IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees de Pirates de Catalunya que s'estan portant a terme actualment.

Nou Local social de Pirates  
Escrit per pautax el 26 Aug 15 a les 18:57. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Es tracta de trobar un lloc que supleixi Riereta.
Pels que no ho heu viscut, Riereta era un antro al Raval, petit i incomoda, però que enamorava.
Creiem que pel bé del partit cal tornar a gaudir un lloc com aquell, on podem fer xarrades, una birreta i, tot seguit, anar a sopar. Un lloc on es poden muntar algunes trobades o, fins i tot, cinema, alguna conferència o tallers de transparència i participació amb streaming, que ens anirien molt bé pels nous regidors.

Aquesta votació s'obrirà el 15 de setembre a les 23.59 i es tancarà el 30 de setembre a les 23.59
18
vots
inprogress
Proposta (#1): INCEPTUM
Escrit per pautax el 26 Aug 15 a les 18:57.
Inceptum està constituida com fundació i muntada pel company Sirius. Tots els patrons de la fundació som pirates. En Borja, el Darío, la Lorena i, jo mateix, en Pau.

Inceptum està al carrer Rector Triado n. 31, a pocs metres de la parada de Metro de Hostafrancs.

Sants és un barri molt emblemàtic i cèntric, on hi ha bars i tapeo barats. La proposta és sobra la utilització d'una gran sala d'uns 50 m2, molt acollidora, amb cablejat de xarxa i molt bona connexió. El lloguer seria de 80€ mensuals nets amb tot inclòs, vint menys que a Riereta. També hi ha espai per fer d'armari pirata, on cabria tot el que ara mateix tenim emmagatzemat.

Inceptum obrirà, si res ho impedeix, el pròxim 1 d'octubre. Ens anirà molt bé començar el més aviat possible per tenir-ho tot preparat per les generals.

Avantatges:
1- El preu, que és molt baix pel que ofereix. De fet jo oc el tresorer de la fundació i sé que els 80€ ni tan sols cobreixen el cost.
2- La quantitat de metres i la seva versatilitat.
3- La capacitat d'emmagatzematge, de fet ara mateix ja estem guardant material i mobiliari.
4- La situació, a un barri emblemàtic, a peu de Metro i a prop de l'estació de Sants
5- Microones per escalfar menjar precuinat i frigorífic amb begudes, molt pràctic per campanyes electorals.
6- Accés d'alta velocitat a internet.
7- La més important, estem com a casa, perquè està muntat per pirates en clau pirata.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

[URGENTE] Propuesta de aval a confluencias y Agrupaciones de Electores  
Escrit per fgarrobo el 4 Apr 15 a les 01:31. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Ante la situación generada en las últimas semanas con las Elecciones Municipales, y ante las peticiones que están llegando a Pirates de Catalunya para dar apoyo a diversas candidaturas locales de unidad popular, o incluso dar apoyo a Agrupaciones de Electores que no alcancen las firmas, como hemos acordado en Girona y Lleida, hemos creído conveniente realizar un sistema transparente y sencillo para estos casos.

La propuesta incluye el manifiesto para las confluencias (http://pirata.cat/bloc/?p=4601 ) y una serie de compromisos para cumplir por parte de Pirates de Catalunya y las confluencias que podéis ver en el siguiente PAD: https://pad.pirata.cat/municipals2015-avalcandidatures (para acceder es necesario poner vuestro usuario y contraseña del SPC)

En caso de que haya afiliados a Pirates de Catalunya en la zona, se consultará su opinión de cara a respaldar la candidatura y si no se ve claro, no se apoyará.

Como segundo dato, en caso de salir aprobado y hacer esa coalición, todos los resultados de las candidaturas sumarán para "Pirates de Catalunya - Democracia Directa", y además permitirá a l@s compañer@s de Mollet y Palamós presentarse como Pirates de Mollet y Pirates de Palamós.

La propuesta tiene una votación urgente, ya que a partir del martes hay que ir nombrando a los representantes y hay que dar tiempo a las candidaturas para decidirse. La votación urgente ha sido aprobada por la Junta Directiva.

Finalización de la votación: Lunes 6 a las 22:00
36
vots
inprogress
Proposta (#1): Dar apoyo a la propuesta de aval
Escrit per fgarrobo el 4 Apr 15 a les 01:31.
Dar apoyo a la propuesta y enviar una nota de prensa anunciando nuestra intención de respaldar a las candidaturas que cumplan con los requisitos aprobados en la Asamblea.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Candidatura municipal a Igualada  
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:37. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
##########################################
# Aquesta votació romandrà oberta fins dimarts 10 a les 20:30.
# La votació, pel seu contingut, només serà visible sense registre a partir del seu tancament.
# Aquesta votació és només per a les persones de l'agrupació de L'Anoia, reservant la votació sobre coalicions a dues votacions posteriors on podrà participar qualsevol membre del partit, segons els procediments portats a terme fins la data.
##########################################

Des d'inicis de febrer s'ha realitzat una sèrie de reunions entre CUP, ICV-EUiA, Pirates, Podem i Procés Constituent per tal d'establir grups de treball per enfortir el teixit polític igualadí i treballar per a la confluència. A continuació trobareu els informes de les dues reunions realitzades fins que CUP va confirmar que anirien per lliure, així com de les dues reunions addicionals (realitzades els dies 2 i 3 de març) amb CUP i la resta per separat.

En resum, la situació a Igualada és que existeixen dues candidatures possibles, una sota la CUP i una altra en confluència amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent. La primera seria cedint l'espai de decisió a CUP, tot i no seguir el model TPM, i la segona una candidatura conjunta amb forma per determinar (agrupació electoral, coalició tècnica o partit instrumental). En el cas de la segona, tenint en compte els terminis, quan s'ha aconseguit iniciar les converses i observant els nous estatuts (pendents de ratificar), en cas de decidir-se per la forma de coalició es posaria a ratificació a partir del 14 de març i un mes més tard en segona volta.

Informes (accés amb les teves credencials del SPC):

1. Proposta de confluència des de Pirates (basada en el manifest pirata municipal): https://pad.pirata.cat/anoia-confluencia
2. Proposta de calendari: https://cat.piratenpad.de/calendari-igd
3. Proposta d'objectius: https://cat.piratenpad.de/anoia-objectius

[....]
0
vots
inprogress
Proposta (#1): Presentar-nos sota el paraigua de la CUP Igualada
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:37.
La CUP ens ha convidat a participar en la seva llista, sota la seva marca, arran que jo, Dario Castañé, he estat proposat per diferents membres de la seva assemblea. La invitació es va fer extensiva a tots els pirates, canalitzada mitjançant la meva persona.

També estan en contacte amb gent de la PAH, Ecoxarxa, col·lectius culturals, el Cau, etc.

La seva proposta sorgeix des de la idea de presentar una candidatura rupturista, de renovació política i transformació social, amb intenció de tenir una Assemblea Ciutadana oberta a tothom que sigui la que prengui les decisions que els càrrecs electes traslladaran a l'Ajuntament. La seva dinàmica és la cerca del consens, que es traslladaria en bloc. En cas de no obtenir consens, estableixen una votació a doble ronda, seient el resultat majoritari el traslladat al ple, votant tots els regidors el mateix.

A destacar que s'inspiren en Crida per Sabadell, com es pot veure en la manera de decidir la composició de la llista, decidida per la seva Assemblea, http://cridapersabadell.cat/proposa-les-persones-candidates-a-la-llista-de-la-c rida-per-sabadell/ , així com el codi étic (CUP: https://pbs.twimg.com/media/B-oNnnxWwAAFjF6.jpg, Crida: http://cridapersabadell.cat/wp-content/uploads/2014/06/Codi-etic-15-Gener.pdf ).

També cal dir que el projecte de la CUP és a llarg termini i porten prop d'un any treballant-hi, tot i que ara es quan tenen més moviment de contacte amb tercers. Tenen desenvolupat programa i dinàmiques de treball a les que ens haurem d'adaptar, però el programa és obert a la inclusió de punts propis dels moviments que s'incorporin.
13
vots
inprogress
Proposta (#2): Confluir amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent
Escrit per dario el 4 Mar 15 a les 00:48.
Aquesta proposta neix arran de la iniciativa de Procés Constituent, amb qui ja havíem mantingut contacte personalment, en els últims mesos. No s'ha iniciat abans perquè pretenien sumar el màxim de forces socials possibles, i moviments com CUP o Podemos són de nova factura, havent nascut i format durant els últims 10 mesos.

La primera trobada va ser una reunió entre Pirates, Podem i Procés, on es va concloure que era necessari contactar amb altres forces com ICV-EUiA i CUP. Es va fer una segona reunió on es va plantejar una proposta oberta, en la línia del manifest pirata municipal, ja que es va creure que plantar sobre la taula un model de confluència o front comú podia semblar una imposició.

Aquesta reunió va portar a una tercera on la CUP va anunciar que es plantejaven fer la seva candidatura dins del seu projecte a llarg termini, cercant arrelar a Igualada. En aquesta reunió, un cop CUP va marxar, la resta (ICV-EUiA, Pirates, Podem, Procés) van continuar parlant sobre la idea de confluència.

Els termes de la proposta compartida era d'un projecte plural, amb espai per a la diferència i la divergència, tant dins com fora de les institucions. S'hi comenta també dubtes, Procés presenta un document propi d'assumptes a treballar, així com la necessitat d'establir procediments de treball. Pirates ja hi havia presentat el manifest, així com una proposta de calendari que servís de referència. S'emmarca també dins d'una proposta meva pròpia per treballar a llarg termini.

Pel que fa a feina, els col·lectius han treballat internament i han compartit la seva feina. És una proposta on els participants no perden la seva identitat i es vol recollir el mínim comú denominador dels col·lectius, els quals han presentat les seves idees, línies i propostes en aquesta reunió com en l'última, de 3 de març, en la que hi han participat unes 30 persones, amb una gran majoria de Podem, seguida per ICV, Procés Constituent, EUiA i Pirates. El que està en ferm és l'ús de Loomio com eina de treball central i l'estructura en tres comissions: coordinació, comunicació i programa (ara mateix m'he posat a coordinació i programa mentre altres pirates s'hi afegeixen). Les comissions s'estructuren de forma que hi hagi, si és possible per part del col·lectiu, mínim un representant de cada moviment.

Un dels objectius a curt termini és una candidatura radicalment democràtica, transparent i oberta a totes les persones, amb representants que siguin portaveus d'una Assemblea Ciutadana oberta, amb pluralitat de vot i amb possibilitat, a confirmar, de representació proporcional dels diferents posicionaments de la ciutadania.

La confluència podria ser mitjançant coalició tècnica, coalició tècnica o partit instrumental. ICV oferia Entesa pel Progrés Municipal, que és l'equivalent a AM d'ERC i que s'emprarà des de Barcelona en Comú.

Només afegir que la feina de fons, de parlar i presentar propostes ha portat a que les nostres idees hagin inspirat aquest projecte.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Donar suport a la creació d'un sindicat afí a l'ideari Pirata  
Escrit per ivan el 29 Dec 11 a les 20:25. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
[OFFTOPIC] No sé si és necessari sotmetreu a l'IdeaTorrent o no. Parlant amb el Xavi Vila opinava que potser no caldria per començar-ho a tirar endavant, més endavant sí. El que passa és que no va donar temps d'incloure-ho amb la resta de votacions de les associacions. Parlant amb la Sole Toledo, opinava que estaria bé sotmetreu a votació com la resta d'associacions. Espero resposta per moure-ho més o no o diferent. [OFFTOPIC]

Com es va estar parlant a una trobada a Riereta, en el marc de crear associacions afins a Pirates, també es va parlar de crear un sindicat. Tenir un sindicat podria obrir la portar a realitzar accions en el marc dels drets laborals que potser com a Pirates no es podrien fer. I altres avantatges que pugui portar com la resta d'associacions.

De la mateixa manera que les altres associacions, seria sense ànim de lucre, independent a nivell executiu i organitzatiu de Pirates, però defensaria i promocionaria els seus principis, i el seu funcionament es regiria pels mateixos estàndards de transparència i democràcia directe.

El sindicat seria un espai per a totes aquelles persones que vulguin defensar els seus drets en l'àmbit laboral i que no volen ser partícips dels sindicats majoritaris, que ballen al ritme de l'Estat, que és qui els dóna les subvencions. I alhora per aquelles persones que no s'identifiquen amb altres sindicats pel tipus de component ideològic. Una eina per a què aquestes persones no es quedin fora de la lluita pels drets laborals.
53
vots
inprogress
Proposta (#1): Donar suport a la creació d'un sindicat afí a l'ideari Pirata
Escrit per ivan el 29 Dec 11 a les 20:25.
A part de tot el mencionat anteriorment.
A la llista de pads hi trobareu un pad creat amb una mínima estructura, per començar, dels estatuts que haurà de tenir l'associació sindical, i amb algun contingut que pot servir per fer-se una idea. https://cat.piratenpad.de/384
Com sempre, tot, absolutament TOT, està obert a debat.
64
vots
inprogress
Proposta (#2): Sindicat d'estudiants
Escrit per acb93 el 19 Jan 12 a les 23:17.
Fer un sindicat d'estudiants afí a l'iderari Pirata, així l'educació, potser seria una mica més "directa" democràticament respecte als actuals sindicats.

Llegiu els 7 comentaris o proposeu una solució >>

Formar una coalición con EUiA-ICV en Blanes para las próximas municipales  
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Desde hace varios meses, estoy trabajando con el grupo municipal de EUiA-ICV en Blanes, en el día a día del pueblo. Formo parte de diversas comisiones de las cuales la más importante es la Comisión Electoral que tiene a su cargo gestionar la candidatura para las próximas municipales 2015.

El portavoz del grupo, Joan Salmerón (EUiA) anunció en marzo la intención de trabajar conjuntamente entre varios partidos para presentar una candidatura conjunta. De entre ellos, contactó conmigo como representante de Piratas en Blanes, y desde ese entonces ya estamos trabajando juntos.

http://www.blanesaldia.com/blanes/15542-euia-de-blanes-designa-como-alcaldable- a-joan-salmeron-y-numero-dos-a-dolors-rubio/

Para todas aquellas personas no residentes en Blanes, y que desconocen la realidad municipal, aquí el partido "fuerte" de la coalición EUiA-ICV es EUiA, es decir la marca catalana de Izquierda Unida. Ello se debe a la numerosa inmigración andaluza de Ardales (Málaga), municipio en el cual suele gobernar Izquierda Unida. En unas elecciones municipales en las que EUiA e ICV se presentaron por separado, EUiA obtuvo dos regidores mientras que ICV ninguno.

Actualmente la composición del Ajuntament de Blanes es: PSC 8, CiU 5, EUiA-ICV 4 (3 de EUiA), PP 3 y una regidora no adscrita (ex-PSC). Gobierna actualmente el PSC en minoría con apoyos puntuales del PP.

Estamos trabajando muy fuerte, al punto de aspirar a ganar las elecciones. El grupo municipal de EUiA-ICV es de lejos el más activo en Blanes, y el que tiene más militancia, además del que más trabaja en el Ajuntament. Con la más que previsible caída del PSC, creemos que podemos pegar un subidón que nos lleve a gobernar Blanes.

La Asamblea Pirata de Blanes (4 personas) ha decidido por unanimidad formar la coalición, y solicitamos a la Asamblea General que, a través del SPC ratifique dicho acuerdo. Se ha de tener muy en cuenta que, en caso de no ratificarse el acuerdo, Pirates no podrá presentar candidatura municipal en solitario, dada la escasez de activistas.

[....]

Comentaris del desenvolupador
Esta votación se cerrará el martes 14 de octubre a las 23:59 h. La normativa sobre coaliciones establece que se deben realizar dos votaciones separadas por tres meses, por lo que de aprobarse esta votación, se procederá a refrendarla del 24 de diciembre de 2014 al 13 de enero de 2015.
23
vots
inprogress
Proposta (#1): Aceptar concurrir en coalición con EUiA-ICV en Blanes
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:22.
Ratificar el acuerdo de la Asamblea de Piratas de Blanes
-20
vots
inprogress
Proposta (#2): Aceptar integrarse en la candidatura, aunque sin ir en coalición
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:27.
Que Pirata.cat aporte algunos candidatos a la lista de las municipales de EUiA-ICV, y que al lado de su nombre aparezca entre paréntesis "Pirata.cat". Eso implicaría que no iríamos en coalición, sino que se daría un apoyo externo.
-2
vots
inprogress
Proposta (#3): (Eliminada por duplicada)
Escrit per charlytb el 23 Sep 14 a les 14:28.
Solución eliminada por duplicada
17
vots
inprogress
Proposta (#4): Coaligarse con grupos políticos que respeten incondicionalmente la DUDH
Escrit per pautax el 23 Sep 14 a les 23:41.
Concurrir en coalición o integrarse en la Candidatura con este tipo de partidos o asociaciones, siempre y cuando se intente, por todos los medios, unir al resto de formaciones que defienden el mismo ideario social, sin transigir en lo referente a la participación ciudadana, la transparencia, la horizontalidad y la creación de un código ético; y que se incluya el compromiso, que una vez en el gobierno, se apoyará y promoverá el libre intercambio cultural y el programario libre, tanto en el consistorio como fuera de él.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Renovació dels afiliats  
Escrit per poqueque el 29 May 14 a les 12:02. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Actualment, l'afiliació a Pirates de Catalunya es gratuita i per sempre, sempre que l'afiliat no es doni de baixa. Això porta a que no hi hagi motivació per que l'afiliat es doni de baixa si ja no està interessat en el projecte i fa que hi hagin afiliats "fantasmes" que no participen i potser ni tant sols ja voten Pirata.

Estem comptant que som 1000 afiliats però aquesta xifra no es real. Crec que sería important saber si els nostres afiliats passius volen seguir afiliats o no i tenir així unes xifres reals d'afiliats.

Tancament de la votació: 6 juliol 2014
-31
vots
inprogress
Proposta (#1): Caducitat de l'afiliació després d'un any d'inactivitat
Escrit per poqueque el 29 May 14 a les 12:02.
Avisar per correu electrònic als afiliats quan portin 11 mesos d'inactivitat (cap donació, cap pagament de quota voluntaria i cap votació al Sistema de Participació Ciutadana) amb un enllaç per que renovin gratuitament la seva afiliació per 1 any més. En cas de no renovar voluntariament la seva afiliació, donar-los de baixa als 12 mesos d'inactivitat.
-33
vots
inprogress
Proposta (#3): Enviament de tres correus consecutius
Escrit per pautax el 29 May 14 a les 19:46.
Enviar tres correus consecutius d'avis, amb un mes de marge entre cadascun d'ells, amb un enllaç que clicant-lo asseguri la seva continuïtat com afiliat. El enviament d'aquest correu hauria de ser anunciat per xarxes, de manera que si un afiliat no el rebés, pugues reclamar-lo o fer saber al partit el seu nou correu.
27
vots
inprogress
Proposta (#4): No donar de baixa a ningú
Escrit per Sol el 7 Jun 14 a les 12:12.
Ningú fa nosa a Pirates. Si es vol saber quanta gent activa hi ha, hi ha altres formes de saber-ho sense haver de fer fora a ningú. Es pot saber quantes persones han participat en les llistes de treball en els últims mesos, quanta gent obre els butlletins, quanta s'ha posat quota voluntària d'afiliació, quanta vota al SPC, etc.

Fent fora a gent no guanyem res, i perdem molt, doncs la gent que s'ha afiliat ho ha fet perquè simpatitza amb el nostre ideari, i el fet que no siguin actius ara no vol dir que el dia de demà no es puguin implicar més si una iniciativa els hi agrada.

Tenim una base de dades de més de mil persones que reben les nostres comunicacions, cosa que ens ajuda molt en la difusió, i no suposa cap problema a nivell tècnic ni de presa de decisions. Donar de baixa a una part dels afiliats suposa eliminar-los d'aquesta base de dades, i perdre part de la nostra capacitat de difusió. A més a més, estem en ple procés de reorganització i volem iniciar l'expansió territorial, no sabem qui es podria arribar a implicar si la situació i l'organització interna canvien radicalment; o si hi ha gent que no vol participar a nivell de Catalunya però estaria disposada a tirar endavant una territorial, o vindria a una presentació al seu municipi.

Donar de baixa a gent per poder comptabilitzar quanta gent activa hi ha em sembla una forma molt agressiva de procedir, que podria causar que gent que dubtés entre quedar-se o no, decidís marxar. Hem d'intentar implicar als nostres afiliats, no fer-los fora seguint criteris arbitraris (els nostres estatuts no exigeixen una quota de participació).
48
vots
inprogress
Proposta (#5): No donar de baixa a ningú, però incentivar la participació
Escrit per Babidi el 8 Jun 14 a les 10:31.
Si bé és cert que donar de baixa a afiliats és realment una pèrdua, i pot representar fer fora a afiliats que, tot i ser inactius ara, poden arribar a participar en un futur, també és cert que podria ser viable enviar notificacions mitjançant correu electrònic a aquells que no demostrin activitat, recordant-los on es troba pirates de catalunya, i el sistema de participació.

Així, pot incentivar-se el retorn d'aquells que no mostren activitats, sense ser necessari la seva expulsió.

Un exemple de portar a terme aquest tipus d'activitat, seria enviar un correu electrònic a qui no és actiu desde fa 6 mesos o més, en intervals de 6 mesos aproximadament.

Així, tindria noticies de pirates convidant-li a tornar a ser actiu (recordant-li com pot accedir al sistema, les últimes propostes a l'IdeaTorrent, etcètera), o donar-se de baixa del sistema (incloent les instruccions, o un enllaç per tal efecte), però sense repercusions o baixa sobre la seva afiliació de forma directe.
1
vots
inprogress
Proposta (#7): Recordatori d'afiliació amb quota de zero euros
Escrit per paco el 12 Jun 14 a les 12:50.
No considero bona idea donar de baixa a ningú automàticament, però com cal comprovar que els afilaits continuen sent-ho, proposo el següent:

Considerant que als partits que cobren quota anual, la mateixa quota serveix per comprovar l'afiliació (si no paguen es donen de baixa) i nosaltres no tenim quota, proposo passar als afiliats que no s'han posat quota voluntària una quota anual de zero euros. Això només implicaria enviar-los un missatge amb una "factura" de zero euros, al que recordant-los que, si volen, poden pujar aquesta quota per col·laborar amb el manteniment del partit.

L'enviament es podria fer per email, però caldrà comprovar si hi ha missates retornats i, en aquest cas, intentar contactar amb l'afiliat per un altre mitjà (xarxes socials, telèfon, carta postal... ) per asegurar-nos de que els seus dades son correctes.

Llegiu els 9 comentaris o proposeu una solució >>

Apoyar la iniciativa Guanyem Barcelona  
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 12:59. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Guanyem Barcelona pretende ser un espacio de confluencia para ciudadanos, movimientos sociales, asociaciones (vecinales, temáticas...) y organizaciones políticas.

Sus principios y compromisos están reflejados en https://guanyembarcelona.cat/es/compromisos/ . Se resumen en:
- Garantizar derechos básicos y una vida digna a todas las personas
- Impulsar una economía con justicia social y ambiental
- Democratizar las instituciones (transparencia y participación directa)
- Asumir un compromiso ético con la ciudadanía

Para más información podéis leer su manifiesto en https://guanyembarcelona.cat/es/firma/

Abro esta votación para decidir si Pirates de Catalunya debe apoyar esta iniciativa y para decidir si debemos colaborar con Guanyem, ofreciendo nuestra ayuda en áreas clave. Esta votación no trata sobre una posible coalición, que si en algún momento se propone, deberá ser votada únicamente por la agrupación local de Barcelona.

--- La votación se cerrará el 11 de julio de 2014 a las 23:59 ---
32
vots
inprogress
Proposta (#1): Apoyar oficialmente el manifiesto de Guanyem Barcelona
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 12:59.
Apoyar el manifiesto de Guanyem y solicitar su firma por boletín y redes sociales.
30
vots
inprogress
Proposta (#2): Ofrecer nuestra ayuda con herramientas de participación y trabajo en red
Escrit per Sol el 27 Jun 14 a les 13:01.
Para poder garantizar el mayor rigor democrático, transparencia y participación ciudadana que sea posible.

Llegiu els 6 comentaris o proposeu una solució >>

Crear una mesa permanente de encuentro/colaboración con ICV  
Escrit per Sol el 18 Apr 14 a les 11:01. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
ICV nos propone crear una mesa permanente de encuentro/colaboración después de las elecciones europeas.

Nos proponen:

- Poner en contacto a grupos locales de cara a las municipales (en Pirates de Catalunya cada grupo local tiene autonomía para establecer negociaciones con cualquier partido que no atente contra los derechos humanos, y para proponer coaliciones que deberán ser ratificadas por toda la Asamblea. Desde Pirates de Catalunya no se impondrá nada a los grupos locales).

- Trabajar coordinadamente de cara al Parlamento Europeo, ya que Piratas Europeos está en el grupo Verde, especialmente en temas de neutralidad de la red ya que quieren trabajar en esa línea.

- Participar, si así lo vemos conveniente, del 'Ara es demà' (http://www.araesdema.cat/) punto de encuentro de las luchas sociales promovido por EUiA e ICV, especialemente en futuras mesas/reuniones sobre participación y transparencia de los ayuntamientos/Generalitat.

- Poner en contacto, si fuera necesario, a ICV con Agora Voting, de cara a futuras campañas electorales para realizar primarias, programas abiertos, etc...

- Realizar una nota de prensa informando de ello, especialmente pensado para que sus regidores y grupos municipales sepan del acuerdo. Se hablaría de mesa de trabajo, colaboración y, se dejó entender, de independencia de ambos partidos y de sus grupos locales.

Nos ofrecen:
- Poder vehicular preguntas al Govern, e incluso propuestas en el Parlament de Catalunya.

#Esta votación finalizará el 25 de mayo de 2014 a las 12:00h CEST (10:00h GMT)
-13
vots
inprogress
Proposta (#1): A favor
Escrit per Sol el 18 Apr 14 a les 11:01.
A favor de que se cree esta mesa permanente de encuentro/colaboración entre Pirates de Catalunya e ICV.
24
vots
inprogress
Proposta (#2): Contraoferta
Escrit per XaviP el 18 Apr 14 a les 22:35.
Presentar una contraoferta, seria, por escrito. Sin factores que se dejan a entender. Creada en un pad. Y vista una posible fagotización, hablar de ello a afiliados en un correo oficial.

Llegiu els 31 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport al Casal Autogestionat d'Igualada - Espai pels Somnis  
Escrit per dario el 25 Jan 14 a les 21:21. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Carta de suport: https://cat.piratenpad.de/ep/pad/view/ro.5Wqmj7qsKPr3Un$nTN8a9nj/latest

# La votació finalitza el dia 8 de febrer #

A Igualada fa sis mesos es va okupar el Casal Interparroquial, propietat del Bisbat de Vic. Els pirates d'Igualada hem estat acollits en el seu projecte, amb accés i ús de les instalacions, i volem donar-li suport.

Demanem que es llegeixi la carta i es decideixi si donar suport i fer difusió de la situació que estan passant, amb un desnonament dictat sense argumentació i sense haver-se celebrat judici, a més d'iniciar-se el procés per la via penal directament, en comptes de fer-ho per la civil.
16
vots
inprogress
Proposta (#1): Donar suport
Escrit per dario el 25 Jan 14 a les 21:21.
Donar suport al projecte del Casal davant del desnonament dictat pel dia 13 de febrer.

Més informació a: http://espaispelssomnis.blogspot.com.es/

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Poder-se confederar amb qualsevol partit pirata (sigui o no del PPI)  
Escrit per muriel el 20 Apr 13 a les 17:27. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
Vaig descobrir l'altre dia que tenim això als estatuts:
---------------
Disposició addicional segona. Possibilitat de federació.

Pirates de Catalunya es podrà federar amb altres partits pirates membres de Pirate Parties International, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes.

Disposició addicional tercera. Possibilitat de confederació.

Pirates de Catalunya es podrà confederar juntament amb altres partits polítics que pertanyin a Pirate Parties International, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes.
----------------

Això obliga a que si volem fer una confederació amb els altres partits
han de ser membres del PPI.

Hi ha moltes raons per les quals penso que això és molt mala idea. He
aquí unes quantes:

1) Tenint en compte que el PPI només té una assemblea general un cop l'any, que aquests dos dies solen estar saturats de discussions interminables i que normalment no dóna temps d'atendre totes les sol·licituds, és altament probable que acceptar un petit partit regional com a membre observador es consideri que no és prioritari i es deixi per la propera reunió de l'any següent (com ja li va passar als Pirates de Galícia l'any passat, que encara estan esperant).

Això vol dir que fer-se membre del PPI es pot allargar fins a dos anys o més fàcilment. Ara mateix, amb aquest paràgraf als estatuts NO ens podríem federar (confederar?) amb els Pirates de Galícia!! I això que són amb els que portem més temps d'acord en formar una Confederació! Ja no parlem de tota la resta de partits com Pirates de la Rioja o els que es fundin pròximament.

[....]
48
vots
inprogress
Proposta (#1): Treure dels estatuts el requisit que els partits hagin de ser membres del PPI
Escrit per muriel el 20 Apr 13 a les 17:27.
Treure "membres de Pirate Parties International" del la disposició addicional segona, i substituir "polítics que pertanyin a Pirate Parties International" per "partits pirates" a la disposició addicional tercera.

Si no es modifica res més els paràgrafs quedarien:

"Pirates de Catalunya es podrà federar amb altres partits pirates, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes."

"Pirates de Catalunya es podrà confederar juntament amb altres partits pirates, sempre que es prengui aquesta decisió en dues Assemblees Generals, entre les quals hi hagi una distància temporal mínima de 3 mesos naturals. S'estableix la possibilitat de candidatures mixtes."
2
vots
inprogress
Proposta (#2): Treure dos requisits: que els partits hagin de ser membres del PPI i temps
Escrit per dario el 21 Apr 13 a les 20:00.
Com en la solució #1, hauriem de treure la condició de ser membres del PPI, però tractant-se de partits pirates, no veig perque s'ha de votar dues vegades.

Amb una vegada hauria de servir. En el cas de partits NO pirates, llavors ho faria en dues votacions separades per un mes. Amb això podem reaccionar davant de possibles situacions inesperades (com la irrupció d'una plataforma ciutadana, canvis en el panorama polític, etc) amb un mínim d'agilitat.
7
vots
inprogress
Proposta (#3): Treure dels estatuts el requisit de ser membres de PPI i rebaixar el temps
Escrit per paco el 15 May 13 a les 16:32.
Donat que segons els estatuts actuals exigeixen un temps màxim de tres mesos entre dos assemblees, no podem exigir fer dos asemblees separades per un mínim de 3 mesos per fer res, perquè això obligaria a fer dues assemblees separades amb exactament 3 mesos, com vam haver de fer al setembre i desembre per poder modificar el reglament.

Per tant, proposo una solució que només varia respecte a la número 1 en el temps que ha de passar entre les dues assemblees, si ho deixem en dos mesos hi ha un marge de temps d'un mes per poder fer la segona assemblea.

A més els estuatuts oficials estan en castellà, el que hi ha a la web es una traducció al català. Evidentment no podem barrejar dos idiomes, així que el text ha de ser aprovat en castellà. Potser es podria aprovar en català, pero aleshores crec recordar que cal fer-ho en ELS DOS idiomes, ja que els estatuts s'han d'enviar al Registro de partidos políticos del Ministerio de Interior.
A mes... Es pot modificar una disposició adicional? O caldria afegir una nova disposició adicional que modifiqui l'altra? Consulteu a Jurídic, que per això els tenim...

Respecte al text, podria quedar com:

Posibilidad de Federación
Al Pirates de Catalunya se podrán federar y podrá ser federado a otros partidos piratas, siempre que se decida por decisión de dos Asambleas Generales, entre las cuales equidiste un periodo mínimo temporal de 2 meses naturales. Se establece la posibilidad de candidaturas mixtas.

Posibilidad de Confederación.
El Pirates de Catalunya se podrá confederar junto con otros partidos políticos piratas, siempre que se decida por decisión de dos Asambleas Generales, entre las cuales equidiste un periodo mínimo temporal de 2 meses naturales. Se establece la posibilidad de candidaturas mixtas.

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Patrocinar projecte Transparencia de cuentas públicas des de la Confederació  
Escrit per dario el 15 Sep 13 a les 21:11. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
###############
Aquesta votació es tanca el dia 5 d'octubre.
###############

"Transparencia de Cuentas Públicas es una plataforma web donde la sociedad podrá consultar y entender fácilmente los principales indicadores económicos de su administración local, provincial o autonómica."

Recentment aquest projecte ha fet un Goteo a http://goteo.org/project/transparencia-de-cuentas-publicas però al ser en ple agost no ha estat fàcil organitzar-nos a nivell Confederació per tal de decidir si donar-li suport.

Des dels diferents delegats a la Confederació hem parlat amb el promotor i ens comenta que podem fer la donació de patrocini (500€) en les properes setmanes, si així ho decidim.

Altres membres de la Confederació ja s'han posat en marxa i han obert aquest formulari per fer donacions: https://piratasdegalicia.org/web/crowdfunding-para-transparencia-de-cuentas-pub licas

Així, aquesta votació és per decidir si els Pirates de Catalunya estem d'acord en fer-ho i col·laborar-hi com a Confederació.
27
vots
inprogress
Proposta (#1): Vull donar suport a la Confederació per patrocinar el projecte
Escrit per dario el 15 Sep 13 a les 21:11.
Vull donar suport a la Confederació per patrocinar el projecte Transparencia de cuentas públicas, col·laborant a completar la quantitat que es donarà, tenint en compte que Piratas de Galicia ja té 170€ (a data de 24 de setembre).

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Que fer per acabar amb el bipartidisme?  
Escrit per Ferdinand el 10 Jul 13 a les 22:23. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
==== Aquesta votació acabarà al 31 d'agost de 2013 ====

Fa fa més de 2 anys del mític #nolesvotes i els resultats en els baròmetres segueixen sent similars; el PP i el PSOE perden força en votants però, per les imperfeccions del propi sistema i per la desafecció política els resultats segueixen sent similars: bipartidisme. Tot i que el llegat de #nolesvotes ha sigut increïblement important, molt material, la denúncia col·lectiva contra la casta política i el dèficit democràtic del PP, PSOE y CiU, mirant-ho en perspectiva, i sense menysprear la ingent tasca, opino que el seu major defecte va ser el no canalitzar el com combatre l’enemic al que van desenmascarar bé, passant a ser una campanya més aviat informativa i de denúncia tot deixant de banda el com hackejar el sistema electoral de forma efectiva per a aconseguir-ho.
16
vots
inprogress
Proposta (#1): Treballar sobre l'estratègia política de "La campanya per acabar amb el mal"
Escrit per Ferdinand el 10 Jul 13 a les 22:23.
Resum: (Avís, no es tracta de fer una coalició ni anar junts a les eleccions) Es tracta d'una estratègia a nivell electoral per fer tombar, definitivament, als partits majoritaris. Consistent en utilitzar la primera setmana de campanya electoral per sumar els espais electorals de tots els partits que s'hi sumin i fer una campanya neutral "creant marca" que ajudi a trencar amb el "vot útil", el bipartidisme i escampi per la societat la confiança en deixar de banda el "votar a un partit per por a que surti l'altre" o sota la teoria del "menys dolent".

Durant la segona setmana de campanya, cada partit faria la seva propia.

En català: http://thinkship.cc/ca/la-campana-definitiva/
En castellà: http://thinkship.cc/la-campana-definitiva-2/

Això no suposa carta blanca, ja que mentre es treballi o durant un periode un cop acabada de treballar la proposta, si algun afiliat creu que s'ha de canviar, modificar o ratificar quelcom podrà proposar-ho al Sistema de Participació Ciutadana.
16
vots
inprogress
Proposta (#2): Estratègia addicional: enviament de propaganda electoral
Escrit per dario el 19 Jul 13 a les 00:28.
A més d'emprar els espais electorals, proposo que els partits participants en la campanya organitzin i comparteixin l'enviament de propaganda electoral.

Aquesta proposta pretén establir uns límits raonables que minimitzin la despesa econòmica i l'empremta ecològica.

L'enviament constitueix un mitjà per superar el silenci sobre els partits extraparlamentaris als mitjans de comunicació, que estàn subjectes a la llei electoral i la distribució del temps en antena en funció de la representació obtinguda. Al fer-se entre tots els membres, la despesa es reparteix i l'exposició s'augmenta per sobre del que es pot aconseguir invertint el mateix en cartelleria, que només arriba a un part molt inferior i aleatòria de la població.

Per desgràcia, Internet no és suficient encara, pel que ens hem de plantejar estratègies fora de la xarxa.

Així, l'enviament consistiria en informació dels partits participants, emprant el material més econòmic i de mínim gramatge (dins d'una certa qualitat) possible. No s'enviaria butlleta ni sobre, és innecesari. A més, es faria un únic enviament per llar. Per a tot això cal un estudi en profunditat dels requeriments i quantitats en els que ens mouriem.

Si no es pot arribar a tot el territori, es realitzarà un estudi per concentrar els enviaments en les zones que els participants considerin més interessants i/o efectives.

Cada enviament surt entre 0,006 i 0,009€, sense comptar el cost del contingut, a multiplicar pel número d'enviaments i a repartir entre els participants. Tota la legislació (preus inclosos) al respecte es pot trobar als següents enllaços:

http://www.portalelectoral.es/content/view/24/40/1/6/
http://books.google.es/books?id=9MiSGwgS7_4C&pg=PA338&lpg=PA338&dq=orden+minist erial+env%C3%ADo+electoral&source=bl&ots=MG3EB09_MJ&sig=I4O22PRE6QFEWo4vQf65yts1 D4A&hl=ca&sa=X&ei=q2ToUfbQAseJ7Abf3oHYBg&redir_esc=y#v=onepage&q=orden%20ministe rial%20env%C3%ADo%20electoral&f=false
http://www.discapnet.es/Castellano/areastematicas/derechos/legislacionsobredisc apacidad/buscador/paginas/xjuris_TS.aspx?IdLegis=3519818

El criteri per distribuir la despesa serà acordada pels partits, així com la distribució final dels enviaments i el contingut, publicat amb anterioritat i de forma transparent en les seves respectives webs i perfils socials, per tal de rebre feedback dels simpatitzants i afiliats.
2
vots
inprogress
Proposta (#3): Anar en coalició amb altres partits afins
Escrit per pinger el 20 Jul 13 a les 23:49.
A efectes electorals, ja sabem com funciona la llei, i molts petits no compten per res. O anem tots a una, o molts petits fent la guerra per la seva banda no avançarem pas.

La solució 1 es bona però incomplerta si tenim en compte la maleïda llei electoral.


Tindre un programa comú, es imprescindible.
Un exemple podria ser:
1. Lluita contra la corrupció
2. Drets humans (sanitat, educació, alimentació i habitatge per a tothom, ara tenim bancs nacionalitzat amb cases)
3. Dret a decidir no només cada 4 anys, sino sempre que afecti de forma important a la població
4. Energia i mobilitat verda.

No en aquest ordre, ni amb aquests temes, però us podeu fer una idea.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Donar suport oficial i adherir-nos a la Plataforma Comisión de la Verdad  
Escrit per dario el 28 Jun 13 a les 19:22. Categoria global: Pirates de Catalunya. In development
### Votació oberta fins el 15 d'Agost de 2013. ###

La Plataforma Comisión de la Verdad és una iniciativa per crear un moviment unitari que lluiti per crear una Comissió de la Veritat sobre els crims del franquisme.

Manifest: http://comisionverdadfranquismo.com/manifiesto-de-las-victimas/

Aquesta plataforma, a més de la creació de la Comissió, vol que l'Estat condemni el cop d'estat i la dictadura, derogar la llei d'amnistia i obrir investigacions (nadons robats, fosses comuns, etc), de les que es derivi la devolució de patrimoni expol·liat pel franquisme, retirar símbols franquistes i tota altra acció necessària.
25
vots
inprogress
Proposta (#1): Donar suport, difusió i adherir-nos la plataforma
Escrit per dario el 28 Jun 13 a les 19:22.
Donar suport oficial i promoure la plataforma, publicant al blog, recollir firmes i qualsevol altra acció que es plantegi.

Llegiu els 2 comentaris o proposeu una solució >>

Contingut sindicat