IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Esteu d'acord en NO col·laborar amb partits que fomentin l'odi vers Catalunya  
Escrit per ivan el 2 Nov 11 a les 00:12. Categoria global: Cultura. Finalitzada
Perquè no tot s'hi val en política. Pirates de Catalunya no hauria de col·laborar amb partits que fomentin la confrontació dels diferents pobles, cultures o sensibilitats nacionals, com es vulgui dir, que conformen l'Estat Espanyol, una confrontació basada en la tergiversació de la realitat i la manipulació a través dels mitjans de comunicació.
154
vots
implemented
Proposta (#1): Esteu d'acord en NO col·laborar amb partits que fomentin l'odi vers Catalunya
Escrit per ivan el 2 Nov 11 a les 00:12.
Perquè no tot s'hi val en política. Pirates de Catalunya no hauria de col·laborar amb partits que fomentin la confrontació dels diferents pobles, cultures o sensibilitats nacionals, com es vulgui dir, que conformen l'Estat Espanyol, una confrontació basada en la tergiversació de la realitat i la manipulació a través dels mitjans de comunicació.
220
vots
implemented
Proposta (#2): No col-laborar amb partits que fomentin l´odi en general
Escrit per Niviuq el 10 Nov 11 a les 01:17.
l´odi vers espanya o altres sentiments nacionals o identitaris es igualment rebutjable
-143
vots
implemented
Proposta (#3): Col·laborar en algun cas puntual amb partits que fomentin l'odi
Escrit per Renart el 16 Nov 11 a les 23:10.
Amb la premissa que sempre es rebutjarà tot odi, esteu a favor de col·laborar amb algun partit que fomenti l'odi només en el cas que sigui amb una finalitat d'interès comú, per aconseguir majories al parlament o per alguna estratègia semblant?
65
vots
implemented
Proposta (#4): Fomentar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya
Escrit per Sr. Oriol el 18 Nov 11 a les 16:19.
Els catalans tenim dret a decidir si volem un país propi o si volem seguir formant part d'Espanya. Es per això que trobo imprescindible fer un referèndum VINCULANT, fomentant la democràcia directa!
-33
vots
implemented
Proposta (#5): Fomentar un referèndum consultiu sobre la independència de Catalu
Escrit per Atridas el 27 Nov 11 a les 21:33.
Moltes vegades els polítics s'omplen la boca de si els catalans volen la independència, o de si la "Catalunya real" no la vol. Bé, la única manera de saber-ho és fent un referèndum. Com que legalment un referèndum vinculant és complicat, un referèndum consultiu podria donar força a certs discursos si es fes, fos quin fos els resultats.

Com que PIRATA.CAT és favorable a la democràcia directa, no es pregunta si es vol o no un referèndum, sinó si es treballa activament per aconseguir-lo.

Entra com a contra-proposta de la S#4
48
vots
implemented
Proposta (#6): Denunciar a los partidos que fomentan ese odio y pedir su ilegalización.
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 8 Oct 12 a les 05:27.
Aplicando la Ley Orgánica 6/2002, de 27 de junio, de Partidos Políticos, solicitar la ilegalización de todo partido que fomente el odio.
http://es.wikipedia.org/wiki/Ley_de_Partidos

Llegiu els 22 comentaris o proposeu una solució >>

Indústria bèl·lica a Espanya  
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:00. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
Espanya és un dels principals productors i exportadors d'armament del món. Una indústria molt lligada a la política i envoltada d'un ambient molt opac, on es prenen decisions d'esquenes a la ciutadania.

Sovint s'ha venut armament, algunes d'elles considerades il·legals a molts països, a països amb dictadures o que no respecten els drets humans. Moltes d'aquestes exportacions es decideixen en reunions interministerials totalment secretes i en un mercat no tan regulat com podria ser el dels aliments.
163
vots
implemented
Proposta (#1): Eliminar les subvencions a l'indústria d'armament bèl·lic
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:00.
Cada any es subvenciona l'indústria armamentística amb diners públics. Molt d'aquest armament, posteriorment, és comprat pel mateix Estat. Pagant-lo dos vegades.

Proposo, doncs, afegir al nostre programa electoral de les Eleccions Generals espanyoles l'eliminació de la subvenció a l'indústria armamentistica amb diners públics. Un Estat no hauria de subvencionar una indústria que crea armes.

Segons la Fundació per la Pau "sólo 5 empresas vinculadas a la industria militar se llevan el doble de dinero [público] al que reciben en conjunto todas las Universidades españolas y el CSIC para I+D civil"
77
vots
implemented
Proposta (#2): Prohibir totalment la venda d'armes a certs països
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:04.
S'estan venent cada any milions d'euros en armes, bona part d'aquests a països amb conflictes bèlics permanents, dictadures o amb incompliments dels DDHH.

Proposo doncs, afegir al nostre programa la prohibició expresa de vendre armes a països que no respectin els drets humans o estiguin en conflictes bèlics permanents.

A més les reunions interministerials on es tracten aquest temes hauran de ser totalment transparents i públiques, retransmeses per tots els mitjans de comunicació públics.
31
vots
implemented
Proposta (#3): Prohibir TOTALMENT la venda d'armes, a TOTS els països
Escrit per kenneth el 10 Jun 11 a les 17:01.
Al vendre armes a paisos en conflicte o zones conflictives, només s'agreuja la situació d'aquests indrets.

Si el veí compra 10 submarins nous, nosaltres en comprarem 15 per si de cas... ja sabem com funciona això.

El problema és encara més greu en llocs amb poca o nul·la democràcia, i be, al final una part vergonyosa del pressupost estatal es converteix en comprar armes per a no emprar-les mai, o en un pitjor cas, emprar-les per a matar innocents.

Mentre hi hagi venda d'armes "legal", hi haurà un mercat de segona mà en circuïts il·legals. Per a acabar amb l'estraperlo d'armes, hem d'acabar primer amb el seu comerç "legal".
81
vots
implemented
Proposta (#4): Apujar els impostos a la producció d'armes
Escrit per gabri3d el 14 Jun 11 a les 11:57.
Una possible mesura per a disuadir la producció d'armament seria apujar els impostos a aquesta indústria, de forma similar a com s'ha fet amb el tabac.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Progresividad de las multas en funcion de la renta  
Escrit per Niviuq el 17 Oct 11 a les 12:49. Categoria global: Justícia. Finalitzada
En nuestro pais,sanciones economicas como las de trafico son de la misma cuantia independientemente del poder adquisitivo del sancionado.Esto en terminos operativos se refleja en una impunidad de facto,cuando el sancionado es alguien de renta alta que puede permitirse comodamente pagarlas eliminando asi su poder disuasorio.Propongo que cualquier tipo de sancion,este realizada en base a la renta del sancionado,de modo que su peso sea equiparable a esta.
137
vots
implemented
Proposta (#1): Progresividad de las sanciones en base a calculo de la renta
Escrit per Niviuq el 17 Oct 11 a les 12:49.
Propongo que cualquier tipo de sancion,este realizada en base a la renta del sancionado,de modo que su peso sea equiparable a esta.
50
vots
implemented
Proposta (#2): Enduriment de la llei en la retirada de punts i en la recuperació dels mateixos
Escrit per Tros d'ase el 17 Oct 11 a les 15:23.
Si tenim en compte que molts amb alt poder adquisitiu son de cara al fisco "pobres de solemnitat" (perque tenen propietats a nom de familiars, o el que sigui) aplicar la progresivitat de les sancions en base al calcul de la renta, pot comportar un efecte totalment oposat al desitjat.

Una mesura que entenc, seria realment eficaç, es la de treure punts de carnet amb mes lleugeresa... i endurir les condicions per recuperar-lo!
-58
vots
implemented
Proposta (#3): Sancions basades en model de vehícle
Escrit per marct el 21 Oct 11 a les 10:12.
Jo en comptes de la renda, ho faria establint uns rangs segons el model i marca de vehicle, tenint en compte paràmetres com la marca, els cavalls, els accessoris incorporats, la contaminació (important aquest), el cost del vehicle, si és un vehicle comercial o particular, les mides, etc....
Quan un vol comprar-se un vehicle a part del cost, és miren aquests paràmetres i crec que el cost de les sancions hauria de ser un altre paràmetre a tenir en compte abans de comprar el vehicle.
Fer-ho a traves de la renda, em sembla injust, ja que les persones més riques d'aquest país, oficialment no tenen ni un duro i com sempre acabarien pagant els mateixos de sempre.
De la manera proposada no hi ha trampa, si un cotxe de gamma alta comet una infracció, el conductor ja sap que haurà de pagar molt més que si duu un simple utilitari
-56
vots
implemented
Proposta (#4): Sanció en funcio del cost del vehicle.
Escrit per davidalcantara el 28 Oct 11 a les 18:01.
La sanció econòmica hauria de esser en funció del valor del vehicle.

Ja sigui amb diners en negre o legals podrem valorar el poder adquisitiu del infractor.
-22
vots
implemented
Proposta (#5): Sanció en base al càlcul de la renda i el cost del vehícle
Escrit per guybrush el 31 Oct 11 a les 09:30.
Proposo calcular l'import de les sancions combinant al càlcul de la renda i el cost del vehícle. Ambdós paràmetres sumarien progressivament, tenint més pes el primer.
D'aquesta manera, els infractors amb un vehícle de gamma alta però sense res al seu nom també veurien l'import de la sanció augmentat.

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Convocatoria d'eleccions popular  
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Actualment vivim un moment de lluita política entre el que la gent vol i el que el govern ofereix com a sol·lució.

La pressió que pot rebre el govern actual donada la majoria absoluta que ostenta, es mínima i recau majoritàriament en el seu proòpi càrrec de conciència.
Opino que això ve donat més pel fet que un cop obtinguda una majoria absoluta, son concients que fins que no hi hagin eleccionsen 4 anys, tenen carta blanca per fer i desfer com es vulgui.

Jo proposo que, donat un cert nombre (elevat) de ciutadans que així ho demanessin, es poguèssin convocar eleccions anticipadament i donar així una eina al poble per poder exercir la seva sobirania sobre el govern actual i poder obligar a la convocatòria d'eleccions i consequentment retornar a la ciutadania el poder sobre els seus dirigents.
-25
vots
implemented
Proposta (#1): Iniciativa Popular
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59.
Actualment donada la situació de majoria absoluta es impossible dur a terme una iniciativa en aquest sentit i que aquesta sigui aprovada de cap manera pel govern actual.

Proposo per tant incloure (si s'accepta) aquesta iniciativa dins del ideari pirata, com a proposta per augmentar i millorar la participació democràtica del poble i assegurar un instrument de control sobre qualsevol govern, tinqui els escons que tingui.
136
vots
implemented
Proposta (#2): Incloure-ho a dins del programa electoral
Escrit per enricpineda el 4 Sep 12 a les 11:29.
Si aquesta proposta està pensada bàsicament per poder renovar els membres d'un parlament que es regeix per democràcia representativa, seria interessant incloure-ho en tant en quan no arribés el moment de poder implantar una sol·lució de democràcia directa o líquida, és a dir, com una mena de sol·lució temporal.
18
vots
implemented
Proposta (#3): la meva proposta seria presentar un proyecto de Ley
Escrit per pallarolas el 28 Sep 12 a les 19:33.
En la constitucion española se recoje que una iniciativa con no menos de 500.000 firmas acreditadas, pueden presentar en el congreso un proyecto de Ley, que despues se votara en el congreso para su aprovación y converion a decreto ley, que tiene una duración de 30 dias, la qual se vuelve a votar para convertirla en Ley.
Con este razonamiento quiero llegar a lo propuesto por Eldaoron, primero seria un proyecto de Ley que dijese que si el Presidente de turno no cumple con sus promesas electorales etc etc , podra ser revocado del cargo y celebrarse elecciones anticipadas.

Es una idea y no se si me e explicado bien

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Ley de Referéndums vinculantes  
Escrit per kenneth el 23 Jun 11 a les 00:30. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
En España no hay ningún mecanismo para poder convocar un referéndum vinculante por parte de la población.

Esto impide a la ciudadanía poder ejercer su soberanía, por lo que debe ser subsanado.
132
vots
implemented
Proposta (#1): Adaptar el modelo suizo de referéndums a nuestro marco legal
Escrit per kenneth el 23 Jun 11 a les 00:30.
Algo parecido a lo que existe en suiza, dónde un 2% de la población puede convocar un referéndum vinculante sobre lo que se les antoje.

Cito: "Para llevar a cabo cualquier cambio en la constitución es obligatorio aprobarlo mediante un referéndum; para realizar cualquier cambio en una ley se puede solicitar la celebración de un referéndum. A través de referendos, los ciudadanos pueden impugnar cualquier ley votada por el Parlamento Federal y, por medio de iniciativas, introducir enmiendas a la constitución federal, lo que hace de Suiza el estado del mundo más próximo a una democracia directa."

http://es.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%ADtica_de_Suiza

Pueden convocar un referéndum para reformar la constitución, retirar una ley, reformarla o presentar una nueva ley con tan sólo 100.000 firmas en un lugar con menos de 6 millones de votantes... eso equivale a unas 750.000 firmas en España...

Con eso podemos colar cualquier iniciativa que tenga un extenso apoyo popular, y de este modo se podría conseguir el resto de puntos.

Mientras no podamos solicitar estas leyes, que no se pueden solicitar mediante una Iniciativa Legislativa Popular, se intentará apoyar a campañas que promuevan cambios legales en esta dirección.

¿Qué os parece?

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Retallades Socials  
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:23. Categoria global: Economia. Finalitzada
En els darrers temps hem vist com s'han aplicat tota una sèrie de retallades socials, i mai no s'ha consultat als ciutadans, els veritablement afectats, sobre aquests assumptes.

S'han retallat pensions, drets dels treballadors, sous de funcionaris i serveis sanitaris, mentre s'ha rebaixat els impostos de transmissions patrimonials, que només afavoreixen a les rendes altes i s'han avalat més de 70.000 milions d'euros per tal de rescatar el sector privat bancari.

Val a dir que aquestes retallades han estat impulsades pel govern degut a l'increment del dèficit públic. El dèficit de l'estat espanyol puja a quasi 120.000 milions d'euros. Com podem veure, més de la meitat del deute és causat pel diner injectat a la banca. En canvi, no s'ha expropiat cap banc ni s'ha engarjolat a cap directiu, la crisi l'estem pagant les persones, no els qui l'han creada.
113
vots
implemented
Proposta (#1): Referèndum sobre la reatallada sanitària
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:23.
No creiem justificada la retallada dels serveis públics d'assistència sanitària. La salut és un dret humà bàsic, i no és negociable.

Si no hi ha diner per a la sanitat, tampoc no n'hi ha per a retallar l'impost a les herències.

Si mai s'ha de retallar, ha de ser votat per tothom, en referèndum.
106
vots
implemented
Proposta (#2): Referèndum sobre la retallada de les pensions
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:25.
La jubilació és un dret que ha costat anys i panys d'aconseguir, i ara ens l'han retallat govern i sindicats majoritaris sense consultar als afectats: la població.

Rebutgem tota modificació del marc legislatiu referent a les pensions que no hagi estat votada en referèndum.
104
vots
implemented
Proposta (#3): Referèndum sobre la reforma laboral
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:37.
Retallar drets sense consultar a la població és simplement immoral.

Volem un referèndum sobre la reforma laboral.
79
vots
implemented
Proposta (#4): Referèndum sobre la retallada del sou dels treballadors públics
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:42.
Volem un referèndum sobre la retallada del sou dels funcionaris.
131
vots
implemented
Proposta (#5): Referèndum sobre el rescat a la banca privada.
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:48.
A Islàndia la gent va votar que no volien pagar el diner que va demanar el seu govern per a rescatar els bancs privats.

Aquí no se'ns ha consultat res, i l'exagerat increment del dèficit que ha comportat, ha estat emprat per a retallar-nos drets fonamentals.

Això és un despropòsit: han tancat més de mig milió de petites empreses, i quasi un milió d'autònoms, i no han rebut cap mena d'ajut de l'estat. En què quedem? som un estat comunista pels rics i neolliberal pels pobres?

Tothom té els mateixos drets, o així hauria de ser.

Volem un referèndum sobre si es vol rescatar a la banca privada o si ens estimem més que tanquin.

118
vots
implemented
Proposta (#6): Erradicació dels paradisos fiscals i les SICAV
Escrit per kenneth el 1 May 11 a les 20:54.
No volem que les grans rendes evadeixin diner.

Les SICAV permeten que qualsevol empresa o resident a l'estat espanyol amb més de 100 milions d'euros, pagui només un 1.5% d'impostos, mentre que un treballador que guanya el doble del salari mínim, paga més d'un 50% del que guanya en impostos.

Això és totalment il·lògic, a banda d'immoral i inconstitucional.

43
vots
implemented
Proposta (#7): Reducció de la jornada laboral
Escrit per JaumeReus el 1 May 11 a les 22:12.
Reduir la jornada laboral de 40 hores setmanals a 35 hores setmanals.
I en els funcionaris de 37,5h a 32h setmanals.

Amb la reducció corresponent de sous, i així per a cada 10 reduccions es crea un lloc de treball, o s'hauria de crear.

I l'estat fer polítiques per a aconseguir que això sigui així, reduint els costos dels nous treballadors a les empreses, i reduint els costos dels treballadors que tenen actuals, per a que pràcticament no suposi un sobre cost i així crear entre un 5-10 % més de llocs de treball.

71
vots
implemented
Proposta (#8): Referèndum sobre la retallada a les universitats
Escrit per Eris el 15 May 11 a les 18:46.
Igual com retallen els serveis públics d'assistència sanitària, també han retallat els pressupostos destinats a les universitats públiques, que suposa un empitjorament de l'educació.

Si s'ha de retallar l'educació ho hem de decidir entre tots, en un referèndum.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Proposta modificació finançament de partits politics, patronals i sindicats.  
Escrit per racso80es el 24 May 11 a les 23:51. Categoria global: Economia. Finalitzada
Proposo debatre sobre aquest punt. Trobo que tots tres tipus d'entitats no haurien de ser finançats amb l'ajut de les administracions, si no únicament per donacions particulars, ja sigui de persones físiques o jurídiques.

Raonament:
- Son entitats amb fins molt particulars i específics que defensen la forma de veure les coses dels seus simpatitzants o afiliats. Per això trobo que haurien d'esser aquests els que sufraguessin aquesta despesa pels seus interessos, i no tota la població.
- La dependència d'aquestes entitats del finançament rebut per les administracions, trobo que pot arribar (clar exemple de sindicats majoritaris) a corrompre el principi mateix de l'entitat, veien-se sotmès a l'interes de l'administració en comptes dels afiliats als que representa.
- A més, s'aconseguiria que el poder de cada entitat fos més acorde amb la quantitat d'afiliats que realment estiguessin disposats a implicar-se, i no tan sols a donar el 'suport moral'.

Modificacions annexes:
- Prohibició de donacions anònimes, tant per part de persones físiques com jurídiques.
- Limitació a l'import màxim de donació per període de temps (any), tant de persones físiques com jurídiques.

Suggeriments:
- Si aquest punt de vista fos aprovat per Partit Pirata, i mentre no es puguin aconseguir aquestes modificacions legislatives, proposo que els diners rebuts a Partit Pirata per aquestes qüestions siguin dedicats a algun tipus de projecte social a la circumscripció per a la qual s'han obtingut els ingressos. Per una banda, i la més important, es faria un bé social, per altre demostraríem la nostra diferencia amb els altres partits, i a més seria una forma de fer conèixer el partit.
120
vots
implemented
Proposta (#1): Prohibició de donacions anònimes
Escrit per racso80es el 24 May 11 a les 23:51.
Tant per part de persones físiques com jurídiques. La transparència es bàsica per a garantir les fonts dels capitals que arriben a aquestes entitats
25
vots
implemented
Proposta (#2): Limitació a l'import màxim de donació per període de temps (any).
Escrit per racso80es el 24 May 11 a les 23:54.
D'aquesta forma es garanteix la veritable representació de la quantitat d'afiliats o simpatitzants amb l'entitat, evitant a més el poder de grups minoritaris però amb molt poder adquisitiu.
-48
vots
implemented
Proposta (#3): Dedicar els diners recaptats per Partit Pirata a fins socials
Escrit per racso80es el 25 May 11 a les 21:13.
Si aquest punt de vista fos aprovat per Partit Pirata, i mentre no es puguin aconseguir aquestes modificacions legislatives, proposo que els diners rebuts a Partit Pirata per aquestes qüestions siguin dedicats a algun tipus de projecte social a la circumscripció per a la qual s'han obtingut els ingressos. Per una banda, i la més important, es faria un bé social, per altre demostraríem la nostra diferencia amb els altres partits, i a més seria una forma de fer conèixer el partit.
69
vots
implemented
Proposta (#4): Eliminar subvencions a organitzacions patronals i dels treballadors
Escrit per Ferdinand el 25 May 11 a les 23:55.
Les organitzacions patronals i dels treballadors han de ser independents del poder estatal per a poder fer la seva tasca sense pressions externes i han d'aconseguir autofinanciar-se per mitjà de les quotes dels seus associats.

Es fa, necessari, doncs que aquestes organitzacions deixin de rebre grans sumes de diners per part de l'administració pública.
11
vots
implemented
Proposta (#5): Mentre no s'aconsegueixi la modificació legal sobre el finançament dels parti
Escrit per MissKatzen el 30 May 11 a les 14:32.
Perdoneu però com podem donar les nostres aportacions a fins socials si no tenim diners pels materials de campanya? I qui diu això també serveix per pagar els servidors, etc. Crec que això és especialment important de cara a les Generals si volem arribar a una mica més de gent.

Em sembla molt bé que les donacions no siguin anònimes doncs així apliquem el principi de transferència. Entenc que és igual ni ens hem d'avergonyir si l'aportació que poguem fer sigui reduida.

Hi ha una cosa que no acabo d'entendre en les succesives propostes, estem parlant de la nostra financiació o la dels sindicats i altres?
-8
vots
implemented
Proposta (#6): Eliminar les subvencions a les organitzacions patronals, no als treballadors
Escrit per belbosCk el 8 Aug 11 a les 13:16.
ÉS importantíssim que els sindicats rebin diners per poder representar als treballadors, que som tots. El que cal és pensar la manera de controlar com es gasten aquests diners i a quins sindicats van. Potser el que cal és que no vagin exclussivament als sindicats majoritaris sinó que a partir d'un cert percentatge de representativitat els diners es reparteixin seguint la regla de qui menys té més rep. El que volem els treballadors i treballadores és que no passi amb els sindicats el mateix que passa amb els partits polítics: que n'hi ha dos que tallen el bacallà mentre els altres ens ho mirem.

Eliminar les subvencions a la patronal és evident perquè: la patronal és la que té els diners, no necessita subvencions, són els més rics i més corruptes d'Espanya

Em refereixo als representants patronals, només cal veure a qui "ha tocat" el càtering de la macromoguda estelar de la visita de Benet XVI a Madrid (al vicepresident de la patronal espanyola, que diu coses tan "boniques" com aquestes: "No queremos más lunes negros ni más viernes negros, queremos un adelanto al adelanto de las elecciones para poder disfrutar de un domingo azul").

Llegiu els 5 comentaris o proposeu una solució >>

Reforma de la llei electoral  
Escrit per Kajuna el 20 May 11 a les 05:20. Categoria global: Justícia. Finalitzada
Proposeu fórmules per solucionar la manca de proporcionalitat entre els vots emesos i els candidats electes. Entren en joc els següents elements:

- Barrera mínima del 3% o 5% segons el tipus de comici.
- Circumscripcions ordenades per províncies.
- Regla d'Hondt.
- Efecte negatiu del vot en blanc.
114
vots
implemented
Proposta (#1): Inconstitucionalitat
Escrit per Kajuna el 20 May 11 a les 05:20.
Basar-nos en l'exemple alemany per investigar si algunes d'aquestes mesures poden ser inconstitucionals i, si ho són, iniciar el procés necessari per denunciar-ho.
38
vots
implemented
Proposta (#2): Circumscripció única
Escrit per dario el 21 May 11 a les 16:11.
Que la circumscripció de les eleccions sigui sempre la totalitat del territori afectat, tal i com es fan a les municipals. Per les autonòmiques, tota la comunitat autònoma, i per les generals, tot el pais.
119
vots
implemented
Proposta (#3): Incloure la reforma de la llei electoral en el nostre programa a les generals
Escrit per Kajuna el 24 May 11 a les 02:20.
La reforma de la llei electoral, esmenant els punts citats a l'enunciat, permetria una millor representació dels ciutadans, fent més democràtic el sistema. Crec que lliga prou bé amb l'Ideari com per incloure-ho al programa d'àmbit estatal.
36
vots
implemented
Proposta (#4): Vot Aprovatori
Escrit per paupackard el 30 May 11 a les 23:43.
Proposar la utilització d'un sistema de vot aprovatori: o sigui poder votar a totes les opcions amb les quals un vol donar el vist i plau.
Aquesta proposta no cal que sigui part de l'ideari pirata (que vol ser breu i concís) simplement emanaria del fet de voler representar de manera més fidel l'opinió popular.
http://www.tursiops.cc/idhop/av/
40
vots
implemented
Proposta (#5): DOS DIES D'ELECCIONS
Escrit per esoronellas el 2 Jun 11 a les 17:32.
En altres països tenen dos dies per poder anar a votar. És una manera senzilla però crec que efectiva d’evitar algunes abstencions si es disposa de dos dies, un en diumenge i l’altre en dilluns. Aquesta mesura evita que ni els imprevistos de darrer moment, ni el fet de no trobar-se en la localitat del cens (ja sigui per marxar fora els caps de setmana o perquè es treballa fora) impedeixin a força gent de poder votar. També serveix per recuperar el vot dels despistats que no han pensat en el vot per correu abans o apuren el cap de setmana al màxim i es troben enmig d'un embús el dia de les eleccions a les 19:55 de la tarda.
-19
vots
implemented
Proposta (#6): Legislaturas de 1461 díes, i representació del vot en blanc de protesta.
Escrit per Nuwanda el 2 Jun 11 a les 18:43.
Cuatre anys exactes (incloent-hi un dia més pel 29 de febrer del any de traspás) exceptuant el cas d'eleccions anticipades per una crisi o per moció de censura. Lógicament les eleccions podrien caure a cualsevol dia, laboral i tot, i no exclusivament en Diumenge, d'aquesta manera, encara que fos necessari un permís laboral, crec que la participació augmentaría, ja que inclós els "desencantats" que no sólen anar a votar, i van a la platja, tindrían una bona excusa... No oblidem que encara que hi ha molta gent que no vota perque no hi està d'acord, també n'hi ha que no ho fa perque té la percepció que perd el temps... (I mira, sortir de la feina abans d'hora, o lliurar un matí, anar a votar i pendre una canyeta, pot fomentar la participació... xD) I que votin, encara que sigui en blanc, si aquest té una representació concreta en escons. Tanmateix s'ha de combinar amb altres opcions, com el de la circunscripció única, i/o abaixar el percentatge mínim per obtenir un escó...

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Uso del Dinero Público  
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:37. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Esta votación finaliza el 25N cuando cierren los colegios electorales.
En caso de que no obtengamos representación, seguirá abierta hasta nuestra entrada en el Parlamento.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pirates de Catalunya, se ha posicionado en contra de las subvenciones a partidos políticos y sindicados en anteriores votaciones https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/153/ .

En consecuencia, se ha decidido abrir esta votación para decidir entre todos qué debemos hacer con el dinero que se nos asigne cuando obtengamos representación, en caso de no poder devolverlo.

La administración otorga diferentes subvenciones a los partidos parlamentarios en base a los votos y a los escaños obtenidos. No es posible realizar un cálculo de la suma final a percibir, por lo que en esta votación hablaremos de porcentajes. No tendremos en cuenta el sueldo del cargo electo, que consideramos totalmente legítimo por la función que desempeña, sino del resto de subvenciones.
-60
vots
implemented
Proposta (#1): [DONAR] ONGs
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:37.
Donar todo el dinero recibido de subvenciones, a asociaciones sin ánimo de lucro. Solicitar a diferentes ONGs que expongan cuáles son sus proyectos y elegir en votación de todos los afiliados a cuáles donar el dinero, según porcentaje de voto.
-35
vots
implemented
Proposta (#2): [DONAR] Banco de Alimentos
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:38.
Donar todo el dinero recibido de subvenciones a un banco de alimentos, a elegir en votación de todos los afiliados a cuáles donar el dinero, según porcentaje de voto.
87
vots
implemented
Proposta (#3): [INVERTIR] Fundación
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:39.
Crear una fundación para ayuda a sufragar las costas de la administración: tanto de justicia como de otros ámbitos.
Puesto que será imposible que la justicia sea gratuita, aceptaremos pleitos y procedimientos de recurso de los ciudadanos, en temas afines a nuestros ideales. Poniendo a disposición de la ciudadanía abogados de forma gratuita y hacernos cargo de las tasas judiciales u otras tasas. Solicitando siempre la devolución al interesado de las costas de juicio a la administración. El ciudadano habrá de firmar un documento que se compromete a hacer público su caso y que sea el SPC el que decida qué asuntos (bien genéricos o específicos) seanean defendidos por nuestra fundación. A cambio de qué: sólo publicaremos (por transparencia) los fundamentos de derecho y la resolución. Y dar publi a bombo y platillo de todos los casos ganados.
115
vots
implemented
Proposta (#4): [INVERTIR] Dotar de herramientas tecnológicas a ONGs
Escrit per Zopokx el 11 Nov 12 a les 13:43.
Propongo hacer como los piratas alemanes: invertir dinero en servicios e infraestructuras para activistas y ONGs. Servidores de pads, de mumble, hosting ("bodega"), sistemas de participación (Lyd), etc.

Los desarrollos a medida se publicarían bajo licencias libres.
-59
vots
implemented
Proposta (#7): Aceptarlo hasta que se eliminen las subvenciones a todos los partidos
Escrit per paco el 18 Nov 12 a les 00:21.
Entiendo que la votación referenciada arriba: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/153/ se refiere exclusivamente a apoyar una campaña para eliminar las subvenciones para todos los partidos, pero mientras no se lleve a cabo no tenemos por qué renunciar a las nuestras, dado que lo más probable es que no obtengamos mayoría absoluta y por tanto los partidos grandes reciban mucho más que Pirates de Catalunya, con lo que el ahorro a las arcas públicas en caso de renunciar sólo nosotros es mínimo.

Si se recibe más dinero del necesario para el mantenimiento del partido, entonces se puede aplicar además una de las otras opciones (ONG, fundación, etc).
-29
vots
implemented
Proposta (#8): Aceptar solamente lo justo si las donaciones y cuotas no son suficientes.
Escrit per paco el 18 Nov 12 a les 16:09.
Solamente si las donaciones y cuotas no son suficientes, usaríamos una parte de este dinero para gastos de mantenimiento del partido, aplicando alguna de las otras soluciones al resto del dinero.
Si con las donaciones y cuotas cubrimos gastos, no tocaríamos ni un céntimo y se aplicaría directamente otra de las soluciones.
Antes de votad pensad que actualmente con las donaciones no llega ni para tener un local propio, aunque parece que van aumentando.
-35
vots
implemented
Proposta (#9): Dedicar el dinero a un sindicato pirata
Escrit per paco el 18 Nov 12 a les 16:13.
Ceear un sindicato pirata que se financiaría con el dinero recibido. Hay una votación sobre ello en https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/152/

Si se acepta, necesitará financiación.
57
vots
implemented
Proposta (#10): Fer microgovern i sostenir la estructura del partit
Escrit per JOSEPTS el 21 Nov 12 a les 16:54.
Fins que estigui al govern Pirates, serà dificil aprovar polítiques. Per tant una alternativa a només fer d'oposició, és fer servir el diner públic per finançar accions concretes que permetin complir el programa de pirates.

Es pot obrir una convocatòria per a què tots els ciutadans, cooperatives, etc que tinguin un projecte el presentin. Només s'accepten els que compleixin uns criteris.
I finalment, es fan votacions per escollir les prioritàries per a la gent i es financen amb els diners de les subvencions.
Crec que tindria un efecte positiu en la credibilitat i confiança... i a més, es lluita contra l'atur.

També crec que seria bo fer servir part de les subvencions per pagar l'estructura i tenir fons per actualitzar la plataforma de participació quan es tingui la necessitat.

-15
vots
implemented
Proposta (#11): CREAR UNA ONG PIRATA
Escrit per pautax el 1 Jan 13 a les 17:36.
Crear una ONG cuya finalidad sea promover la cultura libre en todos sus aspectos, a partir del apoyo a AMPAs, Institutos, colectivos, prisiones, etc.
De esta manera podríamos aportar el dinero sobrante de donaciones, buscar cooperación en otros colectivos y particulares, y demandar la parte que nos corresponde en dinero público, para desarrollar el cometido. Creo, además, que es la mejor manera de asegurarnos que dichas acciones cumplen nuestro ideario.

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Penalización por incumplimiento de promesas electorales  
Escrit per danielr el 1 Jun 11 a les 11:47. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Con los últimos movimientos de indignados uno de los reclamos más evidentes era el de que los políticos no cumplen con sus promesas electorales.

En el mejor de los casos porque simplemente mienten, y en el peor porque no saben ni cómo llevarlas a cabo.

Propongo así, la creación de dos tipos de documento estándar, uno para PROMESAS y otro para PROPUESTAS que pudiesen ser diferenciados con facilidad, por ejemplo por el color del papel (¡reciclado!)...

Verde para promesas, amarillo para propuestas (por ejemplo)

Estos documentos estarían formados por dos columnas,

Promesa/Propuesta | Cómo llevarla a cabo.

Obviamente la primera columna sería el título genérico, y en la segunda estarían los puntos a seguir para que esa propuesta/promesa se lleve a cabo.

Así mismo, también se debería crear una web gestionada por la Junta Electoral Central donde recogiese en un formato igual al de los documentos todas las propuestas de todos y cada uno de los partidos políticos.

En caso de incumplimiento de una de las promesas del partido que llegase al poder, no podría presentarse para las siguientes elecciones, en caso de incumplimiento de alguna de las propuestas entiendo que no debería ser penalizado tan fuertemente porque no eran más que propuestas, pero quizá puede imponérsele una multa.

Ya sea por no llevar a cabo los puntos que componen la promesa o porque llevando a cabo esos puntos no se consiga el objetivo, la penalización será la misma.


[....]
105
vots
implemented
Proposta (#1): Creación de sistema de comprobación de propuestas y promesas
Escrit per danielr el 1 Jun 11 a les 11:47.
* Creación de documentos estándar de promesas y propuestas (todos los partidos mismo formato exacto)

* Creación de página web para las promesas y propuestas gestionada por la Junta electoral Central

* Penalizar, en caso de incumplimiento de promesa, con la inhabilitación del partido político para las siguientes elecciones del mismo tipo.

*Creación de un periodo de evaluación donde se llevaran a cabo las comprobaciones necesarias por parte de la Junta Electoral (dos meses antes de la elecciones, por ejemplo)

* Dotar a la Junta Electoral Central del poder para penalizar a los partidos en caso de incumplimiento así como de los medios y recursos para su evaluación (consultores independientes, personal cualificado, etc...)
43
vots
implemented
Proposta (#2): Pèrdua de financiació en comptes d'inhabilitació
Escrit per MissKatzen el 18 Jun 11 a les 12:41.
Modificaria la penalització amb l'anunci públic, no sols al BOE, de la pèrdua total de la financiació estatal per a publicitat en la següent legislatura al partit que no haguès realitzat les propostes incloses en el seu programa electoral.(També seria interessant que durant el periòde oficial de precampanya els reprentants polítics exposessin de forma clara les propostes davant els mitjans de comunicació. Res de crearem feina sinó com, amb quins mitjans i el mètode proposat per crear llocs de treball. En això també hi incloc el mailing)
6
vots
implemented
Proposta (#3): Elecciones anticipadas (endurecimiento de Solució #1)
Escrit per Leugim el 18 Nov 12 a les 14:39.
Esta solución es solo una propuesta añadida para endurecer la Solució #1:
Si el partido en cuestión incumple más de una promesa, éste estará obligado a convocar elecciones anticipadas en las que, cumpliendo con la Solució #1, no podrá presentarse.

Un partido que ha sido elegido, en cierta medida, por las promesas declaradas en el programa electoral que no asuma las responsabilidades de cumplirlas no tiene sentido que siga en el gobierno.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Aumentar el salario base  
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 4 Sep 11 a les 11:10. Categoria global: Treball. Finalitzada
El salario mínimo interprofesional se estima que en el 2012 rondará los 657 € http://www.20minutos.es/noticia/1081680/0/salario/minimo/interprofesional/ y que sólo el alquiler de una vivienda y los gastos asociados ya superan esa cantidad.

Según las estimaciones bancarias a la hora de conceder un préstamo, una persona no puede pagar una cuota superior al 40% de su sueldo, ya que debe destinar el 60% a vivir. ( O al menos esa era la teoría)

Actualmente nuestro salario mínimo es el segundo más bajo en la europa de los 15, estando portugal en la peor posición.

Un incremento del salario base complementado por una reducción del salario mínimo interprofesional y medidas anti-intromisión de terceros paises en nuestras empresas, incrementaría el gasto y levantaría la economía.

Se debe poner especial atención a todos aquellos empleos no regularizados por ley. Y luchar de forma activa contra la contratación irregular.
100
vots
implemented
Proposta (#1): Aumentar el salario mínimo hasta 1000 €
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 4 Sep 11 a les 11:10.
Aumentar el salario mínimo hasta 1000 € no afectaría a la mayoría de la población, ni a la mayoría de empresarios, que ya cobran o reciben esa cantidad. Pero ayudaría especialmente a aquellos sectores peor pagados, donde los empleados han de hacer hasta 300 horas mensuales para llevarse un salario mínimo, como es el caso de auxiliares de seguridad.
6
vots
implemented
Proposta (#2): Solicitar un certificado de pagos
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 4 Sep 11 a les 11:16.
Solicitar un certificado de pagos a las empresas que producen en el exterior, y reclamárles la diferencia de sueldos entre el pagado en el país de origen y el español.
Quizá esto debería ser una medida que debiera ser tratada aparte. Pero ayudaría a que las empresas multinacionales, desestimaran marcharse del país por motivos económicos de sueldos.
94
vots
implemented
Proposta (#3): Estrategia combinada de creación de empleo y aumento de poder adquisitivo
Escrit per kenneth el 5 Sep 11 a les 12:40.
Si evaluamos la cantidad de impuestos directos e indirectos que pagamos (Seguridad Social, IVA, etc...), alrededor del 60% bruto de lo que recibe un trabajador acaba siendo pagado en impuestos.

Dicho esto, las grandes rentas de más de 100M de Euros, tan sólo pagan un 1.5%.

Considerando que la productividad ha crecido en más de un 500% desde el establecimiento de la jornada de 40 horas semanales, propongo:

- Reducción de la jornada laboral de 40 a 35 horas. Esta medida puede suponer una generación de empleo de hasta un 10% de la población activa, reduciendo el paro a la mitad.
- Reducción de los impuestos directos para que las empresas paguen 35 horas en lugar de 40 pero el sueldo neto del trabajador se mantenga. Al disponer de más tiempo libre, mayor confianza en mantener el empleo (menor paro) y el mismo poder adquisitivo, la confianza en la economía aumentará y los trabajadores reactivarán la misma.
- Incremento del tipo impositivo a las SICAV para poder compensar el descenso de tributación debida al descenso de impuestos directos a los trabajadores. Según datos de los inspectores de hacienda, una subida de menos de un 1'5% de los impuestos a las SICAV, sumada a un control efectivo del fraude fiscal de grandes fortunas supondría duplicar el presupuesto del estado.
- Dos años después, se podrían reducir los impuestos directos e indirectos hasta conseguir elevar el poder adquisitivo de un trabajador con salario mínimo al equivalente de 1000 € de salario neto, tras dejar a cero el déficit público. Llegados a este punto, se deberán bajar los impuestos directos e indirectos de las rentas más bajas, con objetivo de erradicar completamente los impuestos indirectos, los más injustos con las rentas más bajas (IVA, gasolina, etc...)
-11
vots
implemented
Proposta (#4): Crear un equipo asesor económico
Escrit per wolffan el 19 Sep 11 a les 09:58.
Los economistas deben ser los que tomen decisiones.

El principal problema actual es que los gobiernos no toman decisiones basándose en las recomendaciones de los economistas, sino que lo hacen en función de intereses políticos o de la opinión publica.

Como parte del ideario deberíamos tener el compromiso de crear un equipo asesor para cada tipo de entorno de decisión y comprometernos ha hacerles caso (siempre que la máxima de cada órgano asesor sea el bien común).

Llegiu els 14 comentaris o proposeu una solució >>

Eliminación de las subvenciones a Partidos, Patronal y Sindicatos  
Escrit per kenneth el 9 Jan 12 a les 20:03. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Tercera Urna ( http://terceraurna.es ) está solicitando (en actuable: http://actuable.es/peticiones/eliminacion-del-100-las-subvenciones-partidos-pat ronal-y ) la eliminación del 100% de las subvenciones a partidos, patronales y sindicatos.

Texto copiado de la petición:

Frente a la mayor subida de impuestos de la historia de la democracia en España, que va a suponer una importante merma en la economía de las ya maltrechas clases medias, el gobierno ha mantenido intacto el 80% de los ingresos que perciben los partidos políticos, la patronal y los sindicatos para mantener sus enormes privilegios.Se calcula en más de 3.000 millones de euros (500.000 millones de las antiguas pesetas) los ingresos que estos tres grupos reciben del Estado español. Lo que desde el inicio supuso una evidente brecha en la igualdad de oportunidades entre estos pocos colectivos y el resto de asociaciones y partidos que existen en España, hoy se ha convertido en una lacra que llega incluso a lacerar directamente el crecimiento económico, convirtiéndose en la mejor prueba de que en España existe una clase dirigente que vive completamente al margen de los problemas y de las carencias de los ciudadanos.Con esta petición se pretende contribuir a la eliminación de toda ayuda pública para cualquier partido político, sindicato o asociación profesional.
98
vots
implemented
Proposta (#1): Apoyar la campaña desde Pirates de Catalunya
Escrit per kenneth el 9 Jan 12 a les 20:03.
Apoyar la campaña.
-30
vots
implemented
Proposta (#2): No donar recolzament a la campanya
Escrit per Rom el 17 Jan 12 a les 15:15.
Volem apostar per un sistema polític i democràtic on el finançament dels partits sigui únicament d'origen privat? Volem que l'accés a la política, i per tant a la participació democràtica activa, també depengui del capital privat?

L'Estat* ha de finançar els serveis públics, mitjançant un sistema fiscal just, perquè tots els ciutadans puguem accedir-hi amb total igualtat (és a dir, sense discriminació per raó de sexe, origen, creences, PODER ADQUISITIU, etc.) i garantir així els drets humans de tota la població. Així doncs, igual que la Sanitat, l'Ensenyament, l'Habitatge, etc., la participació en la democràcia, o sigui la participació política de tots els ciutadans hauria de ser igualitària, sense que el poder ecònomic privat pugui generar cap tipus de desigualtat. Eliminar les subvencions públiques a partits va en la direcció oposada.

La crisi econòmica actual va començar amb la liberalització dels mercats amb reduccions dràstiques del control que l'Estat podia exercir sobre l'economia i les empreses del país. A més, això va anar acompanyat de la privatització i externalització massiva d'empreses públiques que s'han convertit en negocis privats. Actualment, aquí a Catalunya i a la gran majoria de països mínimament desenvolupats l'Habitatge, i la Sanitat i l'Ensenyament van pel mateix camí, és un negoci i un luxe, però en cap cas és un dret humà garantit. Ara per ara, l'accés a un habitatge depèn del poder adquisitiu privat; si pots pagar tens sostre, si no pots no.

L'eliminació de les subvencions públiques afavoreix clarament els partits majoritaris que serien capaços de trobar finançament privat molt fàcilment i sobretot aquells que defensen els interessos de les capes socials econòmicament més solvents. Aquesta mesura farà que aquells amb una posició econòmica més avantatjosa tinguin molt més fàcil dedicar-se a la política. Per contra, els partits petits tindrien encara més dificultats que ara. Personalment igualaria la quantia de les subvencions de tots els partits, sindicats i patronals. Si deixem només la possibilitat de donacions privades, deixem la capacitat econòmica dels partits, sindicats i patronal en mans de qui posseixi més capital. En definitiva, crec que aquesta mesura ens perjudica com a partit petit, i beneficia partits majoritaris i patronal.

Deixo aquí un enllaç a la llei Orgànica 8/2007 sobre el finançament públic i privat dels partits polítics: http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo8-2007.t2.html Llegint-ho en detall em sembla igual de necessari rebaixar i igualar les subvencions públiques que les privades. Aquestes últimes poden arribar a ser de 100.000€ per any i persona (física o jurídica). Aquestes donacions beneficien els partits que defensen els interessos de qui té aquestes quantitats de diners i perjudiquen els interessos de la gran majoria de la població.

Per més informació sobre la meva visió de la problemàtica, podeu fer una ullada als dos comentaris que he deixat.

*en una democràcia més directa i participativa, l'Estat seria molt més representatiu del poble, o dit en altres paraules, el poble tindria molt més poder sobre les decisions que es prenguessin sobre el seu futur.
60
vots
implemented
Proposta (#3): Extenderlo a las asociaciones vinculadas a partidos políticos.
Escrit per FranciscoCerveraMartin el 23 Jan 12 a les 16:10.
¿Se debería también cortar las subvenciones que reciben las asociaciones vinculadas a los partidos políticos? ¿Vease FAES por ejemplo? http://www.fundacionfaes.org/es/home

Llegiu els 20 comentaris o proposeu una solució >>

Obligar a los bancos a liquidar la hipoteca en caso de embargo.  
Escrit per gelowin el 12 Mar 11 a les 10:20. Categoria global: Habitatge. Finalitzada
Hay una propuesta ya rechazada por el PPSOE consistente en obligar a los bancos a aceptar un piso hipotecado como pago de dicha hipoteca. Es decir, si tienes una hipoteca y no la puedes pagar, entregando el piso liquidarías tu deuda.

Ventajas que le veo: Sería una regulación no intervencionista del mercado inmobiliario, que desinflaría la burbuja inmobiliaria. Me explico, actualmente si vas a comprar un piso con un precio muy inflado, el banco te concede el crédito. Si se le obligase al banco a hacerse cargo del piso no concederían hipotecas para comprar aquellos inmuebles cuyo precio esté inflado (sea mucho mayor que el precio del mercado), con lo que dichos inmuebles prácticamente no se podrían vender y se tendría que ajustar su precio a lo que realmente valen.

Otra ventaja es que un ciudadano que no pueda pagar su piso, se quedaría sin él y sin todo el dinero que ha invertido en él, pero al menos liquidaría su deuda. No veo lógico que se tenga una deuda por algo que te han quitado. En muchos países funciona así (conozco el caso de EEUU y Canadá)

Inconvenientes que le veo: Sería muy malo para la especulación. Sería malo para los bancos.
98
vots
implemented
Proposta (#1): Legislar la obligatoriedad de liquidar la hipoteca en caso de embargo.
Escrit per gelowin el 12 Mar 11 a les 10:20.
Podemos llevar esa propuesta en nuestro programa para darle publicidad y que la gente reflexione sobre ella.

Asimismo, si algún otro partido la propone, votar a su favor en caso de votación

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Estudiar la tramitació d'un recurs d'anticonstitucionalitat de la llei Sinde  
Escrit per Fiber el 22 Oct 10 a les 09:56. Categoria global: Privacitat. Finalitzada
L'article 18 de la constitució espanyola afirma lo següent:

>3. Se garantiza el secreto de las comunicaciones y, en especial, de las postales, telegráficas y telefónicas, salvo resolución judicial.

En base a això es tindría que estudiar si es pot presentar un recurs d'anticonstitucionalitat de la anomenada llei Sinde inclosa en el projecte de llei d'ecomia sostenible que permetrà tancar webs sense resolució judicial ferma.

Igualment qualsevol altre argument podría ser objecte d'estudi.
98
vots
implemented
Proposta (#1): Estudiar la tramitació d'un recurs d'anticonstitucionalitat de la llei Sinde
Escrit per Fiber el 22 Oct 10 a les 07:56.
Proposo contactar amb experts en dret que puguin analitzar si l'anomenada llei Sinde s'ajusta al dret constitucional i presentar el recurs si es considera que aquest pot tirar endavant.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

Donar acces a internet lliure als ciutadans  
Escrit per ignasi.artigas el 14 Oct 10 a les 19:19. Categoria global: Indústria. Finalitzada
La idea es habilitar una serie d'accesos a internet publics en llocs estrategics com son:
-mitjans de transport publics.
-enllumenat public.
-edificis publics.
-llocs turistics o d'interes general, com estadis o monuments.29
vots
implemented
Proposta (#1): instalació de punts d'acces publics
Escrit per ignasi.artigas el 14 Oct 10 a les 19:19.
Montar punts d'acces a internet gratuits en infraestructures publiques.

Els ciutadans s'haurien de poder logar a aquestes wifis amb algún sistema de validacio per evitar abusos.
-20
vots
implemented
Proposta (#2): montar un sistema regulat perque els ciutadans puguin compartir la seva conexio
Escrit per ignasi.artigas el 14 Oct 10 a les 19:22.
La idea es que els ciutadans puguin compartir el seu internet , fent us a mes d'un sistema de logat comu que eviti abusos.

Vindria a ser com un sistema com les foneras de fon.
73
vots
implemented
Proposta (#3): instalació de punts d'acces publics i sense cap control d'identitat
Escrit per kenneth el 14 Oct 10 a les 21:16.
Doncs sinó serà possible saber a on és cada persona connectada en cada moment, i això pot atemptar contra la privacitat.

Ara mateix els punts d'accés lliure dels ajuntaments no solen fer verificacions d'identitat. El que cal és tenir-ne més ;)
98
vots
implemented
Proposta (#4): Crear xarxa lliure, oberta i neutral propietat dels usuaris
Escrit per lluisdetaradell el 15 Oct 10 a les 08:43.
16
vots
implemented
Proposta (#5): Que la conexió a internet desgravi
Escrit per ignasi.artigas el 20 Oct 10 a les 17:14.
Proposar que el cost de la factura de la conexió a internet desgravi impostos.
Potser pot semblar poc, pero pot ajudar a una major universalització d'internet per als ciutadans.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Obligar a que les etiquetes de tots els productes indiquin el seu origen  
Escrit per dario el 11 Oct 10 a les 12:02. Finalitzada
D'un anys cap aquí, el mercat ha estat saturat de productes de fabricació forana i, any rere any, apareixen casos de productes que causen problemes de salut o mediambientals.

Per exemple:
http://www.jornal.cat/noticia/marques-de-calcat-que-ha-retirat-lacc-del-mercat- per-presencia-de-dimetilfumarat/imprimir
http://www.diariovasco.com/20081219/al-dia-sociedad/sanidad-ordena-retirar-marc a-20081219.html
http://www.abc.es/20081219/valencia-valencia/unos-zapatos-chinos-vende-20081219 .html
http://www.20minutos.es/noticia/178354/0/juguetes/pistolas/munecos/

Actualment, a excepció del tèxtil i l'alimentació, la legislació no preveu que s'indiqui l'origen en la resta de productes, fet que porta problemes com els dels exemples, al no ser obligatori tampoc identificar el fabricant, sent suficient indicar l'importador.

Es pot verificar a l'Agència de Consum de Catalunya: http://www.consum.cat/temes_de_consum/etiquetatge_textil_calcat_pell/index_es.h tml

Així, d'òn prové el que comprem? El consumidor té dret a la informació i a poder decidir si comprar un producte en base a qualsevol criteri, inclòs l'origen del mateix, sobre qualsevol que estigui disponible en els establiments.

Tot plegat, aquesta proposta surt d'una situació que m'he trobat avui mateix, al voler comprar unes sabates i veure que, al contrari del que he observat sempre des de que tinc ús de raó, no indicava enlloc l'origen. He acabat mirant com deu parells més de sabates, de diferents marques, per comprovar que en cap ho indicava.

[....]
94
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació la normativa catalana d'etiquetatge per fer-ho obligatori
Escrit per dario el 11 Oct 10 a les 12:02.
La normativa catalana, que actualment s'empra per controlar l'etiquetatge en català, hauria d'obligar a especificar l'origen de fabricació de tots els productes, emparant-se en el dret a la informació pel consumidor de l'Unió Europea: http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/protection_of_consumers/co0003 _es.htm
54
vots
implemented
Proposta (#2): Afegir, a més, informació ambiental com el quilometratge dels productes
Escrit per Ferdinand el 15 Oct 10 a les 13:16.
S'hauria d'afegir, a més, el quilometratge dels productes un cop passen un límit de quilòmetres. El consumidor hauria de tenir el dret de saber quants quilòmetres ha fet el producte que compra. És molt important degut a que avui en dia hi ha productes, que es podrien aconseguir localment, que venen de l'altra punta del món i això augmenta la petjada de carboni innecesàriament.
48
vots
implemented
Proposta (#3): A més a més, afegir informació detallada i traçable de tots els ingredients
Escrit per SiscoGarcia el 19 Oct 10 a les 07:32.
Es tractaria d'incloure una informació detallada de tots els ingredients i també de la seua traçabilitat, en el sentit de poder conèixer si un derivat carni ha estat produït a partir d'animals alimentats amb transgènics, amb l'objectiu que les persones consumidores puguin triar segons el seu criteri, i no segons què vulguin les empreses que sàpigui la ciutadania.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Els Pirates de Catalunya condemnen els atemptats de Noruega i la xenofobia.  
Escrit per GabiG el 24 Jul 11 a les 18:03. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Apart del propi acte brutal dels atemptats en si, els Pirates de Catalunya haurien de condemnar també l´esclat de xenofobia actual que crea monstres com l´assasi que ha matat 85 nens a una illa de Noruega i ha posat una bomba a un edifici.
Quan es defensen certes idees o es voten certs partits s´està recolzant indirectament l´existencia de fonamentalistes que porten aquestes idees al extrem. Les idees de l´assasi son les mateixes que les de tots els racistes i els xenofobs, pero ell ha donat el pas següent: portar el seu odi al extrem de matar.
S´ha tindre cura amb el que es planta perque pot creixer.
93
vots
implemented
Proposta (#1): Fer un comunicat oficial i fer-ho públic per tots els nostres canals.
Escrit per GabiG el 24 Jul 11 a les 18:03.
Fer una comunicació sobre el tema i manar-la per tots els nostres canals: facebook, twitter, blog, etc, etc... demanant que la gent ho passi. L´idea del comunicat no es tant fer la saber a la gent la posició del pirates com alertar-les sobre les consequencies de les conductes xenofobes.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

PIRATA.CAT membre de ple dret al PPI  
Escrit per muriel el 3 Apr 12 a les 15:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
Pirates de Catalunya és ara mateix membre observador a Pirate Parties International (PPI), de manera que no té dret a vot a l'Assemblea General.

En aquest enllaç pots veure les 4 propostes que el grup de treball internacional ha elaborat per a canviar els estatuts del PPI i així poder sol·licitar ser-ne membre de ple dret:
http://int.piratenpartei.de/PPI_Conference_2012/Proposals

ATENCIÓ: Aquesta votació es tancarà el dimecres 11 d'abril de 2012.
91
vots
implemented
Proposta (#1): Estàs d'acord amb què PIRATA.CAT intenti esdevenir membre de ple dret al PPI?
Escrit per muriel el 3 Apr 12 a les 15:31.
Mitjançant les propostes de modificació dels estatuts del PPI o altres mitjans que estiguin a l'abast de PIRATA.CAT, intentar que el PPI canviï l'estatus de Pirates de Catalunya de membre observador a membre ordinari.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Dret a un habitatge digne  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:52. Categoria global: Habitatge. Finalitzada
La constitució espanyola diu que tota persona té dret a un habitatge digne.
91
vots
implemented
Proposta (#1): Crear habitatge públic de lloguer social
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:52.
Com es fa a molts altres països, l'estat té habitatges i els lloga a preus assequibles/gratuït per a la gent amb menys recursos.
4
vots
implemented
Proposta (#2): Despenalitzar l'ocupació
Escrit per kenneth el 10 Oct 10 a les 23:12.
Sempre que l'immoble porti més de 4 anys abandonat.
73
vots
implemented
Proposta (#3): Protegir al llogater per tal de fomentar el lloguer
Escrit per DZPM el 14 Oct 10 a les 19:10.
Un dels motius de que es llogui poc és que els llogaters estan desprotegits contra casos de inquilins amb males intencions. La conseqüència és que molts propietaris prefereixen tenir el pis buit que llogar.

Es poden aplicar mesures de protecció al llogater, com per exemple fer fora a un inquilí que porta 3 mesos sense pagar, o penalitzar els casos en que l'inquilí destrossa la casa. Aquestes mesures augmentarien la seguretat, fomentarien el lloguer. Com a beneficis addicionals, a l'haver més demanda baixarien els preus.
39
vots
implemented
Proposta (#4): Alternatives que evitin les llargues esperes en pisos de compra
Escrit per NRK el 14 Oct 10 a les 20:36.
Obligar llogar els pisos o fer-ne ús si aquests passen molt temps sense trobar compradors. Fer escollir entre un grup limitat d'opcions.
- Introduir el pis al mercat de lloguer ordinari o amb opció a compra (rentabilitzant els primers 5 anys de lloguer)
- Donar-li un ús alternatiu a un pis sense moblar, com sala d'exposicions o oficines.
- Pagar el 50% del cost del lloguer com a impost per accions que fomentin l'havitatge i mantenir-lo buit.
37
vots
implemented
Proposta (#5): Reducció del temps màxim d'amortització de la hipoteca
Escrit per u2011080401 el 14 Oct 10 a les 21:32.
Si es limités el número d'anys a què les persones es poden hipotecar, el mercat de l'oferta i la demanda limitaria per extensió el preu màxim de les vivendes.

Dit d'una altra manera: el component mensual d'amortització de la hipoteca es limitaria i junt amb el risc que els bancs calculen segons els ingressos personals, es limitaria l'import màxim de les hipoteques. El mercat de l'oferta i la demanda faria la resta. Com la gent no arriba als preus de compra, els propietaris haurien de bé llogar, bé vendre a preu inferior.

Com a contrapartida, si el capital es dedica a comprar vivenda com a inversió i s'arribés a poder influir en el lliure mercat, hi hauria gent que no hi podria accedir a la compra, i serien sotmesos al preu fixat pels inversors.
50
vots
implemented
Proposta (#6): Regulació del sector
Escrit per abdul el 15 Oct 10 a les 07:20.
El terra es un bé comú i a l'hora de ningú, no es pot crear ni destruir i per tant no hauríe de seguir les normes de mercat de productes amb els que no te res a veure.

A Australia les persones no poden dedicar més de XX percent del seu salari a pagar la vivenda (lloguer/hipoteca) la resta la subvenciona l'estat.
Altre opció pot ser limitar els preus i la compra per persona o des-de l'extranger.

Les formules s'han de trobar pero crec que els sectors que fan servir recursos naturarls (de tots i de ningú) han de tenir les seves pròpies regulacions o ser gestionats per l'estat
57
vots
implemented
Proposta (#7): Cancelar les despeses de cancelació de les hipoteques.
Escrit per manolimr el 19 Oct 10 a les 20:10.
Aquesta sol.lució donaria la opció de canviár d'entitat bancaria si les condicions so nmes ventatjoses. Ara moltes vegades es més car la cancelacio i despeses de subrrogació que lo que resta d'hipoteca. Això faria que els bancs tinguessin més competencia entre ells i es millorarien les condicions actuals.
37
vots
implemented
Proposta (#8): Preu assequible de l'habitatge
Escrit per edudiaz el 25 Oct 10 a les 16:01.
Per garantir l'accés de l'habitatge els preus han de ser proporcionals als sous. Cal trobar un sistema de valoració i pagament de l'habitatge relacionat amb els sous dels ciutadans.
51
vots
implemented
Proposta (#9): Fomentar les cooperatives de contrucció
Escrit per manolimr el 25 Oct 10 a les 21:15.
Fomentar les cooepratives de construcció per facilitar la finalització d'obres que s'han quedat parades per manca de diners i utilitzarles per lloguers o pis per joves.
24
vots
implemented
Proposta (#10): Lloguers a preu taxat
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:02.
L'Estat o, per delegació, cada comunitat autònoma, marcarà el preu màxim al qual poden ascendir els preus dels lloguers i aquest es calcularà objectivament en funció d'uns barems en els quals es tindrà en compte la situació de l'habitatge, l'estat de conservació, l'antiguitat de la finca, l'impacte mediambiental i la renda per càpita de la població en la qual aquest habitatge estigui situat.

Els propietaris d'habitatges desocupats hauran treure'ls al mercat (lloguer o venda) o justificar adequadament el per què d'aquesta desocupació si aquesta té lloc durant més de 6 mesos.

Així mateix, s'encoratjarà als propietaris d'aquelles finques o pisos que siguin vells o tinguin molts desperfectes a arribar a acords amb els llogaters per tal que, per mitjà d'una reducció significativa del preu del lloguer, es comprometin legalment a arreglar-los mentre els habitin. I es procedirà a establir els controls que calgui per tal de garantir que aquesta clàusula s'acompleixi.

Amb aquesta política el preu dels pisos que surtin a la venda també baixaà, ja que si llogar és molt barat i els propietaris volen posar tots els pisos a la venda, en haver un excés d'oferta el preu baixarà. De la mateixa manera, en estar prohibit el tenir cases buides durant llargs períodes de temps, no hi haurà perill de manca d'oferta.

Tot i així, la idea pretén que passem de la cultura capitalista de les possessions a la cultura del lloguer a preus raonables (com a màxim el 30% dels ingressos, no el 60% i fins el 100% com en la majoria de casos atuals)

Tal com recull la Declaració Universal dels Drets Humans, el dret a un habitatge digne està per sobre del dret a la propietat.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Esmenes al Reglament  
Escrit per paco el 9 Sep 12 a les 16:12. Categoria global: Pirates de Catalunya. Finalitzada
ATENCIO: AQUESTA VOTACIÓ HA DE ROMANDRE OBERTA FINS LA ASSEMBLEA DE 29 DE DESEMBRE DE 2012

A la assemblea de data 1 de Juliol de 2012 es va aprovar el Reglament Intern. No obstant, aquest Reglament encara s'ha de pulir una mica i, per tant, cal aprovar algunes esmenes, mitjançant el procediment establert al propi Reglament.

Aqui es poden proposar les esmenes que calgui fer.

Editat: Podeu trobar el text del reglament a: https://xifrat.pirata.cat/commons/document/reglament
90
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació article V.4. Modificació del Reglament
Escrit per paco el 9 Sep 12 a les 16:12.
El punt V.4 diu:

Las propuestas de modificación deberán aprobarse por una mayoría de ⅔ en dos Asambleas generales consecutivas, separadas por un periodo mínimo de 3 meses naturales.

Això genera un problema, donat que segons els estatuts dues assemblees consecutives han d'estar separades per un màxim de 3 mesos, aquest article obliga a que, si es vol modificar el reglament sense incomplir ni els estatuts ni el mateix reglament, calgui fer dues assemblees amb exactament tres messos entre elles, ni un dia més o menys. A més caldria aclarir que cales 2/3 dels assistents, no del total de afiliats. Per tant proposo la següent redacció:

4.a) Las propuestas de modificación deberán aprobarse por una mayoría de dos tercios de los asistentes en dos asambleas generales consecutivas, separadas por un período mínimo de dos meses naturales.

4.b) Si se ha realizado la votación online, la votación deberá tener un mínimo de 2/3 de votos positivos durante la celebración de cada una de las dos asambleas.

D'aquesta forma, una vegada celebrada la primera assemblea, disposem d'un marge d'un mes per celebrar la segona.
56
vots
implemented
Proposta (#2): Eliminar article W.5
Escrit per paco el 15 Sep 12 a les 12:42.
L'article 5 de l'apartat W diu:

5. Cuando en una comarca existan más de dos órganos territoriales de carácter municipal, la Junta Directiva podrá instar a la disolución de estos y a la constitución de un órgano territorial de carácter comarcal.

Això no té cap sentit, donat que les delegacions territorials tenen com a finalitat principal organitzar les eleccions en el seu àmbit territorial, es lògic que tinguem agrupacions territorials provincials i locals (municipals). No té sentit tenir agrupacions comarcals.

Llegiu els 5 comentaris o proposeu una solució >>

2 3 4 5 6 7 8 9 ... Next >> 
Contingut sindicat