IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Manifest pirata per a les candidatures de confluència en les eleccions municipa  
Escrit per dario el 26 Jun 14 a les 20:36. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Amb la irrupció en el panorama polític de plataformes ciutadanes i grups que intenten trencar amb les lògiques de partit, un grup de pirates va decidir en la última Assemblea General iniciar la redacció d'un manifest per a establir les eixos principals per a les candidatures de confluència municipals.

Text complet: http://pirates.pad.atkn.net/ep/pad/view/ro.4qSN24697Kvl9G1CX5Hb8lO/rev.25

Pad de treball: http://pirates.pad.atkn.net/Pirates-a-les-municipals

Data de finalització: 11 de juliol de 2014 a mitjanit
37
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport al manifest
Escrit per dario el 26 Jun 14 a les 20:36.
Proposem aprovar el manifest i publicar-ho al bloc, així com fer-ho arribar als col·lectius que han manifestat intenció de confluència arreu de Catalunya.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Reglamento para las relaciones con otros partidos  
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:35. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
- FINALIZACIÓN: ASAMBLEA GENERAL DEL 21 DE JUNIO -

Tras votarse en contra de la mesa permanente en las condiciones propuestas por Iniciativa Catalunya Verds, tras la reunión para los avales de las Elecciones Europeas en https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/263/, y ante la necesidad de algo formal para poder iniciar negociaciones o contactos con otras formaciones de cara a las elecciones municipales, solicitada entre otros por L'Hospitalet de Llobregat y Sant Adrià de Besós, se lanza esta idea para crear un Reglamento y estandarizar las relaciones con otros partidos.

PAD: http://pirates.pad.atkn.net/RelacionsAltresPartits

REGLAMENTO PARA LAS RELACIONES CON OTROS PARTIDOS

Relaciones a nivel catalán

Pirates de Catalunya puede y debe relacionarse con otros partidos de ámbito catalán, siempre y cuando respeten en su ideario los Derechos Humanos, para poder extender el ideario pirata más allá del partido y el activismo.

Los motivos para estas relaciones pueden ser:
- Confección de coaliciones electorales a nivel autonómico y local.
- Suministro de sistemas de participación.
- Elevación de propuestas para aquellos estamentos donde no tengamos presencia.
- Aprender de otras organizaciones aspectos que sean interesantes para Pirates de Catalunya.
- Ser una referencia y proveerles de "ideario pirata" para sus respectivos programas electorales.

Los objetivos para estas relaciones deben ser:
- La consecución o contagio de la idea Pirata para la gobernanza de los ayuntamientos, promoviendo, a ser posible, el uso de las herramientas disponibles en el partido.

[....]
31
vots
implemented
Proposta (#1): Aprobar el 'Reglamento de relaciones con otros partidos'
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:35.
Aprobar el 'Reglamento de relaciones con otros partidos' en la Asamblea General

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Reforma del punto W del Reglamento sobre las Agrupaciones Territoriales  
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:00. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
- FINALIZACIÓN: ASAMBLEA GENERAL DEL 21 DE JUNIO -

Ante las elecciones locales, se realiza la propuesta para territorializar el partido, dando al trabajo local una base importante en el partido.

Los objetivos son descargar a los grupos de trabajo y AG, aumentar la participación al acercar el partido a su territorio, organizarnos de cara a las municipales y relacionarnos con AVV, grupos sociales, asambleas... para extender nuestro ideario e, incluso, ofrecer nuestras herramientas.

PAD: http://pirates.pad.atkn.net/TerritorializacionPartido

ENMIENDA A LA TOTALIDAD DEL PUNTO W DEL REGLAMENTO

W) De las agrupaciones territoriales.
1. Creación
- 1. Podrán constituirse agrupaciones de ámbito territorial con, al menos, 5 afiliados
- 2. La iniciativa de constitución de una agrupación territorial corresponde a la Junta Directiva o a la mayoría simple de los afiliados pertenecientes al órgano territorial que se propone constituir
- 3. La aprobación de una agrupación territorial corresponde a la Junta Directiva. Un miembro de la misma deberá estar presente en la asamblea de constitución para dar fe del proceso
- 4. Recibida una propuesta de constitución de una agrupación territorial por parte de los afiliados, la Junta Directiva resolverá antes de 30 días
- 5. Si la Junta Directiva rechaza la constitución de una agrupación territorial, los interesados pueden solicitar la revisión de la decisión en la Asamblea General
- 6. Las agrupaciones territoriales actuarán como delegaciones del Partido en su ámbito territorial
- 7. Las agrupaciones territoriales pueden formarse como agrupaciones de ámbito municipal, comarcal o provincial
- 8. Los afiliados de los municipios donde existan órganos territoriales inferiores al municipal, como barrios o distritos, podrán formar también territoriales coincidentes con estos órganos, siempre y cuando no sustituyan a la agrupación territorial del municipio

[....]
17
vots
implemented
Proposta (#1): Aprobar la enmienda al punto W del Reglamento
Escrit per fgarrobo el 11 Jun 14 a les 15:00.
Esta aprobación será en primera lectura y necesita el apoyo de 2/3 de los que voten, según el punto V.4 del Reglamento del Partido.

En caso de aprobarse, esta modificación entrará provisionalmente en vigor hasta que se produzca la aprobación definitiva en la asamblea de septiembre, tal y como figura en el punto V.5 del Reglamento.
-7
vots
implemented
Proposta (#2): 2.1 Fusió dels 3 càrrecs en 1 en cas de menys de 10 membres
Escrit per Marc HC el 11 Jun 14 a les 19:02.
Quan es tenen pocs membres és difícil trobar prou gent disposada a ocupar tots els càrrecs i la feina no és tanta com perquè no la pugui fer una sola persona. Aixi també és més senzill i ràpid posar-se en contacte amb la persona en qüestió quan faci falta.
-7
vots
implemented
Proposta (#3): 2.1 Fusió dels 3 càrrecs en 2 en cas de menys de 10 membres
Escrit per Marc HC el 11 Jun 14 a les 19:13.
Alternativament, i si no es vol concentrar totes les responsabilitats en una sola persona, es poden escollir 2 persones que comparteixin les mateixes responsabilitats de forma alternativa cada mes.
11
vots
implemented
Proposta (#4): 2.2 Mínim tres persones responsables, però repartint-ho com vulguin
Escrit per muriel el 11 Jun 14 a les 21:47.
El fet que hi hagi mínim tres persones responsables és expressament (llei dels tres pirates). Tampoc no té sentit crear una territorial on no hi pots trobar ni tres persones que tinguin ganes de fer coses (una persona sola no pot ser una territorial). A més, si la territorial és petita i no té activitat, la responsabilitat serà mínima, i si hi ha molta activitat serà més fàcil trobar-hi voluntaris.

De tota manera, trobo que no cal que la persona que faci de contacte amb les altres entitats sigui la mateixa que sigui responsable davant la junta electoral, així que proposo el text alternatiu perquè amb un mínim de tres responsables s'ho reparteixin com vulguin:

- 2. La asamblea de la agrupación territorial debe elegir mínimo tres responsables (y máximo cuatro) para que se repartan las siguientes cuatro funciones:
-- Coordinador territorial: responsable de la coordinación con la Junta Directiva del Partido y responsable de la custodia de los datos de afiliados en el territorio.
-- Coordinador de comunicación: responsable de gestionar las Redes Sociales, así como actuar de portavoz y realizar comunicaciones públicas. Se puede crear un equipo de trabajo con una persona elegida como responsable.
-- Coordinador de expansión: responsable de las relaciones con otros partidos y entidades del territorio. Se puede crear un equipo de trabajo con una persona elegida como responsable.
-- Coordinador de elecciones: Será el responsable de Pirates de Catalunya frente a la Junta Electoral de Zona.
20
vots
implemented
Proposta (#5): 4.2 Que PIRATA.CAT pugui fer llistes electorals encara q no hi hagi territorial
Escrit per muriel el 11 Jun 14 a les 21:56.
Encara que en general sigui desitjable que hi hagi una territorial que pugui donar suport a la candidatura municipal, es pot donar algun cas excepcional on sigui interessant de fer-ho igualment. Per exemple, en el cas de pobles molt petits on sigui difícil trobar-hi cinc persones, si la territorial encara està en procés de formació, si hi ha un número important de pirates però que no han volgut constituir-se com a territorial, etc. No té sentit que ens autolimitem per reglament, ja que després si volem fer-ho no podrem, i això és una cosa que es pot avaluar fàcilment per cada cas.

Per això, proposo el text alternatiu:

- 2. Serán las encargadas de las listas electorales a las elecciones municipales, en el caso de estar constituidas.
4
vots
implemented
Proposta (#6): Cap minim per fer una territorial en pobles mol petits
Escrit per pautax el 11 Jun 14 a les 22:28.
Seguint el raonament de la Muriel, trobo que és injust reprimir o limitar la constitució d'una territorial, en el cas que el poble sigui mol petit i hagin pocs o sols un pirata amb ganes de fer coses.
9
vots
implemented
Proposta (#7): Que es puguin demanar més recursos d'indrets dins d'una territorial
Escrit per kenneth el 12 Jun 14 a les 12:45.
Si a un indret (barri, municipi o comarca) hi ha un mínim de 3 pirates que volen fer coses però no son prou gent per a fer la seva agrupació local, que la agrupació territorial a la que estiguin adscrits (municipal, comarcal o provincial) pugui demanar recursos de Pirates per a aquell indret.

La agrupació que demani els recursos en serà responsable del seu ús fins que aquell indret que els ha demanat creixi prou com per a constituïr la seva pròpia agrupació local.
4
vots
implemented
Proposta (#8): Que no es digui "territorial"
Escrit per kenneth el 12 Jun 14 a les 12:47.
Que es digui o agrupació local o cercle (com ja va proposar en Jover fa 3 anys). Si aquesta opció és aprovada, obrirem una nova votació per a decidir el nom de les "territorials", a on podrem proposar allò que trobem més adeqüat.

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Posició de Pirates sobre proposta per acció sobre nadons robats a les Europees  
Escrit per fgarrobo el 31 Mar 14 a les 21:14. Categoria global: Justícia. Finalitzada
A l'assemblea de la Confederació Pirata celebrada aquest dissabte, es va presentar la proposta sobre una acció per ajudar les famílies amb nadons robats a poder trobar-los. Aquesta acció té com a objectiu restaurar la memòria històrica també en aquest àmbit.

L'acció no s'emmarca dins de la campanya de les europees, però s'ha de realitzar durant les mateixes ja que es necessita del cens de tot l'estat espanyol per a la seva realització. En el següent PAD podeu veure la carta proposta i els dos informes jurídics (un intern i un altre extern) sobre la mateixa i la seva viabilitat: http://pirates.pad.atkn.net/nadons-robats

Aquesta proposta serà votada aquest dimecres a les 22.30 a la reunió de la Confederació Pirata a mumble i serà aprovada si obté el 50% +1 dels suports dels partits confederats (actualment 8). A més, la junta ha aprovat la seva votació per tràmit ràpid amb finalització a la mateixa hora de la reunió (dimecres 2 a les 22:30).

A més, aquesta proposta serà privada fins a la presentació de la campanya. Només es podrà accedir-hi si s'és usuari registrat.
13
vots
implemented
Proposta (#1): Votar a favor (verd) / Abstenció (taronja) / Votar en contra (vermell)
Escrit per fgarrobo el 31 Mar 14 a les 21:14.
Votar a favor (verd) / Abstenció (taronja) / Votar en contra (vermell).

La opció més votada serà la que es comuniqui a la Confederació.
4
vots
implemented
Proposta (#4): En cas d'enviar cartes, que envaeixin al mínim la vida de les persones
Escrit per chaosct el 2 Apr 14 a les 13:33.
Que les dades com la probabilitat exacta, que poden ser un trasbals en la vida d'una persona, estiguin en un full separat, en un plec al final, o en una referència online; a fi de que el receptor pugui tenir control sobre quan i com vol rebre i accedir a aquesta informació
3
vots
implemented
Proposta (#5): En cas d'enviar afegir descàrrec aclarint que aquestes dades no han estat cedi
Escrit per chaosct el 2 Apr 14 a les 13:35.
Afegir un paràgraf tal que:

[Defendemos su privacidad, y garantizamos que no hemos guardado ningún dato suyo, ni tampoco se lo hemos remitido a $ORGANIZACION_NIÑOS_ROBADOS ni a nadie, tal como dice la $LEY_DEL_CENSO. No recibirá ninguna notificación más sobre este tema.]

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Recolzar la campanya ANTIPRISM  
Escrit per Sol el 26 Jun 13 a les 11:13. Categoria global: Privacitat. Finalitzada
Els pirates d'arreu d'Europa s'estan unint a la campanya Antiprism.eu, proposada pels pirates austríacs i desenvolupada en col·laboració amb pirates de tota Europa.

S'ha redactat un manifest i creat un lloc web per tal de denunciar la xarxa d'espionatge massiu i indiscriminat, i pressionar a l'Unió Europea per lluitar contra l'espionatge dels seus ciutadans, així com establir un marc legal que impossibiliti els sistemes d'espionatge indiscriminat dins de la UE.

Podeu llegir el manifest al següent enllaç: http://antiprism.eu/ca (català)
http://antiprism.eu/es (castellà)

En aquests moments, 15 partits pirates han donat recolzament al manifest: Àustria, Espanya, Regne Unit, Suècia, República Txeca, Holanda, Eslovènia, Alemanya, França, Grècia, Itàlia, Bèlgica, Estònia i, dels EUA, Florida. Pirates de Catalunya ha recolzat el document de manera provisional, a l'espera del resultat d'aquesta votació.

Aquesta votació finalitzarà el 10 de juliol de 2013.
49
vots
implemented
Proposta (#1): Recolzar la campanya ANTIPRISM i col·laborar-hi activament
Escrit per Sol el 26 Jun 13 a les 11:13.
Recolzar la campanya de forma oficial, fer-ne difusió i col·laborar en les accions que es duguin a terme (recollides de signatures a Internet, Cryptoparties, manifestacions, etc).

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Ratificación de los estatutos de la Confederación Pirata (2/2)  
Escrit per dario el 10 Sep 13 a les 00:16. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
###################################################
Esta votación se cerrará el próximo 02/10/2013 a las 19h.
###################################################

Siguiendo lo aprobado en la Declaración de Intenciones, https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/167/ y la primera votación con enmiendas https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/238/, el grupo de trabajo de la Confederación presenta el texto definitivo de los estatutos.

Podéis leerlo aquí: http://piratas-gal.wikispaces.com/page/view/estatutos_confederacion/449701206

Esta es la segunda votación para aprobar el texto con las enmiendas aprobadas por los partidos, tras el anuncio por boletín del inicio del proceso.

*** Tened presente que ya no se pueden presentar enmiendas, en tanto que este texto será votado por los demás miembros de la Confederación Pirata en paralelo. Añadir enmiendas implicaría invalidar todas las votaciones. ***
36
vots
implemented
Proposta (#1): Estoy de acuerdo en ratificar los estatutos de la Confederación Pirata
Escrit per dario el 10 Sep 13 a les 00:16.
Ratificar los estatutos de la Confederación Pirata.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Multireferèndum de ILPs  
Escrit per kenneth el 23 Sep 13 a les 20:43. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Aquesta votació es tancarà en finalitzar la propera assemblea general, el 5 d'octubre de 2013.

-------------------

Ens han contactat des del col·lectiu Som lo que Sembrem (SLQS) per tal de demanar-nos ajuda en l'organització d'una consulta (fonamentalment online) a on la gent pugui registrar-se i votar totes aquelles Iniciatives Legislatives (catalanes, espanyoles o europees) bé en curs bé rebutjades als parlaments.

Volen que hi participin més entitats, especialment promotors d'altres ILPs/ECIs rebutjades i grups pro-participació ciutadana, i pretenen fer públics els resultats de les votacions al maig del 2014, coincidint amb la campanya de les eleccions europees.

Comparteixen que en tot referèndum ha d'existir argumentació de les dues bandes i que s'ha d'intentar que es debatin els diferents assumptes amb experts, per tal que la gent pugui formar-se una opinió raonada abans de votar.

De nosaltres necessiten, principalment:

- Coneixement tècnic i logístic sobre com dur a terme una votació així
- Ajuda en difusió a xarxes (a premsa i carrer son força forts, tenen 1000 fedataris)
- Ajuda de creatius
- Voluntaris en general

A nivell tècnic, implementar un SPC és bastant senzill, i després caldrà molta feina en validar la identitat de tots els votants.

Des de SLQS veuen amb bons ulls el no tancar la plataforma un cop votades les ILPs, i aprofitar-la per a promocionar futures iniciatives legislatives, així com propostes de qualsevol àmbit geogràfic.


[....]
43
vots
implemented
Proposta (#1): Implicar-nos en la campanya de multireferèndum
Escrit per kenneth el 23 Sep 13 a les 20:43.
En base al que s'ha comentat a la descripció d'aquesta votació i al pad del resum de la reunió.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Programa electoral comú dels Pirates Europeus  
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:49. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Ratificació del programa electoral comú dels Pirates Europeus.

#########################################
# Aquesta votació es tanca el dia 5 de Gener de 2014 a les 14:00.
#########################################

Aquest serà el contingut troncal i la seva aprovació no implica limitació del contingut del programa que es construeixi per a la nostra candidatura a les elecciones europeus.

Està dividit en els diferents punts que formen el programa.Els heu de llegir tots i votar cadascun. Trobareu el programa sencer (com s'ha traslladat a la votació) aquí: https://confederacionpirata.org/wiki/ppeu_programa

El programa sencer (comú + aportacions pròpies) es farà col·laborativament durant els propers mesos.
58
vots
implemented
Proposta (#1): Participació i govern obert: Extensió de la democràcia per a Europa
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:49.
PIRATES exigeix la redacció d'un nou tractat de la Unió Europea destinat a aclarir i substituir els tractats actuals i fer front a la necessitat d'una reforma democràtica de la Unió, sempre que sigui acceptat pels ciutadans de la Unió a través d'un referèndum.

L'actual procés legislatiu de la UE està dominat pel poder executiu (la Comissió Europea) a costa del poder legislatiu (el Parlament Europeu). PIRATES busca un ajust en l'equilibri de poder en les institucions europees en favor de la branca legislativa.

Els canvis en la legislació primària de la UE (per exemple, un tractat) només han d'entrar en vigor si una majoria de ciutadans de la UE els aprova en un vot simultani en tota la UE, a més de l'exigència actual d'acord a nivell governamental. L'executiu de la UE ha de vetllar per que aquestes votacions es puguin realitzar fins i tot a curt termini.
49
vots
implemented
Proposta (#2): Participació: Supressió dels obstacles injustos a la participació política
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:51.
PIRATES vol que els ciutadans puguin tenir un impacte més directe i més gran en el debat polític i en el procés de presa de decisions, tant individualment com col·lectiva. Per això exigim l'eliminació de barreres injustes que impedeixen la participació de nous partits polítics en eleccions, com la necessitat de recollir un nombre de signatures.
62
vots
implemented
Proposta (#3): Participació i govern obert: Millor participació ciutadana directa
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:52.
PIRATES s'esforça per crear un estàndard comú per a les iniciatives ciutadanes a nivell local, regional, nacional i europeu. Per capacitar als ciutadans, volem iniciatives ciutadanes que puguin modificar constitucions, lleis, etc, que estiguin sempre seguides d'un referèndum si no les aprova la legislatura.
57
vots
implemented
Proposta (#4): Transparència: Divulgació d'influència en les decisions polítiques
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:53.
PIRATES exigeix la divulgació de la influència dels grups d'interès i grups de pressió en les decisions polítiques per protegir el procés democràtic i per fer que els fonaments de les decisions siguin transparents.
60
vots
implemented
Proposta (#5): Transparència: Llei de Protecció de Delators (Whistle blower)
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:54.
PIRATES advoca per una legislació general i global per protegir a les persones que exposen temes que són d'interès públic, com els casos de corrupció, abús d'informació privilegiada o violacions de codis ètics o drets humans ("delators").
57
vots
implemented
Proposta (#6): Transparència: Transparència del Sector Públic
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 13:54.
El sector públic, incloses les entitats privades que duen a terme el treball en nom d'un organisme públic, ha de ser transparent. PIRATES creu que és un dret fonamental dels ciutadans el d'inspeccionar, sense necessitat de cap justificació específica, tots els contractes o beneficis financers relacionats amb l'execució dels projectes i serveis del sector públic o del govern.
56
vots
implemented
Proposta (#7): Privacitat i drets civils: Protecció i vigilància de dades I
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 14:00.
Seguretat en llibertat

L'expansió dels nostres drets civils i la protecció de la nostra llibertat és una motivació primordial per PIRATES.
L'amenaça que representen les mesures de vigilància il·legals i excessives que ens imposen els governs, tant nacionals com estrangers, ja sigui en resposta al terrorisme i altres amenaces, és greu. Hi ha una necessitat immediata de prendre mesures per restablir l'equilibri i restaurar la nostra privadesa.
53
vots
implemented
Proposta (#8): Privacitat i drets civils: Protecció i vigilància de dades II
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 14:01.
Garantir la privadesa de tots

Els europeus tenen una orgullosa història de lluita pels seus drets fonamentals i les llibertats dels seus conciutadans.

Per preservar els nostres drets i llibertats i per assegurar l'eficàcia de l'aplicació de la llei, PIRATES exigeix que la recollida de dades i la vigilància només estigui dirigida a les persones que siguin sospitoses de cometre o preparar un crim i només amb l'aprovació i la supervisió judicials.

La protecció adequada contra la delinqüència és una responsabilitat important de l'estat. Hem d'assegurar que aquesta responsabilitat es compleix a través d'una política de seguretat intel·ligent, racional i basada en l'evidència.

Volem abolir la pràctica rutinària, la recopilació de dades automatitzada i no directe, l'emmagatzematge i la comparació de dades.

Qualsevol persona subjecta a vigilància estatal ha de ser informada d'aquests fets al seu degut temps per evitar abusos.
53
vots
implemented
Proposta (#9): Privacitat i drets civils: Protecció i vigilància de dades III
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 14:02.
Abolició de la directiva europea de retenció de dades

Tothom ha de tenir el dret de saber quines regles regeixen la recopilació d'informació personal, el temps màxim d'emmagatzematge i les polítiques de retenció.

PIRATES s'oposa a l'intercanvi de dades personals sense una bona raó dins o fora de la UE. Això inclouria la transferència de dades de passatgers i de pagaments a tercers països, com els EE.UU, la proposta de dades de Eurosur i l'intercanvi de dades de les bases de dades de les policies nacionals. El lliurament de dades personals a països que manquen d'una protecció efectiva dels drets fonamentals, ha d'estar prohibida.

PIRATES rebutja la introducció dels dispositius de seguiment i de notificació obligatòria, com els "mesuradors intel·ligents".

PIRATES vol fer complir normes estrictes per a tots els sistemes industrials que processin de forma automàtica informació personal o privada (com els sistemes de control d'accés), essencialment fent-los sistemes de codi obert, documentat i revisat públicament.
39
vots
implemented
Proposta (#10): Drets civils: Avaluació sistemàtica dels poders existents de vigilància I
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 14:03.
Prohibir la vigilància massiva

Els espais públics són plens de càmeres que monitoritzen el moviment de persones i vehicles, fan seguiments facials i combinen aquesta informació sense considerar el seu potencial d'erosió de la privadesa. Les dades mostren que la presència d'aquests sistemes tenen un efecte menor en els índexos de criminalitat i, en el millor dels casos, aquesta canvia de lloc. PIRATES dóna suport i vol prioritzar el moviment de personal policial de tasques de monitorització al patrullatge als carrers.
51
vots
implemented
Proposta (#11): Drets civils: Avaluació sistemàtica dels poders existents de vigilància II
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 14:04.
Prohibició d'espionatge electrònic i recollida de dades biomètriques

Les comprovacions rutinàries no han d'interferir sense cap raó amb la privadesa. Rebutgem l'ús d'escànners de cos sencer donat el seu impacte en la dignitat humana, la recollida de contingut de les comunicacions i metadades, l'anàlisi de dades privades de dispositius electrònics i altre procediments invasius similars. Ens oposem a la recollida de dades biomètriques de persones innocents i al seu emmagatzematge en bases de dades centralitzades.
46
vots
implemented
Proposta (#12): Drets civils: Avaluació sistemàtica dels poders existents de vigilància III
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:48.
PIRATES vol aturar el desmantellament progressiu dels drets civils, que ha adquirit proporcions dramàtiques en la història recent. Per garantir la nostra seguretat, no necessitem noves lleis, les lleis existents són suficients.

En particular, rebutgem:

* La divulgació i la retenció de dades procedents dels registres electrònics de passatgers que viatgen en la UE per part de les autoritats de control ("PNR de la UE").
* El perfilat automàtic de persones per dividir en categories de risc ("*profiling") , o qualsevol altra anàlisi massiva de dades.
* L'acord entre la UE i els Estats Units sobre les dades ("safe harbor") .
52
vots
implemented
Proposta (#13): Drets civils: Avaluació sistemàtica dels poders existents de vigilància IV
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:49.
Un segell de verificació que indiqui que es compleixen els drets fonamentals per a les noves mesures de seguretat. PIRATES vol que l'Agència Europea de Drets Fonamentals pugui examinar sistemàticament tots els programes de seguretat actuals i futurs de la UE. L'enfocament dels organismes de seguretat de la UE s'ha de revisar sobre la base de proves, per evitar efectes secundaris adversos i examinar alternatives i assegurar la compatibilitat amb els drets fonamentals. Hem d'assegurar-nos que l'Agència Europea de Drets Fonamentals té els poders necessaris per realitzar aquesta tasca.

PIRATES advoca per una moratòria en qualsevol altra interferència en els drets humans per part de les agències de seguretat de la UE i en el nom de la seguretat interna fins que finalitzi la revisió sistemàtica dels poders existents per part del FRA.
52
vots
implemented
Proposta (#14): Drets civils: Recerca de seguretat i programari de monitoratge I
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:52.
PIRATES dóna suport a la financiació de recerca a tota la UE, tot i que la habitual implicació de les agències governamentals en operacions de vigilància i filtrat com INDECT i CleanIT demostra la seva clara intenció d'emprar aquestes tecnologies d'una forma que utilitza eines financiades amb fons públics per desmantellar drets civils. Per tant, defensem que la UE no ha de finançar tecnologies que limitin els drets fonamentals.
Normativa europea de dades amb un nivell alt de protecció

Normativa europea de protecció de dades amb alt nivell de protecció de dades

El projecte de normativa europea de protecció de dades no ens hauria de portar a minvar els estàndards de protecció de dades, sinó que hauria de reforçar els drets dels ciutadans de tots els països europeus. No hauria de ser possible per a les empreses que operin a la UE d'escapolir-se de la supervisió efectiva i del control. Per exemple, Facebook a Irlanda no hauria de ser capaç de defugir la normativa de protecció de dades.

Les metadades creades com a efecte colateral de la utilització de complexos sistemes d'informació també s'haurien de considerar dades personals. Hauria d'existir un mecanisme per demanar un llistat de terceres parts que accedeixen a les dades d'una persona i aquest hauria de ser comparable al utilitzat per obtenir el consentiment inicial. Fins i tot quan s'ha atorgat el consentiment per l'intercanvi de dades personals, la persona afectada per l'acord ha de tenir accés al resum de totes les dades entregades a terceres parts.

L'ús de dades personals per al comerç de dades, publicitat o recerques de mercat o d'opinió només s'hauria de permetre amb el consentiment actiu i informat de la persona afectada.

L'accés directe a les dades personals i comunicacions en directe per l'Internet de ciutadans i empreses europees mostra clarament que cal una ferma actuació a nivell internacional. En aquest tema PIRATES vol prendre mesures per protegir les dades personals, la privadesa dels ciutadans i el seu lliure desenvolupament de personalitat i prevenir l'espionatge industrial en el futur.
47
vots
implemented
Proposta (#15): Drets civils: Recerca de seguretat i programari de monitoratge II
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:52.
Prohibició d'indentificacions personals indiscriminades en espais públics

PIRATES és posiciona en contra de que es requereixi la identificació de particulars si no són sospitosos d'haver comès un crim, especialment quan estan exercint els seus drets de protesta o assemblea. Si qualsevol pot ser un objectiu policial en una manifestació o mentre expressa el seu punt de vista, aleshores la llibertat d'expressió és en perill.
52
vots
implemented
Proposta (#16): Drets civils: Política de refugiats
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:53.
La política europea d'assil i refugiats s'ha de basar en el reconeixement dels drets humans i en el respecte total a la Convenció de Ginebra sobre refugiats i la Convenció de la ONU sobre els drets dels infants.

La política de veïnat i de desenvolupament de la UE s'haurien d'orientar cap a la millora duradora de les condicions de vida i centrar-se en la promoció dels drets humans a tots els països i regions associades. Denunciem totes les tendències a crear aparells represius de vigilància i control a Europa.
54
vots
implemented
Proposta (#17): Drets d'autor
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:55.
PIRATES vol una llei justa i equilibrada sobre drets d'autor, basada en l'interés de la societat com un tot.

Treballem per a l'abolició dels monopolis de la informació. La Unió Europea ha permès una sèrie de peticions per introduïr monopolis informatius que de forma suposada s'han dissenyat per motivar els creadors i inventors a produïr més treballs. En realitat, els únics beneficiaris dels monopolis són les grans corporacions, mentre el mercat cau. Aquesta fallada del mercat és evident per la freqüent persecució de particulars i pimes per part de les entitats de gestió i la pèrdua de treballs orfes per part de la societat. El nostre objectiu és crear un entorn on la motivació per crear vagi de la mà amb la llibertat de la informació.

La millora de la disponibilitat pública de la informació, el coneixement i la cultura és un prerequisit per al desenvolupament social, tecnològic i econòmic de la nostra societat. PIRATES, per tant, demana que la còpiar, emmagatzematge, utilització i provisió d'accés a treballs literaris i artístics sense interés comercial no només ha de ser legal, sinó que s'ha de protegir per llei i promocionat de forma activa. Tothom hauria de poder gaudir i compartir la nostra herència cultural lliure de les amenaces d'accions legals o de censura.

El monopoli comercial creat pels drets d'autor hauria de retornar a uns termes raonables. Els treballs derivats s'haurien de permetre, amb excepcions ben especificades i taxades per llei amb poc espai a l'interpretació.

L'Internet com a mitjà no ha de tenir fronteres. PIRATES considera les fronteres nacionals artificials per als bens culturals un obstacle al mercat intern europeu i demana la seva abolició. Cal un canvi d'enfocament en l'apartat dels drets sobre els béns intangibles i les seves respectives pràctiques d'aplicació.

S'ha d'evitar altres monopolis als sectors de la informació i la cultura. Per llei, l'estat només ha de permetre o mantenir els drets monopolístics sobre béns intangibles si aquests són d'interés públic. Qualsevol dret monopolístic ha de ser limitat en el temps i no s'ha de poder ampliar el seu àmbit termporal, ni el seu abast, de forma retroactiva.

La creació de béns comuns, com el programari lliure, béns culturals lliures, grups de patents obertes i el material educatiu lliure i obert s'han de promocionar i protegir legalment.

La vida social, cada cop més present als espais digitals, no l'han de poder restringir els drets monopolístics sobre els béns intangibles. La introducció de normatives sobre "l'ús just" assegurarà que les interaccions socials no tinguin obstacles.

Les entitats de gestió europees han de garantir ser completament transparents, drets de participació justos per als seus membres i clàusules contractuals justes pels artistes.
53
vots
implemented
Proposta (#18): Programari, cultura i coneixement lliures: Programari lliure
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:56.
PIRATES dóna suport a la promoció del programari que qualsevol pot emprar, analitzar, distribuïr i modificar. El programari lliure i de font oberta és essencial pel control dels usuaris dels seus propis sistemes tècnics i proporciona una contribució significativa al reforçament de la seva autonomia i privadesa.
52
vots
implemented
Proposta (#19): Programari lliure: Ús obligatori a l'administració pública
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:57.
PIRATES creu que les dades dels ciutadans s'han de processar, gestionar i assegurar amb eines de programari lliure sempre que sigui possible. El programari privatiu només s'ha d'utilitzar mentre no existeixi una alternativa lliure per a aquell propòsit concret.

El programari lliure redueix el cost administratiu, promociona el suport tècnic local i incrementa la capacitat per identificar codi maliciós. Impulsarem la migració del sector públic al programari lliure a fi de no dependre de proveïdors concrets.
53
vots
implemented
Proposta (#20): Programari, cultura i coneixement lliures: Cultura lliure
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 15:58.
La cultura lliure és un recurs important per a l'educació i la creativitat de la societat. PIRATES s'esforça en promoure l'activitat artística i la diversitat cultural per garantir un entorn educatiu i artístic ric per la generació actual i les futures.
54
vots
implemented
Proposta (#21): Programari, cultura i coneixement lliures: Coneixement lliure i educació
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:00.
PIRATES creu que la lliure circulació de coneixement i informació és essencial i s'ha de promocionar i garantir en l'educació. Les institucions educatives haurien d'incrementar l'ús de recursos educatius disponibles amb llicències sense restriccions de còpia.

El progrés tecnològic crea noves oportunitats per compartir i desenvolupar coneixement i aprendre conceptes a nivell internacional. Per aprofitar aquestes oportunitats, estem compromesos i donem suport al desenvolupament de materials educatius lliures i oberts.

L'accés universal a material educatiu amb llicències lliures és essencial per un accés lliure de barreres a l'educació, tant dins com fora les fronteres de la UE.

PIRATES creu que la innovació és clau pel desenvolupament de la nostra riquesa cultural i intelectual. Donem suport a l'educació de la ciutadania i els estudiants sobre el seu dret a la informació i sobre els programari i formats lliures en tota mena de recursos educatius.

PIRATES dóna suport a la digitalització i publicació dels documents conservats a les biblioteques públiques i arxius d'arreu de la UE.
54
vots
implemented
Proposta (#22): Programari, cultura i coneixement lliures: Promoció dels Comuns
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:01.
PIRATES treballarà a fi de què s'adoptin disposicions als acords comercials en què s'impulsi l'ús i el desenvolupament de formats oberts i de programari lliure i de font oberta, promocionant el mutu reconeixement de models de llicència com les Creative Commons.
53
vots
implemented
Proposta (#23): Open Access i Open Data: Open Access
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:02.
Els resultats de qualsevol recerca finançada, en part o completament, amb diner públic s'ha de publicar en mitjans de difusió científics de lliure accés o de qualsevol altra forma que els faci accessibles de forma simple i gratuïta a la població en general.
59
vots
implemented
Proposta (#24): Open Access i Open Data: Open Data
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:03.
Totes les dades creades per l'ús públics, independentment del seu origen, hauria de ser accessible de forma gratuïta al públic en general, sempre que no es revelin detalls personals sense el consentiment de les persones afectades. Aquestes dades s'haurien de posar a disposició de forma apropiada, la que hauria d'incloure una forma de procés de les dades. L'accés no s'ha de limitar amb quotes, llicències, procediments burocràtics o complicacions tècniques.

PIRATES treballa per una llei de la llibertat de la informació a nivell de la UE que aboleixi els aspectes crítics de l'actual normativa de la UE que actua com a barrera a l'accés a la informació, com la definició de "document" i el termini per recòrrer.
55
vots
implemented
Proposta (#25): Patents: Les patents a l'era de la informació
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:04.
Mentre hem fet la transició de l'era industrial a la de la informació, el dret de patents ha perdut el contacte amb el món en evolució. Actualment les patents actuen com un aturador a la innovació en comptes de com un incentiu. El registre de patents del coneixement en àrees com la genètica o la biotecnologia, així com en el programari, planteja una amenaça tangible al futur de la nostra societat.

Els monopolis sobre plantes i llavors i els cars processos judicials sobre, habitualment, patents trivials, han demostrat que són els innovadors i els consumidors els que n'acaben pagant el preu. El dret de patents necessita una reforma o substituir-lo amb un que permeti uns mercats més lliures i justos, en lloc de seguir reprimint la innovació.
49
vots
implemented
Proposta (#26): Patents: Equilibri entre les patents i el bé comú
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:04.
PIRATES creu que les patents existeixen per a premiar els inventors d'idees realment excepcionals, no per permetre que les grans empreses sufoquin als competidors amb un allau creixent de patents trivials i extralimitades.

Per tant, volem aturar l'abús continuat i creixent amb les patents.
52
vots
implemented
Proposta (#27): Patents: Les patents a la societat de la informació
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:05.
L'èxit econòmic en la societat de la informació ja no depèn dels invents tecnològics, si no en el desenvolupament del coneixement i la compartició de la informació. L'esforç per regular aquests factors amb el sistema de patents és diametralment oposat al que demanem sobre la llibertat del coneixement i de la cultura humana.

Mai s'hauria d'atorgar patents a invencions que siguin trivials, insubstancials, de programari, models de negoci o obres de la natura. Aquests tipus de patents impedeixen el desenvolupament de la societat de la informació i porten a la privatització dels béns comuns. Empreses tecnològiques petites i mitjanes de tota Europa són la prova que les patents de programari no són un prerequisit per a l'èxit tecnològic. La innovació s'ha de premiar de forma justa, però aixo no requereix de forma necessària l'adjudicació de privilegis monopolístics que ofeguin la innovació i afectin negativament l'accés als béns essencials.

La UE, els seus estats membres i altres països industrialitzats no haurien de forçar d'altres menys desenvolupats a acceptar registres de patents que poden anar en detriment de les seves necessitats essencials, salut, educació o oportunitats de desenvolupament.
54
vots
implemented
Proposta (#28): Patents: Patents, medicaments i salut
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:10.
PIRATES s'oposa als abusos freqüents de privilegis de patents, com la introducció de canvis espuris en medicaments amb la patent propera a la data de caducitat. Pràctiques contràries a la lliure competència com pagar als competidors per retardar la comercialització de genèrics s'han de prohibir de forma activa.

Donem suport a l'establiment i financiació de mètodes alternatius per a incentivar la innovació farmacèutica, per substituir de forma progressiva les patents en aquesta àrea. La nostra fita és trencar la relació directa entre el premi pels avenços i el preu final del producte que garanteix que les medicines són a l'abast de tothom.

Les universitats i els instituts de recerca han de ser capaces de dur a terme la recerca científica per a la salut i la medicina, sense veure's entorpits per les patents.
51
vots
implemented
Proposta (#29): Patents: Reglament internacional sobre els monopolis intel·lectuals
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:11.
Els Pirates Europeus ens esforcem per a una revisió de l'acord sobre els ADPIC a favor de restringir els drets exclusius sobre els béns intangibles. Volem apuntar a similars restriccions per aplicar a tots els acords comercials que poguessin incloure regulacions similars o fins i tot de major abast en matèria de patents i drets d'autor.

Text de l'acord sobre els ADPIC: https://es.wikipedia.org/wiki/Acuerdo_sobre_los_Aspectos_de_los_Derechos_de_Pro piedad_Intelectual_relacionados_con_el_Comercio
49
vots
implemented
Proposta (#30): Política de comerç internacional: Major participació del Parlament Europeu
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:13.
PIRATES estipula que a totes les negociacions de la Unió Europea sobre acords comercials s'han de complir les següents condicions:

Major participació del Parlament Europeu

Els acords comercials contenen decisions polítiques que són importants i difícils de canviar un cop s'han adoptat. Per tant, el Parlament Europeu com a únic organ de la UE que té un mandat democràtic directe, hauria de tenir igualtat de drets amb la Comissió Europea en tractar amb polítiques comercials.

El Parlament Europeu, a través del seu Comitè de comerç internacional (INTA) hauria de participar com un igual de la Comissió Europea en negociacions sobre acords comercials.
52
vots
implemented
Proposta (#31): Comerç internacional: Accés complet a la informació i sessions públiques
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:14.
Tots els documents relatius a negociacions sobre acords comercials haurien de ser posats a disposició del Parlament Europeu i al públic en general. Totes les negociacions i sessions amb parts interessades haurien de ser públiques. Exigim que tots els resultats de les consultes, especialment les comunicacions de les parts interessades, siguin públiques de forma ràpida i completa.
48
vots
implemented
Proposta (#32): Comerç internacional: Respecte per la privadesa i autodeterminació
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:15.
PIRATES considera que els drets a la privadesa i l'autodeterminació dels pobles són obvis. Per tant també han de ser respectats i promoguts en el context dels acords comercials.

Com que aquests drets afecten a tothom, la UE s'ha d'assegurar que els acords comercials no permeten que els seus socis comercials els vulnerin.
49
vots
implemented
Proposta (#33): Com. internacional: S'ha de tenir en consideració els interessos de les pimes
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:16.
Actualment els acords comercials tenen en compte sobretot els interessos de les multinacionals, mentre les petites i mitjanes empreses en treuen poc profit essent, a la pràctica, expulsades del mercat. Això ho volem canviar.
54
vots
implemented
Proposta (#34): Política de la xarxa
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:18.
La revolució digital ha canviat les estructures socials i econòmiques europees. L'accés lliure i igualitari a l'Internet és ara un requeriment bàsic per a la participació a la societat civil.

Els ciutadans haurien de tenir l'opció d'accedir a l'Internet de forma anònima.

PIRATES vol incloure el dret a la "participació digital" a la Carta Europea de Drets Fonamentals.
56
vots
implemented
Proposta (#35): Política de la xarxa: Neutralitat de la xarxa
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:20.
El principi de «neutralitat de la xarxa» ha d'esdevenir una llei europea per garantir forts incentius per a l'inversió, lliure competència i el tractament equitatiu per a tothom en l'espai digital.

Tothom ha de tenir accés a una connexió a l'Internet que no discrimini cap servei o competidor. Les mesures de gestió del trànsit només s'haurien de permetre per circumstàncies excepcionals, sent operades de forma transparent i clara i només per causes tècniques.

L'accés igualitari a l'Internet s'ha d'aplicar de forma uniforme a tota l'UE. Rebutgem mesures de les companyies de telecomunicacions que amenacin la llibertat d'accés.

Ens dirigim de forma particular a les propostes actuals de la Comissió Europea (anomenades “Kroes Telecoms Package”) que s'abstenen de legislar de forma contundent la neutralitat de la xarxa per causa de les pressions exercides pels proveïdors de serveis i les empreses de telecomunicacions.
54
vots
implemented
Proposta (#36): Política de la xarxa: Millora de la infraestructura de xarxa
Escrit per dario el 25 Dec 13 a les 16:21.
PIRATES dóna ferm suport al desenvolupament d'una infraestructura de comunicacions puntera a tota Europa. El nostre objectiu és proporcionar accés de banda ampla a tothom dins la UE.

Mentre es milloren i modernitzen les xarxes, s'ha d'evitar monopolis sobre les infraestructures.

Llegiu els 9 comentaris o proposeu una solució >>

Fundació dels Pirates Europeus  
Escrit per muriel el 15 Feb 14 a les 05:28. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
VOTACIÓ URGENT: Aquesta votació es tancarà el dia 20 de febrer de 2014 al migdia.

El proper divendres 21 de març de 2014 tindrà lloc a Brussel·les la Conferència Fundacional dels Pirates Europeus. Per tal de poder-ne ser membres cal ratificar-ne els Estatuts juntament amb el Manifest Pirata que en forma part. I també cal decidir si volem ser-ne membres de ple dret amb vot i quota (la quota base d'aquest any és de 300 €) o membres observadors sense vot i sense quota.

També cal tenir en compte que l'Assemblea de la Confederació, de la qual formem part, no ha decidit encara si vol ser-ne membre i, si és així, si vol ser-ne membre observador o de ple dret. En el cas que totes dues organitzacions en fossin membres de ple dret, no tindríem dos vots sinó que es compartiria entre les dues organitzacions. També cal tenir en compte que, en aquest cas, a part de la nostra quota, hauríem de pagar la part que ens toqués de la quota de la Confederació, que es repartiria entre els partits que la formem.

* Estatuts (original en anglès)
http://ppeu.net/wiki/doku.php?id=statutes:final
* Estatuts (traducció al castellà)
http://pirates.pad.atkn.net/ep/pad/view/ro.4zDUjvapzxmLsfZV6DBbBDEO88X0xfaCU9X4 cs/rev.444

* Pirate Manifesto (original en anglès)
http://ppeu.net/wiki/doku.php?id=statutes:manifesto
* Manifest Pirata (traducció al castellà)
http://pirates.pad.atkn.net/ep/pad/view/ro.4g6zUGsqAvWYZiSWFwMX3z29xFEm0OkL9-C6 zG/rev.93


[....]
48
vots
implemented
Proposta (#1): Membre de Ple Dret
Escrit per muriel el 15 Feb 14 a les 05:28.
Aprovar els Estatuts i el Manifest Pirata dels Pirates Europeus i solicitar ser-ne membre fundador de ple dret, independentment del que es decideixi a la Confederació.
-31
vots
implemented
Proposta (#2): Membre observador
Escrit per muriel el 15 Feb 14 a les 05:29.
Aprovar els Estatuts i el Manifest Pirata dels Pirates Europeus i solicitar ser-ne membre fundador observador, independentment del que es decideixi a la Confederació.
-2
vots
implemented
Proposta (#3): Membre de ple dret o observador depenent del que faci la Confederació
Escrit per muriel el 15 Feb 14 a les 05:34.
Aprovar els Estatuts i el Manifest Pirata dels Pirates Europeus i solicitar ser-ne membre fundador:
a) de ple dret, si des de la Confederació es decideix ser-ne membre observador o no ser-ne membre.
b) observador, si des de la Confederació es decideix ser-ne membre de ple dret.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Suport a la plataforma #StopPujadesTransport  
Escrit per fgarrobo el 16 Jan 14 a les 01:15. Categoria global: Transport Públic. Finalitzada
Des dels barris i ciutats de l'Area Metropolitana més castigats per la crisi, com Nou Barris, Sant Andreu o Santa Coloma, s'ha creat la plataforma ciutadana #StopPujadesTransport que, en coordinació amb la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i la Plataforma de Promoció del Transport Públic, estan realitzant accions per reclamar l'eliminació de la pujada de tarifes de 2014 i la congelació a preus de 2013.

Transports Metropolitans de Barcelona té 600 directius fora de conveni i altres coses que demostren, clarament, que la transparència no existeix en aquesta empresa. Els costos serien tan alts amb transparència i complint la llei? No podem permetre, des Pirates, que siguin de nou els usuaris afectats d'aquesta mala gestió de l'empresa.

La plataforma, que funciona de manera assembleària i horitzontal, ja ha realitzat diverses manifestacions, sent aquesta última convocada en més d'una vintena de llocs. Les dues primeres van ser 'no paguem' (obertura de portes), la tercera es va baixar a Sant Jaume convocats per la FAVB i la quarta va consistir en una detenció de 15 minuts de les línies 1, 3 i 5.

Aquest és el manifest de la plataforma, que va ampliant amb l'arribada de nous barrisUn desafiament als barris més castigats per la crisi, l’atur i les retallades

Aquesta pujada del preu del transport representa un nou desafiament cap als veïns i usuaris que observen que mentre l’administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga els qui aposten pel transport públic: per a molts, l’únic transport per anar a treballar o per la recerca de feina.

Un servei públic que funciona com una empresa

El bitllet més venut, la T-10, tindrà un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l’any anterior i un 68% més que fa deu anys. La T-50-30 passarà a costar 42,50€, una pujada del 8,4%. Aquest augment exponencial de les tarifes, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe pels usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

[....]
47
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport a la plataforma #StopPujadesTransport
Escrit per fgarrobo el 16 Jan 14 a les 01:15.
Donar suport al manifest i les accions d'#StopPujadesTransport així com, si fos necessari, realitzar un text propi per a aquest fi.
28
vots
implemented
Proposta (#2): Utilitzar les eines de partit per a la difusió i convidar a les concentracions
Escrit per fgarrobo el 16 Jan 14 a les 01:16.
Difondre les convocatòries de la plataforma, la propera el 22 de gener, així com els mobles fets rellevants a les xarxes socials i d'altres eines

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Consulta sobre el model d'estat per a Catalunya  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:31. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Proposta de consulta sobre quin model d'estat vol la gent a Catalunya
55
vots
implemented
Proposta (#1): Preguntar si es vol l'independència de Catalunya
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:31.
Consulta amb dues respostes, si/no. Tal i com es fa a les consultes sobiranistes
47
vots
implemented
Proposta (#2): Preguntar si es vol el que tenim, un estat federal o l'independència
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:31.
Com proposen alguns federalistes com el president Maragall
2
vots
implemented
Proposta (#3): Està vostè d'acord amb què Catalunya es converteixi en un Estat social i...
Escrit per lluisdetaradell el 15 Oct 10 a les 08:37.
democràtic integrat a la Unió Europea?: Si - No. Més la opció, que sempre hi és, del vot en blanc.
-15
vots
implemented
Proposta (#4): Proclamació unilateral de la independència de Catalunya
Escrit per u2011080401 el 24 Oct 10 a les 12:31.
La situació política, social i econòmica actual no permet enrederir més el canvi d'escenari actual cap a la independència de Catalunya de l'Estat Espanyol.

Davant la possibilitat d'una majoria parlamentària independentista suficient com per fer factible aquesta opció, s'hauria de donar una resposta contundent i clara.

Per fer llegítima aquesta opció, s'ha de presentar la declaració immediata de la independència de Catalunya al nostre programa electoral. Si tots els partits catalanistes i independentistes ho fan i s'arriba a una majoria al parlament, la declaració serà plenament legal.

Em de donar el primer pas, juntament amb d'altres partits de caire independentista que també el donaran.

Llegiu els 5 comentaris o proposeu una solució >>

Reemplaçar les nuclears per energies renovables  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:42. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
Les nuclears són perilloses, i els seus residus contaminen durant centenars de milers d'anys, s'ha d'avançar cap a un model d'energia neta i sostenible.
48
vots
implemented
Proposta (#1): Reemplaçar-les amb energies renovables
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:42.
Les renovables són més segures i no generen residus de llarga durada, a banda de crear molts més llocs de treball.
-9
vots
implemented
Proposta (#2): Esperar fins les centrals de fusió nuclear
Escrit per ssorgatem el 14 Oct 10 a les 19:43.
Esperar fins que es desenvolupin centrals nuclears de fusió, que serien una font d'energia més eficient i molt menys contaminants, probablement sense residus radioactius.

Mentrestant encara necessitem l'energia que són capaces de subministrar les centrals nuclears de fissió.
64
vots
implemented
Proposta (#3): Generació descentralitzada de l'electricitat amb energies renovables
Escrit per Marc el 16 Oct 10 a les 00:41.
Generar electricitat amb centrals mes petites i pròximes on hi ha la demanda, d'aquesta manera no farien falta grans (i lletges) línies d'alta tensió i s'eviten pèrdues en la transmissió

Potenciar que industries i particulars es generin la seva pròpia electricitat, amb molins de vent, plaques solars o centrals hidroelèctriques.

http://www.energiasostenible.org/upload/centralitzacio-descentralitzacio.doc

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Dret a un habitatge digne  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:52. Categoria global: Habitatge. Finalitzada
La constitució espanyola diu que tota persona té dret a un habitatge digne.
91
vots
implemented
Proposta (#1): Crear habitatge públic de lloguer social
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:52.
Com es fa a molts altres països, l'estat té habitatges i els lloga a preus assequibles/gratuït per a la gent amb menys recursos.
4
vots
implemented
Proposta (#2): Despenalitzar l'ocupació
Escrit per kenneth el 10 Oct 10 a les 23:12.
Sempre que l'immoble porti més de 4 anys abandonat.
73
vots
implemented
Proposta (#3): Protegir al llogater per tal de fomentar el lloguer
Escrit per DZPM el 14 Oct 10 a les 19:10.
Un dels motius de que es llogui poc és que els llogaters estan desprotegits contra casos de inquilins amb males intencions. La conseqüència és que molts propietaris prefereixen tenir el pis buit que llogar.

Es poden aplicar mesures de protecció al llogater, com per exemple fer fora a un inquilí que porta 3 mesos sense pagar, o penalitzar els casos en que l'inquilí destrossa la casa. Aquestes mesures augmentarien la seguretat, fomentarien el lloguer. Com a beneficis addicionals, a l'haver més demanda baixarien els preus.
39
vots
implemented
Proposta (#4): Alternatives que evitin les llargues esperes en pisos de compra
Escrit per NRK el 14 Oct 10 a les 20:36.
Obligar llogar els pisos o fer-ne ús si aquests passen molt temps sense trobar compradors. Fer escollir entre un grup limitat d'opcions.
- Introduir el pis al mercat de lloguer ordinari o amb opció a compra (rentabilitzant els primers 5 anys de lloguer)
- Donar-li un ús alternatiu a un pis sense moblar, com sala d'exposicions o oficines.
- Pagar el 50% del cost del lloguer com a impost per accions que fomentin l'havitatge i mantenir-lo buit.
37
vots
implemented
Proposta (#5): Reducció del temps màxim d'amortització de la hipoteca
Escrit per u2011080401 el 14 Oct 10 a les 21:32.
Si es limités el número d'anys a què les persones es poden hipotecar, el mercat de l'oferta i la demanda limitaria per extensió el preu màxim de les vivendes.

Dit d'una altra manera: el component mensual d'amortització de la hipoteca es limitaria i junt amb el risc que els bancs calculen segons els ingressos personals, es limitaria l'import màxim de les hipoteques. El mercat de l'oferta i la demanda faria la resta. Com la gent no arriba als preus de compra, els propietaris haurien de bé llogar, bé vendre a preu inferior.

Com a contrapartida, si el capital es dedica a comprar vivenda com a inversió i s'arribés a poder influir en el lliure mercat, hi hauria gent que no hi podria accedir a la compra, i serien sotmesos al preu fixat pels inversors.
50
vots
implemented
Proposta (#6): Regulació del sector
Escrit per abdul el 15 Oct 10 a les 07:20.
El terra es un bé comú i a l'hora de ningú, no es pot crear ni destruir i per tant no hauríe de seguir les normes de mercat de productes amb els que no te res a veure.

A Australia les persones no poden dedicar més de XX percent del seu salari a pagar la vivenda (lloguer/hipoteca) la resta la subvenciona l'estat.
Altre opció pot ser limitar els preus i la compra per persona o des-de l'extranger.

Les formules s'han de trobar pero crec que els sectors que fan servir recursos naturarls (de tots i de ningú) han de tenir les seves pròpies regulacions o ser gestionats per l'estat
57
vots
implemented
Proposta (#7): Cancelar les despeses de cancelació de les hipoteques.
Escrit per manolimr el 19 Oct 10 a les 20:10.
Aquesta sol.lució donaria la opció de canviár d'entitat bancaria si les condicions so nmes ventatjoses. Ara moltes vegades es més car la cancelacio i despeses de subrrogació que lo que resta d'hipoteca. Això faria que els bancs tinguessin més competencia entre ells i es millorarien les condicions actuals.
37
vots
implemented
Proposta (#8): Preu assequible de l'habitatge
Escrit per edudiaz el 25 Oct 10 a les 16:01.
Per garantir l'accés de l'habitatge els preus han de ser proporcionals als sous. Cal trobar un sistema de valoració i pagament de l'habitatge relacionat amb els sous dels ciutadans.
51
vots
implemented
Proposta (#9): Fomentar les cooperatives de contrucció
Escrit per manolimr el 25 Oct 10 a les 21:15.
Fomentar les cooepratives de construcció per facilitar la finalització d'obres que s'han quedat parades per manca de diners i utilitzarles per lloguers o pis per joves.
24
vots
implemented
Proposta (#10): Lloguers a preu taxat
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:02.
L'Estat o, per delegació, cada comunitat autònoma, marcarà el preu màxim al qual poden ascendir els preus dels lloguers i aquest es calcularà objectivament en funció d'uns barems en els quals es tindrà en compte la situació de l'habitatge, l'estat de conservació, l'antiguitat de la finca, l'impacte mediambiental i la renda per càpita de la població en la qual aquest habitatge estigui situat.

Els propietaris d'habitatges desocupats hauran treure'ls al mercat (lloguer o venda) o justificar adequadament el per què d'aquesta desocupació si aquesta té lloc durant més de 6 mesos.

Així mateix, s'encoratjarà als propietaris d'aquelles finques o pisos que siguin vells o tinguin molts desperfectes a arribar a acords amb els llogaters per tal que, per mitjà d'una reducció significativa del preu del lloguer, es comprometin legalment a arreglar-los mentre els habitin. I es procedirà a establir els controls que calgui per tal de garantir que aquesta clàusula s'acompleixi.

Amb aquesta política el preu dels pisos que surtin a la venda també baixaà, ja que si llogar és molt barat i els propietaris volen posar tots els pisos a la venda, en haver un excés d'oferta el preu baixarà. De la mateixa manera, en estar prohibit el tenir cases buides durant llargs períodes de temps, no hi haurà perill de manca d'oferta.

Tot i així, la idea pretén que passem de la cultura capitalista de les possessions a la cultura del lloguer a preus raonables (com a màxim el 30% dels ingressos, no el 60% i fins el 100% com en la majoria de casos atuals)

Tal com recull la Declaració Universal dels Drets Humans, el dret a un habitatge digne està per sobre del dret a la propietat.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Creació de bancs de llavors  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:56. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
Per a preservar les diferents varietats autòctones.
40
vots
implemented
Proposta (#1): Crear un banc de llavors que reculli les diferents varietats comarcals
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:56.
Aquest banc permetrà que no s'extingeixin varietats tradicionals tot i l'avenç dels conreus transgènics.
56
vots
implemented
Proposta (#2): Ampliar el banc mundial de llavors de Noruega
Escrit per kenneth el 10 Oct 10 a les 23:39.
A Noruega hi ha un banc mundial de llavors per a preservar la biodiversitat. Pot ser millor ampliar aquest, tot aportant-hi més fons, i conservar les diferents varietats comarcals. El seu cost serà menor que fer-ne un de nou, i així es contribueix a aquest projecte mundial.
25
vots
implemented
Proposta (#3): Crear bancs de llavors comarcals
Escrit per Ferdinand el 15 Oct 10 a les 10:34.
Un banc de llavors comarcal centralitzaria totes les varietats hortícoles i forestals d'una zona en concret al mateix temps que podria fer una tasca de assessorament a tota aquella persona que es vulgués iniciar en el món del cultiu. A més preservaria tota l'informació cultural que va associada a determinada varietat vegetal.

Aquests bancs de llavors podrien dependre de cooperatives, grups ambientalistes, administració pública o en un mix d'aquestes possibilitats.

Un banc de llavors comarcal serviria per a crear teixit asociatiu.

És necessari tenir a l'abast les llavors d'una comarca per a tota aquella gent que vulgui aconseguir-ne per a començar la seva plantació.

S'ha de tenir clar que un banc de llavors NO ÉS ESTÀTIC, no és una caixa forta! És un indret on es van produïnt noves llavors cada X temps i on van entrant i sortint-ne.

Si tinguèssim les llavors tan sols a Noruega com ho fariem per a aconseguir les llavors de varietats del nostre territori si les volem cultivar o plantar?

El banc de llavors Noruec i els bancs de llavors comarcals no són ens que hàgin d'anar per separat, són complementaris.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Prohibir el conreu de transgènics a Catalunya  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 20:59. Categoria global: Agricultura. Finalitzada
Els conreus transgènics s'han mostrat perillosos tant per a les altres varietats autòctones com per a la salut de les persones.
18
vots
implemented
Proposta (#1): Prohibir completament el seu conreu a Catalunya
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:59.
Per a preservar les varietats locals.
-40
vots
implemented
Proposta (#2): Transgènics, mai en terra ferma
Escrit per ferran el 10 Oct 10 a les 22:54.
No permetre fer plantacions de transgènics però si la venda, de manera que es puguin cultivar en hivernàcles
38
vots
implemented
Proposta (#3): Prohibir els transgènics perillosos
Escrit per DZPM el 14 Oct 10 a les 18:32.
No permetre conrear ni comerciar amb varietats transgèniques que s'hagin demostrat perilloses, a l'igual que es fa amb les varietats no-transgèniques.

Els transgènics que s'hagin demostrat segurs s'han de permetre.

L'etiquetat haurà de ser obligatori, i falsificar la etiqueta haurà de tenir greus multes.
-14
vots
implemented
Proposta (#4): Permetre el conreu de transgènics amb precaucions
Escrit per ssorgatem el 14 Oct 10 a les 19:36.
Precaucions com ara una distància mínima d'altres conreus poŀlinitzables; el tipus de cultiu i si pot envair o no el medi.

Per a la resta de coses, tractar-los com a la resta de cultius i/o aliments
14
vots
implemented
Proposta (#5): Permetre només el cultiu de transgènics beneficiosos per la ciència
Escrit per Ferdinand el 15 Oct 10 a les 12:56.
Permetre només el cultiu de transgènics, en un ambient totalment hermètic i totalment controlat, d'espècies vegetals que no siguin per al consum humà i que siguin d'utilitat científica o sanitaria. Com per exemple una espècie vegetal que modificada permeti segregar certa quantitat d'una substància d'una manera fàcil i barata.

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Obligar a que les etiquetes de tots els productes indiquin el seu origen  
Escrit per dario el 11 Oct 10 a les 12:02. Finalitzada
D'un anys cap aquí, el mercat ha estat saturat de productes de fabricació forana i, any rere any, apareixen casos de productes que causen problemes de salut o mediambientals.

Per exemple:
http://www.jornal.cat/noticia/marques-de-calcat-que-ha-retirat-lacc-del-mercat- per-presencia-de-dimetilfumarat/imprimir
http://www.diariovasco.com/20081219/al-dia-sociedad/sanidad-ordena-retirar-marc a-20081219.html
http://www.abc.es/20081219/valencia-valencia/unos-zapatos-chinos-vende-20081219 .html
http://www.20minutos.es/noticia/178354/0/juguetes/pistolas/munecos/

Actualment, a excepció del tèxtil i l'alimentació, la legislació no preveu que s'indiqui l'origen en la resta de productes, fet que porta problemes com els dels exemples, al no ser obligatori tampoc identificar el fabricant, sent suficient indicar l'importador.

Es pot verificar a l'Agència de Consum de Catalunya: http://www.consum.cat/temes_de_consum/etiquetatge_textil_calcat_pell/index_es.h tml

Així, d'òn prové el que comprem? El consumidor té dret a la informació i a poder decidir si comprar un producte en base a qualsevol criteri, inclòs l'origen del mateix, sobre qualsevol que estigui disponible en els establiments.

Tot plegat, aquesta proposta surt d'una situació que m'he trobat avui mateix, al voler comprar unes sabates i veure que, al contrari del que he observat sempre des de que tinc ús de raó, no indicava enlloc l'origen. He acabat mirant com deu parells més de sabates, de diferents marques, per comprovar que en cap ho indicava.

[....]
94
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació la normativa catalana d'etiquetatge per fer-ho obligatori
Escrit per dario el 11 Oct 10 a les 12:02.
La normativa catalana, que actualment s'empra per controlar l'etiquetatge en català, hauria d'obligar a especificar l'origen de fabricació de tots els productes, emparant-se en el dret a la informació pel consumidor de l'Unió Europea: http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/protection_of_consumers/co0003 _es.htm
54
vots
implemented
Proposta (#2): Afegir, a més, informació ambiental com el quilometratge dels productes
Escrit per Ferdinand el 15 Oct 10 a les 13:16.
S'hauria d'afegir, a més, el quilometratge dels productes un cop passen un límit de quilòmetres. El consumidor hauria de tenir el dret de saber quants quilòmetres ha fet el producte que compra. És molt important degut a que avui en dia hi ha productes, que es podrien aconseguir localment, que venen de l'altra punta del món i això augmenta la petjada de carboni innecesàriament.
48
vots
implemented
Proposta (#3): A més a més, afegir informació detallada i traçable de tots els ingredients
Escrit per SiscoGarcia el 19 Oct 10 a les 07:32.
Es tractaria d'incloure una informació detallada de tots els ingredients i també de la seua traçabilitat, en el sentit de poder conèixer si un derivat carni ha estat produït a partir d'animals alimentats amb transgènics, amb l'objectiu que les persones consumidores puguin triar segons el seu criteri, i no segons què vulguin les empreses que sàpigui la ciutadania.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Donar acces a internet lliure als ciutadans  
Escrit per ignasi.artigas el 14 Oct 10 a les 19:19. Categoria global: Indústria. Finalitzada
La idea es habilitar una serie d'accesos a internet publics en llocs estrategics com son:
-mitjans de transport publics.
-enllumenat public.
-edificis publics.
-llocs turistics o d'interes general, com estadis o monuments.29
vots
implemented
Proposta (#1): instalació de punts d'acces publics
Escrit per ignasi.artigas el 14 Oct 10 a les 19:19.
Montar punts d'acces a internet gratuits en infraestructures publiques.

Els ciutadans s'haurien de poder logar a aquestes wifis amb algún sistema de validacio per evitar abusos.
-20
vots
implemented
Proposta (#2): montar un sistema regulat perque els ciutadans puguin compartir la seva conexio
Escrit per ignasi.artigas el 14 Oct 10 a les 19:22.
La idea es que els ciutadans puguin compartir el seu internet , fent us a mes d'un sistema de logat comu que eviti abusos.

Vindria a ser com un sistema com les foneras de fon.
73
vots
implemented
Proposta (#3): instalació de punts d'acces publics i sense cap control d'identitat
Escrit per kenneth el 14 Oct 10 a les 21:16.
Doncs sinó serà possible saber a on és cada persona connectada en cada moment, i això pot atemptar contra la privacitat.

Ara mateix els punts d'accés lliure dels ajuntaments no solen fer verificacions d'identitat. El que cal és tenir-ne més ;)
98
vots
implemented
Proposta (#4): Crear xarxa lliure, oberta i neutral propietat dels usuaris
Escrit per lluisdetaradell el 15 Oct 10 a les 08:43.
16
vots
implemented
Proposta (#5): Que la conexió a internet desgravi
Escrit per ignasi.artigas el 20 Oct 10 a les 17:14.
Proposar que el cost de la factura de la conexió a internet desgravi impostos.
Potser pot semblar poc, pero pot ajudar a una major universalització d'internet per als ciutadans.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Computació del vot en blanc  
Escrit per ssorgatem el 14 Oct 10 a les 20:59. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Actualment, el vot de la gent que vota en blanc no serveix per res més que com a anècdota estadística. S'hauria de tenir en compte el vot en blanc d'alguna manera?
90
vots
implemented
Proposta (#1): Deixar escons buits al parlament
Escrit per ssorgatem el 14 Oct 10 a les 20:59.
Com si el vot en blanc fos un altre partit, deixar buits els escons que li pertocarien al vot en blanc.
0
vots
implemented
Proposta (#2): No computar el vot en blanc en el total de vots per al repartiment d'escons
Escrit per Rom el 14 Feb 12 a les 01:27.
El problema amb el vot en blanc és que comptabilitza al total de vots, tant si després es deixen els escons buits com si no, i per culpa de la llei d'Hondt, dificulta encara més l'obtenció d'escons als partits minoritaris com el nostre i de retruc afavoreix els partits majoritaris. Si qui vota en blanc no vol decantar-se per ningú, no és just que el seu vot afavoreixi o perjudiqui un partit o un altre en el repartiment d'escons.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Reducció del CO2 produït pels cotxes de combustió  
Escrit per u2011080401 el 14 Oct 10 a les 22:01. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
Per tal de millorar el medi ambient i l'efecte hivernacle, s'han d'estudiar i promoure solucions per tal de reduir la producció de CO2 dels nostres cotxes.
34
vots
implemented
Proposta (#1): Prohibir la circulació, importació i venta de vehicles molt contaminants
Escrit per u2011080401 el 14 Oct 10 a les 22:01.
El consum pro-mig de certs vehicles de vegades multiplica el consum d'altres vehicles amb funció semblant.

Aquest vehicles més contaminants podrien fer la mateixa tasca consumint en pro-mig molt menys combustible, i per tant generant menys CO2 (i/o CO i resta de contaminants).

Com a exemple hi ha vehicles amb caire esportiu que consumeixen fins i tot l'equivalent a 3 cotxes "estàndard". Donat que els recursos són limitats i hi ha un problema mediambiental greu, no ens podem permetre aquest luxe.

S'hauria de legislar per tal que els nostres cotxes amb motor de combustió no abusin dels recursos naturals, en aquest cas del petroli o combustibles d'origen orgànic, independentment de la capacitat econòmica del propietari per sofrir les despeses en carburant. També es pot extensible la mesura als vehicles de transport ferroviari, aeri, transports de mercaderies i vaixells, considerant per cada tipus les seves particularitats.

Més enllà d'incrementar els impostos als vehicles que més contaminen, s'han de promoure un acord d'àmbit Europeu de prohibició de circulació, importació, venta i fabricació de vehicles d'acord amb uns barems raonables que s'hauran de definir tenint en compte la funció (militar, transport públic, aviació, vehicle de transport privat, mercaderies, tot terreny, ...), el tamany, el nombre de places o la capacitat de transport.

La força moral en demanar esforços a la gent per reduir el nombre de desplaçaments es debilita quan hi ha d'altres que, per fer un mateix desplaçament, el seu vehicle contaminarà com 3. A més, els fabricants d'aquests cotxes, normalment molt cars, poden afegir solucions tecnològiques per tal què el consum sigui més eficient. Aquestes solucions probablement encariran encara més els vehicles, però percentualment sobre el cost total d'aquest vehicles, l'increment serà petit.

Respecte als vehicles "vells", és a dir anteriors a l'entrada en vigor de la prohibició: no els hi afectaria.

Sobre la prohibició de la circulació, penseu que es proposa pensant més en l'ofensa que suposen carreres dins les vies públiques amb esportius de luxe com la (coneguda) Gumball Rally, que ja va ser notícia ara fa uns anys.
74
vots
implemented
Proposta (#2): Posar taxes especials als vehicles molt contaminants
Escrit per DZPM el 15 Oct 10 a les 00:41.
Com la Solució #1, però en comptes de prohibir (que queda lleig), multiplicar els impostos i eliminar les subvencions.

Qui més contamini, que pagui més. Així s'incentiva a que els fabricants millorin la eficiència del consum.
49
vots
implemented
Proposta (#3): Fomentar el consum responsable
Escrit per u2011080401 el 18 Oct 10 a les 22:37.
Habitualment ja es fan de tant en tant campanyes per fomentar el consum responsable d'alguns recursos naturals escassos (aigua, ...???). Potser s'hauria de fomentar la presa de consciència del que suposa la contaminació dels cotxes pel medi ambient i la salut de les persones. This is an inconvenient truth, my friends... :)
28
vots
implemented
Proposta (#4): No prohibir els ja en circulació però prohibir-ne la venda
Escrit per mpcl el 19 Oct 10 a les 19:29.
Així no es declaren il.legals els vehicles vells, i s'incentiva la venda de nous vehicles menys contaminants.
22
vots
implemented
Proposta (#5): Fomentar transports més sostenibles i minimitzar l'ús individual dels cotxes
Escrit per paupackard el 31 May 11 a les 16:21.
Moltíssim gent fan servir cotxes dissenyats per transportar 4 o 5 persones més paquets per desplaçar-se sols varies vegades cada dia. Crec que s'haurien d'estudiar els mecanismes precisos per un canvi, però penso que qualsevol que s'ho estudia amb calma pot veure que l'ús del cotxe tal com ho fem ara es totalment insostenible, especialment si es pensa a nivell mundial.
9
vots
implemented
Proposta (#6): Bonificacions segons emisions de CO2
Escrit per Jollydani el 31 Oct 11 a les 10:52.
Semblant a la solució #2:
Una de les tradicions en aquesta societat es sancionar per tot. La meva idea es promoure una politica de bonificacions que vagi en funcio de les emisions de CO2, la quantitat de vehicles a un mateix nucli familiar, empresa, etc...
Partint de la idea que tots paguem les mateixes taxes per un vehicle, aquest hauria d'estar bonificat tant en impostos de circulació, compra, itv, etc.
Per exemple qui es compri un cotxe amb cero emisions de CO2 i sigui l'unic del nuchi familiar es a dir que doni servei a 2 o 3 persones, que no pagui mes que algo simbolic o res. Per contra qui disposi d'un cotxe per cada dia de la setmana que consumeix 4 o 5 cops mes que un cotxe estandar i nomes dona servei a una persona, que pagui. ja sigui en funcio del patrimoni, sou, etc...

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Qui ha de pagar el cost del tractament de residus?  
Escrit per kenneth el 15 Oct 10 a les 12:32. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
Molts productes poden ser envasats en formes menys contaminants i/o de reciclatge més senzill i econòmic.

Com que no s'aplica una taxa corresponent als productes i importacions, després la gent i els comerços han de pagar altes taxes d'escombraries als seus ajuntaments, que inclouen tant la recollida com el tractament dels residus.
60
vots
implemented
Proposta (#1): Carregar l'import del tractament de residus als productors i importadors
Escrit per kenneth el 15 Oct 10 a les 12:32.
Caldria també afegir el cost del reciclatge per unitat en l'etiquetat, de forma que sabrem quina part del preu del producte és deguda a aquest concepte.

Això incentivarà als productors a usar envasos d'un menor impacte econòmic en el seu reciclatge i tractament com a residus, alhora que farà més senzill al consumidor triar aquells amb un menor impacte ambiental, doncs entre productes iguals, podrem triar el que té un menor cost de reciclatge.

I com a últim benefici, no caldrà carregar als ciutadans taxes d'escombraries municipals tan altes, només el concepte de recollida d'escombraries, no pas el seu tractament en plantes/abocadors/incineradores. Qui més contamini, ja ho estarà pagant en els productes que compri!
40
vots
implemented
Proposta (#2): Carregar també la producció de CO2 en la producció i/o la importació
Escrit per kenneth el 15 Oct 10 a les 12:34.
L'estat està obligat a pagar pel CO2 que produeix, no és just que es pagui dels impostos de tothom. Els productes que contaminin més en la seva producció han de ser els qui paguin pel CO2 produït.

Etiquetant degudament els productes, alhora la gent podrà triar lliurement quins productes vol comprar i saber-ne l'impacte ambiental.
65
vots
implemented
Proposta (#3): Per al vidre, implantar de nou l'us dels envasos retornables
Escrit per Kernel Panic el 17 Oct 10 a les 07:53.
Com es feia abans, i com es fa actualment a d'altres països com Alemanya. Els supermercats recullen els envasos de vidre i abonen una quantitat als clients per cada ampolla retornada a l'establiment.

A més es guanyaria espai als carres per la desaparició dels containers de vidre. El punt negatiu és que ja s'ha fet la despesa en contenidors en molts jocs.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Next >> 
Contingut sindicat