IdeaTorrent

Sala d'espera Sala d'espera
Votacions Votacions
En desenvolupament En desenvolupament
Finalitzades Finalitzades

Ideas in development Aquestes són les idees ja portades a terme de Pirates de Catalunya.

Suport a l'Ester Quintana  
Escrit per ivan el 2 Jan 13 a les 16:32. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
A hores d'ara, deu ser del tot conegut per vosaltres el cas de l'Ester Quintana, la dona que va perdre l'ull la vesprada de la darrera vaga general 14N del 2012 al Passeig de Gràcia entre Casp i Ronda de Sant Pere.
Es dóna la estranya coincidència que un dels símbols de suport ha estat tapar-se l'ull amb un "pegat", justament un símbol Pirata. Actualment, existeix la campanya OjoConTuOjo.
Cadascú de forma individual, ja pot enviar la seva foto i donar el seu suport. Però també seria bona idea que de forma col·lectiva, aprofitant alguna reunió, ens féssim una fotografia, enviant-la de part de Pirates de Catalunya. Per això proposo la solució 1.

A més a més, l'Ester té una querella (http://www.vilaweb.cat/noticia/4066477/20121218/admesa-tramit-querella-dester- quintana-mossos.html ) en curs contra els responsables de la BRIMO que li han provocat la pèrdua de l'ull, a la que proposo donar suport. Per això proposo una segona solució.

Voldria concloure donant les gràcies més sinceres per la decisió de lluitar de l'Ester; només amb la seva decisió i el recolzament de molts ha estat possible forçar la dimissió de Sergi Pla i la sortida de Felip Puig de la conselleria d'Interior. Per altra banda, voldria donar satíricament "les gràcies" a aquests 2 últims i al cos de la BRIMO en general pel nombre de "pirates catalans" que han generat; cada cop som més la gent que "portem un pegat a l'ull".

#ÀnimsEster !
36
vots
implemented
Proposta (#1): Suport a l'Ester mitjançant la campanya Ojocontuojo
Escrit per ivan el 2 Jan 13 a les 16:32.
Fer-nos una fotografia col·lectiva, aprofitant alguna reunió, on sortim amb un pegat a l'ull esquerre, i enviar-la de part de Pirata.cat, donant així suport a la campanya Ojocontuojo.
62
vots
implemented
Proposta (#2): Recolzar la querella de l'Ester
Escrit per ivan el 2 Jan 13 a les 16:42.
Recolzar la causa de l'Ester Quintana. Recolzem la querella de l'Ester, exigim que no sigui arxivada (com passa freqüentment amb aquest tipus de causes) i exigim un judici imparcial on es depurin responsabilitats (per l'experiència de la vaga 29M del 2012 sembla que hi ha jutges que responen als designis del Departament d'Interior).

Llegiu els 3 comentaris o proposeu una solució >>

Suport al manifest contra les imputacions dels càrrecs electes de Poble Actiu  
Escrit per fgarrobo el 4 May 16 a les 13:14. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
Proposo donar suport a aquest manifest que neix des de la CUP-Poble Actiu (candidatura on vam participar a Cornellà, Barcelona, Burjassot...) sobre les imputacions a regidors i regidores per donar suport a la moció de desobediència famosa.

Es pot llegir el manifest al complet en aquest enllaç: http://perlesllibertatsavancem.cat/

El manifest, a més d'incloure un recolçament al dret a decidir (que Pirates de Catalunya dóna suport), és un clar posicionament a favor de la llibertat d'expressió i contra la instrumentalització de la justícia contra el dret a decidir, on el govern està utilitzant de manera clara la justícia a favor seu.

Com la manifestació #SensePor se celebra aquest dissabte, seria convenient tenir la decisió presa el divendres nit, per tant el tancament serà realitzat a la matinada de divendres a dissabte, al voltant de les 2 de la matinada, per donar el màxim marge de votació.
25
vots
implemented
Proposta (#1): Donar suport al manifest "Per les llibertats, avancem!"
Escrit per fgarrobo el 4 May 16 a les 13:14.
Signar, a nom de Pirates de Catalunya, el manifest "Per les llibertats, avancem!".

Afegiu un commentari o proposeu una solució >>

Multas en función de la renta personal  
Escrit per nosolopau el 24 Nov 10 a les 19:58. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
Una multa de 100 € puede ser inabordable para alguien que tenga que sobrevivir con el salario mínimo y calderilla para alguien con más ingresos.
48
vots
implemented
Proposta (#1): Establecer la cuantía de las multas según el nivel de renta
Escrit per nosolopau el 24 Nov 10 a les 19:58.
Establecer las multas como un porcentaje de los ingresos o de la renta de los ciudadanos, variando dicho porcentaje en función de la gravedad de la falta cometida. De esta manera, por un mismo hecho, alguien con mayores recursos tendrá que pagar una multa mayor. Esta medida favorece la igualdad social.

Llegiu els 4 comentaris o proposeu una solució >>

Indústria bèl·lica a Espanya  
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:00. Categoria global: Seguretat i Interior. Finalitzada
Espanya és un dels principals productors i exportadors d'armament del món. Una indústria molt lligada a la política i envoltada d'un ambient molt opac, on es prenen decisions d'esquenes a la ciutadania.

Sovint s'ha venut armament, algunes d'elles considerades il·legals a molts països, a països amb dictadures o que no respecten els drets humans. Moltes d'aquestes exportacions es decideixen en reunions interministerials totalment secretes i en un mercat no tan regulat com podria ser el dels aliments.
163
vots
implemented
Proposta (#1): Eliminar les subvencions a l'indústria d'armament bèl·lic
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:00.
Cada any es subvenciona l'indústria armamentística amb diners públics. Molt d'aquest armament, posteriorment, és comprat pel mateix Estat. Pagant-lo dos vegades.

Proposo, doncs, afegir al nostre programa electoral de les Eleccions Generals espanyoles l'eliminació de la subvenció a l'indústria armamentistica amb diners públics. Un Estat no hauria de subvencionar una indústria que crea armes.

Segons la Fundació per la Pau "sólo 5 empresas vinculadas a la industria militar se llevan el doble de dinero [público] al que reciben en conjunto todas las Universidades españolas y el CSIC para I+D civil"
77
vots
implemented
Proposta (#2): Prohibir totalment la venda d'armes a certs països
Escrit per Ferdinand el 5 Jun 11 a les 01:04.
S'estan venent cada any milions d'euros en armes, bona part d'aquests a països amb conflictes bèlics permanents, dictadures o amb incompliments dels DDHH.

Proposo doncs, afegir al nostre programa la prohibició expresa de vendre armes a països que no respectin els drets humans o estiguin en conflictes bèlics permanents.

A més les reunions interministerials on es tracten aquest temes hauran de ser totalment transparents i públiques, retransmeses per tots els mitjans de comunicació públics.
31
vots
implemented
Proposta (#3): Prohibir TOTALMENT la venda d'armes, a TOTS els països
Escrit per kenneth el 10 Jun 11 a les 17:01.
Al vendre armes a paisos en conflicte o zones conflictives, només s'agreuja la situació d'aquests indrets.

Si el veí compra 10 submarins nous, nosaltres en comprarem 15 per si de cas... ja sabem com funciona això.

El problema és encara més greu en llocs amb poca o nul·la democràcia, i be, al final una part vergonyosa del pressupost estatal es converteix en comprar armes per a no emprar-les mai, o en un pitjor cas, emprar-les per a matar innocents.

Mentre hi hagi venda d'armes "legal", hi haurà un mercat de segona mà en circuïts il·legals. Per a acabar amb l'estraperlo d'armes, hem d'acabar primer amb el seu comerç "legal".
81
vots
implemented
Proposta (#4): Apujar els impostos a la producció d'armes
Escrit per gabri3d el 14 Jun 11 a les 11:57.
Una possible mesura per a disuadir la producció d'armament seria apujar els impostos a aquesta indústria, de forma similar a com s'ha fet amb el tabac.

Llegiu els 8 comentaris o proposeu una solució >>

Contingut sindicat