IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Tota obra financiada amb diners publics s'ha de llicenciar amb Creative Commons  
Escrit per Fher el 9 May 11 a les 22:12. Categoria global: Cultura. Finalitzada
Al programa electoral, apartat C subapartat 2 diu: "Que tota obra que rep fons públics per a la seva creació, distribució, organització, etc, ha de passar a domini públic amb més celeritat."

Crec que s'hauria d'afegir o matitzar que: En cas que l'obra hagi sigut financiada completament amb fons públics haurà d'ésser llicenciada amb Creative Commons lliure distribució.

No té sentit que paguem per una cosa que ha sigut creada amb els nostres diners. Ara, si també hi ha financiació privada puc arribar a entendre el Copyright però si veig bé que, ja que també hi han diners públics, passi abans al domini públic.
73
vots
implemented
Proposta (#1): Modificar l'apartat C.2 del programa electoral
Escrit per Fher el 9 May 11 a les 22:12.
Proposo que modifiquem l'apartat C.2 del programa electoral i afegim quelcom semblant a "En cas que l'obra hagi sigut financiada completament amb fons públics haurà d'ésser llicenciada amb Creative Commons lliure distribució."
73
vots
implemented
Proposta (#2): Fer-ho en propers programes i no només amb Creative Commons
Escrit per Kajuna el 18 May 11 a les 19:26.
Hi ha més llicències lliures, no cal cenyir-se a CC, tot i que son les més exteses i molt útils.

De totes formes això s'hauria de fer de cara a propers programes electorals.
-4
vots
implemented
Proposta (#3): Modifiar l'apartat C.2 del programa electoral
Escrit per dsamblas el 16 Nov 12 a les 12:44.
Ser mes "radical" que la solució #1, Proposo que modifiquem l'apartat C.2 del programa electoral i afegim quelcom semblant a "En cas que l'obra hagi sigut finançada total o parcialment amb fons públics ja sigui per contractació per concurs public , mitjançant subvencions, beques, etc, haurà d'ésser llicenciada amb llicencia que garanteixi la seva lliure distribució i us (exemples de llicencies copyleft, GPL, CCBYSA, Public Domain...(completar llista)."

Llegiu els 5 comentaris o proposeu una solució >>

VIDEOJUEGOS: el ocio del futuro.  
Escrit per SaGa el 11 May 11 a les 15:26. Categoria global: Treball. Finalitzada
Mi nombre es Antonio Segarra Vela, tengo 32 años, soy diseñador de videojuegos e infografista creativo, vivo en Barcelona y hace ya bastante tiempo que tengo esta idea en mente.

Tras cursar mis estudios de infografía y pasar por varias empresas relacionadas con el diseño web en su gran mayoría, y a cual peor, decidí trabajar por mi cuenta intentando poder introducirme en el sector del ocio interactivo con el tiempo.

Me dediqué a buscar información al respecto y varias respuestas pude obtener de muy pocos conocidos que si habían logrado medianamente introducirse en el mundillo y en las cuales el 100% de estas me recomendaban emigrar a otros países donde tanto el soporte académico como la salida laboral estaban aposentadas desde hace tiempo y bien desarrolladas en comparación a la nula integridad que presenta dicho sector en nuestro país. No obstante, en ese momento me plantee un reto personal teniendo en cuenta que España es un país púramente de importación en 20 años de progreso de ocio electrónico. Nada ha cambiado, no tiene pinta de cambiar. y hay que hacer algo ya.

El Reto: el poder crear un mercado nacional digno con salida internacional en lo que a empresas desarrolladoras, inversores y producto se refiere. Sin tener que recurrir al extrangero para nada y con el fin de erradicar dicha importación como única panacea o solución posibles.

Para todo ello hace falta formación pública de calidad y salida laboral sin tapujos, tal cual lo tienen otros países desde hace años.

Los videojuegos, como muchos sabeis, representan actualmente una gran parte de la cultura del ocio global a nivel mundial, superando tanto al cine como a la música juntos en lo que a ingresos se refiere. Considerados arte por muchos profesionales y aficionados que ansían dedicarse a ello y recientemente reconocidos por el gobierno de nuestro país.

Es necesario hacer algo para dar a los videojuegos la importancia que merecen.


Muchas gracias.

[....]
10
vots
implemented
Proposta (#1): VIDEOJUEGOS: Nueva era e interés nacional.
Escrit per SaGa el 11 May 11 a les 15:26.
Por la importancia del desarrollo de videojuegos y su futuro mercado español:

- Producto nacional de calidad con inversores interesados.

- Facilidades y opciones académicas a nivel público sin tener que invertir fortunas en escuelas privadas como única opción viable en nuestro país.

- Bolsa de trabajo real sin mentiras.

- Formación de empresas dedicadas.

- Nuevas iniciativas y oportunidades para competir a nivel internacional.

- Confianza y compromiso con el sector.

El ocio electrónico es el entretenimiento del futuro.

Llegiu els 10 comentaris o proposeu una solució >>

Reforma de la llei electoral  
Escrit per Kajuna el 20 May 11 a les 05:20. Categoria global: Justícia. Finalitzada
Proposeu fórmules per solucionar la manca de proporcionalitat entre els vots emesos i els candidats electes. Entren en joc els següents elements:

- Barrera mínima del 3% o 5% segons el tipus de comici.
- Circumscripcions ordenades per províncies.
- Regla d'Hondt.
- Efecte negatiu del vot en blanc.
114
vots
implemented
Proposta (#1): Inconstitucionalitat
Escrit per Kajuna el 20 May 11 a les 05:20.
Basar-nos en l'exemple alemany per investigar si algunes d'aquestes mesures poden ser inconstitucionals i, si ho són, iniciar el procés necessari per denunciar-ho.
38
vots
implemented
Proposta (#2): Circumscripció única
Escrit per dario el 21 May 11 a les 16:11.
Que la circumscripció de les eleccions sigui sempre la totalitat del territori afectat, tal i com es fan a les municipals. Per les autonòmiques, tota la comunitat autònoma, i per les generals, tot el pais.
119
vots
implemented
Proposta (#3): Incloure la reforma de la llei electoral en el nostre programa a les generals
Escrit per Kajuna el 24 May 11 a les 02:20.
La reforma de la llei electoral, esmenant els punts citats a l'enunciat, permetria una millor representació dels ciutadans, fent més democràtic el sistema. Crec que lliga prou bé amb l'Ideari com per incloure-ho al programa d'àmbit estatal.
36
vots
implemented
Proposta (#4): Vot Aprovatori
Escrit per paupackard el 30 May 11 a les 23:43.
Proposar la utilització d'un sistema de vot aprovatori: o sigui poder votar a totes les opcions amb les quals un vol donar el vist i plau.
Aquesta proposta no cal que sigui part de l'ideari pirata (que vol ser breu i concís) simplement emanaria del fet de voler representar de manera més fidel l'opinió popular.
http://www.tursiops.cc/idhop/av/
40
vots
implemented
Proposta (#5): DOS DIES D'ELECCIONS
Escrit per esoronellas el 2 Jun 11 a les 17:32.
En altres països tenen dos dies per poder anar a votar. És una manera senzilla però crec que efectiva d’evitar algunes abstencions si es disposa de dos dies, un en diumenge i l’altre en dilluns. Aquesta mesura evita que ni els imprevistos de darrer moment, ni el fet de no trobar-se en la localitat del cens (ja sigui per marxar fora els caps de setmana o perquè es treballa fora) impedeixin a força gent de poder votar. També serveix per recuperar el vot dels despistats que no han pensat en el vot per correu abans o apuren el cap de setmana al màxim i es troben enmig d'un embús el dia de les eleccions a les 19:55 de la tarda.
-19
vots
implemented
Proposta (#6): Legislaturas de 1461 díes, i representació del vot en blanc de protesta.
Escrit per Nuwanda el 2 Jun 11 a les 18:43.
Cuatre anys exactes (incloent-hi un dia més pel 29 de febrer del any de traspás) exceptuant el cas d'eleccions anticipades per una crisi o per moció de censura. Lógicament les eleccions podrien caure a cualsevol dia, laboral i tot, i no exclusivament en Diumenge, d'aquesta manera, encara que fos necessari un permís laboral, crec que la participació augmentaría, ja que inclós els "desencantats" que no sólen anar a votar, i van a la platja, tindrían una bona excusa... No oblidem que encara que hi ha molta gent que no vota perque no hi està d'acord, també n'hi ha que no ho fa perque té la percepció que perd el temps... (I mira, sortir de la feina abans d'hora, o lliurar un matí, anar a votar i pendre una canyeta, pot fomentar la participació... xD) I que votin, encara que sigui en blanc, si aquest té una representació concreta en escons. Tanmateix s'ha de combinar amb altres opcions, com el de la circunscripció única, i/o abaixar el percentatge mínim per obtenir un escó...

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Tots els/les candidats/es han de ser electors/es  
Escrit per SiscoGarcia el 24 May 11 a les 19:12. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
He esperat que passés el #22m per fer aquesta proposta ja que no volia introduir elements de discussió aliens a l'ideari; però trobo que la meua proposta s'hi adiu amb l'esperit pirata.

Des del meu punt de vista, si volem diferenciar-nos dels partits tradicionals no podem caure en els mateixos errors. Per tant, no hauríem de conformar les llistes de les properes conteses electorals amb gent que no pertanyi a la circumscripció on s'està votant; és a dir, no pot ser que per acabar d'omplir llistes s'agafi gent que no hi és censada allà on s'està votant.

Personalment ho trobo lleig i és un tema que suscita moltes queixes. Entenc que el que ha passat no és comparable amb altres llocs on els candidats no eren del poble (cas de la Vilella Alta al Priorat on s'ha abstingut tothom: http://ves.cat/aFRi), però si volem ser diferents no podem cometre els mateixos errors.
-20
vots
implemented
Proposta (#1): A les llistes només gent censada
Escrit per SiscoGarcia el 24 May 11 a les 19:12.
Si a les llistes només hi ha gent censada s'evita aquesta eventualitat i s'aconsegueix que tots els candidats siguin electors.
47
vots
implemented
Proposta (#2): Solució #2: A les llistes preferiblement gent censada
Escrit per paco el 29 May 11 a les 09:46.
Donar preferència a la gent censada a la circunscripció, però si no hi ha suficients candidats poder completar llistes amb gent d'altres llocs, que anirien els últims.
14
vots
implemented
Proposta (#3): Preferentment gent censada o que ho hagi estat durant un mínim de temps.
Escrit per ssorgatem el 29 May 11 a les 12:59.
Si algú viu a un poble durant, per exemple, 20 anys i ha de marxar per qüestions de feina o personals a viure a un altre municipi, crec que també hauria de tenir dret a figurar a les llistes dels partits del seu poble.
-9
vots
implemented
Proposta (#4): Deixar-ho com està.
Escrit per ssorgatem el 29 May 11 a les 13:04.
Tal i com està ara mateix beneficia a alguns partits grans i a alguns partits petits. Si es canviés passaria el mateix.

Si la gent no vol polítics no electors, que no els voti.

També hi ha el cas de gent que se sent i és originària d'un lloc on ja no hi viu, o el cas de gent que es veu més afectada per les decisions de l'ajuntament del poble del costat que per les del propi poble (casos de nuclis urbans lluny dels principals nuclis urbans del municipi on pertanyen però incrustats en nuclis urbans d'un altre municipi), que trobarien més sentit en presentar-se a les eleccions a un municipi que no és el seu.
14
vots
implemented
Proposta (#5): Mantenir-ho momentaniament
Escrit per MissKatzen el 29 May 11 a les 23:36.
Utilitzar aquest recurs quan sigui puntualment necessari però no per sistema mentre no ampliem una mica més les bases del partit

Crec que cal deixar aquest debat per més endavant.
0
vots
implemented
Proposta (#6): A les llistes, persones que tinguin un vincle amb aquella circumscripció
Escrit per belbosCk el 9 May 12 a les 18:11.
Hi estiguin censades o no. El vincle no vol dir haver-hi nascut i marxat als 2 anys. Vol dir que una persona pot estar censada en una altra població i per la raó que sigui està molt més vinculada amb una segona població. Per exemple, perquè hi treballa i només va a la seva població de residència a dormir. O perquè encara conservi l'empadronament de la circumscripció vivia abans de viure a la circumscripció on es presenta.

Hi ha molts motius pels quals no limitar la presència en una llista de persones no censades en aquella circumscripció. Crec, això sí, que ha de ser obligatori que els integrants de la llista coneguin bé la circumscripció, és a dir, hi tinguin alguna cosa a veure.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Proposta modificació finançament de partits politics, patronals i sindicats.  
Escrit per racso80es el 24 May 11 a les 23:51. Categoria global: Economia. Finalitzada
Proposo debatre sobre aquest punt. Trobo que tots tres tipus d'entitats no haurien de ser finançats amb l'ajut de les administracions, si no únicament per donacions particulars, ja sigui de persones físiques o jurídiques.

Raonament:
- Son entitats amb fins molt particulars i específics que defensen la forma de veure les coses dels seus simpatitzants o afiliats. Per això trobo que haurien d'esser aquests els que sufraguessin aquesta despesa pels seus interessos, i no tota la població.
- La dependència d'aquestes entitats del finançament rebut per les administracions, trobo que pot arribar (clar exemple de sindicats majoritaris) a corrompre el principi mateix de l'entitat, veien-se sotmès a l'interes de l'administració en comptes dels afiliats als que representa.
- A més, s'aconseguiria que el poder de cada entitat fos més acorde amb la quantitat d'afiliats que realment estiguessin disposats a implicar-se, i no tan sols a donar el 'suport moral'.

Modificacions annexes:
- Prohibició de donacions anònimes, tant per part de persones físiques com jurídiques.
- Limitació a l'import màxim de donació per període de temps (any), tant de persones físiques com jurídiques.

Suggeriments:
- Si aquest punt de vista fos aprovat per Partit Pirata, i mentre no es puguin aconseguir aquestes modificacions legislatives, proposo que els diners rebuts a Partit Pirata per aquestes qüestions siguin dedicats a algun tipus de projecte social a la circumscripció per a la qual s'han obtingut els ingressos. Per una banda, i la més important, es faria un bé social, per altre demostraríem la nostra diferencia amb els altres partits, i a més seria una forma de fer conèixer el partit.
120
vots
implemented
Proposta (#1): Prohibició de donacions anònimes
Escrit per racso80es el 24 May 11 a les 23:51.
Tant per part de persones físiques com jurídiques. La transparència es bàsica per a garantir les fonts dels capitals que arriben a aquestes entitats
25
vots
implemented
Proposta (#2): Limitació a l'import màxim de donació per període de temps (any).
Escrit per racso80es el 24 May 11 a les 23:54.
D'aquesta forma es garanteix la veritable representació de la quantitat d'afiliats o simpatitzants amb l'entitat, evitant a més el poder de grups minoritaris però amb molt poder adquisitiu.
-48
vots
implemented
Proposta (#3): Dedicar els diners recaptats per Partit Pirata a fins socials
Escrit per racso80es el 25 May 11 a les 21:13.
Si aquest punt de vista fos aprovat per Partit Pirata, i mentre no es puguin aconseguir aquestes modificacions legislatives, proposo que els diners rebuts a Partit Pirata per aquestes qüestions siguin dedicats a algun tipus de projecte social a la circumscripció per a la qual s'han obtingut els ingressos. Per una banda, i la més important, es faria un bé social, per altre demostraríem la nostra diferencia amb els altres partits, i a més seria una forma de fer conèixer el partit.
69
vots
implemented
Proposta (#4): Eliminar subvencions a organitzacions patronals i dels treballadors
Escrit per Ferdinand el 25 May 11 a les 23:55.
Les organitzacions patronals i dels treballadors han de ser independents del poder estatal per a poder fer la seva tasca sense pressions externes i han d'aconseguir autofinanciar-se per mitjà de les quotes dels seus associats.

Es fa, necessari, doncs que aquestes organitzacions deixin de rebre grans sumes de diners per part de l'administració pública.
11
vots
implemented
Proposta (#5): Mentre no s'aconsegueixi la modificació legal sobre el finançament dels parti
Escrit per MissKatzen el 30 May 11 a les 14:32.
Perdoneu però com podem donar les nostres aportacions a fins socials si no tenim diners pels materials de campanya? I qui diu això també serveix per pagar els servidors, etc. Crec que això és especialment important de cara a les Generals si volem arribar a una mica més de gent.

Em sembla molt bé que les donacions no siguin anònimes doncs així apliquem el principi de transferència. Entenc que és igual ni ens hem d'avergonyir si l'aportació que poguem fer sigui reduida.

Hi ha una cosa que no acabo d'entendre en les succesives propostes, estem parlant de la nostra financiació o la dels sindicats i altres?
-8
vots
implemented
Proposta (#6): Eliminar les subvencions a les organitzacions patronals, no als treballadors
Escrit per belbosCk el 8 Aug 11 a les 13:16.
ÉS importantíssim que els sindicats rebin diners per poder representar als treballadors, que som tots. El que cal és pensar la manera de controlar com es gasten aquests diners i a quins sindicats van. Potser el que cal és que no vagin exclussivament als sindicats majoritaris sinó que a partir d'un cert percentatge de representativitat els diners es reparteixin seguint la regla de qui menys té més rep. El que volem els treballadors i treballadores és que no passi amb els sindicats el mateix que passa amb els partits polítics: que n'hi ha dos que tallen el bacallà mentre els altres ens ho mirem.

Eliminar les subvencions a la patronal és evident perquè: la patronal és la que té els diners, no necessita subvencions, són els més rics i més corruptes d'Espanya

Em refereixo als representants patronals, només cal veure a qui "ha tocat" el càtering de la macromoguda estelar de la visita de Benet XVI a Madrid (al vicepresident de la patronal espanyola, que diu coses tan "boniques" com aquestes: "No queremos más lunes negros ni más viernes negros, queremos un adelanto al adelanto de las elecciones para poder disfrutar de un domingo azul").

Llegiu els 5 comentaris o proposeu una solució >>

Procediment per executar accions i iniciatives relacionades amb l'ideari  
Escrit per dario el 27 May 11 a les 18:16. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Aquesta és una proposta per establir un procediment per portar a terme accions i iniciatives relacionades directament amb l'ideari, per dotar d'agilitat al partit.

Ha sorgit arran de la iniciativa de denunciar l'actuació del mossos en relació al requisament d'equips informàtics a l'acampada de Pl. Catalunya, al ser aquest fet constitutiu d'un delicte de protecció de dades i, per tant, una violació del dret a la privacitat, tal i proposava en Josep Jover: http://www.tweetdeck.com/twitter/paco229/~39reV

La seva intenció és dotar al partit de més agilitat en les accions a curt termini i/o urgents, mantenint sempre la transparència total, seguint normes decidides entre tots i sempre amb possibilitat de rèplica per part de qualsevol afiliat dins dels terminis establerts.

Si algú està d'acord amb la proposta (marcada com [Proposta]) però vol fer esmenes, demanem que les afegeixi con noves propostes amb el prefix [Esmena]. Si vol fer més d'un canvi, pot fer una nova proposta amb el prefix de l'original.

Material de referència:
Ideari pirata: http://pirata.cat/ideari
4
vots
implemented
Proposta (#1): [Proposta] Original
Escrit per dario el 27 May 11 a les 18:16.
1. Un pirata rep una proposta o notícia que afecta a qualsevol dels punts de l'ideari i creu que des del partit s'ha d'actuar en conseqüència.

2. Aquest pirata posa en comú la iniciativa, emprant partit@pirata.cat per fer-la arribar. Això no descarta l'ús d'altres canals com la llista Catalunya, Twitter o el mur de Facebook. Si no es posa en comú públicament i la proposta està ben justificada, a decidir per la Junta, s'emetrà un comunicat per tots els canals oficials*, sobretot prioritzant el enviament d'un correu a cada afiliat, anunciant que s'inicia l'acció, explicant en quina part de l'ideari s'empara. En aquest període es pot avançar feina si els promotors de la iniciativa ho creuen convenient. I si no es té accés als canals oficials, es sol·licitarà comunicant a partit@pirata.cat.

* Es consideren canals oficials: Twitter @partit_pirata, Facebook http://facebook.com/pirata.cat, bloc http://pirata.cat/bloc i llista de correu d'afiliats.

3. Segons l'urgència de l'acció, els promotors defineixen un termini d'hores (mínim de 6 hores, o de 12 hores en cas d'iniciar-ho de nit) o dies per rebre alguna queixa en contra.

4. Si es rep qualsevol comentari en contra, ben argumentat i que no sigui un malentés, que els promotors intentaran resoldre durant el termini marcat, s'iniciarà una votació per decidir si es porta a terme. En cas contrari, s'inicia l'acció, informant posteriorment de l'evolució i resultat de la mateixa de forma periòdica.

El desenvolupament d'aquest procediment serà totalment públic. Es publicarà qualsevol conversa privada que es mantingui sobre el tema en cas d'haver-hi algú en contra.
52
vots
implemented
Proposta (#2): [Proposta] Treballar primer, validar més endavant
Escrit per DZPM el 27 May 11 a les 18:28.
1. Es rep la proposta, es fa un pla d'actuació. En aquest cas, "proposta de denuncia als Mossos per vulneració privacitat"

2. Es publica la votació, s'avisa als afiliats per tots els canals oficials*. Es dóna un termini (depenent de la urgència, s'ha de definir al pla).

* Es consideren canals oficials: Twitter @partit_pirata, Facebook http://facebook.com/pirata.cat, bloc http://pirata.cat/bloc i llista de correu d'afiliats.

3. Es comença a treballar en el pla. En aquest cas, recopilar proves, redactar la denúncia, etc.

4. Al final del termini, es verifica la votació:
* Si ha sortit positiva, s'executa el pas final del pla
* Si no ha sortit positiva, no es fa res.

En l'exemple, presentar la denúncia a comisaria i fer un comunicat.

EDICIÓ (dario): rectificada ortografia i especificació de punts en comú amb la proposta anterior.
-7
vots
implemented
Proposta (#3): [Esmena a Solució #2] Sobre els terminis i canals oficials
Escrit per dario el 31 May 11 a les 22:29.
Afegiria el punt tres de la primera solució per establir un criteri sobre els terminis de les accions:

3. Segons l'urgència de l'acció, es defineix un termini d'hores (mínim de 6 hores, o de 12 hores en cas d'iniciar-ho de nit) o dies per rebre alguna queixa en contra.

A més, afegir el que he modificat en la solució 1, especificant que una acció pot sortir de qualsevol pirata, però que haurà de sol·licitar l'enviament del comunicat (ja redactat) a partit@pirata.cat o altre canal que es designi.
41
vots
implemented
Proposta (#4): Esmena a la totalitat
Escrit per giorgiograppa el 1 Jun 11 a les 07:15.
Ho sento, nois, però les propostes anteriors estan plenes d'oracions impersonals, cosa que ens deixa en el buit més absolut. Alguns exemples:

«1 - Es rep una proposta o notícia que afecta a qualsevol dels punts de l'ideari...» Qui la rep? A través de canals?

«1 - ... i es decideix actuar en conseqüència.» Qui ho decideix?

Us convido a revisar les propostes i a especificar els subjectes que us semblin pertinents per a cada oració. Si no, no hi entenc res, ho sento.
1
vots
implemented
Proposta (#5): Esmena: procés de garanties + qui fa què
Escrit per chaosct el 8 Jul 11 a les 01:28.
He mirat de reconstruir el procés de la proposta original i crec que falta preveure la possibilitat de revocar la decisió de la junta (quan decideix que no hi ha un "comentari en contra, ben argumentat i que no sigui un malentès")

He intentat solucionar els dubtes de #4 també.

Com que encara em falten dades sobre els terminis específics de les votacions al ideatorrent de moment no ho he redactat, sinó que n'he fet un diagrama:

http://dl.dropbox.com/u/7889737/diagrama-pirates.png
font:
http://dl.dropbox.com/u/7889737/diagrama-pirates.dia

Llegiu els 12 comentaris o proposeu una solució >>

Acabar con la discriminación laboral de la mujer  
Escrit per danielr el 1 Jun 11 a les 11:19. Categoria global: Treball. Finalitzada
Hoy en día, las mujeres y los hombres reciben exactamente la misma educación, no hay ninguna diferencia demostrada entre las capacidades de unos y otros.

Salvados los escollos educacionales y sociales, es innegable que hay una diferencia esencial, que es la maternidad. Un empresario/empresaria siempre se plantea antes de contratar a una mujer o un hombre en qué momento de la vida está ese "candidato/candidata". De manera que en muchas ocasiones acaba contratando al hombre, para no tener que "perder" a una persona en caso de embarazo durante un tiempo prolongado.

Así pues, la única manera de que esta discriminación acabe es equiparando por ley el tiempo de baja del hombre (pareja) con el de la mujer embarazada, ya sea por baja durante el embarazo, como por la baja maternal actual (4 meses).

En caso de matrimonios homosexuales o adopciones se aplicaría el mismo criterio, ambos deberán cumplir con los 4 meses (aunque el tiempo de lactancia recomendado por la OMS es de 6 meses) de baja por paternidad/maternidad.

Entiendo que de esta manera, al empresario le dará 100% igual contratar un hombre o una mujer.

El "contra" de esta propuesta es el económico, el estado deberá asumir más tiempo de baja que el actual, pero como "pro" es que habrá más mujeres en el mercado laboral y por tanto, más gente cotizando.

A la vez es un incentivo para el aumento de la natalidad, así que a la larga también significará más gente cotizando.
86
vots
implemented
Proposta (#1): Equiparación del periodo de baja por maternidad de la pareja
Escrit per danielr el 1 Jun 11 a les 11:19.
* Durante todo el tiempo en el que la mujer esté de baja por maternidad o durante el embarazo, aplicar el mismo tiempo de baja a la pareja.

21
vots
implemented
Proposta (#2): Compensación económica para la empresa
Escrit per slackfree el 14 Jun 11 a les 09:12.
* Compensar económicamente el coste de la baja dependiendo de si lo hace reorganizando los puestos de trabajo o bien contratando a alguien de forma temporal.

* De esta manera el coste económico es mucho menor ya que la pareja seguirá trabajando y aportando dinero a las arcas públicas.

* Recordar que los hombres ya tienen derecho a compartir una parte de la baja maternal con su pareja y en la mayoría de los casos no lo hacen.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Penalización por incumplimiento de promesas electorales  
Escrit per danielr el 1 Jun 11 a les 11:47. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Con los últimos movimientos de indignados uno de los reclamos más evidentes era el de que los políticos no cumplen con sus promesas electorales.

En el mejor de los casos porque simplemente mienten, y en el peor porque no saben ni cómo llevarlas a cabo.

Propongo así, la creación de dos tipos de documento estándar, uno para PROMESAS y otro para PROPUESTAS que pudiesen ser diferenciados con facilidad, por ejemplo por el color del papel (¡reciclado!)...

Verde para promesas, amarillo para propuestas (por ejemplo)

Estos documentos estarían formados por dos columnas,

Promesa/Propuesta | Cómo llevarla a cabo.

Obviamente la primera columna sería el título genérico, y en la segunda estarían los puntos a seguir para que esa propuesta/promesa se lleve a cabo.

Así mismo, también se debería crear una web gestionada por la Junta Electoral Central donde recogiese en un formato igual al de los documentos todas las propuestas de todos y cada uno de los partidos políticos.

En caso de incumplimiento de una de las promesas del partido que llegase al poder, no podría presentarse para las siguientes elecciones, en caso de incumplimiento de alguna de las propuestas entiendo que no debería ser penalizado tan fuertemente porque no eran más que propuestas, pero quizá puede imponérsele una multa.

Ya sea por no llevar a cabo los puntos que componen la promesa o porque llevando a cabo esos puntos no se consiga el objetivo, la penalización será la misma.


[....]
105
vots
implemented
Proposta (#1): Creación de sistema de comprobación de propuestas y promesas
Escrit per danielr el 1 Jun 11 a les 11:47.
* Creación de documentos estándar de promesas y propuestas (todos los partidos mismo formato exacto)

* Creación de página web para las promesas y propuestas gestionada por la Junta electoral Central

* Penalizar, en caso de incumplimiento de promesa, con la inhabilitación del partido político para las siguientes elecciones del mismo tipo.

*Creación de un periodo de evaluación donde se llevaran a cabo las comprobaciones necesarias por parte de la Junta Electoral (dos meses antes de la elecciones, por ejemplo)

* Dotar a la Junta Electoral Central del poder para penalizar a los partidos en caso de incumplimiento así como de los medios y recursos para su evaluación (consultores independientes, personal cualificado, etc...)
43
vots
implemented
Proposta (#2): Pèrdua de financiació en comptes d'inhabilitació
Escrit per MissKatzen el 18 Jun 11 a les 12:41.
Modificaria la penalització amb l'anunci públic, no sols al BOE, de la pèrdua total de la financiació estatal per a publicitat en la següent legislatura al partit que no haguès realitzat les propostes incloses en el seu programa electoral.(També seria interessant que durant el periòde oficial de precampanya els reprentants polítics exposessin de forma clara les propostes davant els mitjans de comunicació. Res de crearem feina sinó com, amb quins mitjans i el mètode proposat per crear llocs de treball. En això també hi incloc el mailing)
6
vots
implemented
Proposta (#3): Elecciones anticipadas (endurecimiento de Solució #1)
Escrit per Leugim el 18 Nov 12 a les 14:39.
Esta solución es solo una propuesta añadida para endurecer la Solució #1:
Si el partido en cuestión incumple más de una promesa, éste estará obligado a convocar elecciones anticipadas en las que, cumpliendo con la Solució #1, no podrá presentarse.

Un partido que ha sido elegido, en cierta medida, por las promesas declaradas en el programa electoral que no asuma las responsabilidades de cumplirlas no tiene sentido que siga en el gobierno.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Indústria bèl·lica a Espanya  
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:00. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
Espanya és un dels principals productors i exportadors d'armament del món. Una indústria molt lligada a la política i envoltada d'un ambient molt opac, on es prenen decisions d'esquenes a la ciutadania.

Sovint s'ha venut armament, algunes d'elles considerades il·legals a molts països, a països amb dictadures o que no respecten els drets humans. Moltes d'aquestes exportacions es decideixen en reunions interministerials totalment secretes i en un mercat no tan regulat com podria ser el dels aliments.
163
vots
implemented
Proposta (#1): Eliminar les subvencions a l'indústria d'armament bèl·lic
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:00.
Cada any es subvenciona l'indústria armamentística amb diners públics. Molt d'aquest armament, posteriorment, és comprat pel mateix Estat. Pagant-lo dos vegades.

Proposo, doncs, afegir al nostre programa electoral de les Eleccions Generals espanyoles l'eliminació de la subvenció a l'indústria armamentistica amb diners públics. Un Estat no hauria de subvencionar una indústria que crea armes.

Segons la Fundació per la Pau "sólo 5 empresas vinculadas a la industria militar se llevan el doble de dinero [público] al que reciben en conjunto todas las Universidades españolas y el CSIC para I+D civil"
77
vots
implemented
Proposta (#2): Prohibir totalment la venda d'armes a certs països
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:04.
S'estan venent cada any milions d'euros en armes, bona part d'aquests a països amb conflictes bèlics permanents, dictadures o amb incompliments dels DDHH.

Proposo doncs, afegir al nostre programa la prohibició expresa de vendre armes a països que no respectin els drets humans o estiguin en conflictes bèlics permanents.

A més les reunions interministerials on es tracten aquest temes hauran de ser totalment transparents i públiques, retransmeses per tots els mitjans de comunicació públics.
31
vots
implemented
Proposta (#3): Prohibir TOTALMENT la venda d'armes, a TOTS els països
Escrit per kenneth el 10 Jun 11 a les 17:01.
Al vendre armes a paisos en conflicte o zones conflictives, només s'agreuja la situació d'aquests indrets.

Si el veí compra 10 submarins nous, nosaltres en comprarem 15 per si de cas... ja sabem com funciona això.

El problema és encara més greu en llocs amb poca o nul·la democràcia, i be, al final una part vergonyosa del pressupost estatal es converteix en comprar armes per a no emprar-les mai, o en un pitjor cas, emprar-les per a matar innocents.

Mentre hi hagi venda d'armes "legal", hi haurà un mercat de segona mà en circuïts il·legals. Per a acabar amb l'estraperlo d'armes, hem d'acabar primer amb el seu comerç "legal".
81
vots
implemented
Proposta (#4): Apujar els impostos a la producció d'armes
Escrit per gabri3d el 14 Jun 11 a les 11:57.
Una possible mesura per a disuadir la producció d'armament seria apujar els impostos a aquesta indústria, de forma similar a com s'ha fet amb el tabac.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Ley de Referéndums vinculantes  
Escrit per kenneth el 23 Jun 11 a les 00:30. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
En España no hay ningún mecanismo para poder convocar un referéndum vinculante por parte de la población.

Esto impide a la ciudadanía poder ejercer su soberanía, por lo que debe ser subsanado.
132
vots
implemented
Proposta (#1): Adaptar el modelo suizo de referéndums a nuestro marco legal
Escrit per kenneth el 23 Jun 11 a les 00:30.
Algo parecido a lo que existe en suiza, dónde un 2% de la población puede convocar un referéndum vinculante sobre lo que se les antoje.

Cito: "Para llevar a cabo cualquier cambio en la constitución es obligatorio aprobarlo mediante un referéndum; para realizar cualquier cambio en una ley se puede solicitar la celebración de un referéndum. A través de referendos, los ciudadanos pueden impugnar cualquier ley votada por el Parlamento Federal y, por medio de iniciativas, introducir enmiendas a la constitución federal, lo que hace de Suiza el estado del mundo más próximo a una democracia directa."

http://es.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%ADtica_de_Suiza

Pueden convocar un referéndum para reformar la constitución, retirar una ley, reformarla o presentar una nueva ley con tan sólo 100.000 firmas en un lugar con menos de 6 millones de votantes... eso equivale a unas 750.000 firmas en España...

Con eso podemos colar cualquier iniciativa que tenga un extenso apoyo popular, y de este modo se podría conseguir el resto de puntos.

Mientras no podamos solicitar estas leyes, que no se pueden solicitar mediante una Iniciativa Legislativa Popular, se intentará apoyar a campañas que promuevan cambios legales en esta dirección.

¿Qué os parece?

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Els Pirates de Catalunya condemnen els atemptats de Noruega i la xenofobia.  
Escrit per GabiG el 24 Jul 11 a les 18:03. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Apart del propi acte brutal dels atemptats en si, els Pirates de Catalunya haurien de condemnar també l´esclat de xenofobia actual que crea monstres com l´assasi que ha matat 85 nens a una illa de Noruega i ha posat una bomba a un edifici.
Quan es defensen certes idees o es voten certs partits s´està recolzant indirectament l´existencia de fonamentalistes que porten aquestes idees al extrem. Les idees de l´assasi son les mateixes que les de tots els racistes i els xenofobs, pero ell ha donat el pas següent: portar el seu odi al extrem de matar.
S´ha tindre cura amb el que es planta perque pot creixer.
93
vots
implemented
Proposta (#1): Fer un comunicat oficial i fer-ho públic per tots els nostres canals.
Escrit per GabiG el 24 Jul 11 a les 18:03.
Fer una comunicació sobre el tema i manar-la per tots els nostres canals: facebook, twitter, blog, etc, etc... demanant que la gent ho passi. L´idea del comunicat no es tant fer la saber a la gent la posició del pirates com alertar-les sobre les consequencies de les conductes xenofobes.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Legislació "a temps real" sobre mediambient  
Escrit per castarco el 3 Aug 11 a les 20:02. Categoria global: Medi Ambient. Finalitzada
Actualment es rar trobar paratges naturals que no estiguin malmesos i degradats per les activitats econòmiques humanes. Aquests danys poden ser de molts i variats tipus, son més o menys irreversibles, afectar o no a la salut humana, i fins i tot alterar en certa mesura el bon funcionament del sistema econòmic.

Es per això que a gairebé tots els països es desenvolupen legislacions sobre medi ambient (amb més o menys encert)... però el procés sempre és lent, triga a iniciar-se, i és poc objectiu des del punt de vista científic.

La lentitud del procés és comprensible dins del marc de funcionament habitual, en el que certs grups polítics s'han de preocupar de fer la proposta, redactar-la, aconseguir que passi els "filtres" pertinents i finalment aconseguir que sigui aprovada per la majoria de parlamentaris o diputats. Però aquest sistema no té sentit en l'ambit mediambiental, en el que a vegades s'han de prendre mesures d'urgencia, o s'ha de ser altament reactiu i proactiu, a la vegada que adaptable, per aconseguir els millors resultats.
31
vots
implemented
Proposta (#1): Metalegislació sobre mediambient, agricultura, ramaderia i pesca
Escrit per castarco el 3 Aug 11 a les 20:02.
La idea que proposo és crear una normativa que reguli la forma de legislar sobre mediambient, agricultura, ramaderia i pesca.

Petit incís:
Normalment aquestes normatives son referents a cotes d'extracció, límits en els nivells de productes emprats, o de contaminants en els productes produits, etc. Simplificant, les normatives en molts casos posen límits a certs paràmetres numèrics.

La regulació que proposo consistiría en exigir que a cada normativa mediambiental en la que fos possible hi anessin lligats una serie de models matematics predictius, de tal forma que els límits es calculessin en base a dades reals i d'altres obtingudes dels models. Aquests models haurien de tenir un cert suport per part de la comunitat científica, s'hauria de valorar encara de quina forma es podria quantificar i justificar aquest suposat suport (però una forma seria referenciar publicacions científiques concretes en les redaccions de les lleis).

Les ventatges obtingudes serien reduir la quantitat de lleis necessàries al llarg del temps per regular activitats que afectin al medi ambient i ajustar les cotes de forma molt més precisa a la realitat del moment.

En quant a la revocació de lleis mediambientals, la regulació que proposo hauria de forçar que s'hagués de fer sempre en base a noves dades científiques que invalidessin els models anteriors, o proposant nous models que oferissin millors prediccions que els anteriors.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Aumentar el salario base  
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 4 Sep 11 a les 11:10. Categoria global: Treball. Finalitzada
El salario mínimo interprofesional se estima que en el 2012 rondará los 657 € http://www.20minutos.es/noticia/1081680/0/salario/minimo/interprofesional/ y que sólo el alquiler de una vivienda y los gastos asociados ya superan esa cantidad.

Según las estimaciones bancarias a la hora de conceder un préstamo, una persona no puede pagar una cuota superior al 40% de su sueldo, ya que debe destinar el 60% a vivir. ( O al menos esa era la teoría)

Actualmente nuestro salario mínimo es el segundo más bajo en la europa de los 15, estando portugal en la peor posición.

Un incremento del salario base complementado por una reducción del salario mínimo interprofesional y medidas anti-intromisión de terceros paises en nuestras empresas, incrementaría el gasto y levantaría la economía.

Se debe poner especial atención a todos aquellos empleos no regularizados por ley. Y luchar de forma activa contra la contratación irregular.
100
vots
implemented
Proposta (#1): Aumentar el salario mínimo hasta 1000 €
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 4 Sep 11 a les 11:10.
Aumentar el salario mínimo hasta 1000 € no afectaría a la mayoría de la población, ni a la mayoría de empresarios, que ya cobran o reciben esa cantidad. Pero ayudaría especialmente a aquellos sectores peor pagados, donde los empleados han de hacer hasta 300 horas mensuales para llevarse un salario mínimo, como es el caso de auxiliares de seguridad.
6
vots
implemented
Proposta (#2): Solicitar un certificado de pagos
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 4 Sep 11 a les 11:16.
Solicitar un certificado de pagos a las empresas que producen en el exterior, y reclamárles la diferencia de sueldos entre el pagado en el país de origen y el español.
Quizá esto debería ser una medida que debiera ser tratada aparte. Pero ayudaría a que las empresas multinacionales, desestimaran marcharse del país por motivos económicos de sueldos.
94
vots
implemented
Proposta (#3): Estrategia combinada de creación de empleo y aumento de poder adquisitivo
Escrit per kenneth el 5 Sep 11 a les 12:40.
Si evaluamos la cantidad de impuestos directos e indirectos que pagamos (Seguridad Social, IVA, etc...), alrededor del 60% bruto de lo que recibe un trabajador acaba siendo pagado en impuestos.

Dicho esto, las grandes rentas de más de 100M de Euros, tan sólo pagan un 1.5%.

Considerando que la productividad ha crecido en más de un 500% desde el establecimiento de la jornada de 40 horas semanales, propongo:

- Reducción de la jornada laboral de 40 a 35 horas. Esta medida puede suponer una generación de empleo de hasta un 10% de la población activa, reduciendo el paro a la mitad.
- Reducción de los impuestos directos para que las empresas paguen 35 horas en lugar de 40 pero el sueldo neto del trabajador se mantenga. Al disponer de más tiempo libre, mayor confianza en mantener el empleo (menor paro) y el mismo poder adquisitivo, la confianza en la economía aumentará y los trabajadores reactivarán la misma.
- Incremento del tipo impositivo a las SICAV para poder compensar el descenso de tributación debida al descenso de impuestos directos a los trabajadores. Según datos de los inspectores de hacienda, una subida de menos de un 1'5% de los impuestos a las SICAV, sumada a un control efectivo del fraude fiscal de grandes fortunas supondría duplicar el presupuesto del estado.
- Dos años después, se podrían reducir los impuestos directos e indirectos hasta conseguir elevar el poder adquisitivo de un trabajador con salario mínimo al equivalente de 1000 € de salario neto, tras dejar a cero el déficit público. Llegados a este punto, se deberán bajar los impuestos directos e indirectos de las rentas más bajas, con objetivo de erradicar completamente los impuestos indirectos, los más injustos con las rentas más bajas (IVA, gasolina, etc...)
-11
vots
implemented
Proposta (#4): Crear un equipo asesor económico
Escrit per wolffan el 19 Sep 11 a les 09:58.
Los economistas deben ser los que tomen decisiones.

El principal problema actual es que los gobiernos no toman decisiones basándose en las recomendaciones de los economistas, sino que lo hacen en función de intereses políticos o de la opinión publica.

Como parte del ideario deberíamos tener el compromiso de crear un equipo asesor para cada tipo de entorno de decisión y comprometernos ha hacerles caso (siempre que la máxima de cada órgano asesor sea el bien común).

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Reducir abuso de psicofarmacos y aumentar profesionales de la salud mental  
Escrit per Niviuq el 17 Oct 11 a les 13:44. Categoria global: Salut. Finalitzada
Tal y como Infocop Online viene denunciando desde hace algún tiempo, los recursos para la salud mental en España son insuficientes. Los problemas psicológicos presentan un constante aumento; sin embargo, el abordaje que el sistema sanitario español ofrece a estos pacientes se fundamenta principalmente en los fármacos. En relación a esto, recientemente han aparecido dos noticias en diversos medios de comunicación (El País y la Agencia EFE) en las que se denuncia el abuso de los psicofármacos que existe en España. Alrededor de un 30-60% de los pacientes que acuden a atención primaria presentan problemas psicológicos como ansiedad o depresión, a lo que se responde con la receta de antidepresivos o ansiolíticos, lo que supone un coste a los españoles de, aproximadamente, 745 y 231 millones de euros anuales respectivamente.

En ambas fuentes se argumenta que son los propios pacientes los que demandan a sus médicos de atención primaria su receta, puesto que su consumo se ha normalizado y banalizado en la sociedad actual, así como cada vez se tolera menos el estrés, las frustraciones o el dolor, por lo que la persona busca la inmediatez del fármaco, según afirma Vicente Prieto Cabra (vocal del Colegio Oficial de Psicólogos de Madrid) en El País y se comenta en el artículo de la Agencia EFE.


Sin negar este hecho, la realidad es que en España los recursos que el sistema sanitario público ofrece son insuficientes. En concreto, se dispone de 4 psicólogos y 6 psiquiatras por cada cien mil habitantes, cifra que se encuentra bastante por debajo de la media europea (18 psicólogos y 11 psiquiatras por cada 100.000 habitantes), además de estar invertida en relación a la tendencia europea, donde el número de psicólogos supera al de psiquiatras. Esto provoca que la atención ofrecida a aquellos pacientes que desean recibir tratamiento psicológico sea, en cierto sentido, deficitaria. Por ejemplo, la falta de recursos hace que las citas sean mensuales, cuando está demostrado que de este modo se reduce la probabilidad de que se den logros terapéuticos. Frente a esta situación, no sorprende que hasta un 15,5% de la población general española esté tomando ansiolíticos de forma regular, porcentaje alarmante que la Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés (SEAS) denuncia en el artículo publicado por la Agencia EFE. España se encuentra tres puntos por encima respecto a la media europea en el consumo de ansiolíticos (12,3%), y duplica el consumo medio de otros países como Holanda (7,4%) y Alemania (5,9%), siendo únicamente superada por Francia (19,2%). No obstante, los ansiolíticos no sólo no curan el problema, puesto que la medicación se dirige principalmente al alivio de la sintomatología, sino que además se puede generar una adicción al consumo de los mismos.

[....]
71
vots
implemented
Proposta (#1): Reducir abuso de psicofarmacos y aumentar profesionales de la salud mental
Escrit per Niviuq el 17 Oct 11 a les 13:44.
Aumentar las partidas de sanidad destinadas a profesionales de la salud mental y reducir las farmaceuticas.Promover el uso razonable de psicofarmacos solo en situaciones en las cuales el paciente presente incapacidad laboral o conflictividad social alta derivada de su patologia.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Dejar que el colegio de medicina sea quien decida estas cosas.
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 6 Nov 11 a les 04:36.
A veces buscamos soluciones políticas a temas que no lo son. La sanidad, debe ser dirigida por expertos de la misma. Deberíamos dejar que fuese el colegio de medicina el que realizase las recomendaciones.

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Progresividad de las multas en funcion de la renta  
Escrit per Niviuq el 17 Oct 11 a les 12:49. Categoria global: Justícia. Finalitzada
En nuestro pais,sanciones economicas como las de trafico son de la misma cuantia independientemente del poder adquisitivo del sancionado.Esto en terminos operativos se refleja en una impunidad de facto,cuando el sancionado es alguien de renta alta que puede permitirse comodamente pagarlas eliminando asi su poder disuasorio.Propongo que cualquier tipo de sancion,este realizada en base a la renta del sancionado,de modo que su peso sea equiparable a esta.
137
vots
implemented
Proposta (#1): Progresividad de las sanciones en base a calculo de la renta
Escrit per Niviuq el 17 Oct 11 a les 12:49.
Propongo que cualquier tipo de sancion,este realizada en base a la renta del sancionado,de modo que su peso sea equiparable a esta.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Enduriment de la llei en la retirada de punts i en la recuperació dels mateixos
Escrit per Tros d'ase el 17 Oct 11 a les 15:23.
Si tenim en compte que molts amb alt poder adquisitiu son de cara al fisco "pobres de solemnitat" (perque tenen propietats a nom de familiars, o el que sigui) aplicar la progresivitat de les sancions en base al calcul de la renta, pot comportar un efecte totalment oposat al desitjat.

Una mesura que entenc, seria realment eficaç, es la de treure punts de carnet amb mes lleugeresa... i endurir les condicions per recuperar-lo!
-58
vots
implemented
Proposta (#3): Sancions basades en model de vehícle
Escrit per marct el 21 Oct 11 a les 10:12.
Jo en comptes de la renda, ho faria establint uns rangs segons el model i marca de vehicle, tenint en compte paràmetres com la marca, els cavalls, els accessoris incorporats, la contaminació (important aquest), el cost del vehicle, si és un vehicle comercial o particular, les mides, etc....
Quan un vol comprar-se un vehicle a part del cost, és miren aquests paràmetres i crec que el cost de les sancions hauria de ser un altre paràmetre a tenir en compte abans de comprar el vehicle.
Fer-ho a traves de la renda, em sembla injust, ja que les persones més riques d'aquest país, oficialment no tenen ni un duro i com sempre acabarien pagant els mateixos de sempre.
De la manera proposada no hi ha trampa, si un cotxe de gamma alta comet una infracció, el conductor ja sap que haurà de pagar molt més que si duu un simple utilitari
-56
vots
implemented
Proposta (#4): Sanció en funcio del cost del vehicle.
Escrit per davidalcantara el 28 Oct 11 a les 18:01.
La sanció econòmica hauria de esser en funció del valor del vehicle.

Ja sigui amb diners en negre o legals podrem valorar el poder adquisitiu del infractor.
-22
vots
implemented
Proposta (#5): Sanció en base al càlcul de la renda i el cost del vehícle
Escrit per guybrush el 31 Oct 11 a les 09:30.
Proposo calcular l'import de les sancions combinant al càlcul de la renda i el cost del vehícle. Ambdós paràmetres sumarien progressivament, tenint més pes el primer.
D'aquesta manera, els infractors amb un vehícle de gamma alta però sense res al seu nom també veurien l'import de la sanció augmentat.

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Adhesió al manifest de suport al Cercle Artístic de Llefià  
Escrit per aaguilera el 24 Oct 11 a les 14:02. Categoria global: Cultura. Finalitzada
Un amic de Badalona pregunta si PIRATA.CAT es vol adherir al manifest de suport al Cercle Artístic de Llefià:

http://llefia.org/blog/cercleartistic/2011/10/16/manifest-contra-la-cacicada-cu ltural-del-pp-a-llefia/


54
vots
implemented
Proposta (#1): Que PIRATA.CAT s'afegeixi al manifest
Escrit per aaguilera el 24 Oct 11 a les 14:02.
Que PIRATA.CAT s'afegeixi al manifest

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Esteu d'acord en NO col·laborar amb partits que fomentin l'odi vers Catalunya  
Escrit per ivan el 2 Nov 11 a les 00:12. Categoria global: Cultura. Finalitzada
Perquè no tot s'hi val en política. Pirates de Catalunya no hauria de col·laborar amb partits que fomentin la confrontació dels diferents pobles, cultures o sensibilitats nacionals, com es vulgui dir, que conformen l'Estat Espanyol, una confrontació basada en la tergiversació de la realitat i la manipulació a través dels mitjans de comunicació.
154
vots
implemented
Proposta (#1): Esteu d'acord en NO col·laborar amb partits que fomentin l'odi vers Catalunya
Escrit per ivan el 2 Nov 11 a les 00:12.
Perquè no tot s'hi val en política. Pirates de Catalunya no hauria de col·laborar amb partits que fomentin la confrontació dels diferents pobles, cultures o sensibilitats nacionals, com es vulgui dir, que conformen l'Estat Espanyol, una confrontació basada en la tergiversació de la realitat i la manipulació a través dels mitjans de comunicació.
220
vots
implemented
Proposta (#2): No col-laborar amb partits que fomentin l´odi en general
Escrit per Niviuq el 10 Nov 11 a les 01:17.
l´odi vers espanya o altres sentiments nacionals o identitaris es igualment rebutjable
-143
vots
implemented
Proposta (#3): Col·laborar en algun cas puntual amb partits que fomentin l'odi
Escrit per Renart el 16 Nov 11 a les 23:10.
Amb la premissa que sempre es rebutjarà tot odi, esteu a favor de col·laborar amb algun partit que fomenti l'odi només en el cas que sigui amb una finalitat d'interès comú, per aconseguir majories al parlament o per alguna estratègia semblant?
65
vots
implemented
Proposta (#4): Fomentar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya
Escrit per Sr. Oriol el 18 Nov 11 a les 16:19.
Els catalans tenim dret a decidir si volem un país propi o si volem seguir formant part d'Espanya. Es per això que trobo imprescindible fer un referèndum VINCULANT, fomentant la democràcia directa!
-33
vots
implemented
Proposta (#5): Fomentar un referèndum consultiu sobre la independència de Catalu
Escrit per Atridas el 27 Nov 11 a les 21:33.
Moltes vegades els polítics s'omplen la boca de si els catalans volen la independència, o de si la "Catalunya real" no la vol. Bé, la única manera de saber-ho és fent un referèndum. Com que legalment un referèndum vinculant és complicat, un referèndum consultiu podria donar força a certs discursos si es fes, fos quin fos els resultats.

Com que PIRATA.CAT és favorable a la democràcia directa, no es pregunta si es vol o no un referèndum, sinó si es treballa activament per aconseguir-lo.

Entra com a contra-proposta de la S#4
48
vots
implemented
Proposta (#6): Denunciar a los partidos que fomentan ese odio y pedir su ilegalización.
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 8 Oct 12 a les 05:27.
Aplicando la Ley Orgánica 6/2002, de 27 de junio, de Partidos Políticos, solicitar la ilegalización de todo partido que fomente el odio.
http://es.wikipedia.org/wiki/Ley_de_Partidos

Llegiu els 22 comentaris o proposeu una solució >>

Uso del Dinero Público  
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:37. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Esta votación finaliza el 25N cuando cierren los colegios electorales.
En caso de que no obtengamos representación, seguirá abierta hasta nuestra entrada en el Parlamento.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pirates de Catalunya, se ha posicionado en contra de las subvenciones a partidos políticos y sindicados en anteriores votaciones https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/153/ .

En consecuencia, se ha decidido abrir esta votación para decidir entre todos qué debemos hacer con el dinero que se nos asigne cuando obtengamos representación, en caso de no poder devolverlo.

La administración otorga diferentes subvenciones a los partidos parlamentarios en base a los votos y a los escaños obtenidos. No es posible realizar un cálculo de la suma final a percibir, por lo que en esta votación hablaremos de porcentajes. No tendremos en cuenta el sueldo del cargo electo, que consideramos totalmente legítimo por la función que desempeña, sino del resto de subvenciones.
-60
vots
implemented
Proposta (#1): [DONAR] ONGs
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:37.
Donar todo el dinero recibido de subvenciones, a asociaciones sin ánimo de lucro. Solicitar a diferentes ONGs que expongan cuáles son sus proyectos y elegir en votación de todos los afiliados a cuáles donar el dinero, según porcentaje de voto.
-35
vots
implemented
Proposta (#2): [DONAR] Banco de Alimentos
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:38.
Donar todo el dinero recibido de subvenciones a un banco de alimentos, a elegir en votación de todos los afiliados a cuáles donar el dinero, según porcentaje de voto.
87
vots
implemented
Proposta (#3): [INVERTIR] Fundación
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:39.
Crear una fundación para ayuda a sufragar las costas de la administración: tanto de justicia como de otros ámbitos.
Puesto que será imposible que la justicia sea gratuita, aceptaremos pleitos y procedimientos de recurso de los ciudadanos, en temas afines a nuestros ideales. Poniendo a disposición de la ciudadanía abogados de forma gratuita y hacernos cargo de las tasas judiciales u otras tasas. Solicitando siempre la devolución al interesado de las costas de juicio a la administración. El ciudadano habrá de firmar un documento que se compromete a hacer público su caso y que sea el SPC el que decida qué asuntos (bien genéricos o específicos) seanean defendidos por nuestra fundación. A cambio de qué: sólo publicaremos (por transparencia) los fundamentos de derecho y la resolución. Y dar publi a bombo y platillo de todos los casos ganados.
115
vots
implemented
Proposta (#4): [INVERTIR] Dotar de herramientas tecnológicas a ONGs
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:43.
Propongo hacer como los piratas alemanes: invertir dinero en servicios e infraestructuras para activistas y ONGs. Servidores de pads, de mumble, hosting ("bodega"), sistemas de participación (Lyd), etc.

Los desarrollos a medida se publicarían bajo licencias libres.
-59
vots
implemented
Proposta (#7): Aceptarlo hasta que se eliminen las subvenciones a todos los partidos
Escrit per paco el 18 Nov 12 a les 00:21.
Entiendo que la votación referenciada arriba: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/153/ se refiere exclusivamente a apoyar una campaña para eliminar las subvenciones para todos los partidos, pero mientras no se lleve a cabo no tenemos por qué renunciar a las nuestras, dado que lo más probable es que no obtengamos mayoría absoluta y por tanto los partidos grandes reciban mucho más que Pirates de Catalunya, con lo que el ahorro a las arcas públicas en caso de renunciar sólo nosotros es mínimo.

Si se recibe más dinero del necesario para el mantenimiento del partido, entonces se puede aplicar además una de las otras opciones (ONG, fundación, etc).
-29
vots
implemented
Proposta (#8): Aceptar solamente lo justo si las donaciones y cuotas no son suficientes.
Escrit per paco el 18 Nov 12 a les 16:09.
Solamente si las donaciones y cuotas no son suficientes, usaríamos una parte de este dinero para gastos de mantenimiento del partido, aplicando alguna de las otras soluciones al resto del dinero.
Si con las donaciones y cuotas cubrimos gastos, no tocaríamos ni un céntimo y se aplicaría directamente otra de las soluciones.
Antes de votad pensad que actualmente con las donaciones no llega ni para tener un local propio, aunque parece que van aumentando.
-35
vots
implemented
Proposta (#9): Dedicar el dinero a un sindicato pirata
Escrit per paco el 18 Nov 12 a les 16:13.
Ceear un sindicato pirata que se financiaría con el dinero recibido. Hay una votación sobre ello en https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/152/

Si se acepta, necesitará financiación.
57
vots
implemented
Proposta (#10): Fer microgovern i sostenir la estructura del partit
Escrit per JOSEPTS el 21 Nov 12 a les 16:54.
Fins que estigui al govern Pirates, serà dificil aprovar polítiques. Per tant una alternativa a només fer d'oposició, és fer servir el diner públic per finançar accions concretes que permetin complir el programa de pirates.

Es pot obrir una convocatòria per a què tots els ciutadans, cooperatives, etc que tinguin un projecte el presentin. Només s'accepten els que compleixin uns criteris.
I finalment, es fan votacions per escollir les prioritàries per a la gent i es financen amb els diners de les subvencions.
Crec que tindria un efecte positiu en la credibilitat i confiança... i a més, es lluita contra l'atur.

També crec que seria bo fer servir part de les subvencions per pagar l'estructura i tenir fons per actualitzar la plataforma de participació quan es tingui la necessitat.

-15
vots
implemented
Proposta (#11): CREAR UNA ONG PIRATA
Escrit per pautax el 1 Jan 13 a les 17:36.
Crear una ONG cuya finalidad sea promover la cultura libre en todos sus aspectos, a partir del apoyo a AMPAs, Institutos, colectivos, prisiones, etc.
De esta manera podríamos aportar el dinero sobrante de donaciones, buscar cooperación en otros colectivos y particulares, y demandar la parte que nos corresponde en dinero público, para desarrollar el cometido. Creo, además, que es la mejor manera de asegurarnos que dichas acciones cumplen nuestro ideario.

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

[Confederación] Ideas de lemas de campaña Europeas 2014  
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:24. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
#################################
# Final: domingo 27 a las 22h CEST (20h UTC)
#
# * Se elegiran las cinco opciones más votadas.
# * De la suma de asambleas, una idea será la común, pero cada zona podrá usar las que prefiera.
# * Absteneos de incluir nuevas propuestas. Se solicitaron en redes durante días y se han trabajado las recibidas. Todo el proceso de deliberación está disponible: https://piratas.piratenpad.de/ep/pad/view/ro.4DXhYkX6DaRx/latest
#################################

Están son las ideas de motivos de campaña que el grupo de campaña de la Confederación ha consensuado en las reuniones de trabajo de la Confederación en función a criterios como hacer una campaña que se desmarque de las demás (en clave de elecciones generales, centrada en el ataque a los demás, negativas, etc).

Estas ideas se han recopilado de antiguas votaciones de los partidos, propuestas en redes sociales e internas durante las últimas semanas.

De las cinco ideas más votadas se derivarán los lemas definitivos, que conservarán al máximo la esencia de los ejemplos ya dispuestos.

Cada zona usará los que más les gusten, pero se busca consensuar uno común a partir de la suma de las asambleas para poder cohesionar la campaña, al ser circunscripción única y haber elementos comunes (anuncio en televisión, Youtube, etc).
19
vots
implemented
Proposta (#1): Europa decide sobre tu vida. Ahora decide tú sobre Europa.
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:24.
Europa decideix sobre la teva vida. Ara decideix tu sobre Europa.
-7
vots
implemented
Proposta (#2): Estamos construyendo otra Europa. La Europa de las personas.
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:25.
Estem construïnt una altra Europa. L'Europa de les persones.
18
vots
implemented
Proposta (#3): ¿Piensas diferente? ¡Vota diferente!
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:25.
Penses diferent? Vota diferent!
-16
vots
implemented
Proposta (#4): Reconstruyamos Europa
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:25.
Reconstruïm Europa
18
vots
implemented
Proposta (#5): No dejes que decidan por ti
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:26.
No deixis que trïin per tu
-1
vots
implemented
Proposta (#6): Otra política es posible
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:26.
Una altra política és possible
-23
vots
implemented
Proposta (#7): Ven con nosotros, we have cookies
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:26.
Vine amb nosaltres, we have cookies
2
vots
implemented
Proposta (#8): Bienvenido a la democracia real
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:26.
Benvingut a la democràcia real
-7
vots
implemented
Proposta (#9): ¿Y si tuvieras el poder de cambiar las cosas?
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:26.
I si tinguèssis el poder de canviar les coses?
3
vots
implemented
Proposta (#10): Tú también eres Europa
Escrit per dario el 24 Apr 14 a les 01:27.
Tu també ets Europa
-9
vots
implemented
Proposta (#11): canviem el sistema
Escrit per Fonda Isard el 25 Apr 14 a les 13:10.
per una europa on manen les persones y empresonen als corruptes
-10
vots
implemented
Proposta (#12): Sigues lliure cada dia , vota pirata per europa !
Escrit per Fonda Isard el 25 Apr 14 a les 13:25.
nomes siguen lliures, serem responsables dels nostres erros

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Adherirnos a la iniciativa ¡Referéndum Real YA!  
Escrit per Sol el 9 Jun 14 a les 10:03. Categoria global: Plataforma de Participació. Finalitzada
Varios colectivos y movimientos sociales se han unido para reclamar un referéndum para decidir si se mantiene la actual monarquía parlamentaria, a raíz de la abdicación de Juan Carlos I de Borbón. La plataforma que ha resultado de esta unión es ¡Referéndum real YA!, que pretende convocar un referéndum ciudadano a partir del día 14 de junio con las siguientes preguntas:

-¿Está usted de acuerdo con que la jefatura del Estado español sea elegida por sufragio universal?
-¿Está usted de acuerdo en que se abra un proceso constituyente para que la ciudadanía decida sobre el modelo organizativo del Estado español?

Varios partidos pirata del Estado ya han dado su apoyo oficial, y hay muchos otros piratas participando a título individual.

Más información en http://referendumrealya.com/

Esta votación finaliza el 12 de junio de 2014, a las 23:59h.
42
vots
implemented
Proposta (#1): Adherirnos oficialmente a la iniciativa
Escrit per Sol el 9 Jun 14 a les 10:03.
Dar nuestro apoyo oficial a la iniciativa y difundirla por todos los canales posibles.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

<< Previous 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Next >> 
Contingut sindicat