IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Presupuesto 2013  
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
====Fecha Límite: 18 Agosto 23.59h====

Conocido por todos el límite de Déficit que el Gobierno de España autoriza a Catalunya, cifrado en el 1,58%, y que estamos utilizando el Presupuesto Prorrogado del Año 2012, el Govern tiene limitadas opciones. Mantener los Presupuestos actuales o crear otros. En esta segunda opción cabe la posibilidad de hacerlos hasta el tope de déficit permitido.
Así, por votación pública, Pirates de Catalunya solicita al Govern de la Genalitat que:
-2
vots
implemented
Proposta (#1): Cree unos Presupuestos Nuevos para 2013 con el Límite del 1,58% de Déficit
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:32.
...
-5
vots
implemented
Proposta (#2): Prorrogue los Actuales Presupuestos con el límite del 1,58% de Déficit.
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:36.
...
-4
vots
implemented
Proposta (#3): Estabilidad Presupuestaria
Escrit per carlos1377 el 1 Aug 13 a les 12:38.
Déficit 0, e incluso con superhábit que permita enjuagar parte de los 3.500 millones de deuda actual de la Generalitat y evitar el pago de intereses.
10
vots
implemented
Proposta (#4): Aplicar mesures Keynesianes, ignorant el límit imposat per l'estat
Escrit per kenneth el 5 Aug 13 a les 10:11.
En plena recessió, i vist el fracàs estrepitós de les mesures d'austeritat a l'economia (vegi's el cas de Grècia, Portugal, Itàlia, Espanya, etc...), pot ser convenient ignorar les pressions del FMI/BM.

El mateix FMI ha reconegut que les seves mesures d'austeritat han agreujat la situació a Grècia. ( http://economia.elpais.com/economia/2013/06/06/actualidad/1370474173_820633.htm l )

Així doncs, per què seguir una recepta que no s'ha mostrat exitosa, i que està basada en una teoria economica que s'ha demostrat que es sostenia en base a un seguit d'errors en un full de càlcul??? ( http://www.expansion.com/2013/04/17/economia/1366218829.html )

Fora d'un context de crisi com el que vivim, sóc plenament partidari del dèficit zero, però em temo que ara mateix no toca.

Això no implica que no s'hagin de buscar formes més eficients de racionalització de la despesa pública (a on hi ha moltíssim marge per a retallar despesa sense afectar a CAP servei).

Menys externalització de serveis públics, més inversió pública en infraestructures i més mesures per a ajudar als més necessitats, si cal, superant el límit de dèficit establert pel govern espanyol.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport oficial i promoure ECI Let me vote  
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:40. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Pàgina oficial: http://www.letmevote.eu/

### Votació oberta fins el 15 de Juny de 2013. ###

Let Me Vote és una Iniciativa Ciutadana Europea per garantir el dret de vot als ciutadans europeus fora del seu país d'origen. Actualment només poden votar en eleccions locals i europees. Es pretén ampliar-ho a totes les eleccions: autonòmiques i nacionals.

Només a Catalunya estem parlant d'unes cent mil persones en règim comunitari [0] (tot i que és més ampli que la UE), però a Espanya, representa més de dos milions de persones de la UE, que votaran a les properes europees.

Donar suport a aquesta ECI és defensar la participació ciutadana, defensant el dret de votar allà on vius, tenint en compte la lliure circulació de persones en la UE i l'article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans [1].

Nota: una ECI és l'equivalent europeu d'una ILP. A diferència de les ILPs espanyoles, les ECIs poden ser signades en línia només indicant les teves dades en formularis segurs allotjats a servidors de l'EuroParlament.

[0] http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/20 1209/Principales_resultados_30092012.pdf
[1] http://www.un.org/es/documents/udhr/#tabs-13
37
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport, difusió i fer accions per la ECI Let me vote
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:40.
Donar suport oficial i promoure ECI Let me vote, publicant al blog, recollir firmes i qualsevol altra acció que es pensi.

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Convocatoria d'eleccions popular  
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Actualment vivim un moment de lluita política entre el que la gent vol i el que el govern ofereix com a sol·lució.

La pressió que pot rebre el govern actual donada la majoria absoluta que ostenta, es mínima i recau majoritàriament en el seu proòpi càrrec de conciència.
Opino que això ve donat més pel fet que un cop obtinguda una majoria absoluta, son concients que fins que no hi hagin eleccionsen 4 anys, tenen carta blanca per fer i desfer com es vulgui.

Jo proposo que, donat un cert nombre (elevat) de ciutadans que així ho demanessin, es poguèssin convocar eleccions anticipadament i donar així una eina al poble per poder exercir la seva sobirania sobre el govern actual i poder obligar a la convocatòria d'eleccions i consequentment retornar a la ciutadania el poder sobre els seus dirigents.
-25
vots
implemented
Proposta (#1): Iniciativa Popular
Escrit per Eldaoron el 23 Jul 12 a les 15:59.
Actualment donada la situació de majoria absoluta es impossible dur a terme una iniciativa en aquest sentit i que aquesta sigui aprovada de cap manera pel govern actual.

Proposo per tant incloure (si s'accepta) aquesta iniciativa dins del ideari pirata, com a proposta per augmentar i millorar la participació democràtica del poble i assegurar un instrument de control sobre qualsevol govern, tinqui els escons que tingui.
136
vots
implemented
Proposta (#2): Incloure-ho a dins del programa electoral
Escrit per enricpineda el 4 Sep 12 a les 11:29.
Si aquesta proposta està pensada bàsicament per poder renovar els membres d'un parlament que es regeix per democràcia representativa, seria interessant incloure-ho en tant en quan no arribés el moment de poder implantar una sol·lució de democràcia directa o líquida, és a dir, com una mena de sol·lució temporal.
18
vots
implemented
Proposta (#3): la meva proposta seria presentar un proyecto de Ley
Escrit per pallarolas el 28 Sep 12 a les 19:33.
En la constitucion española se recoje que una iniciativa con no menos de 500.000 firmas acreditadas, pueden presentar en el congreso un proyecto de Ley, que despues se votara en el congreso para su aprovación y converion a decreto ley, que tiene una duración de 30 dias, la qual se vuelve a votar para convertirla en Ley.
Con este razonamiento quiero llegar a lo propuesto por Eldaoron, primero seria un proyecto de Ley que dijese que si el Presidente de turno no cumple con sus promesas electorales etc etc , podra ser revocado del cargo y celebrarse elecciones anticipadas.

Es una idea y no se si me e explicado bien

Llegiu els 11 comentaris o proposeu una solució >>

Constitució dinàmica  
Escrit per egirbau el 23 Jul 11 a les 18:24. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
8ooones P^D

Fa anys que hi penso, però fins ara no veia tan clar les seves possibilitats.
Darrerament he trobat webs que parlen d'emular als islandesos i crear una constitució nova, amb diferents metodologies. Això sumat a que
Tecnològicament cada cop és més possible la identificació fiable de cada persona física (dni electronic, certificat digital, etc..)
Segurament serà una feinada engegar-ho, però podria haver un Idea-Torrent, on haguessin cada un dels articles de la constitució actual.
Aleshores, entre tots els pirates, es tractaria de votar, a favor i en contra de cada article, amb la possibilitat de suggerir canvis per cada article i alhora ser votats...
i òbviament sense que sigui una votació amb data final de rebre votacions.

Només pensar-hi em fa mandra, no cregueu, però amb el temps i una canya... quilosá, jo estic disposat a col·laborar 8^D Salutti^^
36
vots
implemented
Proposta (#1): Constitució dinàmica
Escrit per egirbau el 23 Jul 11 a les 18:24.
una pàgina integrada a la plataforma Pirata Cat, amb la tecnologia de Idea Torrent, amb totes les Idees obertes (sense termini de participació), que serien cada un dels articles de la constitució.

"Me lo contaron y lo olvidé; lo vi y lo entendí; lo hice y lo aprendí." Confucio
57
vots
implemented
Proposta (#2): Pirata.Cat crea l'eina per redactar una constitució dinàmica
Escrit per belbosCk el 8 Aug 11 a les 13:04.
El que és evident és que si volem canviar la Constitució no solament els afiliats al Partit Pirata tenim dret a fer-ho sinó tota la ciutadania.

De manera que la meva proposta no és anar repassant la constitució espanyola i mirar què volem canviar o què volem deixar sinó fixar-nos exactament en quina tecnologia i quina eina estan fent servir a Islàndia, adaptar-la a la nostra realitat i, a partir d'aquí, utilitzar una o totes dues opcions/propostes:

a) El Partit Pirata la cedeix gratuïtament a tots els partits polítics que obtinguin representació parlamentària el 20N

b) Pirata.Cat la penja a internet (microsite?) i tota la ciutadania que vulgui passa pel procés de validació i redacció. Un cop acabat el procés, es fa una recollida de firmes i es presenta al Congrés com a Iniciativa Legislativa Popular, impulsada per Pirata + totes les entitats, partits, associacions i moviments 15M que s'hi vulguin adherir.

Òbviament les dues opcions no són excloents entre elles i crec que totes dues juntes poden ser útils per començar a canviar les coses.
23
vots
implemented
Proposta (#3): Fomentar, apoyar y colaborar con la WikiConstitución
Escrit per Zopokx el 9 May 12 a les 18:26.
Ya existía un proyecto en marcha llamado WikiConstitución que surgió poco antes del 15M del 2011, que actualmente se encuentra paralizado, imagino que por falta de apoyo (yo mismo fui una de las primeras personas en colaborar, y hacia verano no volví a participar).

Creo que sería mejor hacer algo más plural, desvinculado totalmente de Pirates, aunque les podamos apoyar en lo que se necesite.

Propongo contactar con el antiguo admin de la WikiConstitución y retomar el proyecto, ahora parado.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Donar servei TIC a les confluències on participi PIRATA.CAT que ho sol·licitin  
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Moltes de les confluències que están sorgint amb les diversos agrupacions territorials de PIRATA.CAT no tienen infraestructura TIC pròpia i això els dificulta donar-se a conéixer i utilitzar els sistemes de participació i votació.

Finalització de la votació: 15 de març a les 23:59
19
vots
implemented
Proposta (#1): Oferir servei TIC a totes les confluències que ho sol·licitin
Escrit per bitty el 27 Feb 15 a les 21:39.
Per tal que puguin iniciar el seu funcionamient, la idea és oferir-los espai en els servidors de PIRATA.CAT perquè puguin allotjar-hi el sistema de participació i votació i la seva web. D'aquesta manera fomentem la participació ciudadana arreu del territori.
2
vots
implemented
Proposta (#2): Oferir servei TIC a les confluències, però debatre cadascuna de manera especí
Escrit per jrd el 4 Mar 15 a les 16:53.
Estar predisposats a oferir allò que calgui, però debatre cada confuència específicament.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Votació sobre la validesa del referèndum de l'1 d'octubre  
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que la votació de l'1 d'octubre es vàlida i obliga a fer la DUI (Declaració Unilateral d'Independència) encara que el referèndum va ser anul·lat pel tribunal constitucional, els observadors internacionals van dir que no s'havien complert els estàndars internacionals, i es van denunciar irregularitats en el procés de votació?

Aquesta votació modificaria, en cas de sortir rebutjada, el document estratègic i el partit passaria a demanar un nou referèndum vinculant.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/341/
28
vots
implemented
Proposta (#1): Consideres que la votació es vàlida i obliga a fer la DUI?
Escrit per paco el 8 Oct 17 a les 14:15.
Explicació del significat de cada opció de vot:

A favor: Pirates de Catalunya considera el referèndum com a vàlid i continuem amb el camí fixat al document estratègic del Reboot, que es una DUI.

En contra: Pirates de Catalunya consideraria que el referèndum de l'1 d'octubre no es vàlid i, per tant, no obligaria a res.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI  
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Durant l'últim any es va celebrar el Congrés Reboot del partit, i en el seu document ideològic es va acordar que el referèndum d'independència a celebrar, i que finalment va ser l'1 d'octubre, per Pirates de Catalunya seria vinculant. En cas del no proposàvem apostar un procés constituent a tot l'estat i en cas de si, una declaració d'independència i un procés constituent de base.

Si bé, l'1 d'octubre no va ser una jornada normal. L'estat espanyol, que s'ha demostrat com un estat demofòbic, va decidir acabar per la via judicial i la força bruta, amb més de 900 ferits, amb una jornada pacífica i de votació, que va aconseguir un 42% de vots vàlids i altres centenars de milers de robats per part dels Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

És per això que ens trobem davant d'un escenari que no és exactament el plantejat pel document estratègic. Tots tenim clar que la situació viscuda el dia 1 legitima una acció democràtica per aplicar els resultats assolits, però no ens legitima com a país independent a nivell internacional.

Per això, es proposa modificar el nostre posicionament per proposar un procés amb encara més democràcia. En aquest cas, realitzar una ratificació de la Declaració Unilateral que ens permeti tenir un referèndum amb totes les garanties i sense violència, i amb un resultat per poder acudir a nivell internacional. Com a idea general, seria afrontar la demofòbia de l'estat espanyol amb més democràcia per reforçar-nos a nivell internacional.

Com és comprensible, aquest és un posicionament de Pirates de Catalunya, el que proposarem a la societat a partir d'aquesta setmana. Lògicament hauríem de fer, surti una opció o l'altre a la en votació, un comunicat i proposta pública sobre que hauria de passar a partir d'ara: DUI+Procés Constituent o DUI+Referendanent+Procés Constituent.

Finalització de la votació: Dimarts 10 a les 11:00.

Recorda també votar en aquesta proposta relacionada: https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/342/

[....]
31
vots
implemented
Proposta (#1): Modificació del posicionament de Reboot respecte a la DUI
Escrit per fgarrobo el 8 Oct 17 a les 13:07.
Explicació del significat de cada opció de vot:

En contra: Mantenir el posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència i començar, de manera immediata, un procés constituent de base per a la nova República Catalana.

A favor: Incloure un referendament al posicionament acordat al Reboot
Aquesta opció implica donar suport a la Declaració Unilateral d'independència, però vincular-la a un referèndum posterior, sense violència estatal i amb totes les garanties, abans de començar el procés constituent.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Sumar-nos a "Reinicia Catalunya"  
Escrit per bytedevil el 5 Feb 16 a les 16:30. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Creus que Pirates de Catalunya ha de sumar-se a la iniciativa anomenada "Reinicia Catalunya", entitat encarregada d'agrupar i de difondre iniciatives de participació política?

Que es Reinicia Catalunya: http://www.reiniciacatalunya.cat/que-es-reinicia-catalunya/

Que es una Convenció Constitucional: http://www.reiniciacatalunya.cat/que-es-una-convencio-constitucional/

Qui la impulsa: http://www.reiniciacatalunya.cat/qui-limpulsa/

Aquesta consulta ha sigut proposada per membres de la sectorial Pirates per la Independència.
La urgència ve donada per no perdre el tren i poder influir en les eines de participació. Per això aquesta votació es tancarà aquest 20 de febrer, a les 12.00.
2
vots
implemented
Proposta (#1): Sumar-nos
Escrit per bytedevil el 5 Feb 16 a les 16:30.
Sumar-nos com a partit a aquesta iniciativa per tal de poder fomentar la participació ciutadana i promoure l'us de les nostres eines, donar-les a coneixer i establir noves relacions.
6
vots
implemented
Proposta (#2): Sumar-nos... via la sectorial PxI
Escrit per Zopokx el 6 Feb 16 a les 10:09.
Sumarnos, sí, pero vía la sectorial de -Pirates per la Independència-, que serán los que firmen esta iniciativa para fomentar la participación ciudadana.

Esto no quita que, aún siendo una sectorial reconocida, el resto del partido no tenga que ayudar y colabore en lo que pueda/quiera.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Nom de la candidatura de confluència a Igualada  
Escrit per dario el 11 Mar 15 a les 14:42. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
##########################################
# Aquesta votació romandrà oberta fins dimarts 17 a les 19:30.
# La votació, pel seu contingut, només serà visible sense registre a partir de l'anunci de la assemblea oberta del 28 de març.
##########################################

Es pot votar per més d'una opció. Trieu les que us agradin.

A l'assemblea de confluència a Igualada del dia 10 de març es va fer triatge de més de 50 propostes de nom per a la candidatura, emprant vot negatiu. Els resultats complets estan aquí: https://www.loomio.org/d/ChJsSkAT/propostes-de-nom

Els noms que van superar el triatge amb menys vots negatius van ser:

- Igualada en comú
- Recuperem Igualada
- Fem Igualada
- Assemblea d'Igualada
- Decideix Igualada
- Ara Igualada
- Igualada++

Es va procedir a comentar les opcions i què volem transmetre amb el nom. D'aquí sorgeix un consens al voltant de l'opció Decideix Igualada amb tres variants més que es votaran el pròxim dimarts 17 i que nosaltres decidirem internament quines prioritzem.

- Decideix Igualada
- Igualada decideix
- Decidim Igualada
- Ara decideix Igualada

[....]
9
vots
implemented
Proposta (#1): Decideix Igualada
Escrit per dario el 11 Mar 15 a les 14:42.
Decideix Igualada
-4
vots
implemented
Proposta (#2): Igualada decideix
Escrit per dario el 11 Mar 15 a les 14:42.
Igualada decideix
2
vots
implemented
Proposta (#3): Decidim Igualada
Escrit per dario el 11 Mar 15 a les 14:42.
Decidim Igualada
-1
vots
implemented
Proposta (#4): Ara decideix Igualada
Escrit per dario el 11 Mar 15 a les 14:42.
Ara decideix Igualada

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Qué debe Hacer Pirates de Catalunya en Lleida Ciudad  
Escrit per carlos1377 el 30 Jan 15 a les 10:44. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Como continuación de la votación https://xifrat.pirata.cat/ideatorrent/idea/276/, y por estatutos debe hacerse una segunda votación de ratificación.

En su momento se solicitaba el parecer de la asamblea para indicar el camino por el cual trabajar, ya que parecía que la unión de ambas tendencias no era posible.

Pasados los meses cada tendencia ha creado sus propias "estructuras" y ni la mediación de Podem Lleida ni de Proces Constituent Segriá han conseguido la quimera de UNA única Lista de Ruptura para Cambiar la Paería.

Ganó el divide y vencerás. Perdió la Unión hace la Fuerza.

Podem Lleida en votación de AgoraVoting, por estrecho margen, se decantó por dar apoyo al ComúdeLleida. En la fecha del redactado de esta propuesta, desconozco el posicionamiento final de Procés Constituentya ya que su objetivo para las municipales en Lleida es la UNIÓN de ambas candidaturas

Este Pirata de las Tierras del Segre pone en VOTACIÓN de la Asamblea de Pirates de Catalunya:
a) Solicitar la adhesión a la Coalición de Partidos
b) Promover, entre l@s afiliad@, la Candidatura Ciudadana

Ya que la fórmula jurídica de una y otra opción son antagónicas. Coalición de Partidos Políticos VS Agrupación de Electores

------------------------
Periodo de Votación
Desde la Aprobación

Hasta 28 de Febrero
------------------------------
-5
vots
implemented
Proposta (#1): Solicitar a CridaXLleida la adhesión a la Coalición de Partidos
Escrit per carlos1377 el 30 Jan 15 a les 10:44.
11
vots
implemented
Proposta (#2): Promover, entre l@s afiliad@s, la candidatura ciudadana "ComúdeLleida"
Escrit per carlos1377 el 30 Jan 15 a les 10:47.
14
vots
implemented
Proposta (#3): Colaborar técnicamente con las Candidaturas en favor del Ideario Pirata
Escrit per carlos1377 el 30 Jan 15 a les 10:55.
En base al Manifiesto Pirata para las candidaturas de confluencia para las Elecciones Municipales, proporcionar, en caso de que sea solicitado, herramientas de votación en beneficio de la democracia directa y de primarias abiertas, siempre que defiendan los Derechos Humanos, la transparencia, la participación ciudadana, fomenten el uso de programario libre y la cultura libre

Ver más en
http://pirata.cat/bloc/?p=4601

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Barrera de legitimidad pirata para el #9N  
Escrit per fgarrobo el 30 Oct 14 a les 21:21. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
La legitimidad a un proceso como el de este 9 de noviembre, sea o no legal o esté realizado de una u otra manera, la otorga la ciudadanía, con su participación y sus votos. Eso sí, nos encontramos que falta una semana y nadie establece cual es su corte para que esto sea legítimo.

Es necesario que Pirates de Catalunya fije su postura sobre este tema y defienda la postura que logre superar el listón que fijemos, si es que alguna lo logra, en las plebiscitarias que probablemente se convoquen pasado el 9 de noviembre.

Entendiendo que no se puede favorecer a la postura contraria al cambio, la propuesta incluye que, en caso de no alcanzar el listón fijado tanto el SI en alguna de las dos preguntas, si los votos del NO no superan tampoco el listón, seguiríamos manteniendo la postura que actualmente tenemos.

Cada una de las dos preguntas de la votación, tendrá que llegar al listón fijado para considerarlas como una postura del partido. En caso de que prefirais que no tomemos partido, sea cual sea la opción que gane y con el apoyo que gane, se puede votar la solución 8.

Fecha de finalización de la votación: 06/11/2014 a las 21:00
-3
vots
implemented
Proposta (#1): 50% de participación y 50% de apoyo a alguna de las opciones
Escrit per fgarrobo el 30 Oct 14 a les 21:21.
Es la opción utilizada en los referéndums de Canadá y Escocia. Dejaría el listón, en caso de llegar justo al límite, en el 25% de votos sobre el total del censo.
-4
vots
implemented
Proposta (#2): 50% de participación y 55% de apoyo a alguna de las opciones
Escrit per fgarrobo el 30 Oct 14 a les 21:21.
Es la opción utilizada en Montenegro y Kosovo, fijada por la Unión Europea. Dejaría el listón, en caso de llegar justo al límite, en el 27,5% de apoyo sobre el total del censo.
-4
vots
implemented
Proposta (#3): 50% de participación y 2/3 de apoyo a alguna de las opciones
Escrit per dario el 31 Oct 14 a les 00:08.
Esta opción nunca ha sido utilizada en ningún proceso similar. Dejaría el listón, en caso de llegar justo al límite, en el 33,3% de apoyo sobre el total del censo.
3
vots
implemented
Proposta (#4): 2/3 de participación y 50% de apoyo a alguna de las opciones
Escrit per dario el 30 Oct 14 a les 21:34.
Es un porcentaje similar al utilizado en Yugoslavia (65% de participación y 60% de apoyo). Dejaría el listón, en caso de llegar justo al límite, en el 33,3% de apoyo sobre el total del censo.
-2
vots
implemented
Proposta (#5): 2/3 de participación y 2/3 de apoyo a alguna de las opciones
Escrit per dario el 30 Oct 14 a les 21:34.
Es un porcentaje similar al utilizado en Yugoslavia (65% de participación y 60% de apoyo). Dejaría el listón, en caso de llegar justo al límite, en el 44,4% de apoyo sobre el total del censo.
-4
vots
implemented
Proposta (#6): 50% de apoyo a alguna de las opciones sobre el total del censo
Escrit per fgarrobo el 30 Oct 14 a les 21:35.
Esta opción nunca ha sido utilizada en ningún proceso similar. La participación no sería relevante en este caso, ya que valdría igual un 50% de participación con todo de la misma opción, que un 80% de participación con un 62,5% de votos en la misma opción.
15
vots
implemented
Proposta (#8): Que Pirates de Catalunya no canviï la seva postura independentment del resultat
Escrit per muriel el 31 Oct 14 a les 11:46.
La democràcia directa/líquida és un dels pilars de Pirates de Catalunya. Sempre hem defensat que, mentre no poguéssim canviar el sistema, en els temes transversals a l'ideari pirata els nostres diputats votarien proporcionalment al que volgués la gent, no tots a una amb el que volgués la majoria. No veig per què ara de sobte hauríem de fer-ho diferent, apuntant-nos al carro de la democràcia representativa tot posicionant-nos amb el bloc majoritari sense donar veu a tothom i anant en contra dels principis pirates.
1
vots
implemented
Proposta (#9): Regirse pel programa de les darreres eleccions
Escrit per Elorpar el 11 Nov 14 a les 12:58.
Crec que el P. Pirata no s'ha que posicionar com a partit, simplement ha de transmetre el programa proposat i aprovat pels afiliats (que a més sigui consistent amb l'ideari pirata).
S'ha de tenir en compte que la proposició de la consulta es va fer abans de les darreres eleccions, i per tant trobo que l'esdeveniment no es extraordinari ni sorpresiu, i que el programa ja està actualitzat per a aquest tema.

Per tant, trobo, que simplement no s'ha de fer res o en tot cas treballar en el programa de les properes eleccions.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Consulta sobre el model d'estat per a Catalunya  
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:31. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Proposta de consulta sobre quin model d'estat vol la gent a Catalunya
55
vots
implemented
Proposta (#1): Preguntar si es vol l'independència de Catalunya
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:31.
Consulta amb dues respostes, si/no. Tal i com es fa a les consultes sobiranistes
47
vots
implemented
Proposta (#2): Preguntar si es vol el que tenim, un estat federal o l'independència
Escrit per capita el 9 Oct 10 a les 18:31.
Com proposen alguns federalistes com el president Maragall
2
vots
implemented
Proposta (#3): Està vostè d'acord amb què Catalunya es converteixi en un Estat social i...
Escrit per lluisdetaradell el 15 Oct 10 a les 08:37.
democràtic integrat a la Unió Europea?: Si - No. Més la opció, que sempre hi és, del vot en blanc.
-15
vots
implemented
Proposta (#4): Proclamació unilateral de la independència de Catalunya
Escrit per u2011080401 el 24 Oct 10 a les 12:31.
La situació política, social i econòmica actual no permet enrederir més el canvi d'escenari actual cap a la independència de Catalunya de l'Estat Espanyol.

Davant la possibilitat d'una majoria parlamentària independentista suficient com per fer factible aquesta opció, s'hauria de donar una resposta contundent i clara.

Per fer llegítima aquesta opció, s'ha de presentar la declaració immediata de la independència de Catalunya al nostre programa electoral. Si tots els partits catalanistes i independentistes ho fan i s'arriba a una majoria al parlament, la declaració serà plenament legal.

Em de donar el primer pas, juntament amb d'altres partits de caire independentista que també el donaran.

Llegiu els 5 comentaris o proposeu una solució >>

Computació del vot en blanc  
Escrit per ssorgatem el 14 Oct 10 a les 20:59. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Actualment, el vot de la gent que vota en blanc no serveix per res més que com a anècdota estadística. S'hauria de tenir en compte el vot en blanc d'alguna manera?
90
vots
implemented
Proposta (#1): Deixar escons buits al parlament
Escrit per ssorgatem el 14 Oct 10 a les 20:59.
Com si el vot en blanc fos un altre partit, deixar buits els escons que li pertocarien al vot en blanc.
0
vots
implemented
Proposta (#2): No computar el vot en blanc en el total de vots per al repartiment d'escons
Escrit per Rom el 14 Feb 12 a les 01:27.
El problema amb el vot en blanc és que comptabilitza al total de vots, tant si després es deixen els escons buits com si no, i per culpa de la llei d'Hondt, dificulta encara més l'obtenció d'escons als partits minoritaris com el nostre i de retruc afavoreix els partits majoritaris. Si qui vota en blanc no vol decantar-se per ningú, no és just que el seu vot afavoreixi o perjudiqui un partit o un altre en el repartiment d'escons.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Referèndum: Monarquia o República?  
Escrit per DZPM el 2 Nov 10 a les 22:10. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Molts de nosaltres mai no hem pogut votar sobre el model d'estat que volem.

Pirates de Catalunya hauria de treballar per tal de convocar un referèndum, on es decideixi si volem una Monarquia o una República.
87
vots
implemented
Proposta (#1): Referèndum: preguntar si es vol Monarquia o República
Escrit per DZPM el 2 Nov 10 a les 22:10.
Consulta amb les següents opcions:
- Vull una Monarquia
- Vull una República
- No m'importa
16
vots
implemented
Proposta (#2): afegir opció "Monarquia fins que el rei mori"
Escrit per DZPM el 2 Nov 10 a les 22:12.
Com la solució #1, però afegint la opció:
- Vull una Monarquia mentre l'actual rei visqui. A partit d'aquell moment es declararà la República

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Imposición del "Mandato Imperativo" a los políticos.  
Escrit per dieguillo el 24 Nov 10 a les 16:10. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Para que el Parlamento de Cataluña tome la iniciativa para la imposición del “mandato imperativo” a los políticos

¿Qué es el mandato imperativo?

El mandato imperativo es la herramienta por la cual se responsabiliza a los políticos frente a sus electores, por ejemplo, mediante el programa electoral. Es una herramienta a través de la cual, los políticos podrían ser sancionados si incumplen lo prometido en campaña electoral. Actualmente se encuentra prohibido en la Constitución Española, al entenderse que es una garantía a la autonomía de los parlamentarios.

¿Por qué debería ser impuesto a los políticos?


Por una parte, en la actualidad los parlamentarios son autónomos del electorado que les vota, pero no de los partidos a los que pertenecen (¿cuántos casos conocéis de parlamentarios que voten en contra de lo dispuesto por sus partidos? ¿y que no sean sancionados?, recomiendo ver el caso “Juan Antonio Barrio de Penagos”, sancionado por el PSOE) por lo que esta garantía pierde un poco su significado. Por otra, es de todos sabido (no creo que se necesiten pruebas aquí) que los políticos tienden a INCUMPLIR lo que prometen, de esta forma no podrían “olvidar” con tanta facilidad lo dispuesto en sus programas electorales, ya que se les sancionaría por ello.

¿Qué ganaríamos con esta reforma?

Esto no solo supondría un beneficio para los electores, quienes podrían contar con unos políticos más sinceros, sino que los mismos políticos podrían ver reforzada la confianza del electorado (cabe tener en cuenta que nos encontramos ante una cifra de abstención que llega casi al 50%).

¿Qué se tiene que hacer para llevar a cabo la reforma?

Desgraciadamente, ésta no es una materia que se pueda reformar desde Cataluña, puesto que la prohibición está contenida en la Constitución Española; lo que sí puede hacer el parlamento de Cataluña (art. 166 CE y art. 87.2 CE) es tomar la iniciativa para la reforma (que sería discutida en las Cortes Generales) lo que, como mínimo, llamaría la atención sobre la responsabilidad de los políticos.

[....]
60
vots
implemented
Proposta (#1): Parlament de Catalunya ejerza la iniciativa de reforma constitucional
Escrit per dieguillo el 24 Nov 10 a les 16:10.
El Parlamento de Cataluña, según lo dispuesto en los artículos art. 166 y art. 87.2 de la Constitución Española está legimado para tomar la iniciativa de reforma de la Constitución. Utilizando esa potestad, el Parlamento de Cataluña llevaría al Parlamento español la reforma por lo que sería discutida y votada en éste órgano. Sería muy probable que los políticos, cuyo interés en que se mantenga la prohibición es considerable, no dejen que se lleve a cabo la reforma, pero al menos se conseguiría llamar la atención de la opinión pública sobre este aspecto.

Llegiu els 1 comentaris o proposeu una solució >>

REPRESENTACIÓ AL PARLAMENT PROPORCIONAL  
Escrit per JORDIDH el 25 Nov 10 a les 15:27. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Avui per avui, tots els polítics han blindat el seu "lloc de feina" i així tenen que respondre menys dels seus resultats.
Un clar exemple es el fet que tot i tenir quasi el 50% d'abstenció tots ells ho ometen, doncs no es consideren responsables de la mateixa.
A part que com no els afecta per a la seva activitat, doncs resulta que omplen els vots en blanc i l'abstenció segons regles que ells mateixos han realitzat per a que no els afecti.
55
vots
implemented
Proposta (#1): REPRESENTACIÓ AL PARLAMENT PROPORCIONAL
Escrit per JORDIDH el 25 Nov 10 a les 15:27.
Cada partit ha de tenir representació segons els vots que treu, per demarcació, però sense poder-se mai imputar vots en blan ni abstencions.
Si el parlament ha de quedar mig buit, per que l'abstenció es alta o hi ha molts vots en blanc, doncs mala sort.
El Parlament es el 100% de la societat i els partits nomes han de tenir dret a representar la part real que els ha votat. Mai mes.

Beneficis:
- Menys costos
- Millor representació
- Més implicació per part dels polítics en acostarse a la gent

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Refactorització legislativa  
Escrit per pancake el 17 Dec 10 a les 12:55. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
El sistema legal es cada cop més gran i absurd, només es fan que proposar lleis noves que s'amunteguen sobre les anteriors i enlloc de solucionar o simplificar els funcionaments burocratics, judicials, ... el que fan és fer-la encara més complicat d'entendre i afegir més forats legals.

No sóc ni advocat ni tinc cap mena de relació, però sempre he pensat que saquest entorn hauria de funcionar d'aquesta forma.
28
vots
implemented
Proposta (#1): Muntar un wiki amb la constitució
Escrit per pancake el 17 Dec 10 a les 12:55.
La constitució sempre ha estat un punt de critica per molts pero mai s'ha portat a terme un treball de neteja de la mateixa.

Crec que és important que tothom pugui dir la seva en un document que ens agrupa a tots. I que millor que preparar-lis un diff perquè facin commit? :)

FMI: http://www.la-moncloa.es/NR/rdonlyres/79FF2885-8DFA-4348-8450-04610A9267F0/0/co nstitucion_ES.pdf

Potser sería un bon punt de partida.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Plataforma de participació ciutadana als Ajuntaments  
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:11. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
L'Ajuntament és la institució més propera a la ciutadania. Per aquest motiu és molt important impulsar accions i sistemes de participació ciutadana als ajuntaments.

A continuació, algunes idees al respecte. Espero que entre tots i totes les poguem ampliar.
53
vots
implemented
Proposta (#1): Plataforma de Participació i Decisió Ciutadana
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:11.
L'Ajuntament posarà en marxa una plataforma interactiva on tots els veïns empadronats al poble podran

1) Exposar les seves idees i propostes de millora per al poble.
2) Discutir les propostes polítiques abans que aquestes arribin al ple municipal.

L'Ajuntament, a més, utilitzarà aquesta plataforma de manera sistemàtica per demanar l'opinió a tots els veïns, sigui per mitjà d'enquestes sigui per mitjà de vots electrònics.
36
vots
implemented
Proposta (#2): Els veïns i veïnes tindran veu als plens municipals
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:15.
Fins ara, legalment no és possible que una persona que assisteix a un ple municipal pugui prendre la paraula per preguntar o debatre sobre els temes que s'hi estan discutint.

La meva proposta consisteix a canviar les lleis i reglaments que calgui per tal que l'apartat de l'ordre del dia anomenat "Precs i Preguntes" pugui incloure els precs i les preguntes dels assistents a la sessió plenària (previ procés d'inscripció prèvia i amb un temps d'exposició assignat), podent, en tot cas i prèvia justificació (p.e: falta d'informació en aquell moment, etc), els regidors presents ajornar la resposta a la pregunta o al prec a la sessió plenària següent.
46
vots
implemented
Proposta (#3): L'Ajuntament vetllarà perquè tothom tingui accés a la Plataforma de Particip
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:23.
L'Ajuntament farà totes les accions necessàries per garantir que tots els veïns i veïnes del poble poden accedir a la Plataforma Interactiva de Participació i Decisió Ciutadana.

Algunes accions poden ser: Xarxa municipal d'estacions wi-fi, ordinadors d'accés públic, subvencions per a la compra d'ordinadors amb la configuració bàsica per accedir a internet, instal·lació d'una xarxa local de fibra òptica per garantir la connexió dels veïns i veïnes a l'esmentada Plataforma, etc.
50
vots
implemented
Proposta (#4): Les sessions plenàries es retransmetran en streaming
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:34.
Les sessions plenàries es retransmetran en streaming, per tal que tots els veïns i veïnes puguin estar al corrent, en temps real, del que s'està decidint al seu municipi.

Així mateix, i en relació a la Solució #2, també es permetrà la intervenció per aquest mitjà, prèvia inscripció i amb temps d'exposició limitat. De fet, la participació online en la sessió plenària no ha de ser diferent de la participació en viu independentment dels mitjans que s'utilitzin per dur-la a terme.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Els representants de les corporacions locals a la TV i ràdio locals  
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:44. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
Sovint tenim la sensació (encertada) que els polítics van per una banda i que la ciutadania va per l'altra. El fonament d'aquesta idea està basada en una altra que fa molts anys que es duu a terme a la ciutat de Girona (va ser iniciada per Joaquim Nadal als anys 70, amb els primers ajuntaments democràtics, i en principi es feia per Ràdio Girona, que no és municipal) amb la intenció de millorar-la. En aquest cas, l'alcalde/alcaldessa del municipi, té un programa a la TV i a la ràdio locals on la ciutadania li pot fer preguntes o adreçar-li queixes en directe, que, també en directe, són respostes.

La meva proposta és estendre aquesta iniciativa al conjunt de pobles de Catalunya i trobar alguna alternativa per a aquelles poblacions on no hi hagi mitjans de comunicació locals depenents de l'Ajuntament o no depenents que vulguin incloure aquest programa en la seva graella.
35
vots
implemented
Proposta (#1): L'hora de l'Alcalde/ssa
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:44.
L'alcalde/ssa de cada municipi de Catalunya disposarà d'un espai a la ràdio o tv locals per tal de respondre públicament les preguntes, precs i queixes dels veïns i veïnes del municipi.

Si el municipi no disposa de mitjans de comunicació locals d'accés immediat (ràdio o tv), s'implementaran altres mitjans, com per exemple, la retransmissió d'aquest programa per internet, o la solució 2
29
vots
implemented
Proposta (#2): El cafè de l'alcalde/essa
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 16:50.
Solució pensada especialment per a aquelles poblacions petites on no solament no hi hagi ràdio o tv local sinó que, per les seves dimensions, sigui ridícul un contacte diferent del cara a cara.

En aquest cas, la meva proposta és que l'Alcalde/ssa de cadascun d'aquests municipis dediqui cada setmana una hora del seu temps a parlar cara a cara amb tots els veïns, en aquest cas, al punt de reunió social del poble, que pot ser perfectament el Casino i al costat d'un cafè.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Fòrum Virtual Ciutadà on recollir idees també de no afiliats a Pirata  
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 17:10. Categoria global: Participació ciutadana. Finalitzada
En la mesura i moment que sigui possible i tenint presents les properes eleccions de maig, proposo que s'habiliti/creï un fòrum virtual ciutadà on tothom, afiliat o no al Partit Pirata, pugui deixar les seves idees sobre què li agradaria que es fes o què creu que és el més urgent de fer al seu municipi en primera instància i, més endavant, també a nivells nacionals i supranacionals.

D'aquestes propostes, totes aquelles que entrin dins l'ideari Pirata seran adoptades, treballades i difoses pel Partit Pirata de Catalunya.

Per entrar en aquest fòrum, òbviament caldrà registrar-s'hi i complir amb tots els requisits que els administradors del fòrum decideixin que són necessaris però no suposarà en cap cas l'afiliació al partit ni el Partit Pirata de Catalunya es farà responsable de les opinions que s'hi deixin, que seran responsabilitat dels autors corresponents.
43
vots
implemented
Proposta (#1): Què cal al teu municipi? A Pirata ho volem saber...
Escrit per belbosCk el 23 Jan 11 a les 17:10.
Potser la manera més pràctica de gestionar això seria que les agrupacions locals de Pirata que decideixin presentar-se a les eleccions municipals posin, cadascuna, una pàgina d'aquestes en marxa, per tal d'adaptar els programes electorals a les necessitats reals de cada població on Pirata es presenti.

NOTA: Els de ERC, a Olot, ja ho estan fent, i no són tan bons amb les webs com nosaltres (aquí ho deixo).

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

2 Next >> 
Contingut sindicat