:24.

-8
vots
implemented
Proposta (#7): Ubuntu Light (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:25.

7
vots
implemented
Proposta (#8): Ubuntu Medium (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 21:25.

13
vots
implemented
Proposta (#9): Ubuntu Bold (minúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:08.

-13
vots
implemented
Proposta (#10): Fira Sans Regular + Light (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:08.

-16
vots
implemented
Proposta (#11): Fira Sans Semibold + Book (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:08.

-16
vots
implemented
Proposta (#12): Fira Sans ExtraBold + SemiBold (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-9
vots
implemented
Proposta (#13): Raleway Semibold + Light (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-10
vots
implemented
Proposta (#14): Raleway ExtraBold + Medium (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-19
vots
implemented
Proposta (#15): Raleway Heavy + Semibold (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-11
vots
implemented
Proposta (#16): Ubuntu Light (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

0
vots
implemented
Proposta (#17): Ubuntu Medium (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-8
vots
implemented
Proposta (#18): Ubuntu Bold (majúscules)
Escrit per dario el 28 Nov 16 a les 22:09.

-8
vots
implemented
Proposta (#26): Mantenir el disseny actual (Ubuntu)
Escrit per dario el 30 Nov 16 a les 00:31.


Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Votació sobre la validesa del referèndum de l'1 d'octubre  
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que la votació de l'1 d'octubre es vàlida i obliga a fer la DUI (Declaració Unilateral d'Independència) encara que el referèndum va ser anul·lat pel tribunal constitucional, els observadors internacionals van dir que no s'havien complert els estàndars internacionals, i es van denunciar irregularitats en el procés de votació?

Aquesta votació modificaria, en cas de sortir rebutjada, el document estratègic i el partit passaria a demanar un nou referèndum vinculant.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/
28
vots
implemented
Proposta (#1): Consideres que la votació es vàlida i obliga a fer la DUI?
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15.
Explicació del significat de cada opció de vot:

A favor: Pirates de Catalunya considera el referèndum com a vàlid i continuem amb el camí fixat al document estratègic del Reboot, que es una DUI.

En contra: Pirates de Catalunya consideraria que el referèndum de l'1 d'octubre no es vàlid i, per tant, no obligaria a res.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI  
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Durant l'últim any es va celebrar el Congrés Reboot del partit, i en el seu document ideològic es va acordar que el referèndum d'independència a celebrar, i que finalment va ser l'1 d'octubre, per Pirates de Catalunya seria vinculant. En cas del no proposàvem apostar un procés constituent a tot l'estat i en cas de si, una declaració d'independència i un procés constituent de base.

Si bé, l'1 d'octubre no va ser una jornada normal. L'estat espanyol, que s'ha demostrat com un estat demofòbic, va decidir acabar per la via judicial i la força bruta, amb més de 900 ferits, amb una jornada pacífica i de votació, que va aconseguir un 42% de vots vàlids i altres centenars de milers de robats per part dels Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

És per això que ens trobem davant d'un escenari que no és exactament el plantejat pel document estratègic. Tots tenim clar que la situació viscuda el dia 1 legitima una acció democràtica per aplicar els resultats assolits, però no ens legitima com a país independent a nivell internacional.

Per això, es proposa modificar el nostre posicionament per proposar un procés amb encara més democràcia. En aquest cas, realitzar una ratificació de la Declaració Unilateral que ens permeti tenir un referèndum amb totes les garanties i sense violència, i amb un resultat per poder acudir a nivell internacional. Com a idea general, seria afrontar la demofòbia de l'estat espanyol amb més democràcia per reforçar-nos a nivell internacional.

Com és comprensible, aquest és un posicionament de Pirates de Catalunya, el que proposarem a la societat a partir d'aquesta setmana. Lògicament hauríem de fer, surti una opció o l'altre a la en votació, un comunicat i proposta pública sobre que hauria de passar a partir d'ara: DUI+Procés Constituent o DUI+Referendanent+Procés Constituent.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/342/

[....]
31
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07.
Explicació del significat de cada opció de vot:

En contra: Mantenir el posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència i començar, de manera immediata, un procés constituent de base per a la nova República Catalana.

A favor: Incloure un referendament al posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència, però vincular-la a un referèndum posterior, sense violència estatal i amb totes les garanties, abans de començar el procés constituent.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Nombre de vocals a la Coordinadora Administrativa del 2017  
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:59. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Tal com s'estableix en el reglament del partit per a la votació de les eleccions a la Coordinadora Administrativa (https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/339/) s'ha de decidir quants vocals hi haurà en aquest òrgan.

En aquesta ocasió hi ha sis candidats, pel que es decidirà si entren 1, 3 o 5 vocals.

Termini: 25 de juny
-23
vots
implemented
Proposta (#1): 1 vocal
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:59.
La CA tindrà cinc membres.
25
vots
implemented
Proposta (#2): 3 vocals
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:59.
La CA tindrà set membres.
14
vots
implemented
Proposta (#3): 5 vocals
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:59.
La CA tindrà nou membres.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Eleccions a la Coordinadora Administrativa del 2017  
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 09:57. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Atenció: has de votar també a la següent votació per decidir el número de vocals a la CA: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/340/

Termini: 25 de juny

---

Com indiquen els nostres Estatuts, la Junta Directiva s'ha de renovar cada dos anys. Aquesta elecció es realitzarà segons els nous Estatuts i Reglament aprovats per l'Assemblea General l'any 2015.

Els Estatuts i Reglament indiquen que:

- Els membres de la Coordinadora Administrativa seran elegits d'entre els afiliats i pels afiliats, simpatitzants i amics verificats.
- Seran elegits mitjançant vot lliure i secret d'entre tots els membres del partit que es postulin per a això:

a. Un coordinador general.
b. Un coordinador territorial.
c. Un secretari.
d. Un tresorer.
e. Un nombre imparell de vocals que s'acordaran en l'Assemblea General en què es convoquin eleccions a la Coordinadora. Aquest criteri es prendrà perquè el nombre total de membres sigui imparell.

- Per poder ser candidat s'haurà de presentar sol·licitud formal per escrit a la Coordinadora Administrativa o l'Òrgan gestor que realitzi les seves funcions en aquest moment.

a. La sol·licitud serà personal.

[....]
37
vots
implemented
Proposta (#1): Enric Pineda (Coordinació General)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 09:57.
Sóc Enric Pineda, militant de Pirates de Catalunya des de l'any 2010, cap de llista per Girona a les eleccions del 27S i actualment Coordinador de Comunicació de Pirates, així com un dels dos co-portaveus. Després de gairebé set anys de militància faig el pas a presentar-me a Coordinador General amb els següents objectius en ment: treballar per optimitzar i dinamitzar el funcionament intern de Pirates, enfortir els fonaments ideològics, dinamitzar la seva comunicació externa i els actes de presentació del partit arreu del territori, impulsar les territorials i, en definitiva, fer créixer el partit en aquelles àrees en les quals ara es veu més coix. Ofereixo compromís, ganes de treballar conjuntament amb tota la CA, la CG i la militància, i fe en el projecte que tenim com a partit.
21
vots
implemented
Proposta (#2): Javier Rueda (Coordinació Territorial)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:00.
Em dic Javi Rueda. Pertanyo a la territorial del Mig Llobregat, la qual vaig ajudar a fundar i a on també vaig exercir com a Responsable de Comunicació.

Oficialment pirata des de l'estiu del 2014, vaig afiliar-me quan creia que aquest era un "partit d'informàtics". Poc després vaig descobrir que Pirates té una dimensió molt més gran basada en la defensa dels drets humans.

No m'avergonyeixo en dir que m'ha fet molt millor persona. Per això és que crec que Pirates pot fer també una societat millor.

Pel que fa a nivell nacional, he anat participant. Vaig proposar unes poques mocions al Reboot. Participo també en la sectorial de Pirates per la Independència. Encara no he anat a cap Assemblea General físicament però hi he participat en línia.

Presento així i aquí la meva candidatura pel càrrec de Coordinador Territorial.

Part de la meva responsabilitat seria la de fer d'enllaç amb el mateix partit. I, en aquest sentit, tinc la visió d'aconseguir que es visibilitzi més el treball de les territorials. La major part, per no dir tota, del treball s’està fent des dels municipis.

Caldria sumar la tasca com enllaç entre les pròpies territorials. Algunes accions podrien tenir més força si es duen a terme acompanyats de membres d’altres territoris.

Força vegades he expressat la meva preocupació sobre el fet que moltes de les territorials estiguin inactives. Algunes mai ho han estat i unes altres, pel fet que tots som voluntaris, redueixen periòdicament la seva activitat donat que els seus afiliats han d’atendre assumptes personals.

Penso que, mitjançant la visibilització de la tasca d’altres territorials, es poden activar algunes de les que han estat inactives massa temps.

Tenim gent a Pirates amb una gran capacitat d'organització. Però les territorials no només les formen les seves Coordinadores sinó els afiliats que hi resideixen. Cal activar-los també.
36
vots
implemented
Proposta (#3): Carlos González (Coordinació Territorial, Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:04.
Fui candidato de Pirates de Catalunya en Lleida a las Autonómicas del 2012. Miembro (vocal) de la Junta entre 2012 y 2013. He colaborado y participado intensamente, casi desde el principio en la creación de la confluencia ciudadanista del Comú de Lleida y de la cual soy, desde Mayo 2015, Paer (concejal) de y para Lleida.

Delante los nuevos retos y procesos que vendrán entre 2017 y 2019 considero que mi conocimiento general de las estructuras y del funcionamiento interno y externo de un ayuntamiento de tamaño medio podrán ayudar a la consolidación de las territoriales existentes o creación de otras en lugares donde el movimiento pirata pueda instalarse debido a la existencia de afiliados que solo necesiten colaboración del partido para iniciar el camino. Además es necesaria la coordinación y colaboración entre las existentes y enriquecerse con el conocimiento de las sectoriales.

De cara a las elecciones municipales del 2019 espero contribuir a incrementar la presencia institucional de las coaliciones o confluencias en las que el partido participa y en las que pueda participar.

Es importante entomar la estrategia definida en el #RebootPirata en que el municipalismo es una de las bases por donde necesariamente debe extenderse el ideario y el movimiento. Es por ello que ofrezco mis experiencias y conocimientos.

Si hemos hackeado la Paeria, podemos hacerlo en cualquier otro municipio.

Nota: els vots són a la persona, pel que si no surt pel primer càrrec, es tindran en compte per a l'elecció per als següents càrrecs.
27
vots
implemented
Proposta (#4): Mabel Rodríguez (Secretaria)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:09.
Sóc la Mabel Rodríguez, tinc 28 anys, visc a Barcelona des de fa 3 anys i sóc llicenciada en sociologia i amb dos màsters: un en participació i polítiques locals i l’altre en comunicació digital. Actualment em dedico a la comunicació en una empresa privada, tot i que tinc experiència en diversos sectors i entitats públiques, sobretot enfocats en la igualtat i a la violència de gènere.

La meva passió per la política des de dins i des de fora va dur-me a afiliar-me el passat 2016 a Pirates de Catalunya. Tot i la meva curta experiència al partit, penso que he estat molt activa tant en els grups de treball com en debats sempre intentant aportant idees que ens ajudin a millorar i avançar, sent molt crítica amb tot allò que no he trobat correcte.

Precisament aquest esperit lluitador i treballador (i, per què no dir-ho, també una mica somniador!) m’ha dut a presentar-me com a candidata a secretària a la CA. Personalment, penso que de res serveixen les crítiques o les propostes si no actues per millorar. El meu propòsit és poder oferir el meu coneixement i experiència per donar suport en totes les tasques de coordinació, gestió i organització que ens permetin un millor funcionament intern del partit. Però sobretot, oferir una voluntat i ganes de treballar enormes per fer créixer Pirates de Catalunya i avançar cap a una Catalunya Pirata!
37
vots
implemented
Proposta (#5): Albert Sunyer (Tresoreria)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:11.
Sóc Albert Sunyer, tinc 27 anys i sóc Administrador de Sistemes de professió, tot i que he estat treballant com a assessor fiscal a diferents empreses. Porto afiliat a Pirates des de Novembre del 2016.

Tinc àmplia experiència treballant en una assessoria, així que tinc per mà la feina de tresorer. A més, tinc prou temps per dedicar-hi.
17
vots
implemented
Proposta (#6): Joan Rovira (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:17.
Sóc Joan Rovira, economista i professor emèrit de la Universitat de Barcelona. He estat Tresorer de Pirates i ara sóc coordinador del Grup de Programa.

Estic interessat a treballar en dues línies:

1) Promoure el debat intern i extern, especialment en els temes en què volem influir a la societat com a partit - democràcia, transparència, accés lliure al coneixement, etc. – amb l’objectiu de poder presentar propostes viables, tècnicament sòlides i atractives.
2) Millorar l’organització i transparència del partit, especialment, pel que fa a la comunicació i a la presa de decisions.
27
vots
implemented
Proposta (#7): Àlex Bueno (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:19.
Sóc l'Àlex Bueno de Girona, afiliat des dels inicis de Pirates de Catalunya des d'allà el 2010. Participo en el grup TIC, la territorial de Girona ciutat, i les sectorials per la independència, educació i sanitat. Vaig tenir la meva segona filla ara fa un any i poc i des de llavors he baixat molt el meu ritme de participació, ritme que vull anar reprenent a poc a poc i on ser vocal a la coordinadora considero un bon començament, a més, de tenir representació Gironina en ella.
22
vots
implemented
Proposta (#8): Xavi Monllau (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:39.
Em dic Xavi Monllau, tinc 50 anys i sóc auxiliar informàtic, estic afiliat al partit pirata des de l'any 2010, visc a Roquetes (Baix Ebre). El meu principal motiu és el d'ajudar en les tasques que pugui fer al partit i que hi hagi més pirates a les terres de l'Ebre, on em sembla que sóc l'únic afiliat.
36
vots
implemented
Proposta (#9): Dario Castañé (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:44.
Collita del 1985, d'Igualada. Afiliat a Pirates des del 2010, enginyer informàtic per la UOC, excoordinador TIC del partit, candidat pel Senat el 2011 i cap de llista a les europees de 2014. Actualment treballo com DevOps, sóc vocal de la CA sortint i sóc regidor a l'oposició per Decidim Igualada, confluència local d'esquerres.

En l'àmbit personal, he estat vinculat al món de la cultura lliure amb Qomun. Fa anys que estic vinculat al món del software lliure, tant com usuari o desenvolupador (més aviat beta-tester), havent participat en associacions locals de Linux i informàtica des dels 14 anys. Actualment també presideixo la Fundació Inceptum.

Em presento perquè crec que Pirates té un potencial enorme, esperant a ser alliberat, i perquè vull aportar la meva experiència i el meu punt de vista a la nova CA. Perquè Pirates és un espai únic, que es distingeix de Comuns i CUP, els més similars, en aspectes que considero claus, sobretot per la coherència absoluta en com s'han afrontat els assumptes candents de la societat catalana.

També em presento per a ajudar a renovar la infraestructura i l'organització del partit. La meva intenció personal és portar a terme, amb l'ajuda dels companys de TIC i tothom que vulgui afegir-s'hi (falten mans!), una migració a una infraestructura nova que doni menys problemes i sigui més moderna. També fer-me càrrec de tasques d'organització: mantenint contacte amb els militants i simpatitzants, assegurant-me de l'execució de les decisions dels òrgans competents, del correcte ús de les eines i de la situació dels grups, sectorials i territorials.
17
vots
implemented
Proposta (#10): Ariadna Hormigo (Vocalia)
Escrit per capita el 14 Jun 17 a les 10:48.
Tinc 27 anys, sóc de Palamós i formo part de Pirates de la Mitja Costa Brava. Aquest any acabo Arquitectura Tècnica a la UDG, sóc becària, fotògrafa i m'interessa la tecnologia per l'àrea creativa.

Fa 2 anys que vam crear la territorial a Palamós, juntament amb altres pirates. He sigut cap de llista del meu poble i hem quadruplicat els vots, però seguim treballant per la vila de Palamós torni a ser una terra de pirates com antigament. També em vaig presentar a la llista de Pirates de Catalunya a Girona pel 27s.

La meva activitat dins del partit i el moviment pirata durant aquests últims dos anys està relacionada amb l'activitat local de Palamós, però també amb altres pirates de tot l'estat, sobretot a través de la sectorial feminista Mary Read.

Com a Pirates tenim el coneixement, l'experiència i la voluntat de portar la democràcia directa a les institucions perquè siguem les persones les que decidim en comú.

Però com que la democràcia directa no arriba, el nostre deure és mantenir i ampliar els drets humans, fomentar la transparència i sobretot tenir igualtat real i efectiva i que les lleis sobre les llibertats civils no quedin sobre paper mullat.

A Pirates tenim al davant un repte de construir un país igualitari, on no existeixi la corrupció. Tenim l'oportunitat de tornar a estar a l'avantguarda política construint una CA on siguem visibles demostrant que la igualtat és la nostra bandera.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Document organitzatiu: 1ª ronda d'esmenes  
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:34. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Pad: https://pad.pirata.cat/reboot-document-organtizatiu/timeslider#23901 (a data d'1 de maig a les 01:25).

Amb l'objectiu de definir un sistema organitzatiu per a Pirates i el·laborar el document organitzatiu que hauria d'haver-se assolit durante el Reboot pirata, s'inicia la votació d'esmenes de la primera ronda del procés d'elaboració del document organitzatiu.

Termini: 7 de maig a les 23.59.

Es farà una segona trobada per la segona ronda, amb dies a triar al següent doodle: https://beta.doodle.com/poll/6twywkvd5mya2k5w
8
vots
implemented
Proposta (#1): Esmena 1
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:34.
Afegir a la línia 116: "Per això, es centralitzarà la discussió i la formalització de propostes en el fòrum, sense detriment que part de la discussió o la generació de propostes es realitzi en altres eines."

Justificació: És necessari que les eines de missatgeria instantània no es mengin a la comunicació asíncrona. Emprant el fòrum com centre neuràlgic permet tenir una visió clara, històrica i accessible de tot el que passa al partit, sense detriment de les converses més informals en canals síncrons.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/2hxFuqc0JytCiom
8
vots
implemented
Proposta (#2): Esmena 2
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:35.
Substituir la línia 128 per "Registre d’activitat del partit. S’hi registraran totes les decisions de tots els grups del partit i serà requisit obligatori el seu ús per a considerar vàlida qualsevol decisió. Serà emprat pels coordinadors i auditat per la CG. Mentre no estigui disponible, el fòrum actuarà d’acta permanent, amb una categoria exclusiva per a fer seguiment de les decisions que es prenguin.".

Justifiació: Simplement garantir que hi ha una eina de referència.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/MDFKQuFIq8IQHUa
8
vots
implemented
Proposta (#3): Esmena 3
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:36.
Substituir a la línia 131 “mumble” per “xat de veu o altre mitjà de retransmissió en directe”.

Justificació: Tot el text és genèric i aquest punt fa esment a una eina concreta.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/NGm7IFoaNmxz4M7
7
vots
implemented
Proposta (#4): Esmena 4
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:36.
Afegir a la línia 55: "Els grups de treball podran elaborar els propis protocols i procediments en un document específic, si ho creuen convenient, per a formalitzar el seu funcionament intern particular, sempre seguint els principis d’aquest document organitzatiu, sense reduïr-ne requisits ni responsabilitats. Els documents organitzatius interns hauran de ser aprovats per la CG."

Justificació: El document organitzatiu pot no cobrir les necessitats o idiosincràcies de tots els grups.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/lXf4ox0BOjSIvoc
0
vots
implemented
Proposta (#5): Esmena 5
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:37.
Eliminar la línia 148.

Justificació: Pot no ser necessari tenir aquest tipus de grups.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/R3vl0ueu3RudzMf
8
vots
implemented
Proposta (#6): Esmena 6
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:38.
Substituir a la línia 148 “un observador de la CA” per “un observador mínim de la CA, sense detriment que altres membres de la CA puguin entrar-hi”.

Justificació: Si es decideix que finalment necessitem grups tancats, cal que estigui obert a que hi hagi un o més membres observadors.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/N3rXJd1V5F1GQI9
7
vots
implemented
Proposta (#7): Esmena 7
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:39.
Substituir a la línia 148 “Les condicions d'accés es determinaran en aquest document.” per “Les condicions d'accés es determinaran cas per cas per la CA”.

Justificació: Cada cas, que hauria de ser excepcional, pot tenir unes necessitats diferents.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/bvnvWUM8TIoQoJA
6
vots
implemented
Proposta (#8): Esmena 8
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:40.
Substituir per “Tots els grups disposaran d'un lloc de reunió presencial i en línia. La seu del partit està a disposició de tothom que la vulgui fer servir, amb avís previ, així com el xat de veu del partit. Cada grup comptarà com a mínim d'un subfòrum i d'un espai reservat al butlletí. Els grups ad hoc hauran de formalitzar les decisions al seu subfòrum, sense detriment de prioritzar una eina o altra com eina de discussió.”.

Justificació: Concreció dels requeriments mínims d’un grup.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/7BrgN596A9DZEbR
7
vots
implemented
Proposta (#9): Esmena 9
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:40.
Substuir a la línia 150 “o, si aquesta ho decideix, a la CG, emprant l'acta permanent o, en cas de no estar disponible, informes” per “mitjançant l’acta permanent o equivalent”.

Justificació: Simplificació.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/ER5DAJnsjt0YbrH
7
vots
implemented
Proposta (#10): Esmena 10
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:41.
Substituir a la línia 175 “En aquests grups es pot aconseguir quotes de missatges elevades, i les decisions o propostes que sorgeixin haurien de derivar-se, si es considera oportú, en el grup d'organització que correspongui.” per “En aquests grups s’anticipa un volum elevat de missatges. Les decisions o propostes que sorgeixin d’aquests s’han de derivar al grup d’organització, de treball o ad hoc corresponent”.

Justificació: Reescrit per a millorar-ne la comprensió.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/9XNqhmXl0MfEh37
7
vots
implemented
Proposta (#11): Esmena 11
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:42.
Afegir a la línia 163 “En qualsevol cas, serà el canal de discussió general, obert a afiliats i simpatitzants”.

Implica eliminar la línia 170.

Justificació: Elimina redundàncies, ja que la pràctica demostra que un grup d’assemblea i un de discussió general són redundants, sobretot perquè el primer requereix una netiqueta forta i acaba sent infrautilitzat.

El document organitzatiu ja contempla l’acta permanent per a informar a tothom.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/Z0Uv4PCBd0sbjGj
7
vots
implemented
Proposta (#12): Esmena 12
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:43.
Substituir les línies 219 a 232 per:

4. Procediments per a impulsar propostes

En el partit hi ha diferents tipus de decisió que es poden prendre en qualsevol moment. Per això, aquest document estableix un mecanisme adaptable segons la decisió a prendre.

Es preveuen els següents tipus de decisions:

* Iniciar campanyes, manifestos i altres iniciatives de caire públic pròpies.
* Adherir-se a campanyes, manifestos i altres iniciatives públiques de tercers.
* Prendre nous posicionaments com partit.
* Establir relacions amb altres grups.
* Emetre posicionaments dins d’ideari en relació al context sociopolític vigent o respecte a un succés.
* Difusió de posicionaments de tercers que entrin per ideari.
* Decisions operatives respecte a una proposta en curs o de manteniment de la infraestructura del partit (tècnica i administrativa).

S'assumeix una diferència bàsica entre idea i proposta, sent una idea simplement un suggeriment i sent proposta, una idea justificada i descrita en un pad per al seu desenvolupament. Les idees són de lliure desenvolupament però també de lliure execució, esdevenint propostes si hi ha suficients pirates que les treballin.

Es proposa el següent procediment genèric per a impulsar propostes, entenent que hi ha casos que requereixen diferents procediments. Els terminis de cada fase es descriuen més abaix. El procediment genèric és el següent:

1. Un pirata presenta una proposta al grup corresponent.
2. La proposta assoleix el suport de més pirates. En general s’assumeix assolit amb el suport de dos pirates més, tret del que puguin establir els estatuts i el reglament intern en determinats casos.
3. Si la proposta té cost econòmic i l’ha d’assumir el partit, es traslladarà la proposta a la CA per a la seva autorització. Un cop autoritzada, passa al següent pas. L’autorització es publica a l’acta permanent (o equivalent).
4. Es notifica als grups que són necessaris per a portar-la a terme per a validar que hi ha els recursos humans i tècnics requerits.
5. Si la proposta requereix terminis de debat, exposició i votació (si és necessària) més curts per ser d’urgència, la seva urgència haurà de ser aprovada per la CG per majoria simple.
6. Si es compleixen els requisits dels passos anteriors, la proposta es publica a l’acta permanent (o equivalent) per part del coordinador del grup on s’ha presentat, notificant-se a a la resta del partit i iniciant el termini de debat.
7. Un cop finalitzat el termini de debat, es consolida la proposta en el pad. Si no s’ha assolit un consens (es considera consens quan no hi ha ningú en contra, de forma bloquejant, en els grups implicats), es trasllada a la CG excepte si els promotors renuncien. La CG o els promotors poden demanar passar la proposta al SPC.
8. S’inicia el termini d’exposició de la proposta consensuada i/o aprovada per la CG.
9. Un cop superat el termini d’exposició, es porta a terme la proposta. Si es passa al SPC, s’iniciarà la votació i només es portarà a terme si és aprovada.
10. En cas que hi hagi queixes després del termini de debat, es traslladaran a la CG. En cap cas es bloquejarà l’acció tret que vagi contra els principis, estatuts i reglaments del partit. La CG contactarà amb les persones implicades, aclarirà les queixes i traslladarà a la CA la depuració de responsabilitats si és necessari.

Respecte als terminis, un membre pot demanar que s’escurcin o s’allarguin durant l’exposició o el debat, amb el suport de dos pirates més però no més del doble de l’establert en aquest document, als estatuts o al reglament intern per a casos específics.

El termini d’exposició implica un nou registre de la proposta a l’acta permanent i notificació als grups corresponents.

De forma genèrica, els terminis seran:
* Termini de debat: una setmana.
* Termini d’exposició: una setmana.
* Termini de votació: una setmana.

Qualsevol reducció de terminis ha de ser sol·licitada a la CG, amb justificació dels motius per a la reducció, i aprovada, per majoria simple, per la mateixa CG.

Per a tasques comunicatives, responsabilitat del grup Comunicació, com emetre posicionaments propis i difusió de tercers, es regularan pel que estableixi el grup, sempre tenint en compte que han d’entrar per ideari. Si no entren, s’entèn que es tracta de prendre un nou posicionament com partit.

Per a la resta de casos, i altres que puguin definir-se en el temps, es delega en el reglament intern per a la seva definició i establiment de condicions i terminis.

Justificació: Mecanisme més clar, definit i flexible.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/JqephKcd2SfnZ82
7
vots
implemented
Proposta (#13): Esmena 13
Escrit per capita el 1 May 17 a les 01:44.
Substituir a la línia 214 “Un dels tres que ha de fer de representant davant la JEZ” per “Un dels tres que ha de fer de representant davant la Junta Electoral de la Zona (JEZ)”.

Justificació: Explicitar el significat de JEZ. No tothom sabem a què pot referir-se les inicials JEZ.

Document: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/d0aE7IiGtCyeRAe

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Document organitzatiu: 2ª ronda d'esmenes  
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Pad: https://pad.pirata.cat/reboot-document-organtizatiu/timeslider#24022 (a data de 2 de juny a les 00:23)

Amb l'objectiu de definir un sistema organitzatiu per a Pirates i el·laborar el document organitzatiu que hauria d'haver-se assolit durante el Reboot pirata, s'inicia la votació d'esmenes de la primera ronda del procés d'elaboració del document organitzatiu.

Termini: 8 de juny a les 23.59.

Repositori d'esmenes: https://cloud.pirata.cat/index.php/s/UnQbAZU73Hk6kEN
8
vots
implemented
Proposta (#1): Esmena 1
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:22.
Substituir la línia 148 "tenint en compte si és un grup temporal o persistent" per "els grups d'accés restringit seràn sempre temporals i motivats per un motiu o objectiu concret. El seu motiu o objectiu s'haurà de justificar a la CA en el moment de realizar la solicitud de la seva creació. Un cop finalitzada la seva funció, el grup s'eliminarà".

Justificació: Restricció als grups restringits.

Referència: esmena-01-ar
6
vots
implemented
Proposta (#2): Esmena 2
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:24.
[L'aprovació d'aquesta esmena implica aprovació de l'esmena als estatuts amb nom esmena-01-jr-estatus].

Substituir línia 213 “Aquestes agrupacions han de tenir un mínim de tres pirates actius: un Coordinador (enllaç a la Coordinadora General), que és el dipositari de l'arxiu d'afiliats de la territorial; un responsable de Comunicació, que és l'encarregat del manteniment de les xarxes socials i fer de portaveu amb els mitjans locals; i un enllaç amb la resta de forces polítiques i associacions. Un dels tres que ha de fer de representant davant la Junta Electoral de Zona (JEZ)” per:

“Aquestes agrupacions han de tenir un mínim de quatre pirates actius. Un que exerceixi de Coordinador (enllaç a la Coordinadora General), que és el dipositari de l'arxiu d'afiliats de la territorial; un com a responsable de Comunicació, que és l'encarregat del manteniment de les xarxes socials i fer de portaveu amb els mitjans locals; i un enllaç amb la resta de forces polítiques i associacions. Un dels tres que ha de fer de representant davant la Junta Electoral de Zona (JEZ). Ha d'haver-hi un altre pirata més que no tingui càrrec responsable a la mateixa.”

Justificació: Partint de la meva experiència a la territorial, crec que és important no forçar la creació de les mateixes.

Si només es poden arribar a contactar a tres pirates, crec que no s'hauria de mantindre la territorial i esperar a que hi hagi com a mínim un altre pirata més.

Un altre motiu és que hi hagi gent sense capacitat de decidir per evitar l'hipotètic cas en el qual les decisions es prenguin només en interés dels propis responsables i no de la territorial o de la seva expansió -en número d' afiliats-.

Aquest canvi necessitarà també del corresponent canvi als estatuts. Adjunto aquest en un altre document.

Referència: esmena-01-jr.
13
vots
implemented
Proposta (#3): Esmena 3
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:26.
Substituir línia 127 "Acta permanent" per "Registre d’activitat permanent". Nota: també s’ha de canviar a tot arreu del document.

Justificació: El canvi de nom és per no generar confusions amb l’acta de les reunions ni amb el llibre d’actes del partit.

Referència: esmena-01-dcc
13
vots
implemented
Proposta (#4): Esmena 4
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:27.
Afegir a línia 128 "Després de cada Assemblea General s’afegirà còpia dels registres publicats, corresponents al període entre convocatòries, al llibre d’actes."

Justificació: Cal tenir en compte el llibre d’actes del partit.

Referència: esmena-02-dcc
14
vots
implemented
Proposta (#5): Esmena 5
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:28.
Substituir línia 118 "Sistema de Participació Ciutadana" per "Sistema de Participació". Nota: també s’ha de canviar a tot arreu del document.

Justificació: El canvi de nom és necessari per ajustar-se a la realitat, doncs el nostre sistema de participació no és obert a la ciutadania, sinó als militants i simpatitzants.

Referència: esmena-03-dcc
5
vots
implemented
Proposta (#6): Esmena 6
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:29.
Afegir a línia 181 "Per a pertànyer a un grup de treball cal tenir un rol assignat. El coordinador definirà els rols necessaris i vigilarà perquè cada rol estigui cobert per a satisfer les necessitats del grup i del partit."

Justificació: Això permet establir els grups de treball com unitats operatives i definides, més fàcil d’administrar i de mesurar si tenen problemes de disponibilitat a l’hora de portar a terme les tasques necessàries per a l’avenç del partit.

Referència: esmena-04-dcc
1
vots
implemented
Proposta (#7): Esmena 7
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:31.
Substituir línia 178 "Grups de treball" per "Grups operatius".

Justificació: Canvi de nom per a trencar amb la concepció de grup de treball actual, on es produeix més debat que treball en si mateix. Per a debat hi ha els grups de discussió, mentre que als grups operatius es pretén tenir una major implicació (mitjançant la incorporació dels rols) i més agilitat.

Referència: esmena-05-dcc
10
vots
implemented
Proposta (#8): Esmena 8
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:32.
Afegir a línia 148 "Les discussions d’aquests sempre es portaran a terme en el grup més obert possible, limitant les que siguin estrictament necessàries com a restringides al mínim possible."

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar les discussions en grups restringits a les estrictament necessàries.

Referència: esmena-06-dcc
11
vots
implemented
Proposta (#9): Esmena 9
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:33.
Afegir a línia 148 "En cas que els assumptes tractats en un grup restringit no siguin sensibles, es facilitarà l’accés en mode lectura als afiliats que ho sol·licitin."

Justificació: Garantia necessària per a facilitar l’accés a les discussions dins dels grups restringits.

Referència: esmena-08-dcc
-4
vots
implemented
Proposta (#10): Esmena 10
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:38.
Afegir a línia 150 "En el cas dels grups restringits, es prioritzarà una rendició de comptes en el menor temps possible i sense superar l’any en cap cas." Nota: competeix amb les esmenes 11 i 12. S'aplicarà la que tingui més vots a favor.

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar el temps de rendició de comptes.

Referència: esmena-07-dcc (a)
9
vots
implemented
Proposta (#11): Esmena 11
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:39.
Afegir a línia 150 "En el cas dels grups restringits, es prioritzarà una rendició de comptes en el menor temps possible i sense superar quatre mesos en cap cas." Nota: competeix amb les esmenes 10 i 12. S'aplicarà la que tingui més vots a favor.

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar el temps de rendició de comptes.

Referència: esmena-07-dcc (b)
-3
vots
implemented
Proposta (#12): Esmena 12
Escrit per capita el 2 Jun 17 a les 00:40.
Afegir a línia 150 "En el cas dels grups restringits, es prioritzarà una rendició de comptes en el menor temps possible i sense superar la duració establerta per cada grup en cap cas." Nota: competeix amb les esmenes 10 i 11. S'aplicarà la que tingui més vots a favor.

Justificació: Garantia necessària per a minimitzar el temps de rendició de comptes.

Referència: esmena-07-dcc (c)

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Vendre Loteria de Nadal per finançar el partit  
Escrit per pautax el 7 Oct 16 a les 22:46. Categoria global: Economia. Finalitzada
Degut l'urgent necessitat de finançament del partit, proposo encarregar loteria de Nadal, administrat per Tresoreria, amb participacions de 2,5€ més una comissió de 0,50€. És a dir que per cada 3€ el partit es quedaria amb 0,50€.
La quantitat segurament no ens resoldrà el problema de base, però si que el mitigarà i ens ajudarà al menys a finançar el Congrés i qui sap què més.
Per arribar a temps pel Congrés demano que aquesta votació sigui urgent, que comenci, a pode ser demà, dia 8 d'octubre, a les 12 del vespre, i acabi el 16 d'octubre a la mateixa hora, per donar temps a comprar el numero i imprimir les participacions.

Data de finalització: 16/10/2016
1
vots
implemented
Proposta (#1): Aprovo la venda de Loteria de Nadal del partit
Escrit per pautax el 7 Oct 16 a les 22:46.
Aprovar la venda de Loteria de Nadal exclusivament per finançar el partit

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Suport al manifest contra les imputacions dels càrrecs electes de Poble Actiu  
Escrit per fgarrobo el 4 May 16 a les 13:14. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
Proposo donar suport a aquest manifest que neix des de la CUP-Poble Actiu (candidatura on vam participar a Cornellà, Barcelona, Burjassot...) sobre les imputacions a regidors i regidores per donar suport a la moció de desobediència famosa.

Es pot llegir el manifest al complet en aquest enllaç: http://perlesllibertatsavancem.cat/

El manifest, a més d'incloure un recolçament al dret a decidir (que Pirates de Catalunya dóna suport), és un clar posicionament a favor de la llibertat d'expressió i contra la instrumentalització de la justícia contra el dret a decidir, on el govern està utilitzant de manera clara la justícia a favor seu.

Com la manifestació #SensePor se celebra aquest dissabte, seria convenient tenir la decisió presa el divendres nit, per tant el tancament serà realitzat a la matinada de divendres a dissabte, al voltant de les 2 de la matinada, per donar el màxim marge de votació.
25
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport al manifest "Per les llibertats, avancem!"
Escrit per fgarrobo el 4 May 16 a les 13:14.
Signar, a nom de Pirates de Catalunya, el manifest "Per les llibertats, avancem!".

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Sumar-nos a "Reinicia Catalunya"  
Escrit per bytedevil el 5 Feb 16 a les 16:30. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que Pirates de Catalunya ha de sumar-se a la iniciativa anomenada "Reinicia Catalunya", entitat encarregada d'agrupar i de difondre iniciatives de participació política?

Que es Reinicia Catalunya: http://www.reiniciacatalunya.cat/que-es-reinicia-catalunya/

Que es una Convenció Constitucional: http://www.reiniciacatalunya.cat/que-es-una-convencio-constitucional/

Qui la impulsa: http://www.reiniciacatalunya.cat/qui-limpulsa/

Aquesta consulta ha sigut proposada per membres de la sectorial Pirates per la Independència.
La urgència ve donada per no perdre el tren i poder influir en les eines de participació. Per això aquesta votació es tancarà aquest 20 de febrer, a les 12.00.
2
vots
implemented
Proposta (#1): Sumar-nos
Escrit per bytedevil el 5 Feb 16 a les 16:30.
Sumar-nos com a partit a aquesta iniciativa per tal de poder fomentar la participació ciutadana i promoure l'us de les nostres eines, donar-les a coneixer i establir noves relacions.
6
vots
implemented
Proposta (#2): Sumar-nos... via la sectorial PxI
Escrit per Zopokx el 6 Feb 16 a les 10:09.
Sumarnos, sí, pero vía la sectorial de -Pirates per la Independència-, que serán los que firmen esta iniciativa para fomentar la participación ciudadana.

Esto no quita que, aún siendo una sectorial reconocida, el resto del partido no tenga que ayudar y colabore en lo que pueda/quiera.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes #6M 2016  
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Com en anteriors convocatòries d'eleccions, donat l'escenari en què es troba Catalunya, es planteja com hi ha de concórrer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes del 6 de març de 2016.

Recordem que per a presentar-nos sols caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboració de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos sols facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 en la proposta de renunciar a les eleccions ni en la d'intentar crear un espai de confluència això vol dir que la proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions sols. Sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions.

Independentment del resultat d'aquesta votació, els afiliats pirates sempre podran individualment participar en candidatures que no vagin en contra de la DUDH o l'ideari pirata.

Aquesta votació serà vinculant i no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no. Es pot votar a més d'una opció. En cas que més d'una superi els 2/3, guanyaria la que tingui més vots.

La votació s'iniciarà el dia 07 de gener a les 14.00 i es tancarà el 12 de gener a les 14.00.
17
vots
implemented
Proposta (#1): Renunciar a participar en solitari a les eleccions #6M 2016
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:31.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions catalanes #6M 2016. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos sols** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi sols.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament a renunciar a participar en les eleccions i també a intentar crear un espai de confluència, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Crear espai de confluència/participar simultàniament en llistes assembleàries
Escrit per capita el 7 Jan 16 a les 14:33.
Títol original (era massa llarg): Intentar crear un espai de confluència o participar simultàniament en candidatures assembleàries

A Pirates de Catalunya sempre hem potenciat la nostra pluralitat interna, però a més la situació política actual demana solucions no monolítiques. Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

És per això que es proposa intentar crear un espai de confluència, tot renunciant a presentar-nos sols, amb els grups propers en pràctiques assembleàries "En comú" i "CUP-Crida Constituent". Si aquest espai de confluència no es consolidés en una candidatura unitària, Pirates de Catalunya renunciarà igualment a presentar-se en bloc com a partit a les eleccions i no donarà suport directe a cap de les dues candidatures. Però, això sí, aquelles persones que vulguin participar en algun dels dos espais, podran crear una sectorial que porti la marca "Pirates" [o utilitzar un ja creat com "Pirates per la independència"] i amb un logotip que no es confongui amb l'oficial, per poder participar de ple dret a les candidatures, sempre que aquestes siguin compatibles amb el nostre ideari.

Aquesta proposta és totalment legal, ja que no és el partit qui participaria directament, sinó els seus membres sota un paraigua compartit. Només hi hauria problema si el partit volgués **signar** ambdues llistes, que és el que la llei no permet. Per altra banda, això ens permetrà influir en el màxim de candidatures possibles, mantenir la cohesió interna, adquirir experiència (i intercanviar-la internament a Pirates) que podrem aprofitar en el proper congrés, possibilitats de participar en les respectives llistes electorals i assolir representació indirectament, així com aprofitar la feina realitzada en l'àmbit municipal, on la majoria de pirates actius treballen amb CUP-Crida Constituent (Barcelona, Rubí, etc.) o amb En Comú (Lleida, Igualada, etc.).

En cas que algun dels grups rebutgés el nostre grup pirata en el si de la seva organització, això no impediria que el grup continués treballant donant-hi suport des de fora o que els afiliats hi poguessin participar a títol individual. Tots els grups rebran un tracte equitatiu, mantenint sempre l'equilibri de recursos econòmics i comunicatius entre ells.

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Proposta de suport a Ara en Comú Catalunya i Recortes Cero  
Escrit per pautax el 20 Oct 15 a les 14:06. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Un cop més la situació política catalana ha canviat radicalment. Hem vist sorgir en poc temps una nova força política, en principi sense cap ànim de participar en les eleccions, però amb la intenció de crear una forta pressió perquè la resta de forces, que es diuen democràtiques, conflueixin i acceptin una regeneració democràtica total.

Aquesta força està constituïda per persones independents sorgides de diferents partits polítics, del Front Cívic, EUiA, uns pocs d'ICV, bastant gent donada de baixa de Podem i un grup de Barcelona en Comú, tots ells convençuts que s'ha d'acabar amb la política de despatxos. On també podem trobar bastant gent de Pirates, tots ells activistes, i les marees groga, blanca i verda, a part de la PAH.

Ara en Comú és una força en creixement. I una de les seves impulsores ha sigut una pirata, seguida per tres pirates més, als que se'ls hi han anat sumant més companys fins a una xifra que avui ja no podem conèixer.

Les condicions d'Ara en Comú Catalunya són:

- Impulsar un procés constituent amb totes les sinergies possibles arreu de l'Estat.
- Construir un programa de transformació que prengui en consideració i referència l'essencial de les reivindicacions dels moviments socials avui presents a Catalunya
- Actuar com a grup propi al Parlament, sense en cap cas la seva articulació contribueixi a aprofundir les divisions electorals de l'espai transformador en l'àmbit estatal.
- Establir mecanismes de control ciutadà sobre els i les electes, entre ells l'acceptació d'una carta ètica i la vinculació als acords de les assemblees ciutadanes que els donen suport.
- Conformar la candidatura en un procés de primàries obert i participatiu.

Aquesta votació romandrà oberta fins a les 12.00 del 4 novembre.
4
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport a Ara en Comú
Escrit per pautax el 20 Oct 15 a les 14:06.
Ara en Comú Catalunya ha apostat per entrar en la coalició que vol liderar Barcelona en Comú, pel que ha posat sobre la taula les seves condicions, molt coincidents amb l'esperit que promou la força barcelonina.

Per tot això demanem que el partit doni el seu suport electoral, si calgués, a Ara en Comú Catalunya, per fer més força dins la coalició que Barcelona en Comú ha proposat. Sempre recordant que donar suport no és participar. Per donar suport no cal anar de la mà amb ningú ni coincidir en tot, però sí que es pot influenciar i participar en el redactat, per exemple, del programa.
-8
vots
implemented
Proposta (#2): Donar suport a Recortes Cero
Escrit per pautax el 28 Oct 15 a les 23:43.
Dies enrere Recortes Cero es va posar en contacte amb nosaltres per proposar-nos anar amb ells aquest 20 de desembre en una candidatura unitària. Degut que per votació no ens podem presentar, creiem que el més adient es donar la possibilitat als nostres companys de donar suport a la seva candidatura.
Hem de tenir present que donar suport a Recortes Cero no està renyit amb seguir donant-li a Ara en Comú Catalunya, ja que pel que sabem aquesta formació no es presentarà a les generals.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Eleccions a Tresorer per la Coordinadora Administrativa 2015  
Escrit per muriel el 7 Oct 15 a les 13:07. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
A causa de la baixa per motius personals del tresorer escollit a les passades eleccions a la Coordinadora Administrativa ( https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/314/ ), obrim la convocatòria per a escollir un nou tresorer.

Les tasques del tresorer són aquestes:
- Responsable de dur els comptes del partit al dia.
- Publicació sistemàtica dels comptes i documents comptables del partit.
- Validar els moviments econòmics que s'hagin de fer.
- Gestió i control dels pagaments.
- Control de les donacions i altres possibles ingressos.
- Emissió dels certificats i confecció de les declaracions o liquidacions fiscals que correspongui (en coordinació amb Jurídic, el Secretari i el Coordinador General).

S'hi pot presentar qualsevol afiliat a Pirates de Catalunya. Si vols presentar-t'hi per donar un cop de mà només cal que afegeixis la teva candidatura en aquesta votació fins el 18 d'octubre inclòs.

El 19 d'octubre s'obrira la votació, que es tancarà el 27 d'octubre.

Resultarà escollida la persona amb més vots, havent de tenir, almenys, més vots favorables que desfavorables. La resta de candidats, que tinguin més vots favorables que desfavorables, quedaran com a reserves per als casos recollits en l'Article 20.5 i 20.6 del Reglament Intern.
22
vots
implemented
Proposta (#2): Sonia Moyano Polonio
Escrit per sorsha el 19 Oct 15 a les 10:43.
Viendo que nadie ha dado un paso al frente me postulo a candidata como a Tesorera de Pirates de Catalunya. Yo votaría por Kodos, pero creo que si no es por el control mundial no se presenta....

Dando un punto de seriedad al tema llevo en Pirates de Catalunya desde el 2012 y siempre que he podido me he implicado de manera activa. Y si tenéis alguna cuestión no dudéis en preguntar o cotillear por san Google xD

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les Eleccions Generals #20D 2015?  
Escrit per capita el 9 Oct 15 a les 08:30. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
A causa de la necessitat de recuperar forces que han expressat alguns activistes, es planteja la possibilitat de no presentar-nos a les pròximes Eleccions Generals del 20 de desembre de 2015.

Recordem que per a presentar-nos caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que sense la col·laboracio de tots i cadascun dels afiliats això no serà possible. S'espera especialment que els partidaris de presentar-nos facin tot el que estigui al seu abast per tal d'aconseguir recollir les signatures necessàries (que seran més de 7.000).

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions. Per tant, si no s'obté una majoria qualificada de 2/3 això vol dir que aquesta proposta de no presentar-nos no ha tirat endavant i que es farà l'acció per defecte, o sigui, intentar presentar-nos a les eleccions (sent Pirates de Catalunya un partit polític se sobreentén naturalment que per defecte s'intenta presentar a totes les convocatòries d'eleccions).

Aquesta votació serà vinculant i no es preveu un canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no.

La votació s'iniciarà el dia 09 d'octubre a les 08.30 i es tancarà el 18 d'octubre a les 23.59.
26
vots
implemented
Proposta (#1): Ha de renunciar Pirates de Catalunya a presentar-se a les eleccions generals?
Escrit per capita el 9 Oct 15 a les 08:30.
A Pirates hem intentat presentar-nos a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, assolint-ho en la majoria i sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "sí" en aquesta votació és equivalent a votar **no presentar-nos en solitari** a les eleccions generals #20D. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per **no presentar-nos** a les eleccions i vermell per presentar-nos-hi. Si guanya no presentar-nos, això no exclou la possibilitat de votar posteriorment **si donem suport** a una confluència o candidatura específica. No es contempla l'escenari d'una coalició perquè no és possible segons terminis als estatuts.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures (més de 7.000), fita no assolida a les anteriors eleccions catalanes, on només es va assolir a Girona província. Si es vota negativament, es prega tenir voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures i formar part de les llistes.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, així com recollir els avals: la resposta a la crida ha estat minsa, amb menys de 20 persones disposades, la majoria a recollir uns pocs avals per cap.
- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- Ens permetrà recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'hi havia aigualit en presentar-nos en coalició amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on ha confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.

Llegiu els 16 comentaris o proposeu una solució >>

Què ha de fer Pirates de Catalunya a les pròximes eleccions catalanes? (III)  
Escrit per capita el 31 Jul 15 a les 18:43. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
De nou, l'escenari polític català ha canviat radicalment des de l'anterior votació realitzada la setmana passada i no és possible presentar-nos en coalició amb altres forces polítiques al no haver pogut arribar a un acord satisfactori amb les mateixes, per la qual cosa des de la Coordinadora General es troba necessari tornar a ratificar què farà el partit en aquestes eleccions. Ara decidim si presentar-nos, amb una proposta específica, o no fer-ho. La proposta està explicada al pad indicat.

Per a alguns no són unes eleccions plebiscitàries, per a d'altres sí. El que està clar és que no són unes eleccions a l'ús. L'eix nacional està molt més exagerat que en altres comicis i les decisions d'algunes forces han modificat el panorama, generant un escenari amb resultat incert junt amb la irrupció de noves forces.

Aquesta votació serà vinculant com les anteriors i no es preveu un nou canvi d'escenari, pel que serà final respecte a la decisió de presentar-nos o no.

La votació s'iniciarà el dia 31 de juliol a les 18.00 i es tancarà el 03 d'agost a les 23.59. La votació és curta perquè el termini de recollida d'avals s'inicia el dia 04 d'agost.
24
vots
implemented
Proposta (#1): Presentar-nos-hi sols (convidant-hi explícitament la participació externa)
Escrit per capita el 31 Jul 15 a les 18:43.
Anar a les eleccions amb el següent full de ruta: https://pad.pirata.cat/fullderuta27S (accedeix-hi amb les teves credencials del SPC/Ideatorrent).

Resum de la proposta:
Pirates de Catalunya serà la base par la creació de la candidatura, però s'hi convidarà explícitament a la participació pública, de manera que qualsevol persona que ho desitgi pugui formar-ne part (estigui o no afiliada al partit). Volem crear un espai de decisió política on els simpatitzants de Pirates de Catalunya, persones individualment, i d'altres formacions en un futur, construeixin les línies de la candidatura. Aquest espai de decisió política es dotarà d'un codi ètic, tant de la candidatura com dels càrrecs electes i interns. I a més, tindrà un programa electoral que serà el fruit d'una proposta inicial elaborada per una comissió de treball específica que es posarà a debat públic per a modificar-la i ratificar-la. El nom de la candidatura serà "Pirates de Catalunya - Nom del col·lectiu", on el nom del col·lectiu serà escollit en un procés participatiu.

----

A Pirates ens hem presentat a la totalitat de les eleccions que hi ha hagut, sent una alternativa per molta gent òrfena de qualsevol altra opció, i que compta amb nosaltres, encara que les nostres possibilitats d'assolir representació sempre hagin estat baixes. Estarem complint el nostre deure per aquells que estan d'acord amb el que proposem no es quedin sense opció electoral i puguin expressar la seva opinió lliurement a les eleccions, sent sòlids i fent un servei a la ciutadania.

Votar "no" en aquesta votació és equivalent a votar no presentar-nos a les eleccions. Aquesta votació és binària, és a dir, verd per presentar-nos a les eleccions i vermell per no presentar-nos-hi.

Nota: Segons la redacció actual dels estatuts, ha d'haver-hi una majoria de 2/3 per a prendre qualsevol decisió relativa a les eleccions, pero no s'hi estableix si per defecte ens presentem a les eleccions o per defecte no ens hi presentem. Donada l'excepcionalitat de la situació i a l'espera d'una revisió d'estatuts, la Coordinadora Administrativa ha acordat que aquesta votació es considerarà aprovada per majoria simple.

Recordem a més a més que per presentar-nos, caldrà recollir signatures a cada una de les quatre províncies, i que s'espera especialment que els partidaris de presentar-nos col·laborin en les seves possibilitats a la recollida de les signatures.

Tanmateix, cal tenir presents avantatges i inconvenients:

- Portarem al programa electoral l'ideari pirata sense haver de fer compromisos amb altres formacions polítiques.
- Tindrem poca visibilitat en una campanya polaritzada i tindrem el risc que se'ns pugui acusar de sectaris o d'indecisos/indefinits en un tema com la independència.
- Podrem controlar la nostra campanya i com voldrem fer-la.
- No perdrem seguidors/afiliats que no simpatitzen amb altres partits.
- Podem perdre seguidors/afiliats que simpatitzen amb l'opció plebiscitària.
- Ens permetrà recuperar la imatge que no som un partit mes (que s'hi havia aigualit en presentar-nos en coalició amb altres partits a les municipals).
- Per altra banda, la diversitat i adaptació a les diverses realitats municipals ha estat altament enriquidora i ha permès a Pirates major projecció a la majoria de municipis on a confluït o donat suport a agrupacions, etc. fet que pot no donar-se presentant-nos sols, però sí aprofitar la feina realitzada.
- Implicarà recollir nosaltres sols les signatures en ple mes d'agost (més de 7.000 signatures). Des de la Coordinadora General es prega que, si es vota afirmativament, els pirates tinguem voluntat d'implicació per a ajudar a recollir les signatures.
- Tindrem dificultats per tenir llista a totes les províncies, especialment a Tarragona, però que encara que Barcelona, Girona i Lleida (gràcies al suport de persones de El Comú) siguin més fortes, també hi caldrà treballar força.

Llegiu els 36 comentaris o proposeu una solució >>

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Next >> 
Contingut sindicat